"Der var ikke styr på tingene"

Flere spillere fortæller om manglende betalinger og aftaler, som ikke blev overholdt.

Efter det kom frem, at Linx Legacy ikke har betalt 3.000 kroner til LCA Broadcasting for deres serviceydelser, har Dust2.dk foretaget en grundig undersøgelse af den danske organisation og dens gældsforhold.

Dust2.dk har været i dialog med adskillige personer, der hævder enten ikke at være blevet betalt for deres service eller for andre ydelser, som Linx Legacy har lovet, mens andre fortæller, at de har ventet måneder på at modtage den udestående betaling.

I den første del af vores artikelserie fortalte NaCly om, hvordan Lui Børgesen, ejeren af Linx Legacy, bevidst har ignoreret ham i forbindelse med betaling for at udvikle en liga-side. I denne del giver flere spillere deres version af opholdet hos Linx Legacy.

Dette er anden ud af tre artikler om den danske organisation.

Flere spillere føler sig snydt

Det er nok de færreste, der overhovedet har været klar over det, men Linx Legacy har for en stund bestået af et engelsk mandskab, og her var der atter engang problemer med betaling, ligesom NaCly fortalte Dust2.dk i den første del af artikelserien.

Engelske lancelot, som deltog med Linx Legacy til Epic LAN i sommeren 2023, har givet en dybdegående forklaring på X om, hvordan han og flere af holdkammeraterne aldrig blev tilbagebetalt i forbindelse med flybilletter og for overnatning på Airbnb.

Overfor Dust2.dk har selvsamme person oplyst, at Lui Børgesen og Linx Legacy skylder ham mere end 5.000 kroner, ligesom to af holdkammeraterne mangler betaling på i alt 6.200 kroner i forbindelse med udgifter til Epic LAN i England.

Ikke styr på tingene

En anden tidligere spiller, som har ønsket at forblive anonym, fortæller meget lignende om, hvordan der - efter hans oplevelse - ikke har været styr på tingene i Linx Legacy.

Jeg har selv spillet i Linx Legacy i en sæson, hvor der ikke var styr på tingene. Aftaler blev ikke altid overholdt, vi blev lovet refrag.gg-subscription med server osv., men det kom aldrig, fortæller den tidligere Linx-spiller til Dust2.dk og giver et eksempel:

Hele holdet tog også til København for at holde bootcamp på Astralis Nexus, hvor en af spillerne lagde ud for os alle. Lui havde ikke betalt tilbage til ham, som lagde ud, efter flere måneder, hvis han overhovedet er blevet betalt tilbage. Ærlig talt ved jeg ikke, om han nogensinde er blevet betalt tilbage af Lui, som lovet.

Dust2.dk har været i dialog med personen, der lagde ud for bootcamp-udgifterne, der fortæller, at han modtog halvdelen af betalingen tre til fire måneder efter bootcampen, men han har aldrig modtaget den sidste halvdel af pengene.

Ugyldig kontrakt

Selv nogle af de mere kendte ansigter på scenen har oplevet problemer med Linx Legacy, da den tidligere IGNITE-spiller RYTTER fortæller om sin dårlige oplevelse med den danske organisation.

I denne omgang handler det om, hvordan Lui angiveligt fik RYTTER og kompagni til at skrive under på en kontrakt, som, Linx-ejeren godt var klar over, var ugyldig.

Vi havde underskrevet en kontrakt tilbage i slutningen af 2021, og fik at vide, at han (Lui Børgesen, red.) havde fået en plads i POWER Ligaen. Derudover forsøgte han at presse os væk fra vores ESEA Main-spot og bruge hans Advanced-spot, men vi foretrak at beholde ejerskab over vores plads, selvom vi så besluttede at spille i ESEA Main.

Han fik så et andet dansk hold til at spille under Linx-banneret, som kun havde ESEA Advanced-pladsen, og det blev også klart kommunikeret med os, hvilket var fint, udtaler RYTTER til Dust2.dk og tilføjer:

Vi underskrev kontrakten en dag omkring kl. 17:00, og så skrev han, at han alligevel ikke havde POWER Liga-pladsen. Han sendte screenshots af hans beskeder med en person fra Dust2.dk, hvor man kunne se, at han vidste det, før vi skrev under. Da dette var nævnt flere gange i kontrakten, gjorde det kontrakten ugyldig.

Det endte "sjovt nok" med, at POWER Liga-pladsen blev givet videre til holdet, der takkede ja til at spille ESEA Advanced.

Den POWER Liga-plads, han "havde", blev så givet videre til et 1. divisionshold, som tilfældigvis var dem, der spillede Advanced, så han endte med at få en plads i POWER Ligaen alligevel. Jeg tror ikke, at nogen af spillerne havde noget at gøre med, hvordan hele situationen udspillede sig. Jeg ved ikke, om Lui var snedig nok til at kunne forudse, at det ville ske, men jeg tvivler på, at han havde en høj nok IQ til at tænke så langt, så jeg tror, det var helt tilfældigt.

Senere har han fortalt andre, der var på den danske scene dengang, at han bevidst gjorde det mod os for at få omtale. Jeg har dog aldrig spurgt ham om det passer, slutter RYTTER.

Det virker som et gennemgående tema, at Lui Børgesen har en til tendens til at love mere, end han reelt kan holde.

sky, som også har spillet for Linx Legacy tidligere, fortæller nemlig, hvordan han og holdkammeraterne blev lovet 3.000 kroner i løn og intet mindre end 20.000 kroner ved oprykning til POWER Ligaen.

Løftet om løn blev ikke overholdt.

Ikke kun dårlige oplevelser

Selvom langt størstedelen af personerne, som har stået frem overfor Dust2.dk, har haft dårlige oplevelser i forbindelse med Linx Legacy, oplyser Andie, som tidligere har spillet i POWER Ligaen, at han var godt tilfreds med sit ophold hos den danske organisation.

Ifølge Andie blev der nemlig givet en fair kontrakt, ligesom der - meget ulig de andre personers oplevelse - blev overholdt aftaler og givet "lidt ekstra til LAN".

Dust2.dk venter stadig på at høre tilbage fra Lui Børgesen efter vores gentagne henvendelser, da vi også ønsker at høre hans side af sagen i forbindelse med alle kommentarerne om de manglende betalinger, kritik til drift af organisationen og så videre. Vi har dog fortsat ikke hørt fra hovedpersonen trods mange forsøg.

Hvis du har oplevet dårlig behandling eller mangler betaling fra Linx Legacy eller andre, kan du kontakte journalisten bag denne artikel via en besked her på siden eller på mail [email protected].

#1(Med 0 svar)
29. november 2023 kl. 10:19
Lunar
NU glæder jeg men helt til part 3, shit det bliver værre og værre for lui.
Men sådan kan det gå når man ikke kan holde løgnhalsen lukket :P
#2(Med 0 svar)
29. november 2023 kl. 10:41
turbotroels
mad0 spiegelhauer
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.