Farlig er blandt de spillere, der for ganske nylig købte stort ind af Copenhagen Flames-stickers.

Flames-spillere købte stickers, før konkursen blev annonceret

Dagen inden det blev offentliggjort, at Copenhagen Flames var begæret konkurs, købte flere af spillerne gamle Copenhagen Flames-stickers.

Mandag gik der et chok gennem den danske CS-scene, da Copenhagen Flames annoncerede, at de havde indgivet konkursbegæring.

Dermed skal spillerne på jagt efter et nyt hold at repræsentere, men nogle af spillerne kan allerede have investeret en smule af lønkronerne.

I hvert fald har flere af spillerne købt nogle af de gamle Copenhagen Flames-stickers fra de to majors, som organisationen deltog i i henholdsvis Stockholm og Antwerpen.

Spillere og personale fik besked om konkursen i fredags, og over weekenden var i hvert fald Farlig, TMB og raalz i gang med at købe.

Det fremgår af et tweet fra brugeren @satsdart, der har postet screenshots af, at han har solgt Copenhagen Flames-stickers til de tre spillere.

Her sælger han henholdsvis 38 Copenhagen Flames holo-stickers til TMB og 42 stickers til Farlig. I alt har brugeren solgt 250 stickers, men præcist hvor mange han har solgt til Copenhagen Flames-spillerne, fremgår ikke.

Et kig på de fem førsteholdsspilleres inventorys, som alle var offentligt tilgængelige tirsdag formiddag, viste, at der i hvert fald havde været aktivitet i Farligs, TMBs og raalz' lagercontainere så sent som lørdag, søndag og mandag.

Hvorvidt disse lagercontainere indeholder Copenhagen Flames-stickers ved af gode grunde kun spillerne selv, da man ikke kan se, hvad de indeholder.

Næsten en fordobling

Det står dog klart, at prisen på Copenhagen Flames-stickers er steget markant, siden weekenden, hvor nogle af spillerne altså har købt dem.

Fredag eftermiddag kostede et Copenhagen Flames sticker i Holo fra Stockholm-majoren nemlig i snit 9,69 euro på markedspladsen BUFF. Mandag aften var prisen for samme sticker oppe på hele 17,73 euro.

Det er næsten en fordobling, og kigger man på Steam-markedet er prishoppet endnu større.

Her kostede samme sticker omkring 13 euro, og natten til tirsdag var prisen helt oppe på 28,54 euro.

Samme mønster tegner sig for de andre Copenhagen Flames-stickers og lapper, som kan fås i spillet.

Dust2.dk har skrevet til samtlige førsteholdsspillere samt et par af spillerne fra henholdsvis kvindeholdet og Flames Ascent for at høre, om de dels har købt stickers i løbet af weekenden, og i så fald hvorfor.

Desuden ville vi også gerne høre, hvad de mener om den kritik, som flere er kommet med på blandt andet Twitter omkring deres køb af stickers. Én spiller er vendt tilbage på vores henvendelse, og vedkommende ønskede ikke at medvirke i denne artikel.

#1(Med 1 svar)
2. maj 2023 kl. 14:56
Smackyy
STONKS
#2(Med 0 svar)
2. maj 2023 kl. 14:56
IwRsen
Støttet Dust2.dk med 2 julekugler i 2019
+1
#3(Med 0 svar)
2. maj 2023 kl. 14:57
zongrel
Sørgeligt
#4(Med 0 svar)
2. maj 2023 kl. 15:04
livit
Fint for dem 👍
#5(Med 0 svar)
2. maj 2023 kl. 15:05
er1K
Det skal straffes på lige fod med matchfixing, hvorefter Valve skal adressere reglerne omkring dette fremadrettet. Det kan ikke være anderledes.
#6(Med 1 svar)
2. maj 2023 kl. 15:47
nylsnej
Hvis det er lovligt, ser jeg intet galt i det. De har lige mistet deres job. Lad dem dog tjene lidt småpenge på stickers. Herregud.
#26(Med 0 svar)
2. maj 2023 kl. 23:25
JKN
Nu siger jeg ikke, at det er tilfældet.. men hvad hvis det er 100k+? Er det så stadig OK?
#7(Med 3 svar)
2. maj 2023 kl. 16:03
HorzaK
De har brugt intern viden til at lave fordelagtige transaktioner med andre, som på ingen måde kunne få den viden. Det er jo ret klart insiderhandel, og derved umiddelbart ulovligt. Om lovgivning så rækker hele vejen ind over csgo stickers skal jeg ikke kunne sige, da jeg på ingen måde jurist, men synes uden tvivl at det er moralsk forkasteligt, hvis ellers informationen som fremsat i artiklen er korrekt.

At de så er naturligvis er synd for dem, at deres organisation går konkurs er en anden sag.
#15(Med 2 svar)
2. maj 2023 kl. 17:54
leandr
Hvorfor er det moralsk forkasteligt?
#42(Med 1 svar)
3. maj 2023 kl. 22:02
Klemme2
Hvis det vurderes at de er købt med henblik på fortjeneste, så er det direkte ulovligt..
Du må ikke misbruge "insider" viden. Ligesom en virksomhed ikke må shorte sine egne aktier, hvis DE ved at de er på randen til konkurs, og resten af verden ikke ved det.
#45(Med 0 svar)
3. maj 2023 kl. 23:07
leandr
Så fordi noget er ulovligt er det moralsk forkasteligt?
#8(Med 13 svar)
2. maj 2023 kl. 16:16
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Så kommer janteloven i spil.

Orgen havde udmeldt de var i økonomisk krise og manglede støtte med 5 millioner. Længe inden de stickers her blev købt.
Der er ingen regler for insidetrading iht. Falske Steam penge, det er faktisk Steam selv der har røvrendt den regel til deres fordel, mht. At man ikke kan trække penge ud af Steam igen.
Desuden har spillerne ikke noget at gøre med orgen ELLER valve for den sags skyld. Så de har frit slag som alle andre. De var bare smarte at handle.

Stickers kunne ligeså godt have røget den anden vej.
#9(Med 1 svar)
2. maj 2023 kl. 16:39
Kristja
SÅ fordi man ikke kan hive penge direkte fra steam, så kan det ikke betegnes som direkte svindel? Men så må det vel være indirekte svindel, når du jo kan vidersælge på andre forums, og putte pengene i lommen. Lur mig om der ikke sidder andre mennesker, som også godt kunne tænke sig at tjene fedt på sådanne informationer.

Men skal jeg se med medmenneskelige øjne, så er det da fint de kan tjene lidt småpenge til de næste par måneder som arbejdsløs :)

Men det er vel også velkendt, at når en org som Flames, Flip sid3 osv osv osv går konkur, lukker og slukker, så bliver deres stickers pludselig eksklusive. Og så må det vel betegnes som insiderhandel?`

Jeg er sådan set lidt ligeglad med, at de har gjort det. Jeg er mest af alt nysgerrig på hvorvidt det er 100% lovligt ^^
#18(Med 0 svar)
2. maj 2023 kl. 19:58
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
SÅ fordi man ikke kan hive penge direkte fra steam, så kan det ikke betegnes som direkte svindel?
- Præcis. Det er ris til egen røv fra steams side.

Jeg har heller ikke et problem med de tjener lidt småøre, jeg har selv købt lidt flames stickers på buff da det blev udmeldt de manglede kapital, så jeg har også mit på det rene.

Det er velkendt ja men markedet er relativt nyt og ukendt, 2 eksempler giver ikke retslig medhold i at det er "velkendt"
#10(Med 3 svar)
2. maj 2023 kl. 16:47
ZaNwish
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Jeg mener ikke der på noget tidspunkt står at flames er i økonomisk krise. Jeg læste deres opslag som de søgte en investor for at de kunne opnå de ting som de skriver i deres oplæg omkring de 5 millioner. Men at de går konkurs 10 dage efter ville ingen jo vide. De første stickers skulle jo allerede være købt 1 uge efter deres udmeldelse og sker som sagt lige før de selv melder en konkurs ud. Det lugter langt væk af at spillerne godt vidste hvad der ville ske.
#19(Med 2 svar)
2. maj 2023 kl. 20:03
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Jeg skriver ikke at spillerne ikke vidste hvad der skulle ske, det har de gjort uden tvivl. Det var slet ikke noget jeg gider argumentere for :D

dust2.dk/nyheder/35610/flames-soeger-millioner

Læser du mellem linjerne i opslaget her kan du også godt se de er i problemer, skriver blandt andet at finanskrisen har ramt esport hårdt osv. Og at de ikke har indsigt i markedet. De mangler hjælp.
#22(Med 1 svar)
2. maj 2023 kl. 20:46
cellar32k
Det er noget af en moral du løber rundt med. Det er ikke offentlig information at der er begæret konkurs, så er det ret lige meget hvad der står mellem linjerne.
Uanset hvad har spillerne scoret på en konkurs fra tilfældige personer på steam market, spillerne er tilmed nogle af de eneste der faktisk har tjent penge i organisationen og nu er så med til at blakke ryet.
#23(Med 0 svar)
2. maj 2023 kl. 22:13
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Hvorfor er min morale dårlig? Hvad er det jeg har gjort? 😂 Wtf
#11(Med 5 svar)
2. maj 2023 kl. 16:54
MumaCe
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Den går ikke helt den der.

Da spillerne har været ansat ved Copenhagen Flames, er de bundet af reglerne for insider-trading, såfremt der var tale om en noteret aktie. Derfor er det i hvert fald uetisk som minimum.

Derfor står vi tilbage med 3 umiddelbare parter, der kan straffe spillerne for dette:

1. Steam: Jeg kender ikke til noget historik om dette skulle være foregået tidligere. Jeg tror ikke at Steam vil blande sig i den her sag, når der som sagt ikke er tale om noget ulovligt jf. nogen national eller international lovgivning.

2. ESIC: Hvem ved snart hvad de laver og har af intentioner. Men sådan som de var efter diverse coaches for bug-skandalen, så kunne jeg sagens se dem gå ind i den her sag, også med henblik på at få stoppet at andre kunne finde på det samme samt at beskytte hele spillerbasens image.

3. Valve: For mig at se er det nemmest at drage paralleller til match-fixing skandalerne. Der er tale om en bevidst handling om at tilegne penge ved at bringe Valves produkt med stickers ind i det på en noget shady måde. Der er ikke rigtig nogen måde hvorpå spillerne kan komme med en god forklaring udover at de ville tjene penge på det, så jeg forestiller mig i hvert fald at Valve kigger på det internt.

Jeg ville i hvert fald svede lidt hvis jeg var en af de spillere :-)
#13(Med 1 svar)
2. maj 2023 kl. 17:26
Lunar
problemet er, hvad valve angår har de fået dem i en trade, ikke købt dem.
Valve sig selv pålægger items ingen værdi, derfor er de sandsynligvis også ret ligeglade.
Udover det kan spillerne altid trække "jeg ville bare have nogen fordi jeg er sentimental" kortet.
#36(Med 0 svar)
3. maj 2023 kl. 14:58
uedzorn
Det er fint at de ikke pålægger dem værdi, men det er jo et 'get out of trouble/jail card', for det udgøre velsagtens hovedparten af deres indtjening :D Tror du at bankdirektøren kan trække "jeg ville bare have nogen fordi jeg er sentimental" kortet."? :D
#16(Med 0 svar)
2. maj 2023 kl. 18:04
livit
Hvordan kan du drage nogen form for parallel til match fixing, der underminerer det sportslige, og seer aspektet i sporten, til sticker trading uden nogen sammenhæng til kampe?
#20(Med 0 svar)
2. maj 2023 kl. 20:10
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Valve og steam er søskende forretninger, så de har en fod i begge lejre.

Esic burde ikke kunne røre ved private foretagender, det ville svare til de kunne komme efter dig som privat fordi du fx. havde købt stickers, den holder ikke. Flames Organisationen er lukket og begæret konkurs, der er intet der forbinder spillerne til klubben mere iht. Det juridiske, alt hvad der hedder kontrakter osv. Bliver ugyldige det øjeblik organisationen bliver afviklet.
Hvis Esic blander sig og skal igennem det danske ret system osv. Ville de få problemer med medhold efter min mening.

Fordi priserne på stickers er hævet 2 gange ved org shutdows, hvor jeg så referer til flipside og North, er ikke ensbetydende med der er et mønster og de så gør det igen. 2 tilfælde er ikke juridisk set et mønster, derfor er det også et gamble om de stiger eller ej.
Spillerne kan sagtens sige at de ikke vidste om de ville stige eller ej, og så er den skid slået.
#25(Med 0 svar)
2. maj 2023 kl. 23:01
bruja
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Tror ikke der er nogen grund til at svede.

Du må som ansat også få emballage, prøver og andet merchandise hvis du får det foræret udenom konkursen.

De kan ikke indrage nogen gæld på at indkassere alle de stickers som er på markedet. Og som man ikke er herre over……

Det var heller ikke strafbart at gå i / sælge eller forære Converse-sko da de blev erklæret konkurs.
#12(Med 0 svar)
2. maj 2023 kl. 17:23
Lunar
enig, meeeen. Nej, stickersne var garanteret at gå opad. Sådan er der hvergang en org forsvinder, specielt hvis deres stickers også er pæne, som er tilfældet med flames.
Spillerne har med 99,9% sikkerhed vidst at de ville gå opad.
#14(Med 0 svar)
2. maj 2023 kl. 17:50
skov
folk skal falde lidt ned her tænker det går
#17(Med 2 svar)
2. maj 2023 kl. 19:53
granzales
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Hmm. Tror det bliver svært at fælde dem for insider-trading. Man skal huske på, at traditionel insider-trading er på aktiemarkedet, hvis formål er at købe og sælge værdipapirer for at skabe et afkast. Steam market er derimod en platform til underholdning, og stickers - uanset om man vil det eller ej - er kun objekt for spekulativ investering for en brøkdel af spillerbasen. Formålet med at købe en sticker er vel ikke per definition investeringsperspektiv

Det er vel påstand mod påstand, om spillerne har købt stickers for at kære sig om et minde for en gammel arbejdsgiver, fordi de synes stickersne er flotte eller for at tjene penge. Og er spillerne kloge, så kommenterer de ikke på det her overhovedet.

Det skulle dog ikke undre nogen hvis ESIC flår banhammeren. Gerne uden forklaring og på ren mavefornemmelse. Det er vel typisk dem, når man ikke har hørt fra dem i nogle uger.
#21(Med 0 svar)
2. maj 2023 kl. 20:13
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Helt enig i alt du siger.

Og ang. Esic, så ville de få problemer rent juridisk hvis de går rettens vej.
Som jeg også skriver længere oppe, fordi stickers 2 gange er steget iht. Organisationers nedlukning. Så er det ikke ensbetydende med de vil gøre det denne gang heller.
2 gange er ikke ren juridisk set et mønster. Det er markedet for nyt til at konkludere. Derfor kan man altid spekulere i om det ikke var et gamble at de overhovedet købte de stickers. Og som du selv siger, kan de fralægge sig retten om at det var købt i spekulations øjemede, men derimod bare som minde om en milesten i deres liv :P Der er jo ikke blevet købt for flere hundrede tusinde, vi snakker måske 3000kr maks for de små 40 stickers lmao.
#24(Med 0 svar)
2. maj 2023 kl. 22:27
cellar32k
Samme problematik som bitcoin/nft’er. Du kan helt sikkert blive dømt, men vi er nok for tidligt i fasen på skinsmarkedet.
#27(Med 12 svar)
3. maj 2023 kl. 03:01
DOMINA7HOR
Der skal ikke meget til at bringe folks pis i kog - og så over en stak virtuelle klistermærker. Og fri os nu for al nonsens snak om *insider trading," som det ikke har en skid at gøre med.

Move along please, nothing to see here. Kom videre. Det går nok. Du og jeg ville nok have gjort det samme. Og fred være med det. Jeg ville sågar nok have tippet de fem gutter, som bar Flames-trøjerne under de to Majors de kvallede sig til, så de også kunne få en bid med!
#31(Med 6 svar)
3. maj 2023 kl. 13:52
BEDST
Det var dog en hjernedød antagelse - er du telefonsælger til dagligt, eller hvordan bliver man så elendigt et menneske :D?
#32(Med 5 svar)
3. maj 2023 kl. 13:58
Hateville
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Hvad arbejder du med, BEDST?
#39(Med 2 svar)
3. maj 2023 kl. 18:20
DOMINA7HOR
Professionel antager. Og fritids anklager.
#41(Med 1 svar)
3. maj 2023 kl. 18:22
BEDST
Jylland <3
#44(Med 0 svar)
3. maj 2023 kl. 22:47
DOMINA7HOR
Der hvor sort arbejde blev født, og hjemsted for børsens sande oprindelse. Døllefjelde-Musse marked. Jeg ærer det med stolthed!
#40(Med 1 svar)
3. maj 2023 kl. 18:21
BEDST
Telefonsælger ...
#43(Med 0 svar)
3. maj 2023 kl. 22:05
Hateville
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Godt for dig. Jeg håber, at du er god til det.
#33(Med 4 svar)
3. maj 2023 kl. 14:14
uedzorn
Aktiemarkedet har det stramt med at du kalder deres aktier for 'virtuelle klistermærker'... Forskellen på om folk bliver sure eller ikke sure er om folk kognitivt er med på at det 1:1 kan sidestilles med insiderhandel. Derfor vil mange teens sikkert sige woot lul care, hvor de mennesker som kender til lovgivningen er lidt mere skeptiske. Jeg vil sige så meget; hvis man er ligeglad med denne sag så har man det også fint med at medarbejdere for en virksomhed køber/sælger aktier på baggrund af ikke offentliggjort viden. Det får man rigtigt mange års fængsel for i den vestenlige verden. Nu ved vi ikke hvor mange penge de har tjent, men hvor meget er ok? 10.000 kr? 100.000 kr? 1000.000 kr?
#34(Med 2 svar)
3. maj 2023 kl. 14:36
JakobHelms
Nu er stickers altså en brugsgenstand, der er udsat for spekulation. Det står trods alt i kontrast til aktier.

Jeg har intet i mod at spillerne fra Flames skulle have købt stickersne til eget brug. Central forskel.
#35(Med 1 svar)
3. maj 2023 kl. 14:56
uedzorn
Aktier er en virksomhed udsat for spekulation, så den er ikke langt fra. Til eget forbrug; Nu kender jeg ikke det præcise antal, men det er vel ret let at se om der er tale om til eget forbrug eller om det er med hensigt på videresalg. Pointen er at selvom stickers ikke skulle være dækket af lovgivning, så svarer det 1:1 til insider handel. Hvis jeg havde en virksomhed som var børsnoteret og agerede på ikke offentlig information for egen økonomisk vinding så klapper fælden. Den eneste forskel denne sag og så mit eksempel er lovgivning, men det ændrer ikke på etik og moral. Hvis vi mener at dette er ok moralsk, så må insider handel også være ok moralsk set (trods at det er ulovligt)
#37(Med 0 svar)
3. maj 2023 kl. 15:47
JakobHelms
Pointen var, at stickers er en brugsgenstand, mens aktier ikke er det.
#38(Med 0 svar)
3. maj 2023 kl. 18:19
DOMINA7HOR
Jeg tror nok aktiemarkedet kommer over det. Det er trods alt, som Hr. Helms også nævner, ikke lige heeeelt det samme, så du og andre behøver ikke gå så meget i selvsving over det.

Tvivler også stærkt på, at denne sag er det helt store emne i dag hos C20, 25 og Nasdaq-virksomhederne.
#28(Med 1 svar)
3. maj 2023 kl. 09:46
majez
Det her virker til, at skulle straffes. Hvis det er for at "gemme" nogen gode minder og sørge for stickers ikke går tabt. Hvorfor så ikke nøjes med at købe 2-3 stickers hver? Hvorfor købe så mange? Hvis man har 200 stickers og de stiger 10 euro.

Det rundt regnet 14.000kr. Men om man så snyder sig til 100kr eller 14000kr. Det er lige ulovligt :D
#29(Med 0 svar)
3. maj 2023 kl. 09:49
majez
En anden ting er, hvis man virkelig vil lave sådan noget shady pis her for småpenge. Hvem siger så ikke de har ladet sig tabe nogen kampe med vilje for at tjene småpenge som 5-10.000kr i ny og næ?

Og nej, jeg siger ikke at de skal tjekkes for matchfixing, jeg siger bare det er shady as fuck hvis man vil lave noget uetisk/ulovligt for virkeligt småpenge...
#30(Med 0 svar)
3. maj 2023 kl. 13:50
BEDST
Hvor er det et fattigt beløb at snyde for ...
#46(Med 0 svar)
4. maj 2023 kl. 10:00
Yoshidk
Hvorfor stiger prisen overhovedet ved de går konkurs? Burde den ikke falde? Kunne de ikke bare købe stickers som et minde fremfor videresalg?
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.