Truede med at møde op på ejerens arbejdsplads

Selvom mange ikke har modtaget betaling, er det sket før - måske bare ikke helt på den rigtige måde.

Efter det kom frem, at Linx Legacy ikke har betalt 3.000 kroner til LCA Broadcasting for deres serviceydelser, har Dust2.dk foretaget en grundig undersøgelse af den danske organisation og dens gældsforhold.

Dust2.dk har været i dialog med adskillige personer, der hævder enten ikke at være blevet betalt for deres service eller for andre ydelser, som Linx Legacy har lovet, mens andre fortæller, at de har ventet måneder på at modtage den udestående betaling.

Selvom langt størstedelen af undersøgelsen indtil videre har peget på, at Lui Børgesen og Linx Legacy ikke kan betale, hvad de skylder, er det faktisk sket før, at betalingen har fundet sted - men ikke på den optimale måde.

Dette er tredje ud af tre artikler om den danske organisation.

Måtte fremtvinge betaling ved at true med at møde op arbejdspladsen

I slutningen af 2022 bliver shr0om sat i forbindelse med Lui Børgesen angående et arbejde som caster for Linx Legacy.

Dette var inden, der begyndte at florere rygter om, at Linx Legacy ikke betaler sine medarbejdere, hvorfor shr0om takkede ja uden videre.

Det hele starter med, at min kammerat NaCly snakker om, at han kender Lui Børgesen, der mangler en caster, som han giver løn. Han sætter mig så småt i gang med de forskellige ting, streaming-nøgle, sætte OBS op osv. Han skriver så, at han gerne vil give løn for den første måned, men da det er en prøveperiode, vil han vente halvanden måned med at betale, udtaler shr0om og fortsætter:

Jeg siger til Lui, det er helt fint med mig. Jeg streamer næsten hver dag kampe for Linx Legacy, både i POWER Ligaen, ESEA Open - for 3-4 forskellige hold.

Den lovede betaling dukker dog aldrig op, og shr0om prøver gentagende gange at få et svar ud af Lui Børgesen, men det bliver aldrig til mere end dårlige undskyldninger.

Fordi Lui Børgesen ikke får betalt, hvad han lovede og skylder, ender det endda med, at shr0om sakker bagud med to måneders regninger - i alt drejer det sig om en manglende betaling på 5.800 kroner.

Jeg skriver til Lui dagen inden, han skal betale, og spørger, om han mangler noget til at kunne sende min løn. Jeg hørte intet fra ham i fem dage, og jeg havde prøvet at ringe på Messenger, telefonnummer, Discord, og jeg er hoppet ind i hans Teamspeak-calls for at høre, hvornår han ville betale.

Alle gange er jeg blevet ignoreret, og han bliver ved med dårlige undskyldninger: “Jeg har ikke modtaget pengene”, eller: “jeg har fået betalt regninger med dem”. Jeg havde selv to måneders regninger, der sakkede bagud pga. Lui.

Sådan står det på, indtil shr0om hiver sit es op af ærmet - netop at true med at dukke op på Luis arbejdsplads for at få en snak med ham.

Dette satte hurtigt gang i betalingsprocessen, selvom der stadig var et par perioder, hvor Lui atter engang ikke svarede shr0om tilbage på hans henvendelser.

Han fortsætter med at ghoste mig, indtil jeg snakker om at møde op på hans arbejde og snakke med hans chef, så var han hurtig på tasterne igen. Han skriver, de ikke er kommet den første i måneden, og han skriver de kommer den 10.

Den 10. skriver jeg så igen til ham og spørger, hvor mine penge bliver af. Intet svar det halve af dagen, og så skriver han, at de først er der den 14. Jeg bliver ghosted fra den 14. frem til den 19., hvor han så endelig sender mig min løn.

Lui, Lui, Lui

I sidste sæson kom 4lexc til Linx Legacy i transfervinduet, og den unge spiller oplevede ingen problemer under den resterende del af sæsonen, eller da han deltog til Gamebox Festival med holdet.

Hele 4lexcs oplevelse i Linx Legacy ændrer sig dog meget hurtigt, da Lui Børgesen begynder at love en masse, som aldrig bliver overholdt.

Da holdet, jeg var på, gik i opløsning, fik jeg en mulighed for at samle nyt hold under Linx Legacy. Der fik vi lovet meget mere, end der nogensinde blev gjort. Vi fik lovet et betalt spot, men allerede efter vi havde fundet vores 3-mands-core, fik vi at vide, at vi ikke fik det betalt alligevel.

Vi fik at vide, at han havde været ude og investere i bootcamp-lokaler både i København og Vejle. Da vi så havde besluttet os for en dato, som vi forventede at holde bootcamp, kunne vi lige pludselig ikke for Lui, og vi fik ingen begrundelse hvorfor.

4lexc bliver smidt af holdet, som han selv byggede, men han får heldigvis at vide, han må bygge et nyt hold op under Linx-fanen, hvor der atter engang bliver lovet mere, end der kan holdes.

Jeg får at vide, at hvis jeg havde lyst og kunne samle et hold igen, måtte jeg gerne det. Og denne gang bliver jeg så lovet mere, end han havde holdt den forrige gang.

Det er dog langt fra hele Linx Legacy som organisation, der er problemet, da 4lexc virkelig understreger, at det er Lui Børgesen, som er det helt store problem.

Så personligt har min oplevelse med Linx Legacy været meget blandet, og jeg har selv snakket en del med LeffeN, som var træner på førsteholdet og ansvarlig for CS-afdelingen henad mod slutningen, og der har aldrig været noget med ham. Jeg har kun oplevet, der har været negative ting med Lui Børgesen.

Fortsat ingen kontakt

Efter vores dybdegående undersøgelse af Linx Legacy er der meget, som tyder på, at Lui Børgesen generelt har en tendens til at love mere, end han kan holde.

Og det går ud over de mange ansatte og spillere.

Foruden de spillere, som har stået frem indtil videre, har en anonym person afsløret, at Lui Børgesen mangler at betale ham et femcifret beløb. For at overholde aftalen om at give personen fuld anonymitet skriver vi ikke det præcise beløb.

Desuden har filous, som har lavet en masse grafik for Linx Legacy, stadig ikke modtaget sin betaling, som lyder på i alt 5.500 kroner.

NaClys assistent på liga-side-projektet, frodo, har ligeledes fortalt Dust2.dk, at han først modtog sin betaling 6-8 måneder efter den aftalte frist.

Dust2.dk har efter mange henvendelser fortsat ikke fået Lui Børgesen i tale, men vi arbejder stadig på at få et interview med ejeren af Linx Legacy, så vi blandt andet kan høre, hvornår de mange mennesker får den betaling, som de er blevet lovet.

Faktaboks

Overblik over undersøgelsen af Linx Legacy

Gældsforhold

 • NaCly - 15.000 kr.

 • filous - 5.500

 • LCA Broadcasting - 3.000

 • lancelot - 5.100

 • lancelot holdkammerat #1 -3.000

 • lancelot holdkammerat #2 - 3.200

 • Anonym #2 - Mangler betaling på femcifret beløb

 • I alt - 34.800 kr. (eksklusiv femcifret beløb)

Andet

 • frodo - Modtog betaling på 5.000 kroner 6-8 måneder for sent

 • shr0om - Modtog endelig betaling på 5.800 kr. efter at have truet med at møde op på Luis arbejdsplads

 • Anonym #1 - Aftaler brudt og ikke styr på tingene

 • RYTTER - Snydt af Lui og blev givet ugyldig kontrakt

 • 4lexc - Blandede oplevelser

 • Andie - Aftaler blev holdt og er fint tilfreds

 • sky - Lovet bootcamp, trøjer, LANs samt løn på 3.000 kr. og 20.000 kr. ved oprykning til POWER Ligaen

Hvis du har oplevet dårlig behandling eller mangler betaling fra Linx Legacy eller andre, kan du kontakte journalisten bag denne artikel via en besked her på siden eller på mail [email protected].

#1(Med 0 svar)
30. november 2023 kl. 14:07
Pimp
Major deltager
Stærk serie.

Sikke en klaphat.
#2(Med 0 svar)
30. november 2023 kl. 14:17
Kristja
Måske han skulle trække sig fra scenen, gå i banken og få betalt folk de penge han skylder.

Det er ihvertfald ikke alle mennesker, som ville være så tålmodige, som de omtalte personer har været.

Men ja et personligt fremmøde kan ofte sætte skub i sagerne.
#3(Med 0 svar)
30. november 2023 kl. 14:18
zEden
Virkelig god artikelserie af dig, mad0! Kæmpe cadeau!

Men shit, han er også en taber, og mange har vist det de sidste år. Dejligt, at der kommer fokus på det, så der ikke er flere, der ryger i fælden.
#4(Med 0 svar)
30. november 2023 kl. 15:14
Hippi
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Sølv Sæsonkort Sæson 16
Lad os nu bare blive enige om at Lui ikke behøver drive noget inden for esport og så håbe han selv har indset det nu.
#5(Med 0 svar)
30. november 2023 kl. 15:15
Hippi
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Sølv Sæsonkort Sæson 16
Skud ud til det her på deres twitter:
The strongest Esport org. in game, and in developing new talents.
#6(Med 3 svar)
30. november 2023 kl. 16:23
whitebear22
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
CSGOs BlueFox.
#7(Med 2 svar)
1. december 2023 kl. 08:40
Luffe-
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Ohhh det var fandme en historie der vil noget. Kæft et cirkus :D
#8(Med 1 svar)
1. december 2023 kl. 15:54
whitebear22
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Enig. Den her har lidt samme aura, men folk står trods alt ikke i lufthavnen med lange næser 😅
#9(Med 0 svar)
1. december 2023 kl. 20:31
Luffe-
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Samme aura, men Blue var et helt andet stadie. Kæft det var vildt.
#10(Med 0 svar)
3. december 2023 kl. 08:11
DOMINA7HOR
Du er en kæmpe chef, mad0! Stærkt arbejde, igen, igen!
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.