HUNDENs sag bliver måske genåbnet af ESIC.

ESIC overvejer at åbne sag mod Heroic-spillere

ESIC overvejer at åbne en sag mod de daværende Heroic-spillere for at afgøre, hvorvidt de kendte til HUNDENs snyd.

ESIC overvejer at genåbne sagen for at komme til bunds i, hvorvidt de daværende Heroic-spillere kendte til HUNDENs brug af coach-buggen.

Det fortæller Ian Smith, som er kommissær ved ESIC, til TV 2 SPORT.

Det er ikke mange dage siden, at HUNDEN offentligt gik frem og sagde, at nogle af de daværende Heroic-spillere var klar over brugen af coach-buggen, og det kan altså nu resultere i, at sagen genåbnes.

Det kræver dog, at Ian Smith også får forelagt de samme beviser, Pimp fik adgang til, og at ESIC-kommissæren derefter vurderer, at en undersøgelse bør genåbes.

Muligvis giver det grund til at se på sagen igen, men det vil kræve, at jeg ser det bevis, som Jacob ’Pimp’ Winneche har fået indsigt i og ytret sin mening omkring, før jeg kan afgøre, hvorvidt en undersøgelse kan eller bør genåbnes, fortæller Ian Smith, kommissær ved ESIC, til TV 2 SPORT.

Pimp fik af TV 2 SPORT indsigt i HUNDENs dokumenter og kunne i den forbindelse fortælle, at han fandt det sandsynligt, at den nu tidligere Heroic-coach talte sandt om spillernes kendskab til brugen af buggen.

I forbindelse med HUNDENs udelukkelse i 2020, var der også mange andre trænere, som modtog lignende domme. Dengang var der dog ikke nok bevismateriale til også at udelukke spillere på de involverede mandskaber.

Der var intet konkret bevismateriale til rådighed omkring spillernes involvering i snyden og udnyttelsen af 'trænerbuggen’ på nogen af de involverede hold, og vi havde på daværende tidspunkt ikke ressourcerne til proaktivt at indhente det. Hvis vi var blevet præsenteret for det, så ville vi have kigget på det, ligesom vi ville gøre det nu, siger Ian Smith.

Til TV 2 SPORT fortalte HUNDEN også, at han arbejder på at gøre gøre sin dokumentation klar, så den kan blive afleveret til ESIC.

Jeg er glad for, at Ian Smith vælger at forholde sig til beviser frem for spekulationer i denne sag. Det er på tide, at kortene endelig kommer på bordet, og at både ESIC og resten af omverdenen får indblik i sagen, fortæller HUNDEN til TV 2 SPORT.

Heroic havde på daværende et lidt andet holdkort, som bestod af følgende fem spillere:

  • Danmark cadiaN
  • Danmark stavn
  • Danmark niko
  • Danmark TeSeS
  • Danmark b0RUP

 

#1(Med 6 svar)
30. august 2021 kl. 21:27
mesterslagter
Det kan godt komme til at blive rigtig grimt. Man må vel tænke nu, at HUNDEN ved at navngive de tidligere teammates som kendte til det til ESIC, kan give ham en nedsat straf. Ellers er han vel ikke villig til at samarbejde.
#5(Med 5 svar)
30. august 2021 kl. 21:41
JaySomz
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Tror sgu det er lige meget. Jeg tror hans tid på scenen er slut.
Det handler nok mest om hævn/retfærdighed fra hans side.
#13(Med 4 svar)
31. august 2021 kl. 00:16
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Men hvorfor hævne sig på spillerne. Det forstår jeg simpelthen ikke. Det er en sag mellem orgen og ham ikke spillerne.
Pyha
#20(Med 3 svar)
31. august 2021 kl. 06:50
Seneberg
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Hey wake.
Du skal ikke komme og sige at der ikke er spillere der har haft ondt i røven over det love han har lavet og været med ind over at stoppe ham. Det kan godt være de ikke har været i medierne. Men du kan være sikker på at spillerne også har været med til at føre kniven, da de fandt ud af han havde delt deres antistrats.
#26(Med 2 svar)
31. august 2021 kl. 09:20
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Ja og? Det har de da sin fulde ret til wtf?
Hvis jeg skider i din seng bliver du vel også sur?
Dårlig stil at ødelægge spilleres karriere på baggrund af det her medie stunt.
Men hey det er jo bare min mening :)
#29(Med 1 svar)
31. august 2021 kl. 10:59
Seneberg
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Fordi det ikke kun er Heroic som organisation der fører den her kniv på hunden. Den har spillerne helt sikkert også været med til.
Du siger det er dårligt stil at hævne sig på spillerne. De spillere der har holdt helt kæft, som han har skullet holde hånden over imens de klarede frisag? De som bare har taget afstand til ham. Jeg er helt med på at hunden er et fjols. Men der sidder også nogle spillere, som helt sikkert har vidst noget, som bare klarer frisag. Og var jeg dem, og vidste at hunden kunne buste mig, så tror jeg bare jeg havde holdt min kæft.

Havde jeg gjort noget som kun du vidste, og som kunne fucke min karriere op. Så tror jeg også jeg var blevet sur på dig hvis du sked i min seng. Men tror ikke jeg havde sladret til nogen.
#38(Med 0 svar)
31. august 2021 kl. 14:49
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Godt du kunne se det sjove i den sammenligning 😂.
Uden tvivl siger jo heller ikke spillerne er uskyldig, snakker udelukkende om hundens beslutninger. Det er jo næppe spillerne der fik ham til at dele den mappe med astralis.
Desuden synes jeg også det ville være hjernedød synd for de spillere der er uskyldige og få ødelagt sit hold på baggrund af en bitter mand. Det går jo ud over hele holdet ikke kun de spillere der måske eller måske ikke vidste det.
#2(Med 10 svar)
30. august 2021 kl. 21:27
wiLL
Guld Sæsonkort Sæson 18
Hvad med alle de andre hold hvor trænerne blev bannet? Der pænt mange større hold, sagen skal i bund og hvis der viden skal ud udelukkes. Dog vil jeg være ærlig og sige at jeg ikke giver en pind for hvad hunden siger. Han har ændret så mange gange, mindre troværdig bliver man næppe.
#3(Med 1 svar)
30. august 2021 kl. 21:31
Hunt
Hvis den ender med at Heroic spillerne bliver kendt skyldig bliver der grundlag for rigtig mange nye sager. Så den her sag vil nok sætte reglen for om spillerne på papiret bliver medskyldige sammen med de bannede trænere.

Hvis ja, så er der vel en del hold som får nogle problemer?
#7(Med 0 svar)
30. august 2021 kl. 22:59
fLix8
Det kommer jo igen an på, hvad der kan bevises. Jeg tror sådan set, at ESIC har begravet de fleste coachbug sager. Det afhænger jo netop af beviser, så medmindre andre coaches følger trop, ser jeg det ikke ske.

Du har dog ret i, at det vil danne præcedens, så man kan referere tilbage til denne sag i fremtiden. Det bliver dog interessant at se, hvordan spillerne bliver dømt i forhold til HUNDEN. Han var jo den som udnyttede buggen samtidig med at han havde en autoritær position på holdet. Det er nok sværere som spiller på Heroic, at sige fra over for Hunden end det er over for TeSeS f.eks.
#4(Med 7 svar)
30. august 2021 kl. 21:35
Gumle
Bare fordi man lyver om en, eller mange ting, kan man godt have ret i andre. Hvis man har beviser er tidligere udsagn ligegyldige.

Mange har en tendens til at udelukke alt hvad nogen siger, hvis de en gang er taget i en løgn. Alle lyver. Man skal lige se ting i kontekst engang imellem.
TV2 siger god for beviserne. Det er ikke en random fan Reddit/Twitter, men ligger under for regler. Man må antage det er valide informationer de har. Derfor er der grund til at tro der er hold i Hundens udsagn.

Man kan håbe andre vil stå frem på samme måde, men det skal vi nok ikke regne med.
#8(Med 3 svar)
30. august 2021 kl. 23:38
bat
Ikke uenig, men nu har Hunden jo vidst sig at være en patetisk løgner. Så det er jo ikke blot en gang, så er vil da mene at der er helt fair han bliver kaldt utroværdig
#15(Med 2 svar)
31. august 2021 kl. 01:37
Gumle
Man kan godt tale sand selvom men har vist sig tidmi8at være utroværdig. Det er jo ikke en livstid titel.

Men TV2/pimp har set beviser, og de må betegnes som troværdige. Så i den kontekst er ham troværdig.
#42(Med 1 svar)
1. september 2021 kl. 23:17
bat
Ok. Fanboy.
#43(Med 0 svar)
2. september 2021 kl. 11:21
Gumle
Fanboy ville være synd at sige. Håber hunden anker og får en højere straf.
Har intet tilovers for snyd.

Men man kan godt se objektiv og kritisk på en sag , selvom man har en holdning.
#11(Med 2 svar)
31. august 2021 kl. 00:01
uedzorn
Det er fordi at folk som lyver har med større statistisk sandsynlighed. lyver igen sammenlignet med en som ikke har løjet. Med andre ord: en gang løgner: altid/oftere en løgner. Det skal ikke gøre at reelle beviser afvises, men indtil beviser forelægges, har man kun sit navn at bære det på, og hunden har det mest gennemhullede navn og motivation for at lyve præcis om dette. Så lad os se de beviser, ellers tror jeg ikke på at ulven kommer :)
#16(Med 1 svar)
31. august 2021 kl. 01:47
Gumle
Vil starte med at rose dig for aldrig at have løjet. Det er imponerende, og kræver godt nok sin mand(eller kvinde).
Alle lyver. Alle...
Man kan lyve om større eller mindre ting, men alle lyver.
Din første (anden, hvis det skal være korrekt) sætning er også løgn. Der er ingen mennesker der når ind i puberteten, uden at lyve. Kan vi stole på dig så?

Med din logik havde han motivation for at lyve i første omgang. Han var på kontrakt, og kunne blive på kontrakt ved at lyve.
Nu er han ikke bundet af en kontrakt. Det er altså rimeligt at antage, han løj første gang, og ikke nu.

"Mest gennemhullede navn" han udnyttede coach bug. Han erkendte. Han sagde spillerne intet vidste. Han delte dokumenter. Nu modsiger han sig første udsagn.

Udover det, har han altid været kr respekteret ikke kun på den danske, men også den internationale scene.
Så er det altså heller ikke mere gennemhullet....

Han er ikke den eneste der har set beviserne, det gør det mere troværdigt.
#41(Med 0 svar)
31. august 2021 kl. 21:39
uedzorn
Som barn har højest sandsynligt løjet i en eller anden forstand. Som voksen har jeg ikke haft brug for det endnu. (Like really) Kan ikke huske om jeg har fortalt en hvid løgn for ikke at såre nogen, men ellers tror jeg at du ser projektere din egen moral på andre for at være ærlig. Når det kommer til at lyve som voksen (reelle løgne), så tror jeg vitterligt at der er nogen som gør det (som en del af deres person), og nogen som ikke gør det (som en del af deres person) Det er et svaghedstegn i deres karakter (beklager løgnere) Sådan ser jeg på det :)

Jeg er ikke enig i den antagelse af min logik, og ang. mest gennemhullede navn: Sagen her står ikke alene: den står i kontekst til sagen hvor han har delt filer; en sag hvor jeg (også) har svært ved at tro at han taler sandt.

Men som jeg skriver flere steder i nyhederne om sagen på sitet; Jeg vil gerne se de beviser Hunden skulle have (jeg har vitterligt ikke set dem (giv mig et link))
#6(Med 9 svar)
30. august 2021 kl. 22:05
Martin
Dust2 fantasy vinder
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
37 bannere coaches og ingen spillere 😅

Jeg synes godt nok der er mange beviser i begge retninger. Desværre ikke meget konkret at forholde sig til.
#10(Med 7 svar)
30. august 2021 kl. 23:53
JawBreaker
Ja, og spørgsmålet er om ESIC vil holde hånden over spillerne for at beholde lidt “integritet” for at redde scenen, eller om hele lortet bare falder ned om ørene på alle nu..
#14(Med 6 svar)
31. august 2021 kl. 01:06
NaToSaphiX
Vinder af Dust2 Masters
Nøglespiller
Vinder af Kongen af Danmark
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Håber for Guds skyld ikke at der bliver holdt hånd om nogen.

Har man snydt i turneringer skal man udelukkes.

Så er det ligegyldigt om man hedder s1mple eller Shakezullah
#23(Med 0 svar)
31. august 2021 kl. 08:26
JawBreaker
Helt enig...
#28(Med 0 svar)
31. august 2021 kl. 10:40
xdpiratmanden
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 18
Kunne ikke være mere enig
#30(Med 0 svar)
31. august 2021 kl. 11:04
d0kz
Guld Sæsonkort Sæson 15
Shakezullah ville være et alt for stort tab
#34(Med 2 svar)
31. august 2021 kl. 12:33
Famous
Men hvis de ender med at tage Heroic spillerne med i faldet - så skal samtlige spillere hvor der har været et coach-ban inde over vel også med i faldet?

Jeg tror IKKE for 2 kr. på at HUNDEN skulle være den ENESTE coach der har delt det med hans spillere. Så tager man Heroic så tager man sgu hele lortet ned.
#36(Med 0 svar)
31. august 2021 kl. 12:53
NaToSaphiX
Vinder af Dust2 Masters
Nøglespiller
Vinder af Kongen af Danmark
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Jeg skal ikke gøre mig klog på om spillerne vidste det eller ej, men hvis de gjorde har de fortjent at få en lang straf.

Jeg er overbevist om at der er nogen hold derude som har spillere der var medvirkende til brug af buggen, men uden beviser kan man ikke banne disse.

Skulle der være beviser på at spillerne har snydt i denne situation, må spillerne skulle bannes.

Omvendt kan man ikke banne uden beviser, hvilket gør Heroic-sagaen ekstra interessant, skulle det ske.

Men jeg forholder mig optimistisk og siger at spillerne (Heroic inkluderet) ikke vidste noget. Det ville være et stort tab.
#39(Med 0 svar)
31. august 2021 kl. 17:04
fLix8
Som NaTo så fint påpeger, så er det fuldstændig ligegyldigt for de andre hold, såfremt der ikke kommer nye beviser på bordet. Det eneste de andre hold får ud af denne sag er, at de kan se hvad deres straf er, såfremt de bliver busted.

Du kan godt synes, at det er uretfærdigt, at det kun går ud over Heroic, men indtil videre er der ikke forlydender om beviser mod de andre hold. Den eneste grund til at ESIC tager denne sag op igen, er jo netop at Hunden er kommet med de udtalelser og som formanden selv siger, så bliver det kun relevant, hvis han bakker udtalelserne op med beviser.
#22(Med 0 svar)
31. august 2021 kl. 08:25
soga
Ja, selvfølgelig er der massere af spillere som har kendt til buggen - det må alle der har spillet lidt CS, da kunne regne ud, eller mistænke. Hvordan skal spillerne ellers stole på info midt i runden, som coachen ingen mulighed for at kende? Så skal det være i de efterfølgende runder, at coachen siger "Kør det her setup", pga at han kan se modstanderens tendenser. Jeg vil næsten sige, at hvis spillerne ikke vidste det, har coachen ikke misbrugt informationen...

Det er lidt en uheldig situation, for hvis alle der har snydt bliver banned, står vi tilbage med en amputeret scene hvor mange sponsorere smutter pga. integriteten er (midlertidigt) væk.

ibb.co/HVbSbgT
#9(Med 5 svar)
30. august 2021 kl. 23:41
Kristja
Håber ikke niko bliver ramt af det her 🥲

Men det skulle ikke undre mig, om cadian vidste besked, han er trods alt caller.
#12(Med 4 svar)
31. august 2021 kl. 00:04
uedzorn
cardian slår mig ikke som typen der ville være nede med sådan noget snyd, men kender ham slet ikke godt nok til at kunne udtale mig. Det ENESTE jeg kan se er en som er busted 2 gange; som har løjet endnu flere gange, fedte Heroic ind i en sag hvor han har en incitament for at lyve igen. (eller også taler han sandt, men det er bare svært at se for al det løgn og røgslør. (Antaget at heroic org'en taler sandt i sagen om delt materiale. (Hvilket er svært at tro de ikke gør)
#17(Med 3 svar)
31. august 2021 kl. 01:57
Gumle
Så TV2 og pimp tager fejl? Beviserne er noget han har Photoshoppet? Heroic har da mere enticament end Hunden. Hele organisationen vil falde sammen hvis de vidste det. Økonomisk katastrofe. Han er jo færdig uanset.

Der var en fornærmelse og arrogance over overhovedet at blive spurgt, om de kendte til det da det kom frem. Ingen direkte afstands tagen fra Cadian (du må gerne sende et link til et sted han ikke snakker udenom, eller går i offensiven).

De beholdt hunden efter han snød. Havde de haft et problem som org med det, var han fyret. Han fortsatte med at coache udenfor kampe.

Så selv hvis de ingen vidste, var de i bedste fald ligeglade.
#18(Med 1 svar)
31. august 2021 kl. 03:10
Kristja
er helt enig med dig i det du skriver. Der er noget der ikke stemmer over ens i Heroic lejren. Der blev kørt hekse jagt på hunden fordi han ville videre. Og så lavede han det stunt med at dele strategierne og lukke spillerne ude, formentlig i vrede. Og dermed sagsøger heroic ham, på trods af han sidder inde med beviser til potentielt at knække hele lortet :)
#37(Med 0 svar)
31. august 2021 kl. 13:41
Phoey
Sådan ser jeg også sagen. Heroic havde slet ikke kalkuleret Hundens modsvar.

Mon ikke de sidder og brygger søforklaringer på dagligbasis nu.
#40(Med 0 svar)
31. august 2021 kl. 20:11
uedzorn
Som jeg også skriver flere steder så efterspørger jeg link til beviser da jeg som jeg også skriver helt sikkert ikke har læst alt hvad der. (jeg har ikke med egne øjne set beviserne som du omtaler men du må meget gerne smide et link :)
#19(Med 0 svar)
31. august 2021 kl. 06:01
diOnysos
Støttet Dust2.dk med 9 julekugler i 2019
Finder det lidt mystisk at hans respons er "men det vil kræve, at jeg ser det bevis..." er ESIC en en mands organisation?

Når man kigger på deres hjemmeside står der heller ikke hvem der er medlem andet end støtte medlemmer, intet om hvem der sidder i selve styregruppen.
#21(Med 0 svar)
31. august 2021 kl. 07:38
PillerPaller
Hunden har da helt sikkert noget hvis en tvist skulle opstå - ellers er han da for dum :) mon ikke hele org’en udelukkes fra cs hvis det er ..
#24(Med 2 svar)
31. august 2021 kl. 08:29
Django_xD
Ville elske og høre b0RUP komme ud med alt da han nu ikke spiller for dem længere. Men hvis det jo så også kan påvirke ham?
#25(Med 1 svar)
31. august 2021 kl. 08:36
Bertelsen
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 18
Hvorfor skulle han stikke sine venner i ryggen
#27(Med 0 svar)
31. august 2021 kl. 09:29
Django_xD
Jamen stikke og stikke Det lige hvem han holder mest af :)
#31(Med 3 svar)
31. august 2021 kl. 11:43
DH_JanLund
Nu har spillerne stået og spillet hellig på Zulu flere gange…. Seerne skal ikke holdes for nar… tak fordi han kommer ud med det.

Hvis spillerne nu er rigtig smarte skulle de komme frem med det nu…
#32(Med 2 svar)
31. august 2021 kl. 11:48
soga
Hvad med de andre 36 holds spillere, tænker du de alle er uskyldige? Eller skal de også indrømme?
#33(Med 0 svar)
31. august 2021 kl. 12:23
DH_JanLund
Hvis de ved der er beviser og de er ved at komme frem. Så synes da det lyder meget fornuftigt.
#35(Med 0 svar)
31. august 2021 kl. 12:39
diOnysos
Støttet Dust2.dk med 9 julekugler i 2019
Det er beviserne der tæller, så hvis Nicolai ligger inde med kommunikation der viser en anden historie end den der er fortalt så ændre selve ansvars billedet sig også, spørgsmålet er om de andre 36 hold har lyst til gennemgå deres kommunikations protokol og fremlægge den.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.