POWER Ligaens grundspil skal afgøres
00D : 00T : 53M : 44S
Lasse Svan er tilstede i København med HEROIC. (Foto: HEROIC)

Eksklusivt interview: Lasse Svan

I et længere interview fortæller Lasse Svan om sin tid i HEROIC.

Dust2.dk til majoren i København

Til majoren i København, har HEROIC vist sig godt frem, selvom det er et nyt hold. De vandt alle tre kampe i Opening Stage, og gik derfor videre til Elimination Stage uden de store problemer.

En af de vigtige brikker på holdet, er en person bag kulissen.

Nemlig HEORICS performance coach Lasse Svan Hansen.

I august 2022 ansatte HEROIC den tidligere håndboldstjerne, som er optaget i Sportens Hall of Fame, Lasse Svan, som performance coach.

Dust2.dk fangende Lasse Svan til et interview, efter HEROIC havde kvalificeret sig videre i majoren.

Inden ansættelsen havde Lasse Svan en samtale med en mentaltræner fra det norske olympiske forbund, og herfra tog Lasse Svan og HEROIC et samarbejde seriøst, hvilket førte til en ansættelse.

Jeg blev kontaktet på et tidspunkt af en oppe fra Norge, en mentaltræner fra det norske olympiske forbund, som havde en kontakt i HEROIC.
Bare for at høre om det var en mulighed. Og så tænkte jeg, at det kunne da være rigtig spændende. Og så havde vi en masse møder.

Så startede jeg fra august 2022, og hoppede jo ind i en ny verden, som jeg ikke havde været i før.
Men det var også sådan en af de ting, som jeg havde sat mig for, da jeg stoppede min egen karriere. Det var det der med, at jeg vil gerne ud og udfordre mig selv på at møde nogle nye mennesker.
Jeg elsker håndbold, og jeg elsker de mennesker, der er i håndbold.
Men for min egen udviklings skyld, så kunne jeg også godt tænke mig at prøve kræfter med noget andet end håndbold, og det var HEORIC jo med til at give mig muligheden for. Så det var sådan lidt på den måde, at situationen opstod.

Nu siger du, at det er en ny verden. Kendte du ikke til CS før, eller har du ikke selv prøvet det?

Altså jeg har ikke spillet det selv. Jeg har set det. Vi har haft mange busture i Tyskland og kørt frem og tilbage på Autobahn. Der har vi jo siddet og set lidt. Der er nogle af mine holdkammerater, der har været meget engagerede i det. Og så har jeg jo siddet og kigget med.

Er der nogle specifikke spillere, du kan nævne, som var meget interesserede i CS, da du spillede håndbold der?

Simon Hald så rigtig, rigtig meget. Og han var nok den største. Eller er nok den største. Jeg går ud fra, at han stadigvæk er følger med.
Men vi var jo nogle stykker, der bare sad og kiggede med lidt for sjov. Og han var måske lidt mere... Jeg tror måske også, at han spillede selv.

Skiftet fra et sammentømret hold til at starte fra bunden af

Lasse Svan har været hos HEROIC i snart to år, og i denne tid har han været en del verdens bedste hold, men som gik hvert til sit, da cadiaN blev bænket, mens stavn og jabbi senere hen blev solgt til Astralis.

Nu har han haft tid til at arbejde med det nye HEROIC-mandskab i tre måneder.

Jamen, jeg tror den største forskel, det er jo det der med, at dengang jeg startede, der, selvom Jakob (jabbi red.) lige var kommet ind på holdet på det tidspunkt, der var det jo stadigvæk et hold, hvor dynamikkerne var der. De var allerede opbygget. Så var det jo sådan et spørgsmål om at finde ud af, okay, hvad er det for nogle små knapper, vi ligesom kan skrue på, for at gøre det så effektivt som overhovedet muligt. Og det synes jeg jo, vi lykkedes rigtig godt med, langt hen ad vejen.

Hvor nu er det jo sådan helt fra bunden, og det der med at skabe en ny kultur, og få alle til at købe ind på, at det vi beslutter os for, det er også det, vi gør. Så kan det godt være, vi ikke altid er enige, men vi gør det stadigvæk, fordi vi har købt ind på ideen om, at det er det rigtige, vi gør. Det synes jeg har været mega fedt at være en del af.

Mest af alt jo fedt at se, at alle rent faktisk har købt ind på idéen og sagt, prøv at høre her, nu er det det her, der er her. Så giver vi den alt, hvad vi har, i forhold til at få tingene til at fungere. Både selvfølgelig inde på serveren, men også udenfor. Så vi er jo i gang med at skabe en kultur, som alle har det godt i. På den måde også har det nemmere ved at bruge det. Og præstere. Og indtil videre, jeg synes jo stadigvæk, det er nyt. Altså igen, jeg ved godt, at tingene går lidt hurtigere i esport, end det gør i håndbold.

Hvornår er det man bruger dig mest, altså HEROIC-spillerne?

Jamen altså, jeg tror det primære er det, at det er sådan inden turneringen går i gang. Hvor vi ligesom sådan sætter tonen for, hvordan er det vi gerne vil agere med hinanden, hvordan er det vi gerne vil håndtere forskellige situationer. Og så undervejs i turneringen, jamen så har vi jo ligesom lavet en plan for, hvordan er det vi gerne vil håndtere de forskellige ting.
Og så undervejs, så er jeg mere sådan en, der går sådan, okay, men hvordan går det med det? Er du sikker på at huske nu at gøre det her? Hvis det er, at de enten glemmer det, eller ikke lige er klar over det i øjeblikket. Så er det mere sådan nogle ting. Gå og vedligeholde det.
Og så er det jo klart, at når vi så har været så dygtige at klare det. Klare den 3-0, jamen så har vi jo lidt mere tid til at gå lidt i dybden med nogle ting.

Så kommer jeg til at have nogle individuelle snakke med spillerne også.
Igen for at høre, ikke for at finde ud af, hvad er det du ikke kan finde ud af. Men mere det her med, hvad er det der rent faktisk er gået så godt? Og hvad er det vi skal blive ved med? Hvordan har de hver især været i stand til at løse de individuelle udfordringer der har været. Men selvfølgelig også de udfordringer der har været som hold. Det virker bare rigtig rigtig godt, når det er at de selv får lov til at sætte nogle ord på det. Fordi det bliver bare mere konkret på en eller anden måde. Jo mere konkret vi kan gøre det, jo nemmere er det at håndtere. Fordi du får nogle konkrete ting, du rent faktisk kan gøre.

Nu skal Lasse Svan, hjælpe det danske hold til Royal Arena, når de skal i ilden mod de bedste hold i verden, da Elimination Stage er skudt i gang.

Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.