k0nfig har slettet og beklaget tweetet.

k0nfig undskylder: "Det var en joke"

Danskeren har slettet og beklaget et tweet, han skrev efter nederlaget til FaZe søndag aften.

Jeg føler mig udsat for et seksuelt overgreb.

Nogenlunde sådan lød et tweet søndag aften fra k0nfig, efter han og NIP havde tabt 2-1 til FaZe i holdenes åbningskamp ved IEM Cologne.

Der gik dog ikke længe, før tweetet var slettet og erstattet af et mere generisk "ggwp, FaZe 1-2, vi fik smadder".

Natten til mandag var k0nfig dog igen aktiv på Twitter, og her kom den 26-årige dansker med en undskyldning. Han bad dog også folk om lige at slå koldt vand i blodet.

Jeg er ked af, hvis jeg sårede dine følelser. Det var ikke meningen at være stødende. Det var en joke. Jeg ved, at seksuelle overgreb ikke er en joke, og at det faktisk sker. Stop med at prøve at gøre det til noget, når det ikke er det. Det var ikke min pointe. Slap af, skrev k0nfig.

k0nfig og NIP skal mandag eftermiddag i ilden mod Astralis i gruppe B's første elimineringskamp. Det var NIPs nederlag til FaZe, der sendte dem i lower bracket, mens Astralis blev slået i lower bracket af G2 lørdag aften.

Kampen mellem Astralis og NIP begynder klokken 12:30.

#1(Med 0 svar)
31. juli 2023 kl. 09:49
Lunar
Det er også umenneskeligt dumt at skrive, en ting er faceit (heller ikke skiiiide smart) en anden er på twitter efter en stor kamp.
Hans undskyldning synes jeg sku også er liiiidt flad
#4(Med 1 svar)
31. juli 2023 kl. 10:32
JakobHelms
"Det var en joke. Jeg ved, at seksuelle overgreb ikke er en joke" Ja, øhh, okay...

Hvorfor er det så svært at skrive "sorry, der var en fejl, jeg skulle ikke have skrevet og formuleret mig sådan", i stedet for "nå, jamen, undskyld hvis jeg sårede dine følelser, det var ikke med vilje". NIP må vel have nogen der kan hjælpe med medietræning, så man ikke skriver den type konditionelle pseudoundskyldninger folk altid får hug for.
#13(Med 0 svar)
31. juli 2023 kl. 12:34
Lunar
Bingo!
#5(Med 16 svar)
31. juli 2023 kl. 10:40
whitebear22
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Åh gud.

Skal vi nu også til at døje med wokeness i esport?

Nej, det er ikke den mest heldige formulering, det medgiver jeg, men der er absolut intet, som peger fingre af andre, selvom han udtrykker sig til den friske side.
#6(Med 5 svar)
31. juli 2023 kl. 10:37
weKz
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Din kommentar bliver slettet. Skrev noget lign, 2 min efter var den slettet.
#7(Med 4 svar)
31. juli 2023 kl. 10:40
whitebear22
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Det må de jo så gøre, hvis den er over stregen. Jeg synes nu ellers jeg spiller bolden her :)
#8(Med 3 svar)
31. juli 2023 kl. 10:41
weKz
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Vil våge den påstand at sige, at hvis man ikke kan tåle debatten, så skal man ikke bringe sådan en artikel
#9(Med 2 svar)
31. juli 2023 kl. 10:45
Sander
DPL Admin
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Gas lige ned makker. Måske du skulle lade være med at bede andre brugere om at holde kæft. Dine holdninger må du skam godt have og skrive, men du må gerne tale pænt til de brugere, du vil debattere med.
#10(Med 1 svar)
31. juli 2023 kl. 10:48
weKz
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Hahahhahahha 😂😂😂 jeg er sikker på at han godt selv kunne se min kommentar ikke var møntet på ham, men på mennesker generelt, men det gik nok din næse forbi.
#11(Med 0 svar)
31. juli 2023 kl. 11:26
tromlereN
Standard praksis fra Sandersen.

Hilsen tromlereN
#14(Med 9 svar)
31. juli 2023 kl. 13:15
murph
Wokeness?

Måske spillerne (læs: k0nfig) efterhånden må indse, at sporten bare er blevet så stor størrelse, at den rækker ud over andedammen. Det er ikke et spørgsmål om wokeness, men derimod professionalisme (naturligvis med plads til kant og banter), og k0nfig udviser endnu engang komplet mangel på situationsfornemmelse.

Selv i et forsøg på en undskyldning, viser k0nfig, hvor uigennemtænkt og reaktionær, han er. Der er virkelig ikke langt fra tanke til handling. At slutte undskyldningen af med "relax" viser bare, hvor proforma den "undskyldning" er. Ja, det var en joke, men også komplet tonedøvt.

Som professionel i en organisation som NIP, som historisk er et af de største, må spillerne bare indse, at de, uagtet om de vil det eller ej, er ambassadører for en sport, der vokser og som ønsker at fremstå professionelt, hvorfor man som professionel immervæk har et udvidet ansvar.

Især i esport er misogyni og sexisme en større størrelse, og mere udbredt, end folk (og måske mainstream medier) lige går og tror, så måske er det på sin plads, at diskursen ændres - uanset hvilken præmis det sker på ;-)
#15(Med 7 svar)
31. juli 2023 kl. 13:19
weKz
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Hvad bygger du den sidste del af din kommentar på? Jeg har aldrig oplevet nogle kvinder beklage sig over sexsisme i et computerspil, har tilgengæld oplevet en del drenge beklage sig på deres vegne.
Vi lever i et samfund nu hvor offentlige folk nærmest skal have mundkurv på, fordi hvis de bare laver lidt sjov eller prikker lidt for meget til lille Ole eller Susanne, så kommer folk frem med høtyven. Hvor blev de gamle dage af, hvor man uden videre kunne lave sange som “jeg har set en rigtig negermand” osv..
Nu ved jeg ikke hvilken generation du er fra, men min erfaring er at folk efter år 2000, bare er virkelig sippede med alt nærmest..

Jeg tror det godt folk ikke er opvokset i tiden hvor MC Fightnight stadigvæk var en ting.
#16(Med 2 svar)
31. juli 2023 kl. 13:22
murph
ok boomer
#17(Med 1 svar)
31. juli 2023 kl. 13:24
weKz
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Så var den vidst ikke længere. Tilbage til din spelt hverdag. Det efterhånden nemmere at finde en ung mand med makeup og kjole end det er at finde en rigtig mand.
#22(Med 0 svar)
31. juli 2023 kl. 14:25
C1rkus
Mate. Uanset hvad der sker skal du ikke tage det lort der med til cs!
Det kan du sku holde på !nationen.
#18(Med 0 svar)
31. juli 2023 kl. 13:32
JakobHelms
"Jeg har aldrig oplevet nogle kvinder beklage sig over sexisme i computerspil"

Sorry, men a) det er for mig lidt ligesom hvis du som hvid mand siger "altså, jeg har jo aldrig oplevet racisme" - at du som person der ikke rammes af det, ikke oplever det, er en ret dårligt indikator på hvor vidt det sker, og b) DR har lavet en artikelserie om emnet, som du må have misset, og jeg finder den gerne frem, hvis du vil læse den, den kan klart anbefales, hvis man vil læse nogle kvindelige perspektiver på sexisme og videospil :-).

Jeg er uenig med dig i præmissen mht. f.eks. MC Fight Night og at man ikke må prikke for meget til den ene og den anden, og jeg synes egentlig at blande noget nogen synes er et strukturelt problem (f.eks. hvordan man generelt set taler til og om kvinder) sammen med noget, der er rettet mod en enkeltperson (f.eks. til MC Fight Night, hvor man endda er gået med til at det er en del af præmissen (og deraf må man gerne udlede, at jeg ikke synes f.eks. sexisme er en del af præmissen for CSGO), det er at blande æbler og pærer, men det er helt fair, hvis du synes, det minder om hinanden. Jeg kan godt forstå, hvis du synes, at folk er blevet mere tyndhudede - jeg synes egentlig bare, at der helt generelt set er kommet et større fokus på, at vi taler pænt til hinanden. Der var jo også kritik af f.eks. Mujaffaspillet dengang det udkom, ser jo gjorde at man nedtonede indholdet (og ændrede navnet fra "Perkerspillet"), og det er et eksempel for mig på, at "den var ikke gået i dag" måske er en forkert måde at se på det på; jeg plejer at tænke "man havde ikke set bort fra kritikken den dag i dag".
#19(Med 0 svar)
31. juli 2023 kl. 13:46
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Vil da mene, at sexisme i computerspil har været oppe og vende en del gange efterhånden. Det er jo bare en hurtig google søgning. Det her er første resultat.
dr.dk/nyheder/kultur/gaming/han-lavede-stoennelyde..

"Jeg har set en rigtig negermand" blev jo gjort grin med som gammeldagsracistisk allerede i 1998 i filmen 'Festen', der er en af de største og mest kendte danske film.

Er selv fra før 90 og min erfaring, specielt i Danmark, er, at folk bliver en del mere forargede over, at nogen påpeger unødvendigt sprogbrug, end dem som påpeger det.
#20(Med 0 svar)
31. juli 2023 kl. 13:49
RAV3N
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Synes egentlig det er fint at professionelle spillere såsom konfig som spiller for en af de største orgs med nogle af de sværeste rekorder at slå, skal opføre sig professionelt.
At sige det i Faceit, esea, privat eller whatever det er jeg personligt ligeglad med, men hvis esport skal tages seriøst af andre, så skal vi også opføre os professionelt. Tror ikke du har set Messi, Ronaldo, haaland osv sige eller skrive offentligt at de var udsat for seksuelt overgreb det en kamp.

Der er bare forskel på hvor stor en stjerne du er, og konfig spiller på en af de største orgs i verdenen, så han skal også bare opføre sig sådan. Den er skam ikke længere.
#24(Med 0 svar)
31. juli 2023 kl. 14:59
WitaCasts
Dust2.dk Caster
Dust2 fantasy vinder
Nu kender jeg en del kvinder i branchen på tværs af forskellige roller, titler mm.. Det had mm, som de får kastet efter sig er fuldstændigt vanvittigt og uden for proportioner. Alt fra dickpics til trusler bliver sendt i en lind strøm til dem, udbredt sexisme i arbejdsmiljøet, kig eventuelt den sag der har været kørt mod Blizzard.

Jeg har set superdygtige kvindelige kommentatorer trække sig fra jobbet på grund af at de får langt mere had end de mandlige gør selvom de gør deres arbejde på samme niveau eller bedre. Mængden af lort som kvinder går igennem når de spiller online er så voldsomt at de ikke magter at bruge voice chat fordi at de bliver udsat for så meget lort. Apeks lavede en kampagne video med det sidste år, den kan virke lidt karikeret men problemstillingen er reel nok youtube.com/watch?v=HSq9peMSaCI.

Jeg er vokset op i et hjem, hvor det er ok at snakke hårdt og "tage pis på" hinanden og det er der ikke noget galt i, men tiderne skifter og folk får en bedre forståelse for hvad der støder folk og hvad der ikke gør. Når man som spiller hos en af de største organisationer i verden går ud og laver sådan et tweet så er det usmageligt. Over 10k kvinder i Danmark alene hvert år bliver udsat for voldtægt og det er super skamfuldt at snakke om, hvilket blandt andet kan ses i mængden af anmeldelser til politiet, dkr.dk/vold-og-voldtaegt/fakta-om-voldtaegt. Derfor er det vigtigt at man ikke bagatelliserer, hvad et sekseult overgreb er. Det er noget som smadrer folk for livet mentalt, og derfor er det super usmaeligt at misbruge det ord.

Hvis man vil være være "edgy" så gør det på Cadian-manér. Han er et glimrende eksempel på hvor grænsen den går. ¨

Du behøver ikke at være enig i at konfig skal stå skoleret over en joke, som han fyrede af, men nu lever konfig af at være et omvandrende reklameskilt og ikke af at lave onemanshows til publikummer som ville finde den joke sjov. Når du så samtidig tager hans historik in mente ift voldelig opførsel mm. så er det bare svært at give ham carte blanche, især når hans unskyldning var så vattet.
#21(Med 0 svar)
31. juli 2023 kl. 14:25
whitebear22
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Hans tweet er dumt, det er jeg med på. Men at det direkte fører til, at manden nærmest afkræves en undskyldning er et udtryk for en tyndhudet indstilling til tingene, som i min verden er tæt knyttet til woke-kulturen.

Konfigs udmelding peger ikke fingre af nogen, ligesom den heller ikke hverken håner, latterliggør eller hænger nogen ud. Det er en - om end uskøn - sprogblomst. Jeg havde ikke selv drønet den af i et tweet, men lad os hæfte os ved, at der hverken er døde eller sårede.

Vil man stødes af den slags, så kan man selvfølgelig det.

Og du har ret i, at det ikke er synderligt professionelt og ikke det bedste for NIPs image. Men skulle vi ikke lade dem om at kære sig om det? :)

Edit: hvor fa’en får du sexisme og misogyni fra i hans tweet? Det forstår jeg slet ikke.
#12(Med 0 svar)
31. juli 2023 kl. 11:39
bruja
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Sølv Sæsonkort Sæson 15
www.krænkelseskultur23.fml
#23(Med 0 svar)
31. juli 2023 kl. 14:28
C1rkus
Hvad sker der dust2?
Hvorfor fanden skal vi have et kæmpe ramaskrig over et tweet slap nu lige af.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.