Kritiserer Astralis: Gik bag om ryggen på Atlantic

Astralis' opførsel har ikke været i orden, og det kritiserer Toni, som er ejer af Atlantic.

For lidt under en uge siden, fortalte flere kilder til Dust2.dk, at Astralis havde hentet AWP-talentet JBOEN fra Atlantic.

Inden Dust2.dk kunne nå erfare skiftet, begyndte flere rygter at florere om, at skiftet ikke var gået helt problemfrit igennem.

Og det har vist sig at holde stik.

For Toni, som er ejeren af Atlantic, udtaler nemlig til Dust2.dk, at Astralis har gået bag om ryggen på organisationen for at hente en spiller - og det er angiveligt ikke første gang, at den danske esportsmastodont har gjort det.

Jeg havde en samtale med en person fra Astralis, hvor jeg ytrede min utilfredshed over deres opførsel. Personen troede, at det handlede om "den spiller, de netop har skrevet kontrakt med", som han selv sagde - men faktisk omhandlede det, at jeg havde fået nok af, at de gentagende gange har været i dialog med mine spillere og content creators.

Ifølge Toni var det første gang - efter samtalen med personen fra Astralis - at han fik mistanke om, at JBOEN havde skrevet under med Astralis.

Atlantic-ejeren uddyber og fortæller dog, at han endnu ikke har fået bekræftet, hvem Astralis har skrevet under med fra Atlantic.

Dagen efter samtalen mellem Toni og Astralis' unavngivne medarbejder, ønskede JBOEN ikke længere at fortsætte på POWER Liga-holdet, der sluttede på andenpladsen bag Astralis Talent i sidste udgave af POWER Ligaen.

Dagen efter fortalte JBOEN, at han ikke ønskede at fortsætte i Atlantic, fordi han ikke trives på holdet.

Astralis beklager

Steen Laursen, som er kommunikationschef i Astralis, lægger ikke skjul på, at Astralis har begået en fejl og beklager, at der ikke har været styr på dialogen.

Så sent som i dag skulle Toni og Astralis' nye sportsdirektør, Kasper Straube, have haft en samtale om, hvordan parterne fremadrettet skal arbejde sammen.

Toni kontaktede mig tidligere på måneden omkring nogle ting, han ikke var tilfreds med. Der skal altid være respekt for hinanden, og hvis der er uenighed eller utilfredshed, er det eneste rigtige at tage kontakt og få løst tingene direkte, så set fra vores side var det en god, og meget åben, samtale, udtaler Steen Laursen til Dust2.dk og tilføjer:

Tingene blev forklaret og vendt fra begge sider, og jeg ved at så sent som i dag, har Toni og vores sportsdirektør (Kasper Straube, red.) talt sammen, og det er mit klare indtryk, at de er helt enige om, hvordan vi skal arbejde sammen. Der har været nogle områder, hvor vi bare må lægge os ned og undskylde for, at der ikke har været styr på dialogen, og det er selvfølgelig ikke i orden. Vi foretrækker til hver en tid at tale direkte om den slags, også når der er udfordringer, for det er den eneste måde, vi kan gøre hinanden bedre.

Til slut understreger Steen Laursen vigtigheden i arbejdet, der bliver gjort i foreningerne og organisationerne på talentområdet.

Det er derfor også vigtigt - for at sikre det bliver sådan - at man på tværs af organisationerne har gensidig respekt, og at man kan tale på alle niveauer.

Noget af det, der gør, at vi her i landet står så stærkt i CS, er det store arbejde, der gøres i foreningerne og i organisationerne på talentområdet, og det skal vi alle have kæmpe respekt for. Det er det, der gør, at vi også om 5 og 10 år har danske hold og spillere i den absolutte verdenstop, og skal vi sikre det, er det afgørende, at vi har gensidig respekt, og at vi faktisk kan tale sammen på alle niveauer, slutter Steen.

Dust2.dk har desuden henvendt sig til JBOEN, som ikke har ønsket at kommentere på, hvorvidt det passer, at Astralis gik bag om ryggen på Atlantic.

#1(Med 0 svar)
19. juli 2023 kl. 16:27
HiImMarc-
Er der nogle regler på dette område?
Astralis (og alle andre foreninger/orgs) er vel i deres gode ret til at kontakte spillere og fortælle hvad de kan tilbyde?
Ligesom jeg kan gå ned i butik X og fortælle en medarbejder hvad butik Y kan tilbyde, hvis han/hun skulle være interesseret.
#2(Med 6 svar)
19. juli 2023 kl. 16:34
nylsnej
Jeg forstår heller ikke helt hvordan Toni har ret til at bede andre organisationer om ikke at tale med hans spillere.
#3(Med 5 svar)
19. juli 2023 kl. 16:39
mad0
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
"Den spiller, de netop har skrevet kontrakt med" - lyder, som om de har skrevet under med en spiller bag Tonis ryg
#4(Med 4 svar)
19. juli 2023 kl. 16:44
HiImMarc-
Men det er vel spilleren Toni skal 'være sur på'?

Hvis spilleren er under kontrakt hos Atlantic, så er det vel ikke muligt for ham at skrive under på en kontrakt med Astralis.
#6(Med 0 svar)
19. juli 2023 kl. 20:02
whitebear22
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Det er slet ikke så regulerer som i eksempelvis fodbold. Derfor kan man ikke sige, at det ikke er muligt for ham at skrive under på en kontrakt med et andet hold.

Du kan jo i teorien også sagtens være ansat på fuldtid på 5 steder på et gang, men du kan selvfølgelig ikke passe 5 jobs på én gang.

Når området er så ureguleret og uden stærke fællesskabsorganisationer (spiller- og organisationsforening), så må man håbe på gentlemanship, og navnlig hvis man skal kunne arbejde sammen fremadrettet.

Toni siger jo netop intet om ulovligt, umuligt eller andet, men fremhæver, at det gode samarbejde på den lange bane ikke just trives med den slags Paradise-Hotel metoder.

For mig at se, så er det et Astralis som enten anser sig selv for at være større og vigtigere end de er, eller et desperat Astralis, som ikke skeler til almindelig anstændig opførsel. Om det er det ene eller det andet, det kan jeg ikke gennemskue.
#9(Med 2 svar)
19. juli 2023 kl. 21:08
JakobHelms
Jo, de to kontrakter kan bare ikke gælde samtidigt, og det er almindelig god skik at informere andre parter om, at man har signet en af deres spillere, vil nogen mene - det gjorde Astralis fx også med es3tag, som de signede mens han var på kontrakt med Heroic, med en kontrakt der startede efter hans kontrakt med Heroic udløb. Der informerede de så Heroic (og FPX som var ved at købe Heroic-holdet, men det er så en anden sag) om, at de havde skrevet en kontrakt med es3tag der startede nogle måneder senere, fordi det er god stil.

Jeg synes også det er dårlig stil overfor Atlantic, at de nu har lavet en kontrakt med en spiller, men ikke engang fortæller Atlantic hvem det er eller hvordan det hele hænger sammen. Forstår sgu godt at Toni er irriteret, når Astralis fortæller de har skrevet kontrakt med en af hans spillere, men ikke engang hvilken en det er, og at de generelt set går bag om ryggen på organisationer, når de hapser deres personale. Der bør man imho have stil nok til at informere arbejdsgiveren, når man forsøger at række ud, i et landskab som dette hvor man ganske vidst til dels er rivaler, men også i stor grad er kollegaer.
#10(Med 1 svar)
19. juli 2023 kl. 21:34
HiImMarc-
Ja, du kan godt have 5 jobs på en gang.. Medmindre det ene job skriver ind i kontrakten, at du ikke må arbejde hos konkurrenter i samme branche - hvilket er helt normalt.
Hvis Atlantic ikke har dette skrevet ind i deres kontrakter (jeg går ud fra, at alle spillerne fra Atlantic har en form for kontrakt), så er det vel deres egen skyld at dette kan ske?

Om det er ´dårlig stil´ af Astralis må være op til den enkelte at vurdere.
Men de har ikke gjort noget galt - og personligt synes jeg ikke det gør noget godt for Atlantic, at Toni går ud og brokker sig offentligt.
#11(Med 0 svar)
19. juli 2023 kl. 21:41
JakobHelms
Det meste af det, du skriver, var til andre end mig, virker det til.

Astralis har gået ud og meldt ud, at det at gøre én ting er god stil. Jeg synes ikke det er så mærkeligt at andre så mener at det er dårlig stil, når Astralis vælger i stedet at gøre det modsatte af hvad de har sagt er god stil. Om de har gjort noget galt eller ej må være op til den enkelte ligeså.
#5(Med 3 svar)
19. juli 2023 kl. 18:09
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Det er sjovt, det er mindre end et år siden jeg blev fuldkommen slagtet herinde af folk fordi jeg skrev at Flames skulle samle Jboen op til deres nye roster, derefter røg han på et liga 1 hold, et atlantic hold, og nu et Astralis talent hold. I løbet af 9-10 måneder.
Og folk gik helt nuts med den ene joke efter den anden dengang jeg kaldede det ud. Man kan jo ikke andet end at kaste lidt op i munden over det.

Jeg synes ikke den her situation har været okay, hverken for Jboen eller for Astralis, de burde om noget passe på de organisationer der spytter talenter op til dem mere eller mindre i et stort økosystem.
Hvor blev tiden af hvor Astralis havde fine samarbejder og kommunikation med mindre organisationer som Fx. Sørby Esport? Og Jboen, husk at behandle din arbejdsgiver med respekt, du ved aldrig om nogle af de personer kommer længere op i fødekæden på et senere tidspunkt, eller om du ryger ned til dem igen. Man har et tillidsbånd til sin organisation, især fordi det var dem der til at starte med stolede nok på ens evner til at samle dig op. Det kræver også man er transparent ift. Aftaler, så der ikke pludselig kommer en ny Kjaerbye situation.
Når alt det er sagt håber jeg det bedste for både Atlantic og Jboen.
#7(Med 1 svar)
19. juli 2023 kl. 20:07
Famous
Stærkt set i glaskuglen, den har været pudset godt dengang 🔮
#13(Med 0 svar)
19. juli 2023 kl. 22:40
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Det har jo intet med spådom eller "held" at gøre, der skal ikke et geni til for at spotte talenter. Kræver man bruger øverste etage og lidt tid.
Synes bare det er latterligt man ikke kan ytre sin mening uden at blive skudt fuldkommen i jorden dengang, man kan jo kun grine af det.
Janteloven længe leve.
#8(Med 0 svar)
19. juli 2023 kl. 20:14
LeffeN
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
+1
#12(Med 0 svar)
19. juli 2023 kl. 21:45
Thorup
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Selvfølgelig er det god stil fra Astralis at informere Atlantic, men der er også mange ubekendte i denne sag. Den første er selvfølgelig om det overhovedet er JBOEN, den næste er hvornår kontrakten er gældende fra. Forstår godt hvis Toni er presset over han ikke får penge for en spiller, men jeg tror blot en evt. kontrakt med Astralis gælder når hans kontrakt med Atlantic udløber. I så fald er der ingen problemer, udover det som sagt tidligere altid er god stil at informere en klub/organisation hvis man ønsker at signe en af deres spillere.
Derudover er sagen kun fra Tonis perspektiv. At JBOEN ikke ønsker at udtale sig synes jeg virker fornuftigt, eftersom vi har set hvordan det kan ende i en form for mudderkast i tidligere situationer.

Wake - Det var ganske imponerende spottet dengang! Selvom mange var uenige med dig stod du fast, og man må efterhånden sige du havde ret.
#14(Med 0 svar)
20. juli 2023 kl. 05:22
DOMINA7HOR
I en verden, hvor der ikke findes et forbund, som har udstukket klare regler, som f.eks., at det ikke er tilladt at forhandle med en spiller, uden accept fra det hold som har vedkommende på kontrakt, kan man hurtig bevæge sig ud i en etisk gråzone.

Det handler om respekt, etik og moral. Og der er miljøet bare nødt til at have kommunikationen i orden, med den rette og nødvendige mængde åbenhed.

Jeg synes det er fint sagen bliver taget op. Og det glæder mig, at parterne angiveligt har fået det talt igennem. Det er vigtigt for dansk CS's fremtid, at det bliver gjort ordentligt, i den rette ånd - og med den rette respekt - indenfor de etiske og moralske rammer.
#15(Med 0 svar)
20. juli 2023 kl. 09:31
diOnysos
Støttet Dust2.dk med 9 julekugler i 2019
Hvis man skriver kontrakt med en spiller som først er gældende efter udløb af hans nuværende kontrakt, er der da ikke noget at komme efter.

Det er forretning ikke en leg.
#16(Med 0 svar)
20. juli 2023 kl. 19:42
UkendtType
Udløb JBOEN's kontrakt med Atlantic ikke efter sæsonen eller første juli?

Så er det vel ligegyldigt hvem han taler med, for efter et kontraktudløb er han ikke Atlantic spiller og har fri mulighed for at tale med andre organisationer. Ham toni virker lidt bitter over at miste endnu en dygtig spiller til en konkurrent.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.