Her er de nominerede: Stem nu

Heroic, cadiaN, Staehr og ESIC er blandt de nominerede i dette års udgave af Dust2.dk Awards.

Så er vi igen nået den tid, hvor der ikke sker særlig meget her på siden. CS:GO er gået på vinterferie, og vi bruger tiden til at lade op til et nyt og forhåbentlig hæsblæsende år.

Traditionen tro skal vi dog kigge tilbage på året der gik, og det gør vi med Dust2.dk Awards.

I en række kategorier har vi nomineret alt fra spillere til organisationer, hvor vi primært hylder de bedste præstationer og største opture i løbet af 2022, men som alt skal vi også skyde med lidt skarpt efter det, som kan gøres bedre næste år.

Herunder finder du alle de nominerede, og i bunden af artiklen er der et link til at stemme, for Dust2.dk Awards skal selvfølgelig bestemmes af dig.

Årets hold

 • Heroic

 • Astralis

 • Copenhagen Flames 1.0

Det er svært at argumentere mod Heroic og Astralis, for selvom sidstnævnte ikke har levet op til forventningerne i år, har Astralis trods alt stadig været med helt i toppen i en række måneder. Den sidste plads på stemmesedlen tilfalder Copenhagen Flames’ hold i første del af året, da holdet fortsatte med at imponere - særligt ved majoren i Antwerpen.

Sprout var også i spil til at få en plads på stemmesedlen, men det var først i august, at holdet blev dansk, og det giver dem kun få måneder til at have imponeret. Næste år kan godt gå hen og blive Sprouts år.

Årets spiller

 • stavn

 • blameF

 • cadiaN

Igen giver de to øverste sig selv, for stavn og blameF har været helt forrygende i år. Den sidst plads går til cadiaN, der som ingame leader har ført Heroic frem til trofæer og førstepladsen på verdensranglisten, samtidig med han selv har spillet rigtig godt og er en karakter, der flot repræsenterer Danmark ude i verden.

roeJ og Staehr var også i spil til en plads blandt de tre nominerede, hvor særligt førstnævnte var meget tæt på.

Årets AWP

 • cadiaN

 • nicoodoz

 • Farlig

Som årets AWP-spiller kommer vi ikke uden om cadiaN og niccodoz fra henholdsvis Heroic og fnatic. Den sidste plads går til Farlig, der spillede en stor del af året i Astralis, og selvom han ikke opnåede den ønskede succes, har han stadig spillet fint for et af Danmarks bedste hold.

Årets IGL

 • cadiaN

 • karrigan

 • HooXi

cadiaN har ført Heroic til trofæer og til en førsteplads på verdensranglisten, og det samme har den meget erfarne karrigan gjort med FaZe, som endda vandt majoren i Antwerpen. De to giver sig selv.

Den sidste plads tilfalder HooXi for fortsat at føre Copenhagen Flames til flotte placeringer, også efter modstanderne ikke regnede holdet som en ukendt underdog mere. Derudover viste han også i slutningen af året, at han kan kontrollere NiKo og huNter og føre dem til trofæer. Det var dog i hård konkurrence med Snappi fra ENCE, der dog mangler et trofæ i år.

Årets riffel

 • roeJ

 • blameF

 • stavn

Igen er blameF og stavn at finde her, ligesom de var i ‘Årets spiller’, men nu er fnatics roeJ også kommet med på listen, da han har været helt forrygende i 2022. Også Staehr og TeSeS var tæt på at klare cuttet, og der kan helt klart argumenteres for, at de to også kan være blandt de tre nominerede.

Årets coach

 • zonic

 • sycrone

 • BERRY

zonic har i hele 2022 været coach i Vitality, hvor holdet har klaret sig ret godt, ligesom de gjorde året før. Det er derfor ikke det helt store, som dansk Counter-Strikes ‘Godfather’ har udrettet, men det er også en præstation i sig selv, at holde sig i verdenstoppen. Sycrone har derimod taget MOUZ fra at ligge omkring top 20 til at ligge i top 10 og flere gange være oppe i top 5. Det fortjener en nominering.

Den sidste plads går til BERRY for det meget flotte arbejde med Sprout, men ruggah fra OG var også i spil, og det samme var vorborg, men for sidstnævnte har sidste halvår med EG ikke været vildt imponerende.

Årets signing

 • Staehr og BERRY til Sprout

 • jabbi til Heroic

 • device til Astralis

Nu kommer vi til en af de meget svære at skulle skære ned til tre nominerede, for der er rigtig mange gode bud. Staehr til Sprout var et kæmpe scoop, og han er ikke kun meget dominerende for dem på serveren, men han kan også gå hen og blive et kæmpe salg. Her må vi ikke glemme, at BERRY kom samtidig, og det ligner også en rigtig god beslutning. jabbi ligner den sidste brik, som Heroic manglede, og det var meget modigt af Heroic, at skifte refrezh ud med jabbi, da holdet lige havde vundet en turnering.
Den sidste plads går til Astralis for at hente device tilbage, selvom vi ikke har set den store effekt endnu. Det var dog meget tydeligt, at Astralis manglede en stærk AWP’er, transferen var satset for device havde ikke spillet i knap et år, men indtil videre har han vist tårnhøjt niveau. Men det er helt sikkert en af dem, der deler vandene.

zyphon og refrezh til Sprout, roeJ og nicoodoz til fnatic, regali til Copenhagen Flames og Magisk, dupreeh og zonic til Vitality er også gode bud på andre, de kunne have været nomineret.

Årets gennembrud

 • jabbi

 • Staehr

 • Buzz

Dette er en af de kategorier, som altid deler vandene, for hvornår slår man igennem? Det er svært at give et klart svar på, og det viser de tre nominerede da også. jabbi talte vi ikke så meget om fra det gamle Flames-hold i 2021, det var meget roeJ og nicoodoz, der løb med omtalen, men Heroic så noget i jabbi, og man må jo bare konstatere, at han er vokset virkelig meget i løbet af 2022, hvor han har slået igennem på den helt store scene.

Staehr gik direkte fra at vinde POWER Ligaen til Sprout, og han var i spil til ‘Årets riffel’. Det vidner om et stort gennembrud. Den sidste plads tilfalder Buzz, der har vist stor styrke i år, senest for MASONIC, og så kvitterede Astralis med en kontrakt.

Årets bommert

 • k0nfig der brækker anklen i en slåskamp

 • CSPPA’s evige forsøg på at trumfe en rangliste igennem

 • ESIC’s procedurer

Situationen med k0nfig behøver næppe flere ord, det var en helt igennem trist situation for alle, og det endte med at koste ham sit arbejde. Derudover har vi valgt at nominere CSPPA, spillerorganisationen, der mente, at de havde opskriften på lykke, hvilket de ville trumfe igennem med sin egen rangliste. Pludselig stoppede der dog med at komme opdateringer, uden begrundelse, og der har været meget stille fra CSPPA i lang tid. Det ligner et dødt projekt.

Hvor skal man egentlig begynde med ESIC? 2022 har vist, at organisationen ikke åbenbart ikke har haft juridisk rygdækning til at afgive visse domme. Samtidig har det været slået stort op mange gange, at ESIC snart ville komme ud med resultatet af store undersøgelser om blandt andet matchfixing, men resultaterne udebliver, og det er ikke til at få at vide, hvorfor. Generelt virker procedurerne til at være nærmest ikkeeksisterende, og ESIC må snart have spillet fallit.

Årets optur

 • HooXi

 • MASONIC’s talentfabrik

 • Heroic som verdens bedste hold

Videre til noget lidt sjovere, da det nu er tid til at hylde. Og der var har været rigtig meget at hylde og glæde sig over i 2022, men de tre udvalgte er endt med at være HooXi for at tage turen fra Flames til G2 og vinde et trofæ med holdet, MASONIC for konstant at finde og genopfinde spillere og sende dem videre i systemet og Heroic, der snuppede førstepladsen på verdensranglisten i år.

Årets nedtur

 • k0nfigs Astralis-eventyr

 • ESIC

 • Tom arena i Rio

Også her har der været nok at tage fat på. Astralis missede sin første major nogensinde, de gamle North-spillere kom ikke tilbage til toppen og Sashi investerer stort i den danske scene men får en meget skidt start på projektet.

Valget er dog faldet på k0nfigs tid i Astralis, der var præget af svingende spil i forhold til forventningerne og så en række dårlige historier om aggressiv adfærd. ESIC som projekt er også nomineret, da der simpelthen er for mange problemer, og så får Rio majoren lov til at få sidste plads for den tomme arena i slutspillet. Første del af majoren i den lille arena var fantastisk, men hypen frem mod de 18.000 vilde fans var kæmpestor, og det blev en lige så stor fuser, for de fleste ville helst være udenfor og se Gaules.

Årets Dust2.dk bruger

 • wake

 • whitebear22

 • JakobHelms

Vi elsker alle vores fantastiske brugere, som dagligt deltager i debatten og gør Dust2.dk til et sted, som mange nyder at besøge. Derfor skal vi selvfølgelig også have kåret årets bruger. I løbet af 2022 blev wake den første til at opnå Superior-ranken for stor aktivitet, og så er whitebear22 og JakobHelms begge gode til at deltage i debatten på en ordentlig måde, hvorfor de to også nomineres.

STEM VED AT TRYKKE HER

#1(Med 0 svar)
27. december 2022 kl. 11:26
Rubel
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Der er stemt! Tak for et dejligt år!
#2(Med 1 svar)
27. december 2022 kl. 11:29
whitebear22
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Jeg har sku smidt stemmen på Flames 1.0 - hvad de formåede er vanvittigt imponerende, også selvom Heroic har gjort en rigtig god figur.

Karrigan er selvfølgelig årets IGL, når han nu endelig vandt den major.

Min stemme er i øvrigt gået til wake. Hans aktivitetsniveau er out-of-this-world, men jeg synes altid, at han deltager i debatten på en ordentlig måde. De to ting er ret godt gået!
#9(Med 0 svar)
27. december 2022 kl. 17:33
JakobHelms
Af en eller anden grund havde jeg simpelthen glemt at det var i år, at Karrigan vandt den major - ellers havde jeg også stemt på ham :-). Helt enig i alle de ting, du skriver her.
#3(Med 0 svar)
27. december 2022 kl. 12:24
SEVEN
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Der er stemt :)
#4(Med 8 svar)
27. december 2022 kl. 13:56
Cass
Må sige at jeg givetvis har foretrukket Cadian i mange af mine svar. Noget vi ikke får talt ofte nok om i esport er den karrierevej som folk måske ikke har ønsket, men er blevet underlagt, og der er Cadian et fremragende bevis på stædigheden og viljen til at køre ruten selvom de tumultuøse viapunkter på vejen kunne punktere modet hos langt de fleste - derudover er han også min navne-bror, det giver selvfølgelig gode pluspoint på kontoen.

Derudover skal sycrone også have en award. Mange herfra har kendt manden igennem diverse events, så at se en hoppe fra den danske hjemstavn og så gøre det som han gjorde for MOUZ NXT/mainholdet, det fryder jo.

Hvem end der vinder har fortjent det. Omend Astralis ikke har fundet vejen til toppen, synes jeg at dansk CS har haft et helveds godt år. Vi nærmer os et dansk CS landskab der kan oversætte sine bedste talenter til den internationale scene. Vi får professionaliseret og skabt bedre faciliteter til at danne og hjælpe talenter såvel som mange andre unge.

2023? Det bliver pissegodt folkens. Spænd selen, det kommer til at gå rivende for sig ;) Håber redaktionen og folkene herhjemme får et fantastisk nytår. Kæft jeg skal fråde oksemørbrad og asparges <3
#6(Med 7 svar)
27. december 2022 kl. 14:49
whitebear22
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Oksemørbrad og asparges sammen???

Du må lige løfte sløret for, hvordan den kombination bliver god 😅
#7(Med 6 svar)
27. december 2022 kl. 14:55
Cass
Hahahaha, kan godt se at det er lidt en mærkelig kombination uden yderligere kontekst.

Asparges bliver grillet og er lidt tilbehør/grøntsag til retten. Der kommer selvfølgelig til at være hasselback kartofler og en god sauce....
- Jeg er bare stor fan af grillede asparges, så det fløj lige til hjernen hurtigere end fornuftens ilt. :P

Hvad står din nytårsret på? ;)
#14(Med 0 svar)
27. december 2022 kl. 21:52
whitebear22
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Truth be told, så er det ikke lagt fast endnu. Jeg har lidt rådyr i fryseren, som jeg overvejer at lave noget med.

Men ko med grillet asparges er pludselig også en mulighed ;)
#20(Med 4 svar)
28. december 2022 kl. 09:54
Bestiarium
Grønne asparges, I presume.
#21(Med 3 svar)
28. december 2022 kl. 11:06
HUNDEN
Major deltager
Vundet Dust2 Masters 3 gange
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Tror det er død lækkert med de hvide!
#22(Med 2 svar)
28. december 2022 kl. 13:44
Bestiarium
Really? Der banker mit hjerte nu mest for de grønne medmindre vi taler tarteletter.
#25(Med 1 svar)
28. december 2022 kl. 15:37
HUNDEN
Major deltager
Vundet Dust2 Masters 3 gange
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Haha, det var nu bare en joke! Selvfølgelig skal det være grønne asparges
#27(Med 0 svar)
28. december 2022 kl. 21:30
Bestiarium
😅 jeg blev sku rystet i min grundvold.
#5(Med 0 svar)
27. december 2022 kl. 14:43
detura
Cph, stavn, nico, bry, 2xstaehr, 2xkonny, hooxi og whitebear
#8(Med 1 svar)
27. december 2022 kl. 16:36
Rall0w
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Jeg har dig wake!
#15(Med 0 svar)
27. december 2022 kl. 23:44
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
<3
#10(Med 0 svar)
27. december 2022 kl. 17:53
JakobHelms
En god fordeling af nemme valg og svære valg i år. Det er nemt at stemme på Flames, på k0nfig der brækker anklen og effekten deraf (for ellers havde Astralis jo været med til den major!), og BlameF som årets spiller.

Årets Optur er nok den kategori hvor jeg har sværest ved at vælge. For HooXi er jo generelt set en kæmpe optur i sig selv, at Masonic bliver _ved_ med at levere talenter og styrke scenen bør jo gøre alle glade, og at se cadiaN endelig vinde det trofæ, og så i præcis Royal Arena hvor Astralis gang på gang er kommet til kort i turneringer de ellers burde have været i stand til at vinde. Det samme gælder i Årets Bruger (og tak for nomineringen, det varmer!), hvor jeg synes at både wake og whitebear22 er utroligt positive medlemmer af communitiet herinde.
#11(Med 1 svar)
27. december 2022 kl. 18:05
ItzNima
Er jeg helt væk, eller kan man ikke stemme på årets riffler derinde?
#12(Med 0 svar)
27. december 2022 kl. 18:08
Sander
DPL Admin
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Prøv igen og se om det kommer frem nu
#13(Med 0 svar)
27. december 2022 kl. 20:43
JernLars
Om end Dev1ce er den største signing på papiret, så føltes det bare lidt antiklimatisk... Så jeg endte med at stemme Jabbi til Heroic, selvom Berry og Staehr til Sprout er et stærkt bud
#16(Med 2 svar)
27. december 2022 kl. 23:46
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Tak for nomineringen, en gang skal jo være den første <3 :D
#17(Med 1 svar)
28. december 2022 kl. 00:12
whitebear22
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Fuldt fortjent mate ;)
#18(Med 0 svar)
28. december 2022 kl. 00:21
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
<3
#19(Med 0 svar)
28. december 2022 kl. 02:52
DOMINA7HOR
Giv en ærespris til vorborg og blaq!

Har cadiaN på to i streg, men kunne ikke give ham årets IGL i et år hvor karrigan vandt både Major, Katowice, EPL og Cologne. Et vanvittigt første halvår ham og FaZe havde.

Når det kommer til årets hold, kan der ikke herske tvivl om, at der Heroic.

Og så synes jeg HooXi fortjener at blive nævnt, så han får årets optur.

roeJ må desværre se sig slået af blameF som årets rifler, men han er til gengæld årets tweeter!
#23(Med 0 svar)
28. december 2022 kl. 14:09
BEDST
HooXi slutter af på en god note - men at G2 misser majoren er i mine øjne den største nedtur sammen med Astralis 2022.
#24(Med 1 svar)
28. december 2022 kl. 14:50
Bygning7
Afstemningen her var en fin anledning til endelig at få oprettet en bruger på dust2….det tog sin tid.
Ellers synes jeg valgene lå lige til højrebenet. Kæmpe Jabbi-fan, hvilket mine svar nok er delvist præget af. Imponeret over hvad cadian kan få ud af de unge danske stjernefrø. Jeg er dog i tvivl om hvor længe hooXi er i G2. Spændt på hvad næste afsnit af konfig-sagaen byder på. Glæder mig til 2023
#26(Med 0 svar)
28. december 2022 kl. 17:02
Sander
DPL Admin
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Så siger vi velkommen til! Vi må jo uddele awards noget oftere, hvis det er det, der trækker ;-)

Det er sjovt, jeg synes også nogle af tingene lå lige til højrebenet, men en del af dem der har stemt er ikke helt enige. Men det er jo også forskelligt, hvilken værdi vi tillægger de forskellige ting og hvilke parametre vi vurderer ud fra.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.