Der var stor glæde at spore i valde's ansigt, da han endelig kvalificerede sig til endnu en major.

Missede majors var dråben for valde

ENCE var ikke det økonomisk stærkeste tilbud for valde. Her forklarer han valget af den finske organisation i et stort eksklusivt interview.

Den fleksible og bundsolide rifler har med ENCE kvalificeret sig direkte til Legends Stage ved majoren i Rio.

Og valde lægger ikke skjul på, at netop dén turnering var en stor faktor for hans beslutning om at søge nye græsgange efter OG og senere i valget af ENCE.

Det er ingen hemmelighed, at de missede majors var dråben, der fik bægeret til at flyde over for mit vedkommende. (OG kvalificerede sig hverken til majoren i Stockholm eller Antwerpen, red.)

Jeg tror de fleste spillere vil sige, at majors er det, der fylder mest hos en i løbet af året, men også i communityet generelt, så at ende ud med ikke at være en del af det to gange i træk var ekstremt skuffende.
At vi nu er kvalificeret direkte til Legends Stage med et relativt nyt hold er bare mega fedt, men vi har også arbejdet hårdt for det.

valde skiftede fra OG til ENCE i sommerpausen, men inden da var der også rygter om en mulig transfer til både Evil Geniuses og Astralis.

Da jeg i sommerpausen skulle vælge et nyt hold, var mit primære fokus at vælge et sted, hvor jeg følte jeg havde de bedste chancer for at komme tilbage til majoren, men som også bare var klar på at grinde og spille en masse turneringer.

Jeg havde mange andre gode tilbud, der også var langt bedre rent økonomisk, men ENCE var det hold, der føltes som det rigtige til sidst, og jeg er glad for, at jeg endte her.

Undervurderede opstarten

Den første prøvelse hos ENCE skulle vise sig at blive sværere end først forventet. Debuten for valde og SunPayus i ENCE-trøjen kom ved ESL Pro League Season 16, hvor de kun fik én sejr ud af fem kampe i gruppespillet.

Derefter skete der et stort ryk på holdet op til RMR'en, hvor de gik videre uden at tabe en eneste kamp.

Vi har forbedret os rigtig meget fra vores resultat ved EPL og nu her til efter Rotterdam og RMR'en. Jeg tror bare, at vi måske undervurderede, hvor lang tid det egentlig tager at blive sammenspillede som hold - specielt når det er internationalt. Det er virkelig ikke noget, man bare lige gør på to uger.

Én ting er sammenspilning, men der skulle også en omstilling til for ENCE, der ikke bare kunne fortsætte med samme spillestil, som da de havde hades og Spinx på holdkortet.

For det første har vi som hold skulle finde den rigtige balance i måden, vi spiller på. Vi har et andet hold i forhold til det gamle ENCE-lineup, så der har været en masse småting der skulle ændres, både i kommunikationen, men som sagt også i selve måden vi spiller på.

Mange af os har også fået nye roller og/eller spots. Derudover, tager det bare tid at vænne sig til nye holdkammerater. Mine gamle teammates i OG som jeg holdt sites med, havde måske nogle helt andre reaktionsmønstre in-game og måder at spille visse situationer på, og nu skal man vænne sig til nye. Det samme gælder selvfølgelig for dem ift. at vænne sig til mig og SunPayus.

Oven i det har jeg skulle vænne mig til en helt masse nye spotnavne og taktikker, hvor ens roller er anderledes og hvor navnene er anderledes. Efter mere end to år i OG hænger visse ting altså bare godt fast :D. Så ens hjerne skal lige ud af det "gamle system" og ind i det nye.

Ifølge ENCE's danske In-Game-Leader, Snappi, var valde heller ikke førsteprioriteringen som Spinx's erstatning.

Nu gælder det majoren

ENCE valgte at spille med i ESL Challenger Rotterdam 2022, hvor de i sidste ende tabte til Outsiders i finalen. Der kan være fordele og ulemper ved at deltage i mindre turneringer lige op til majoren, og det skal man være bevidst om, ifølge valde.

Det er klart, at folk selvfølgelig kommer til at kigge på den turnering, når de skal forberede sig på os til Majoren. Men det er ikke noget, der som sådan påvirker vores kampe eller måden at spille på. Det handler jo bare om, at man skal være bevidst om, hvad man selv laver og så være et skridt foran. Det, synes jeg, Marco (Snappi, red.) og vores coach sAw klarer fint.

Selvom valde er en ud af i alt blot 12 danskere, der har optrådt på HLTV's top 20 bedste spillere i verden, så er han aldrig kommet til slutspillet ved en major. Det er drømmen i første omgang for danskeren.

Mit personlige mål er som altid at spille en god individuel turnering og gøre mit bedste for, at vi kan klare det godt som hold. Et spot i playoffs ville også være en stor ting. Det har jeg aldrig prøvet før.

#1(Med 5 svar)
25. oktober 2022 kl. 19:49
RasmusRoev
Stærkt at han ikke vælger økonomi frem for karrierer!
#2(Med 4 svar)
25. oktober 2022 kl. 21:45
Hunt
Det er vel noget han kan nu, efter han fik banken i north så længe :p
#3(Med 3 svar)
25. oktober 2022 kl. 22:25
RasmusRoev
Tror sku en hver "knægt" i den alder havde valgt North. De lovede trodsalt en del den gang, og de kunne da ha nået langt :P
Men du har da en pointe.
#4(Med 0 svar)
25. oktober 2022 kl. 23:13
Hunt
Siger ikke det var forkert af ham, hvem ville ikke vælge et job hvor man fik en god løn? Når jobbet er det man rent faktisk gerne vil..
#5(Med 1 svar)
26. oktober 2022 kl. 10:49
whitebear22
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Helt enig. Da gutterne hver især skrev under med North var det som et alternativ til Astralis, og de matchede i både økonomi og ambitioner. At det endte helt anderledes er jo så en anden ting. Jeg synes ikke, at man kan bebrejde valdes valg om at spille i North dengang :)
#6(Med 0 svar)
27. oktober 2022 kl. 11:30
RasmusRoev
Nej præcis. Samme med Kjærbye. Man bliver nødt til at se det som en elite sport og som andre sportsgrene. Neymar ville os til PSG for at stå selv og ikke bag Messi, jo det den kære Kjærbye valgte den gang. Jeg tror bare ledelsen manglede der. Den var jo 110% bag Astralis i deres stortid. Hvor jeg synes Astralis satte en ny dagsorden for professionelt cs. Det kan man ikke tage fra dem!
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.