Heroic har fået fat i den nødvendige kapital.

Heroic får finansiel støtte

Heroic har fundet den nødvendige kapital til at opretholde sin forretning lidt endnu.

Tidligere på måneden indkaldte Heroic Group, som er selskabet bag Heroic, investorerne til en ekstraordinær generalforsamling i håb om at få tilført kapital.

Det norskejede selskab krævede yderligere kapital og likviditet for at imødekomme dets igangværende aktiviteter og forpligtelser.

Selskabet redegjorde for, at der mangler 52 mio. kroner til at opretholde driften frem til udgangen af 2025, hvoraf der var behov for minimum 6,5 mio. kroner inden sommeren 2023.

I første omgang lykkedes det ikke at få investorer ombord, men nu er den første halvdel af problemet løst, eftersom nogle aktionærerne har investeret de efterspurgte 6,5 mio. kroner inden sommeren 2023.

Det fremgår af NOTC, der er ejet af Oslo Børs.

Heroic kan derfor være rolige lidt endnu, men hele det økonomiske problem er endnu ikke løst, da selskabet stadig mangler 52 mio. kroner til at opretholde forretningen frem til 2025.

Siden Heroic blev børsnoteret tilbage i februar 2021 er den indledende aktiekurs faldet fra 13,10 kroner til 0,53 kroner, som er den nuværende pris pr. aktie.

#1(Med 11 svar)
29. marts 2023 kl. 10:12
arseface
Der er ikke meget forretning over heroic. Nærmere bare et bundløst hul hvor de nu søger efter folk der er villige til at smide 50 mio i det 😂 Luk lortet eller lav noget der løber rundt.
#2(Med 9 svar)
29. marts 2023 kl. 10:25
whitebear22
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Det virker desværre til at være en generel tendens blandt esports organisationer, som har deres hovedfokus på CSGO-delen. Mysteriet om, hvordan man driver en overskudsforretning på det område er ikke løst for langt de fleste.
#4(Med 8 svar)
29. marts 2023 kl. 10:47
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
medmindre man hedder flames.
Men der skal jo altid være en taber. Ellers kan klubber som Flames ikke tjene.
Man ser jo det samme i fx. United der sælger en ungdoms spiller til Dortmund for 5mil og derefter giver 100 mil for ham et par år efter 😂

Når det så er sagt kan de store klubber slet ikke lave samme tal for merch etc. Folk er simpelthen ikke investeret nok i holdene og holdene har ikke en hardcore nok fan base.
Jeg tror vi skal have gang i nogle rivaler og el Classico. Hold der direkte hader hinanden. Noget banter mellem orgs osv. Før vi får roligans at se i et sådan antal som i fodbold.
Meget mere rækkevide for klubberne ud til publikum for at få dem med. pr pr pr.

Vil lige tilføje der også mangler en stor ligning i det her ift. Fodbold.
Stadions.
Klubberne tjener intet på at heroic eller fx. Astralis spiller en kamp mod hinanden. Fordi de sælger ikke billetter, de sælger ikke hotdogs på stadion, folk køber ikke trøjer for at tage til kampe hver uge etc.
Jeg tror aldrig esport bliver en positiv forretning før vi reelt får et abonnement som forbruger på at skulle se csgo kampe. Og den dag det sker er det noget af et sats om forbrugeren vil finde sig i det, eller cs vil dø.

Jeg betalte personligt gerne 100kr for adgang til hltv kampe månedligt hvis det var det der skulle til.
Så længe det ikke bliver sådan at det kun er en enkelt turnering det skal betales for og resten er gratis. For så går luften fuldkommen af ballonen. Skal det i fremtiden hen i den retning skal det være med hltv inkluderet. Og ALLE kampe skal kunne ses derigennem og ikke uden.
Det fungerer præcis sådan med viaplay på fx. Fodbold.
Jeg kan ærligt ikke se hvad ellers der skulle få organisationer til at blive en forretning og ikke en investering.
#5(Med 1 svar)
29. marts 2023 kl. 10:50
nylsnej
> Når det så er sagt kan de store klubber slet ikke lave samme tal for merch etc. Folk er simpelthen ikke investeret nok i holdene og holdene har ikke en hardcore nok fan base.

Jeg tror måske bare ideen om holdtrøjer og andre fysiske genstande som merch er lidt forældet. Folk køber jo glædeligt stickers af deres favoritspillere og teams til majors. Det kunne jo være fedt hvis valve åbnede for muligheden at klubber kunne sælge merch som ingame skins og stickers.
#6(Med 0 svar)
29. marts 2023 kl. 10:54
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Enig men at tale med valve på orgs vegne, for at få orgs til at lave flere penge kommer aldrig til at ske.
Valve vil ingen hjælpe end sig selv. Det har de bevist igen og igen. Især med coach bans etc. Ingen støtte til coach. Intet.

Men fed ide.
#7(Med 4 svar)
29. marts 2023 kl. 11:03
Sander
DPL Admin
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Flames har lavet et meget lille overskud én gang i et år, hvor de overrasker alle og vel nok er det hold, der får mest value for money, hvis vi udelukkende kigger på resultater kontra løn. Nu er 22-regnskabet så ikke kommet ud endnu, og det bliver selvfølgelig interessant, men jeg mener ikke, at Flames har bevist sig som værende en sund forretning endnu. Tricked havde også pænt overskud et år, fordi de solgte holdet, men man skal jo kunne bevise, at man kan gøre det igen og igen.
#17(Med 3 svar)
29. marts 2023 kl. 14:20
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Kan du have helt ret i. De blev også nævnt som et lidt groft eksempel for at man kunne se hvad jeg mente med at en klub laver penge som så bliver taget fra den anden klub.

Flames har solgt en del spillere så det var lige det der faldte i mit skød først. Roej, niko, jabbi hooxi farlig zyphon osv.
#18(Med 0 svar)
29. marts 2023 kl. 15:28
Sander
DPL Admin
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Fair
#19(Med 1 svar)
29. marts 2023 kl. 15:33
xone
Det gør det vel heller ikke nødvendigvis til en sund forretning, hvis man skal sælge sine profiler hvert eneste år, for at kunne leverer et lille plus?
#20(Med 0 svar)
29. marts 2023 kl. 16:43
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Næh men nu er det jo det der er deres forretnings model. De tager relativt unknown spillere og gør dem til sine profiler.
Flames har jo været ude at sige det aldrig var meningen de skulle huse et tophold. Når likviditeten ikke er der til at holde på et top 20 hold så skal de selvfølgelig sælges hvis de opnår så store resultater. Set i forretningsøjemed.
Vil ikke kalde jabbi en profil da han spillede for goldengitte, det var flames der gjorde ham til en major profil. Havde været noget andet hvis de havde taget spillere ind der allerede spillede på det niveau.
#21(Med 0 svar)
29. marts 2023 kl. 16:56
Martin
Dust2 fantasy vinder
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Kæmpe indlæg. Fede takes.
#3(Med 0 svar)
29. marts 2023 kl. 10:26
SEBM1337
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Hvis det bare var så nemt
#8(Med 13 svar)
29. marts 2023 kl. 11:44
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Jeg har slet ikke kigget på de andre store organisationers økonomi, men eksemplet med FaZe og Heroic, der på ingen tid mister al værdi på aktiemarkedet, giver mig et indtryk af, at de fleste andre også er luftkasteller.
#9(Med 12 svar)
29. marts 2023 kl. 11:51
JakobHelms
Tjo, tja. Jeg synes ikke ligefrem det er en overraskelse med Heroic. Nu ved vi ikke hvor meget Omaken købte brandet for, kun hvor mange penge de havde til køb og opbygningen af brandet. Vi ved dog f.eks. at en cirka en tredjedel(!) af pengene gik til et spot i EPL som en del af Louvre-aftalen, og derudover var de også ude og købe det der BLAST-spot fra Immortals/MIBR; det var ikke fordi de havde den store pengepung, og når der samtidig skal investeres sådan der, så virker det sgu lidt dømt til at fejle fra starten.
#11(Med 11 svar)
29. marts 2023 kl. 12:14
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Heroic Group starter på omkring 12-13 NOK -> 0,8 NOK
Astralis Group starter på 7,5-8,5 DKK -> 1,2 DKK
FaZe starter omkring 10 USD -> 0,6 USD

Disclaimer: Jeg ved stort set ingenting om aktiemarkedet, men det virker bare som om, at de her esportsorganisationer er gode til at sælge sig selv, men at der i virkeligheden slet ikke er bund i det, når det generelle marked kigger dem under luppen.
#12(Med 4 svar)
29. marts 2023 kl. 13:06
BEDST
Aktier i oplvelsesøkonomi er generelt noget man skal gøre sig i, hvis man har kærlighed til organisationen, fodboldklubber mv. - særligt IPO'er, som i forvejen - i hvert fald rent statistisk - er en dårlig forretning uanset sektor.

Når det så er sagt, så havde jeg det selv ret ambivalent med den valutation der lå til grund for Astralis - de har selvfølgelig al ret til at gå ud med en fiktiv høj emissionskurs fordi flere af deres investorer vil være præferenceaktionerer og dermed købe aktien uanset pris - det er dog til den griske side det de lavede og egentlig også det der indledte min foragt til Astralis som org. Kan slet ikke have det persongalleri der tegner både hold og organisation, og jeg håber helt fra hjertet, at den kapitaludvidelse som de står overfor mislykkes.

Jeg gik selv kort i aktien og har generelt gjort det i alle former for IPO'er der støtter sig til oplevelsesøkonomi og tendensen er ret gennemgående allerede inden for nogle ret korte horisonter . Om det er Heroic eller Astralis, så kommer det aldrig til at blive en god forretning cs:go - der er for få seere til at drive noget lukrativt på det - men, jeg forstår godt at ejerne noterer sig, så de kan cashe ud og overdrage risikoen til folk der er lykkeligt uvidende eller bare ligeglade med risikoprofilen på aktien.
#22(Med 3 svar)
29. marts 2023 kl. 21:25
TubbyGold
Af ren nysgerrighed; Hvordan gik du kort i aktien sådan helt lav praktisk? På hvilken platform og på hvilke vilkår?
#26(Med 2 svar)
30. marts 2023 kl. 15:38
BEDST
Nørder kører den via en række unikke handler for at spare på cuttet til en broker, men ellers har de fleste handelsplatforme efterhånden en fane for shortselling. Det kan dog være svært ved mindre aktier som fx Astralis, hvor likviditeten ikke er specielt imponerende - men, jeg synes faktisk at eTorror, Nordnet, saxo osv. ofte vil lege, hvis man har noget at smide i puljen eller blot et langstrakt kundeforhold : )

Alternativt kan du overveje CFD markedet - men det tager sig generelt lidt for godt betalt synes jeg : /
#27(Med 1 svar)
30. marts 2023 kl. 21:57
TubbyGold
Ok, cool. Har handlet lidt både på Etoro og Nordnet. Så godt CFD’er på etoro, men ikke decideret shortselling. Men kan sagtens have overset det begge steder. Men hvordan gjorde du selv da du shortede Astralis aktien? Og hvad var vilkårene for din handel?
#28(Med 0 svar)
31. marts 2023 kl. 04:08
BEDST
Det er nogle år siden, men jeg tror jeg kørte de underliggende handler selv - men det kan også være jeg konstruerede det syntetisk ved at købe en put og sælge en call begge lig eller tæt på strike : ) Det kan lyde kompliceret men det er det absolut ikke når man først får hånd om det - jeg fik i hvert fald en masse ud af at praktisere mere komplicerede handler end at læse om dem på studiet. Så start med penge du kan undværre og tag' til note af dine fejl.
#13(Med 5 svar)
29. marts 2023 kl. 13:06
JakobHelms
Jamen helt enig i den generelle tendens - jeg synes bare at Heroic er et helt grelt eksempel, hvor der er mere galt.
#14(Med 3 svar)
29. marts 2023 kl. 13:11
Hunt
Det er vel bare sammen historie som vi har set med både faze og astralis, sikkert også andre. Som det er pt og har været længe så er orgs i cs et sort hul man smider penge i, med håb om at det vokser nok på et tidspunkt.

At man fra norsk side har set på hvordan det økonomisk går for de andre hold og vælger at gøre det præcis samme, forstår jeg dog ikke helt.
#15(Med 2 svar)
29. marts 2023 kl. 13:28
JakobHelms
Der er dog en del forskel på de tre ifht. skala, er der ikke? Omaken samlede cirka 100 millioner kroner sammen til forstærkning af deres business og købte så Heroic for en del af de penge, mens Astralis jo f.eks. har deres LEC-spot som vel er på den anden side af 300 millioner kroner værd i sig selv.

Det virker bare for mig som en meget væsentlig forskel, når Omaken/Heroic så også skal ud og investere 40-50 millioner i en anpart i Louvre-aftalen, deres BLAST-spot (som der ikke er sat pris på, men vi må da også være oppe i en del alligevel), og selvfølgelig købe Heroic-brandet i første omgang. Altså det virker jo som om man ville kunne se, at man er ved at løbe tør for penge, inden man egentlig kommer i gang.
#23(Med 1 svar)
29. marts 2023 kl. 22:38
Hunt
Faze/Astralis er en større skala jo, men samme princip. Astralis har de sidste 3 år høvlet deres 160m kapital ned til 80m. Og faze har der været rygter om det også står meget skidt til, men jeg ikke super meget om det.

Det er som du siger muligt at sælge div partner spots, men hvis man skær så meget sportsligt fra, for at få det sportslige lige at hænge sammen tænker jeg ikke er den bedste ide. (Jo ok, hvis man skær en esport fra for at bruge de penge på den primært esport).
#24(Med 0 svar)
29. marts 2023 kl. 23:06
JakobHelms
Helt klart, gode pointer :-)
#29(Med 0 svar)
31. marts 2023 kl. 04:13
BEDST
Det er præcis det samme - Astralis har på gruppeniveau en kassebeholdning på 9 mDKK - med den burn rate de kørte med i 2022 som var deres bedste år nogensinde - så vil kassen være tom i løbet af 2023, medmindre de begynder at sælge ud af turneringslicenser eller fx. sælger cs:go holdet fra elleer hvad ved jeg.
#10(Med 0 svar)
29. marts 2023 kl. 11:52
Bestiarium
Hvordan skal det nogensinde blive rentabelt, når de ikke engang er tæt på 0 efter et år, hvor det er gået Heroic over middel. Det er vel når man er en del af toppen af ranglisten og majoren, at man skal generere lidt til kistebunden.
#16(Med 0 svar)
29. marts 2023 kl. 13:57
Bygning7
Nordmænd der mangler penge. Så har man hørt det med!
#25(Med 0 svar)
29. marts 2023 kl. 23:10
wazorntB
Dejlig nyhed.
Så mangler vi bare at de får moralsk støtte også.
Hvor fanden blev den artikel omkring Kasper Hviidt og Hunden i øvrigt af dust2??
Sært at fjerne den igen 🤔
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.