Flashpoints sag med CSPPA har skabt et stort postyr.

Overblik: Gennemgang af CSPPA-sagen

Dust2.dk bringer her et overblik over CSPPA-sagen, som har udspillet sig gennem de seneste tre uger.

Denne måned har været præget af kritikken rettet mod foreningen for professionelle Counter-Strike spillere, CSPPA. Særligt anklagen om, at CSPPA skulle have ageret som  et agentur, har skabt kontrovers. 

Sagen har været svær at finde hoved og hale i, og derfor bringer Dust2.dk nu et overblik over sagens forløb de seneste uger. 

D. 1 juli - DBLTAP kommer i besidelse af et brev fra Flashpoint til CSPPA

Mediet DBLTAP bringer historien om, at Flashpoint nægter at betale CSPPA et beløb på omtrent 1,1 million kroner efter et samarbejde. Dette begrunder turneringsarrangøren med en række kritikpunkter, der indebærer interessekonflikt og mangel på initiativ. 

Millionbeløbet skulle betales til gengæld for spillernes IP-rettigheder. Dette er en seperat aftale ved siden af deres første aftale, som handler om CSPPA-medlemmernes deltagelse i turneringen, arbejdsvilkår og minimumsstandarder herfor.

D. 1 juli - CSPPA kommenterer på rapporten

CSPPA skriver i en udmelding på Twitter, med hjælp fra et dansk advokafirma, at kritikpunkterne ikke er relateret til aftalen om IP-rettighederne, og at Flashpoint stadig er forpligtet til at betale det aftalte beløb, da de gjorde brug af aftalen og IP-rettighederne. 

CSPPA afviser i samme Twitter-tråd at skulle have ageret agentur i forbindelse med salget af Heroic-spillerne til FunPlus Phoenix, men at de blot hjalp deres medlemmer i en svær situation. 

I et seperat tweet skriver CSPPA, at en fuld udtalelse om de falske anklager vil udkomme den eftefølgende dag. 

D. 2 juli - CSPPA afviser alle anklager

I deres udmelding på Twitter skriver CSPPA uddybende om de to aftaler, som er blevet indgået med Flashpoint. Her bliver det forklaret yderligere, hvorfor CSPPA mener, at de skal have deres milliongebyr.

Spillernes forening kommenterer endvidere på anklagerne i et opdelt tweet

D. 5 juli - HLTV afslører interessekonflikt i forbindelse med agentydelser

I en længere rapport afslører HLTV en interessekonflikt i CSPPAs ledelse. Her fortælles det, at folk fra CSPPA, gennem Dansk Elitesportsudøveres Forening, DEF-Sport, har repræsenteret enkelte spillere til gengæld for en procentdel af deres løn. HLTVs kilder siger yderligere, at en række spillere og hold har modtaget transferforespørgsler fra CSPPA-folk.

Dette har skabt vrede blandt organisationer, da spillerforeningen dermed blander sig i transfers, hvorfor den ikke også kan fungere som interesseorganisation for alle spillere.

HLTVs kilder fortæller også, at CSPPAs indblanding i salget af Heroic-spillerne var en af grundene til, at handlen brød sammen, da CSPPA rådgav spillerne til at kræve en løn langt over markedsværdien.

Salget af Heroic-spillerne til FunPlus Phoenix blev aldrig en realitet blandt andet grundet CSPPAs indblanding.

CSPPA fortæller, i en udtalelse til HLTV, at Heroic-spillerne havde kontaktet dem om deres situation, da spillerne var blevet bedt rejse til Flashpoint turneringen i LA, før de havde fået deres individuelle kontrakter på plads.

CSPPA satte de spillere, der ikke allerede var repræsenteret af et agentfirma, op med DEF-Sport. DEF-Sport udarbejdede en agentaftale, som blev præsenteret for spillerne, men aldrig indgået eller taget i brug. CSPPA fortsatte derfor med at hjælpe spillerne.

D. 8 juli - Turneringsarrangører klar til at skrotte aftaler med CSPPA

B.T. udgiver en artikel om CSPPAs CEO, Mads Øland, såvel som  de turneringsarrangører, der angiveligt ikke længere ser meningen i at samarbejde med en spillerforening, der har kommercielle interesser. Artiklen uddyber, hvordan Mads Øland også har posten som direktør hos Dansk Elitesportsudøveres Forening, hvor der forhandles kontrakter for individuelle spillere mod betaling. 

CEO'en fortæller B.T., at de nu vil gå i dialog med de turneringsarrangører, der er utilfredse med de tjenesteydelser, CSPPA og DEF-Sport tilbyder deres medlemmer.

 

D. 17 juli - CSPPAs CEO trækker sig fra direktørpost i DEF-Sport

Mads Øland trækker sig nu fra direktørposten hos Dansk Elitesportsudøveres Forening, så ingen CSPPA medarbejdere er involveret i agentur aktiviteter. Det fortæller spillerforeningen i en udmelding på Twitter, hvor de ydermere forklarer, at de har besluttet ikke at tilbyde agentydelser. De vil dog fortsat tilbyde støtte til CSPPA medlemmerne som en af fordelene ved et medlemsskab. 

I udmeldingen begrunder CSPPA en del af sagen med, at der er stor forskel på, hvad en spillerforening kan og bør tilbyde sine medlemmer på tværs af verden.

Hvad efterspillet nu bliver af sagen må tiden vise, men situationen ser stadig ud til at være anspændt mellem flere af turneringsarrangørerne og CSPPA. Spillerforeningen ventes dog at forsøge at redde trådene ud med de forskellige arrangører, da CSPPA har givet udtryk for fortsat gerne at ville have et samarbejde.

Milliongebyret fra Flashpoint til CSPPA er heller ikke blevet betalt endnu, og situationen ventes derfor at blive endnu mere anspændt, hvis Flashpoint fortsætter med at tilbageholde de 1,1 millioner kroner, CSPPA kræver.

Samtidig ventes CSPPA at komme med et nyt rangeringssytem senest den 15. august, som er en del af deres første aftale med Flashpoint. 

#1(Med 0 svar)
19. juli 2020 kl. 15:30
cleansation
CSPPA lyder lige så uheldig som man kunne frygte da det blev skabt.
#2(Med 3 svar)
19. juli 2020 kl. 17:34
SEVEN
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Er jeg den eneste der gang på gang oplever problemer med, at reklamerne indlæser så langsomt, at man får klikket på forkerte nyheder, fordi de bliver shifted nedad?
Kunne man ikke lave en static container til ads så nyhederne ikke bevæger sig, eller finde noget bedre CDN?
Det er på telefonen og jeg bruger ikke adblocker og vil heller ikke.
#4(Med 0 svar)
19. juli 2020 kl. 18:50
yez
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Hmm det er åbenbart kun et problem på telefonens browser. Jeg oplever i hvert fald ikke det problem du beskriver i Chrome browser på PC med eller uden adblocker.
#6(Med 0 svar)
19. juli 2020 kl. 20:54
Dozz
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Jeg har fuldstændig samme problem på min iPhone.
#8(Med 0 svar)
21. juli 2020 kl. 03:01
cleansation
Har det helt samme!
#3(Med 0 svar)
19. juli 2020 kl. 18:48
steady
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Når de her demokratiske organisationer etableres og skal fungere i et så kommercielt og til stadighed udviklende felt, så skaber det bare nogle udfordringer.

Efter min mening har vi set det med Esport Danmark herhjemme og altså også her med CSPPA. Lur mig om ikke også hele det rivende esport uddannelsesfelt på et tidspunkt får brug for at undersøge, hvad der kan kategoriseres en uddannelse i at være lærer, træner og hvad der f.eks. er kurser.

Udfordringen er i mine øjne, at mange af de her demokratisk, for Danmark ofte i foreningsøjemed, funderede organisationer begynder at søsætte initiativer, som det kommercielle aspekt i feltet allerede har fint gang i. Dermed ikke sagt, at det kan blive nødvendigt med en demokratisk valgt organisation på toppen af f.eks. turneringsregler, herunder transferregler, uddannelsesinstitutioner og et væld af andre felter, som kan bruge et forbund eller en brancheforening til at skabe transparens og sikkerhed for alle aktører. Det er dog min overbevisning, at det med størst sandsynlighed er den fremgangsmåde, der bedst sikrer både spillere, organisationer og sporten selv.

Jeg havde ikke pondus til at hive forbundet i den rigtige retning, da jeg sad der, men det begyndte at blive et forbund, der ikke ville sig selv, så meget som det ville fællesskabet. Jeg tror også meget på det nye forbund og de ideer der kommer der fra. Det virker mere udviklende og samlende end tidligere og markant mindre navlebeskuende.

Long story short; det er noget rod med de konstellationer, der har fundet sted her. Det er en god, sund og næsten nødvendig ting, tror jeg, med de her spillerforeninger, brancheforeninger, forbund og klubforeninger.
#5(Med 0 svar)
19. juli 2020 kl. 19:41
whitebear22
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Først: lækkert med en god oversigtsartikel på, hvad der formentligt bliver årets største historie.

CSPPA har umiddelbart fejlet bigtime. Enten skal der ryddes op i personalet eller også skal man, fra spillernes side, trække støtten og lade det gå til grunde. Det her har ikke hjulpet professionel cs, tværtimod.

Jeg havde ikke stor tiltro - hvis overhovedet noget - til Mads Øland før projektet. Men han skulle have chancen. Den har han så på det groveste forspildt.

Igen viser han, at han ikke er opgaven moden, når det handler om at tilgodese alle sine medlemmers interesser. Nøjagtigt som da han solgte damelandsholdet i fodbold for at sikre herrerne en bedre aftale...
#7(Med 0 svar)
20. juli 2020 kl. 00:05
donfrankie
Få nu bare fyret Mads Øland og smidt ham væk fra alt sport.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.