Medie: Valve vil gøre op med partnerhold

Spiludvikleren ønsker et mere åbent turneringssystem med udgivelsen af Counter-Strike 2.

Valve har bedt om strukturelle ændringer fra de to største turneringsarrangører indenfor Counter-Strike, ESL og BLAST.

Det skriver Richard Lewis baseret på anonyme kilder, der er bekendt med diskussionerne mellem parterne.

Ifølge kilderne har Valve forelagt et ønske om at ændre den måde, hvorpå ESL og BLASTs nuværende ligaer fungerer i forhold til partnerhold, der har købt sig til en fast plads.

Det skyldes, at systemet med partnerhold mindsker konkurrencemuligheder for hold med mindre kapital, der ikke kan købe sig ind. Hold, der ikke er partner hos ESL eller BLAST, har ganske enkelt ikke samme muligheder for at spille imod den øvrige verdenstop og kravle op ad diverse ranglister.

Møde i Paris

Valve var til stede ved majoren i Paris, hvor de holdt møde med ESL og BLAST omkring nogle af planerne for CS2.

Her gav spiludvikleren udtryk for sine bekymringer om konkurrencelandskabet og fastslog, at der skal gøres noget ved partner-ligaerne, hvis de vil have udstedt en turneringslicens til CS2.

Den endelige udformning af ændringen er ikke fastlagt, men Valve vil egentlig bare gerne have en mere åben tildeling af pladser i tredjepartevents, hvor selv mindre hold kan få chancen for at være med i de turneringer, der primært er baseret på inviterede hold. Sådan som det ser ud nu, er partnerhold garanteret en plads i deres event, selv hvis deres ranking er lav, mens ikke-partnerhold bliver ignoreret, selvom de har en højere ranking, fortæller en af kilderne.

Valves ønske om mere åbne turneringsystemer falder sammen med en major, hvor vi så flere underdogs slå og opnå bedre placeringer end partnerholdene.

Ved BLAST.tv Paris majoren langede danske Snappi også ud efter BLAST for deres meget lukkede system, hvor ikke engang ENCE havde mulighed for at komme ind i varmen.

Bombe under partnerhold

Mens udsynet til mere åbne systemer må glæde diverse mandskaber og fans, er det knap så gode nyheder for turneringsarrangørerne og ikke mindst organisationerne, der allerede er partnere.

En anden kilde melder, at ESL har planer om at invitere holdejere til Gamers8 i Riyadh, Saudi Arabien, som ESL står for at producere. Her vil de holde møde om, hvordan de skal tackle Valves ønsker for CS2.

De vil holde et møde for at finde en måde at komme udenom det her. Ideelt vil de have en ny struktur, der fastholder status quo, men også bliver blåstemplet af Valve, fortæller kilden.

Partnerholdene har en enorm interesse i at fastholde det nuværende system, da de har betalt millioner for at være sikret en plads i de største turneringer.

Alligevel er det ikke noget, de har reageret på offentligt. Ifølge én af Lewis' kilder skyldes det, at de er bekymret for, hvad informationen om Valves ønsker for et nyt system vil gøre ved deres aktiekurs. Pladser i diverse partnerligaer er nemlig anset som aktiver.

I et mere åbent system vil disse aktiver falde betydeligt i værdi eller helt afskaffes.

#1(Med 0 svar)
9. juni 2023 kl. 21:09
Hunt
Vil være mega fedt hvis der bliver gjort noget ved det, i sær ved blast. Deres format er lige så ringe som altid kan man sige.
#2(Med 15 svar)
9. juni 2023 kl. 21:32
Radski
Måske 2 åbne pladser men ikke mere, ingen gider se apeks mod gamerlegion igen :)
#3(Med 12 svar)
9. juni 2023 kl. 21:39
Hunt
Så hellere en omgang EG mod BIG eller hvad med en Col mod Astralis? Det niveau af cs er jo langt under hvad både Apeks og GL har vist :)
#16(Med 11 svar)
10. juni 2023 kl. 01:18
Radski
gider ik se EG, big eller col, fordi de også er tier 2, eller ihvertfald har spillere jeg ser som tier 2, men astralis er sku fint nok, samme med de andre hold. Føler bare apeks og gamerlegion har intet hype over sig.
#18(Med 2 svar)
10. juni 2023 kl. 08:33
Hunt
Astralis er samme tier 2 niveau som EG, Col og BIG. Det er er ren partner holds skrald, der kun er med fordi de har partner spots. Astralis har lige tabt til Col med stand in... (Mens Ecstatic slog dem mod deres fulde hold..)
#42(Med 1 svar)
11. juni 2023 kl. 18:22
Kristja
Man kan jo så argumentere for, at Col KUN slog Astrails fordi de netop havde en standin med, som havde sit livs kamp mod især device. Trods Astralis calls var helt hen i vejret imod anti eco... Jeg er enig med dig i, at halvdelen af deres hold er t2 eller under.

Men seer værdien er langt større hos Astralis end de andre du nævner. Og de skulle da forhåbentlig gerne snart få vedt skuden. Og du kan da ikke komme og sige, at Astralis ikke gør sig fortjent til at deltage i hvad de nu har spillet på det sidste, når de har kvallet til ihvertfald nogle af deres events 🤷🏻‍♂️

Men er enig partner sucks. Ville hellere se GL end alle de andre du nævner. Og må da erkende at jeg kun har interesse i Astralis fordi, at de har device og blameF :)
#44(Med 0 svar)
11. juni 2023 kl. 18:44
Hunt
Det må alt andet lige være nemmere at vinde med sit fulde hold end med stand in. Så Col har har 100% været bedre og mere klar mod Ecstatic.

"Men seer værdien er langt større hos Astralis" Det er meget muligt, men skal vi se de bedste hold spille eller skal vi bare sætte en gengivelse af noget Faze vs G2 vs Navi og droppe alt det andet?

Ja Astralis kom flot igennem kval til Dallas, men det gør ikke noget ved det store billede af at de sportsligt set dårlige partner hold kun er med pga penge og ikke fordi de er gode til at spille cs.
#25(Med 0 svar)
10. juni 2023 kl. 10:25
JSs
Støttet Dust2.dk med 4 julekugler i 2019
Man kan vel så stille spørgsmål ved, hvorfor de ikke har hype over sig? Er det fordi de bliver begrænset i at deltage i større turneringer. Cloud9(Gambit), Furia og for den sags skyld Heroic kæmpede sig også op fra de lavere tiers og blev derefter etablerede playoff contenders. Alt dette skete inden partner spots osv.
Tænker de nuværende strukture besværgeliggøre samme historie for netop Apeks, GL og andre up and coming organisationer. :)
#27(Med 6 svar)
10. juni 2023 kl. 11:13
dtt
Astralis er lige så skrald som EG, BiG og CoL du har bare dansker briller på.
#29(Med 5 svar)
10. juni 2023 kl. 11:40
weKz
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Han nævner intet med at Astralis er bedre end dem? Han nævner bare at de ikke er ligeså spændende at se spille som Astralis, hvilket jo giver mening. Du ser jo heller ikke en league 1 kamp istedet for en FCK kamp, bare fordi de er samme niveau, du ser det hold du kan godt lide at se spille.
#31(Med 4 svar)
10. juni 2023 kl. 12:39
dtt
Så er det stadig pga. Dansker briller og intet med om de burde være med pga. Niveau
#32(Med 3 svar)
10. juni 2023 kl. 12:49
weKz
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Okay ddt, du kommer ikke til at forstå det uanset hvordan man vender og drejer det.
Men det er en flot bedrift at svare fuldstændig forbi.
#40(Med 2 svar)
11. juni 2023 kl. 13:24
dtt
Så fordi han holder med astralis er det okay de kommer med men hold han ikke kan li på samme niveau skal ikke med?
Så må man jo se FCK med Lyngby istedet for at de får fri billet til champions league for at bruge din fodbold retorik.
#41(Med 0 svar)
11. juni 2023 kl. 15:09
weKz
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Alt du nævner har ingen relevans til hverken det jeg skriver eller det han nævner.
Og jeg fatter ikke hvor du vil hen med din “fodbold retorik”
#43(Med 0 svar)
11. juni 2023 kl. 18:25
Kristja
Astralis har 2 af de bedste danske spillere på sit hold. At de 3 andre så er langt under, det er så en anden snak. Du kan ikke komme her og sige, at blameF og device er på samme niveau som de andre 🤷🏻‍♂️
#5(Med 0 svar)
9. juni 2023 kl. 22:13
MoX
Jeg gør? 🤔
#6(Med 0 svar)
9. juni 2023 kl. 22:13
Butler
helt enig!!
#4(Med 0 svar)
9. juni 2023 kl. 22:07
fredl
Jeg forstår 100% bekymringen fra Valve, men jeg kan også godt se det fra særligt organisationerne.

Hvis man vil have mere vækst i CSGO (og eSport for den sags skyld) så skal man finde en løsning der tilgodeser alle parter.
#7(Med 0 svar)
9. juni 2023 kl. 22:14
bat
Godt man ikke ejer Astralis aktier
#8(Med 0 svar)
9. juni 2023 kl. 23:05
JernLars
Dejligt move fra Valve! For nuværende er partnerhold bare en omgang glorificeret gruppeonani. Ved at lave mere åbne turneringsformater tror jeg at der kan komme mere nyt talent til scenen, hvilket vil hæve det generelle niveau. Det presser forhåbentlig også topholdende til at lade være med at lave halvdårlige udskiftninger hele tiden (host, host Astralis)
#9(Med 0 svar)
9. juni 2023 kl. 23:22
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Lav challengers og legends i alle turneringer frem over som valve til majors?
Challengers er åbne pladser, legends er holds placering fra sidste turnering?
#10(Med 4 svar)
10. juni 2023 kl. 00:15
MumaCe
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Det kan jeg virkelig ikke se ideen i. Hvis cs skal prøve at udvikle sig mere, så kræver det investeringer og så er det da netop ved at sikre holdene gode rammer for økonomisk stabilitet.

Jeg elskede personligt dagene med åbne turneringer som f.eks. tidernes Copenhagen Games, men skal cs gro som seer-sport, så er det netop den anden vej der skal have bedre forudsætninger. Vi skal væk fra at verdens to bedste hold møder hinanden 10-15 gange om året - det udvander simpelthen værdien af så stor en kamp.
#11(Med 0 svar)
10. juni 2023 kl. 00:17
Hunt
Omvendt sikre du 12 hold med partner spots og skider på ALLE andre, der slet ikke kan være med.

Det er en direkte vej til en liga og alt andet dør
#13(Med 2 svar)
10. juni 2023 kl. 00:21
JakobHelms
Det er vel netop partnerturneringerne der dog fører til at "verdens to bedste hold møder hinanden 10-15 gange om året"? Bare se på hvordan ENCE spiller andre turneringer end hold som FaZe og Heroic, fordi de ikke har et BLAST-partnerskab.
#15(Med 1 svar)
10. juni 2023 kl. 01:00
MumaCe
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Hvis vi kun havde enten BLAST eller ESL og deres Pro League / Spring-Fall turneringer, så ville vi komme uden om det med at mødte hinanden så mange gange. Men når vi både har de to "ligaer", samt 2x majors, IEM-turneringer og diverse andet, så rammer vi ind i problemet, som også er et af problemerne for netop ESL/Blast, at de gør hinandens produkter ringere.
#17(Med 0 svar)
10. juni 2023 kl. 05:28
JakobHelms
Skal det forstås som at din løsning på at de samme hold spiller meget mod hinanden, det er at holde færre turneringer? Jeg forstår det ikke helt.
#12(Med 0 svar)
10. juni 2023 kl. 00:20
RAF
Fint. Lad de bedste hold få en chance. Og det er ikke nødvendigvis alle de nuværende partner hold.
#14(Med 0 svar)
10. juni 2023 kl. 00:21
drJohansen
Det bliver godt nok spændende at se hvor det lander. Jeg synes det kunne være spændende hvis T1/T2/T3 blev tvunget mere sammen, så hold som Vitality, Heroic og FaZe regelmæssigt mødte holdene i top20-30, og derved kunne talenter få mere T1 erfaring.
#19(Med 2 svar)
10. juni 2023 kl. 08:56
MIkaelTV2
Inden I allesammen falder i stimer over Valve, hvor skal pengene så komme fra? så I ikke på den anden side griner over ingen kan tjene penge i CS?

Valve tjener styrtende med penge og hvad med de delte nogle af de penge ud i økosystemet hvis de gerne vil blande sig i proscenen? Ja ja stickerpenge. Det er helt ligemeget for turneringsarrangørerne og organisationerne.

- stort set Ingen TV penge.
- Stort set ingen penge fra dem der ejer spillet.

Hvordan fanden skal pro scenen hænge sammen økonomisk fremadrettet? Især hvis det ikke er vejen hvor det er slut med at se gratis CS for jer allesammen? Hvilket valve også går rigtigt meget op i. Det er måske bare lidt nemt at stå hvor de gør og pege fingre i stedet for at være med til at løse det.

Og ja et mere åbent system er super sportsligt. Det løser bare ikke det største problem og det er økonomien i sporten, hvilket nu bare gør det meget vanskeligere for Blast og ESL plus de folk derude der skal skyde penge i organisationerne, hvor ingen nu er sikre på adgang til eksponering.
#21(Med 0 svar)
10. juni 2023 kl. 09:33
ZoNe
Godt skrevet i stedet for at al den “hold” baseret fnidder og ondt i roven over nogen havde flere penge og beskyttede deres interesser. Valvet bekender bare kulør igen, de vil tjene penge uden at bidrage selv.
#33(Med 0 svar)
10. juni 2023 kl. 12:54
JernLars
Kan være at Valves mener at vækst i scenen er nødvendigt før man skal til at betale for at se det. Med en mere åben model er det lettere for nye spillere at komme frem i rampelyset og derved øges den samlede talentpool.
Jeg kom først til under Corona, men er det ikke rigtig husket at partner turneringer er et relativ nyt påfund. Hvis det kunne hænge sammen før partner TO's, så bør det også kunne nu. Det er også muligt for et hold at lave et overskud uden at være partner hold - Ence fik et ret pænt overskud, men det kommer dog på bekostning af lønningerne

Jeg tror det langsigtede mål er at nå til et sted hvor man som seer betaler for at se det. På nuværende tidspunkt tror jeg dog ikke at der er nok der ser det, til at det er en langsigtet løsning. Derfor er det vigtigt at mængden af seere såvel som antal professionelle spillere vokser
#20(Med 0 svar)
10. juni 2023 kl. 09:21
BEDST
Mon ikke det var det kommercielle dødsstød til Astralis. Eneste ærgerlige er, at HLTVs indirekte favorisering af partnerhold sikkert vil gøre det mindre lukrativt at bette mod Astralis i fremtiden : /
#22(Med 6 svar)
10. juni 2023 kl. 09:36
TubbyGold
Når efterspørgslen på at se E-sport bliver stor nok kommer der vel en form betalingsmur ligesom ved stort set alle andre sportsgrene. Jeg har svært ved at se andre veje, hvis esportsøkonomien skal fortsætte sin vækst
#23(Med 5 svar)
10. juni 2023 kl. 09:49
weKz
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Men nu hvor csgo har peeket af flere omgange, har jeg personligt svært ved at se hvordan den skulle kunne blive så stor. Så længe man skal afsætte 2-4 timer for en enkel kamp, så tror jeg aldrig vi rammer de tal fast, hvor det virkelig vil gøre forskellen.
Jeg elsker at se cs, men det er fanme sjældent jeg kan og gider afsætte tiden til at følge med og tænker langt fra jeg er den eneste der har det sådan.
#24(Med 4 svar)
10. juni 2023 kl. 10:07
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
100% De bo5ere der skal bare skrottes asap.
Det er sku galmathias.
En enkelt bo3 svarer til tidsmæssigt 3 halvlege i fodbold. Altså det går liiiiiige, men man burde måske kigge på at korte pauserne af mellem maps og så droppe de åndssvage half time pauser på 5 min der ligepludselig er kommet??? Det synes jeg virkelig er at spilde tiden. Har man brug for sponsors osv, så plaster maps til, hud, whatever, men en 5min pause når de bytter side efter 15-20min spillet.... Come on..
#26(Med 3 svar)
10. juni 2023 kl. 10:48
weKz
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Bo5ere har jo os bare dens charme, trods ingen udover de unge har tiden til dem.
3x45 min i fodbold, ville jo os være alt for meget, det ville de uden tvivl om os miste seere på jo.
Jeg fatter bare ikke hvordan det ikke kan gøres anderledes, så skal man sidde og se en bo3 hvor første map i realiteten er ligegyldig, fordi det alligevel kun er map 2 og 3 der er afgørende.
#35(Med 2 svar)
10. juni 2023 kl. 13:09
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Det er true, men det er jo ligeså meget for at give holdene chancen på sit eget mappick :) Det er jo ikke ens baner ligesom i fodbold verdenen.
Synes måske også godt de kunne lave point system som fx. Premier League, og så spiller man 2 kampe, 1 på hver holds bedste map (er det samme map så er det 2 kampe på det map)

Altså en bo2

Det ville klart være løsningen
Og så kun spille bo3 i en evt. Finale.
#36(Med 1 svar)
10. juni 2023 kl. 13:37
Lemmy
Havde de ikke noget sådan bo2 agtigt noget i Pro League for nogle år siden? Husker at G2 og Astralis spillede Dust2 2 gange imod hinanden, den samme kamp hvor Notan (sry) missede sit spray med famas.

Ved ikke om man kunne vælge bedste maps så det bliver hjemmebane imod udebane, kunne være fedt, men måske noget neutralt for begge hold? Det bliver måske for kompliceret i længden.
#37(Med 0 svar)
10. juni 2023 kl. 15:43
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Dunno jeg synes hvert fald det er en bedre løsning end det ligenu. Måske ikke med neutralt map, da jeg synes man skal have hjemmebane og udebane kampe ligesom i fodbold, men ellers bo2 😀💪🏻
#28(Med 3 svar)
10. juni 2023 kl. 11:28
Mgschmidt
Det vil jo bare betyde, at der kommer endnu færre sponsorer, fordi de ikke kan blive garanteret visning i det events...

Ja, det vil være fint, at alle hold har en reel chance... MEN hvis CS rent faktisk skal overleve, og blive en overskuds forretning, så bliver der nødt til at være garanteret "TV-tid" ved de store hold, eller bliver der bare ikke lagt penge i det..

Spillerne får mere og mere i løn, og organisationerne får større og større underskud...

Tror ikke det bare lige er så simpelt, som alle bare går og tror...
#30(Med 1 svar)
10. juni 2023 kl. 12:11
Hunt
Så bare fuck alle hold udover de 10 største fordi de skal have deres tv tid?
#38(Med 0 svar)
10. juni 2023 kl. 18:10
drJohansen
Nej, ikke bare fuck nogen som helst. Men det er bare ikke så simpelt. Man kunne jo også tænke lidt på et scenarie hvor en central spiller på et top hold bliver skadet. Måske man falder i en lufthavn, og slår sin hånd så man ikke kan spille i lang tid :). Tænk hvis Cadian ikke kunne være med Heroic i en sæson, og de så falder fuldstændig fra hinanden og mister al eksponering i store turneringer. Der ligger vel en risiko og blokerer for signifikante investeringer hvis ikke der er lidt sikkerhed. Jeg ved ikke hvad det optimale er, men det helt sikkert ikke bare lige.
#34(Med 0 svar)
10. juni 2023 kl. 12:59
JernLars
Ja, der er en større risiko for at de ryger ud, men det er jo også et resultat af at de fleste hold kun spiller mod top 10 i partner turneringer.
En åben turnering er heller ikke ensbetydende med at der ikke er nogen T1 hold der kvaller. Heroic er fx utrolig gode mod T2 (undtagen når det er finale), så der bør jo ikke være noget til hinder for at andre hold også er det.
#39(Med 0 svar)
11. juni 2023 kl. 08:09
Ostekuglen
SKØNT! Så kan man slippe for at se jammerlig CS i store turneringer. #NoMoreAstralis*
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.