2023 har ikke været tilfredsstillende for Astralis.

Dårlige præstationer smitter af i Astralis-regnskabet

Halvårsregnskabet fra den danske esportsmastodont er dyster læsning.

Selvom det på serveren er begyndt at se bedre ud for Astralis, så er der ikke just liv og glade dage i den hæderkronede organisation.

Astralis' halvårsregnskab er nemlig kommet ud tirsdag, og her fremgår det, at det særligt på omsætningen har været et hårdt år indtil videre for Astralis.

Sammenlignet med samme periode sidste år er Astralis' omsætning nemlig faldet med knap 28 procent fra 44,8 millioner kroner til 32,3 millioner kroner for årets første seks måneder.

Zoomer vi ind på selve Counter-Strike-delen af forretningen er nettoomsætningen i Astralis CS faldet med hele 13,2 millioner kroner og er nu nede på 15,1 millioner kroner. Det kunne derfor tyde på, at den manglende major-kvalifikation kan ses i regnskabet.

I beskeden til aktionærerne skriver Astralis da også, at majoren er den turnering på året med størst betydning både økonomisk men også i prestige.

De røde tal i halvårsregnskabet er da heller ikke tilfredsstillende, slår Anders Hørsholt, der er administrerende direktør i Astralis, fast i en pressemeddelelse.

Vi er ikke tilfredse med resultatet for første halvår 2023, hvilket primært skyldes manglende præstationer. på konkurrenceniveau. Mens det ikke har samme effekt på vores EBITDA, havde manglen på resultater en væsentlig negativ effekt på vores omsætning i første halvdel af 2023.

Vi begynder dog at se resultaterne af vores organisatoriske ændringer omkring vores hold: Vores førstehold i Counter-Strike har vist betydelige forbedringer i præstationer og resultater og er kommet ind i top 10 på verdensranglisten igen, siger Anders Hørsholt blandt andet.

Trods de røde tal er der fortsat optimisme hos Astralis. I pressemeddelelsen skriver de nemlig, at forventningen for 2023 er at ramme en omsætning på mellem 82 og 87 millioner kroner samt et driftsresultat på mellem -1 og 4 millioner kroner.

Dyk selv ned i hele halvårsrapporten her.

#1(Med 10 svar)
29. august 2023 kl. 14:23
whitebear22
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Hvem er det, der står bag Astralis, som har så dybe lommer, at de her gentagne underskud ikke virker til at påvirke driften? Et eller andet sted må pengene jo komme fra, når de ikke selv tjener dem.
#2(Med 9 svar)
29. august 2023 kl. 14:42
Hunt
og måske mere interessant hvor er grænsen for hvor meget man hat lyst til at tabe og i hvor mange år, før man ikke gider mere?
#3(Med 0 svar)
29. august 2023 kl. 14:57
whitebear22
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Begge dele er selvfølgelig interessante oplysninger :)
#5(Med 7 svar)
29. august 2023 kl. 15:38
Madsen
I det mindste står det ikke lige så skidt til som det gør i Heroic ren økonomisk ;)
#6(Med 6 svar)
29. august 2023 kl. 17:19
Hunt
Det er trods alt meget få hold som giver økonomisk mening pt, ence, liquid, flere?
#7(Med 5 svar)
29. august 2023 kl. 19:08
Madsen
Heroic har været/er luknings truet deres direktør er næsten lige smuttet så slemt står det trods alt ikke til hos astralis
#8(Med 4 svar)
29. august 2023 kl. 20:40
Hunt
Heroic er blevet solgt, derfor deres nu gamle direktør et gået af.

Astralis har kørt i minus siden start, hvor længe tror du folkene bag er tilfreds med at kaste penge i det sorte hul aka Astralis?
#9(Med 2 svar)
29. august 2023 kl. 21:04
xone
Forskellen er vel, at selvom astralis har kørt i minus, så er det minus blevet gradvist barberet mindre og mindre. Omsætningen er blevet større, årsresultatet bedre og bedre og generelt pænere og pænere nøgletal.

At forbinde et "kørt i minus siden start" med noget negativt i en start-up virker meget malplaceret.
#10(Med 1 svar)
29. august 2023 kl. 22:08
Hunt
Det ændrer ikke ved #8
#13(Med 0 svar)
29. august 2023 kl. 22:28
xone
Hvor mange gange har folkene bag ved astralis smidt penge i det sorte hul?
#12(Med 0 svar)
29. august 2023 kl. 22:27
Madsen
Mener også astralis meldte ud at deres plan var langsigtet og som du selv var inde på tidligere er der få hold som køre med overskud men det ændre jo ikke på Heroic er luknings truet det går ret skidt økonomisk for dem
#4(Med 0 svar)
29. august 2023 kl. 15:35
Kristja
Manglende præstationer, og manglende egenskaber i organisationen må man vidst hellere sige... De skulle have fikset deres problemer for længe siden, som de langt om længe har fået gjort nogenlunde.
#11(Med 0 svar)
29. august 2023 kl. 22:11
EwoKeY
Det et minus som bære mange ting. Da Astralis ikke bare er et CS hold. Det er en organisation som presser holdninger til E-Sport og hjælper den frem til gavn for alle. I lang tid har man bygget en formel op for hvordan man sikre sine spillere nogle arbejdsvilkår og forstår at bruge træning med hjerne og krop end bare at hamre CS uendelighed nok. De murer også en fremtid for kvinder i E-sport, og selvom der er er vej til at de giver plus, så vil man gerne tage de omkostninger der følger med ved at satse på det uordinære.
Detil at man investerer tid i at få politikere til at forstå værdien af e-sport og det den bærer med sig.

Jeg ser lidt Astralis som en isbryder der har skuldre nok til at sikre resten af branchen kan skubbes frem og ligestilles med andre sportsgrene og arbejds normer.

Det godt nok ikke meget jeg har set andre hold bruge tid på
- Politik
- Arbejdsforhold og vilkår
- Psyke og krop
- Kvinde CS
- Talent hold og opbygning med videresalg
- Skole tanken
- Sikre en seriøsitet i formalitet som investorer kan se er en reel butik, og ikke en flok nørdede, lugtende sodavand drikkere. Men en reel vare med værdi.

Der er meget rundt som kernen her, end bare E-Sport og de forskellige hold, og det koster, og til gavn for andre end bare Astralis selv at flere kan se sporten som moden.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.