Opret Log ind
MSL: "North står i en situation, hvor de er nødt til at gå efter en mere bæredygtig strategi"
Dust2.dk har fanget MSL, som sætter ord på fremtiden, tiden i North og meget mere.
Skrevet af: JSand    28. november 2020 14:00      

MSL er ikke længere en del af North, og fremtiden er ikke fastlagt for den danske IGL endnu.

I starten af det nye år blev MSL inviteret tilbage i varmen hos North, men for fire dage siden blev han og aizy placeret på transferlisten, da North valgte at gå efter en strategi, som er mere økonomisk bæredygtig.

Du kan læse mere om deres nye strategi her.

I forbindelse med MSL og aizys farvel har Dust2.dk fanget en af hovedpersonerne for at høre mere om Norths fremtid, ambitionerne, fremtiden, situationen i North, og hvorfor projektet aldrig brød igennem.

"Midlerne til forstærkninger var der ikke"

MSL sluttede sig til North den 17. januar, og her var målet, at han og resten af North skulle genindtage holdets placering blandt topholdene i verdenen.

Sådan gik det dog aldrig for sig, og i sommers stod det også klart, at der ikke var midler til at hente de nødvendige forstærkninger.

Da jeg skrev under med North, var målet at gå efter top 5 i verdenen. Allerede i sommers stod det klart, at der ikke var midler til at hente de nødvendige forstærkninger, fortæller MSL til Dust2.dk.

Grunden til, at North er begyndt at satse mere på talentudvikling end på de rutinerede spillere, skyldtes, at organisationen står i en sitationen, hvor man er nødt til at efter en mere økonomisk bæredygtig strategi.

Dette har blandt andet banet vej for Kristou og kreaz, der er blevet præsenteret som nye North-spillere. Læs mere om dette her.

North står i en situation, hvor de er nødt til at gå efter en mere bæredygtig strategi. Derfor har de valgt talentudvikling.

MSL tilføjer efterfølgende til Dust2.dk, at hans fremtidige ambitioner er at løfte trofæer og blande sig i top 10 igen.

Hold banker på døren, men venter lidt endnu

MSL blev afskediget af North for fire dage siden, men har allerede fået et interessant tilbud. I den nærmeste fremtid ser den danske ingame leader sig dog ikke på noget dansk mandskab, da både Heroic og MAD Lions ikke er mulige i øjeblikket, udtaler MSL.

De eneste to danske muligheder, jeg ser, er Heroic og Mad Lions. Ingen af dem kommer til at skifte ud lige nu, så jeg forventer klart at lande på et internationalt hold.

I modsætning til sidste gang vælger han denne gang at slå kold vand i blodet, så der ikke bliver lavet forhastede beslutninger, ligesom da han sluttede sig til Rogue.

Jeg har allerede et interessant tilbud, men jeg slår kold vand i blodet den her gang. Sidste gang tog jeg en lidt for hurtig beslutning om at tage til Rogue, hvor jeg egentlig burde have været mere tålmodig. Jeg havde trods alt lige vundet Dreamhack Masters Stockholm som MVP.

MSL blev kåret som MVP til Dreamhack Masters Stockholm 2018.

Hvad gik galt i North?

Projektet i North blev aldrig til det, som man håbede på, og det lægger MSL ikke skjul på. Ifølge den erfarne dansker så var en af de største grunde til, at projektet fejlede, at holdet manglede firepower for at konkurrere med i den sjove ende.

Jeg kunne komme med en masse undskyldninger, men i sidste ende var vi bare ikke gode nok. Min mening er, at vi ikke havde nok firepower. Hvis du skal lykkes med mindre firepower, end de hold du møder, skal du arbejde markant hårdere end alle de andre, udtaler MSL.

Der blev brugt lange dage på kontoret, men når manglen på firepower er der, så er det vigtigt, at man bruger endnu mere tid for at dygtiggøre sig, og det blev ikke gjort i stor nok udstrækning.

Vi havde vores bootcamps, vi havde lange dage på kontoret, men det handler om at bruge endnu mere tid. Det gælder også, når der ikke trænes med holdet. Det kan være at se demoer, spille individuelt, tænke over dit eget spil osv. Der skal gives 120%, hvis det skal lykkes. Det blev der ikke gjort i stor nok udstrækning.

MSL og North formåede at slå prominente hold som NaVi, G2 og NIP, men et ustabilt individuelt niveau gjorde bare, at holdet aldrig slog igennem. 

Vi vandt over gode hold som NaVi, G2 og NIP , men slog bare aldrig for alvor igennem. I høj grad fordi vi ikke var stabile nok individuelt. Der er ingen tvivl om, at jeg ikke er tilfreds med resultaterne. Specielt fordi vi med tidligere hold har været vant til at ramme top 10 (red. på HLTVs rangliste) flere gange i løbet af et år helt tilbage fra begyndelsen af CS:GO.

Er der kaos i North-baglandet?

Den erfarne IGL bliver til slut spurgt ind til, om han føler, at North er så kaotisk, som mange af fansene ude fra, får det til lyde; dette er MSL dog uenig i.

Den 25-årige IGL fortæller, hvordan han føler, at de fleste ikke læser, hvad North skriver, eftersom de har meldt fuldstændig klart ud, at fremtiden bliver talentudvikling.

Jeg ser det faktisk direkte modsat. Jeg tror ikke folk læser grundigt nok, hvad North fortæller. Jeg synes, de endelig har meldt fuldstændig klart ud, hvad de vil i fremtiden. Det er talentudvikling. Så for mig er det ikke kaos. De ved, hvad de vil og går nu benhårdt efter den strategi, hvilket jeg har respekt for. 

Et par store fejltagelser i tidligere projekter har også gjort, at man har mistet et par store profiler, som har beytdet, at resultaterne udeblev.

Det er noget, som Christian Engell og Graham Pitt er blevet hyret til at rette op på, og her er valget faldet på en ny og mere økonomisk bæredygtig strategi: Talentudvikling.

Jeg har stor respekt for Christian Engell og Graham Pitt. De har skullet rette op på nogle skæbnesvangre beslutninger, der er blevet taget før deres ankomst. Tidligere valg har kostet afgangen af en række store profiler, og betyder nu, at resultaterne udebliver, og der er tydeligvis ikke nok penge til at rette op på det. Derfor er jeg ikke i tvivl om, at de nu har fundet den bedste strategi herfra.

LÆS OGSÅ
North bænker to spillere

#1 unclejakes
2020-11-28 14:10
Godt interview. Det bekræfter jo bare, hvad der egentlig er blevet meldt ud tidligere, men bliver uddybet.
#2 weKz
2020-11-28 14:11
Kunne have været spændende at høre hans egen holdning til hans bedrifter som IGL og main awp og om han fremover er villig til at give awpen videre.

“ Jeg kunne komme med en masse undskyldninger, men i sidste ende var vi bare ikke gode nok. Min mening er, at vi ikke havde nok firepower. Hvis du skal lykkes med mindre firepower, end de hold du møder, skal du arbejde markant hårdere end alle de andre “

Den tekst synes jeg er lidt af et selvmål.
#3 wake
2020-11-28 14:18
Synes bestemt også at teksten om at hvis han skulle noget var det heroic eller mad lions er plat.
Han er jo slet ikke go nok til at spille på de 2 mandskaber synes han sælger sig selv som en superstjerne...
North kunne ikke engang vinde over x6tence. Måske han skulle prøve at sigte lidt lavere end top3 hold i Danmark 😂😂 Eller også er det måske på tide at gå coach vejen. Kan ikke passe han skal tage awp rollen før han kan følge med på toppen. End da som defensiv spiller...
#4 weKz
2020-11-28 14:23
Ja enig, den krummede jeg os lidt tær over.. facts er jo bare at MSL’s tid som topspiller for længst har overskredet sidste salgsdato.
Han er ved at være en alder hvor han udelukkende burde satse fuldt ud på sin IGL, da det nok er det eneste der evt ville kunne få hold til at blive intresseret, hans mekaniske evner samt awp niveau er jo nærmest ikke eksisterende. Hvis han blot havde forsat sin dedikation omkring IGL kunne jeg sagtens se ham på et nogenlunde hold med gode talenter, men han har ødelagt det for sig selv med at snuppe awpen

Men som du os siger, top3 i DK er for højt og er tilbøjelig til at sige at top4 os er det.
#8 unclejakes
2020-11-28 15:35
Jeg synes da det delvist er rigtigt, hvad han siger.

Hvis man kigger på North's stats under MSL, så har deres T sider generelt været meget bedre end deres CT, og det er alligevel der, at IGL'en har størst indflydelse, og hvor man nemmere kan udligne en diskrepans i firepower.
Det problem jeg så har, er at jeg så ikke synes, at de gjorde nok for at udligne den mangel på firepower, som han jo mener de har, på CT siden. Rigtig mange af de hold, der har success lige nu, er virkelig aktive på CT siden, hvor det virker som om IGL caller hvilke aggressive openings de skal lave hver runde, og de så har en plan for hvordan runden skal forløbe i stedet for at sætte sig passivt på bombsites og reagere på executes. Selvfølgelig gjorde North også det, men slet ikke lige så meget, som andre hold.

Og så er det jo også rigtig at alle North spillerne har været virkelig ustabile i niveau.
Selvom vi vidst alle kan være enige om, at vi gerne ser MSL tilbage som rifler og overlade awp'en til en anden, så har han jo alligevel været deres anden bedste spiller, og den med klart mest impact.
Han har desuden meldt ud, at han er klar til at lægge AWP'en fra sig.

Summa summarum: Jeg synes faktisk, at han har gjort et godkendt stykke arbejde som IGL i forhold til T sider og gameplans, men ikke formået at forny sig til et nyt meta på CT siden (hans ansvar) og ikke formået at være den type leder, der fik løftet niveauet hos sine ustabile spillere fik dem til at præstere regelsmæssigt (kun delvist hans ansvar at sørge for deres mentalitet).
#13 vict1924
2020-11-28 17:22
Er helt enig i dine betragtninger
#5 sirr
2020-11-28 14:42
Intet ondt om MSL, han er bestemt en af de bedre IGLs der er i DK - men at satse på et top5 projekt med ham, tror jeg allerede var/ er at sætte baren for højt. Fair nok med høje ambitioner og store armbevægelser, men så skal præmisset også være der. Det er alligevel overraskende at det tog North organisationen så længe om at komme til hvor de er nu, med tanke på hvordan Tricked/ ML og Flames/ x6tence af flere gange har overhalet dem, alene på talentarbejde og god scouting.

Jeg glæder mig til at se deres nye satsning - ved ikke om det er de rigtige spillere de har hentet, men det bliver spændende at følge dem nu!
#6 bruja
2020-11-28 14:43
Tror han har helt ret i at han ikke høre fra ML eller Heroic. Han må bare indse han kun er attraktiv som IGL, og at han nok aldrig ender på et top 10 hold igen..... måske top 10 på den danske scene.
#7 cleansation
2020-11-28 15:15
Det bekræfter alt hvad man har kunne frygte om det gold hold.
#9 Hunt
2020-11-28 16:29
Han minder vel en del om Cadian, forskellen har bare været at Cadian har haft 4 unge sultne spillere mens MSL har haft cajunb, gade og aizy som hverken er unge eller sultne.
#11 Kristja
2020-11-28 16:40
Argh... Der er godt nok stor niveau forskel på de 2 spillere hvad angår stokken. Cadian har seriøst oppet sit game og været et bæst med stokken. Men kan godt følge din tankegang :D
#15 fLix8
2020-11-28 19:35
Hvis jeg ikke tager meget fejl har cadiaN da spillet primær awp i meget lang tid nu. MSL begyndte at spille med den, efter han havde succes til DH Stockholm, mener jeg.
#10 Kristja
2020-11-28 16:38
Han skal da i den grad droppe awpen, samt omskole sig selv som IGL hvis han vil op og lege med igen. Er kæmpe fan af de forskellige typer igls som Hunden, Hooxie og Karrigan gør/gjorde sig gældende med. Og det taktisk aspekt som Karrigan bruger ihft at snuppe awpen til tider, for at kunne se som en IGL hvad der skal forventes af en awp :)
#12 DH_JanLund
2020-11-28 16:40
Han kan jo prøve kræfter i samarbejdsklubben AGF.
#14 Luffe-
2020-11-28 17:34
Synes faktisk ikke det en dum tanke. :)
#16 cleansation
2020-11-28 20:21
Men nu forlod han og aizy jo North, fordi de ville til et større hold
#17 Regn
2020-11-28 21:13
HAR DU OVERHOVEDET LÆST INTERVIEWET
#20 cleansation
2020-11-30 08:11
Ja
#18 Luffe-
2020-11-28 23:31
Ved jeg godt. Men hvad de vil, og hvor de kan komme hen, er ikke nødvendigvis det samme. :)
#19 DOMINA7HOR
2020-11-29 01:09
Synes det er den rette vej at gå for North. De fleste i miljøet er klar over at et CS-hold ikke just er den bedste forretning i verden. Det handler om at finde sin plads i fødekæden. Hvis du ikke kan spille med om top20 og spille med om de store trofæer og pengepræmier - og ikke ønsker at investere i dit hold for at være konkurrencedygtig i toppen - så må målet i stedet være at være hold der producerer og sælger spillere til toppen af fødekæden.

Jeg synes der er en del hold der ikke rigtig erkender dette og har selvbevidsthed omkring dette. Og så hænger de bare som en blød mellemvare. Hos North er de dog, tydeligvis - eller rettere forhåbentligt - langt om længe kommet til den selverkendelse.

Hvad Christian Engell angår, er han stadigvæk inde over efter han er blevet ansat i hvad jeg forstår som en ny stilling - som en del af fodboldholdet? https://www.fck.dk/nyhed/christian-engell-bliver-n..
Log ind eller opret en bruger for at kunne kommentere