Preasy-ejer får kritik: Skylder titusindvis af kroner til elkunder

Energive-kunder beretter til Ekstra Bladet, at de mangler tilbagebetaling for tusinde kroner.

Inden længe skal Preasy-mandskabet i aktion til RMR-turneringen i Rumænien, hvor de eftertragtede major-pladser er på spil. To dage op til de afgørende kampe sker der ting og sager i baglandet.

Michael Hertz, som er ejer af Preasy og elselskabet Energive, er nemlig blevet udsat for en del kritik på grund af det sidstnævnte selskabs manglende tilbagebetalinger.

Det skriver Ekstra Bladet.

Det danske medie har nemlig været i dialog med tre utilfredse Energive-kunder, der beretter, at de ikke har modtaget tilbagebetalinger på tusindevis af kroner fra Energive.

Mere præcist fortæller de tre kunder til Ekstra Bladet, at Energive mangler at udbetale dem knap 15.000, 20.500 og 25.500 kroner.

Ifølge kunderne, der også beretter, de har oplevet dårlig kundeservice og manglende svar, så har Energive ikke betalt deres regninger hos et andet elselskab, hvorfor de overgik som kunder til det andet selskab.

"Jeg er knust lige nu"

Udover at være kendt for at være iværksætter og stifter af Preasy, har Michael Hertz også spillet en politisk rolle de seneste par år.

Preasy-ejeren stillede nemlig op som folketingskanditat for Moderaterne i Sjællands Storkreds under folketingsvalget tilbage i 2022.

Og netop derfor er medierne ude med riven efter ham.

Sådan lyder det i hvert fald fra en knust Michael Hertz, da Dust2.dk spurgte om en kommentar på Ekstra Bladets artikel.

Det er simpelthen modbydeligt og decideret forkert. Og jeg er knust lige nu. Den (artiklen, red.) er skrevet grundet mit kandidatur i Moderaterne, og det er af min overbevisning, at det handler om at ramme dem igennem mig, skriver Michael Hertz til Dust2.dk og fortsætter:

Det handler ikke om forretningen i sig selv, for vi er måske det firma med færrest manglende tilbagebetalinger i Danmark, og et emne der er blevet debatteret hæftigt i medierne, men fordi at jeg har været kandidat, kører man den. Det er min overbevisning - og det kan få fatale konsekvenser! Det er jo en anden forretning end esporten, som har sit eget liv, men derfor er jeg jo stadigvæk ejer, slutter Preasy-ejeren.

#1(Med 3 svar)
17. februar 2024 kl. 20:18
Heertz
Der er ingen tvivl om at det her handler om Moderaterne, og ikke mig.
Jeg er helt knust over at man bringer en sådanne artikel. Dels fordi det er decideret forkert og injuriefyldt og dels fordi det er mit værste mareridt - og for at det ikke skal være nok, så er både beløb og "kunder" ikke rigtige. Én som er nævnt er slet ikke kunde, og har aldrig været det, hvilket kan stille spørgsmål til det journalistiske arbejde.

Jeg er inderligt ked af at mit tidligere kandidatur kan få ekstrabladet til at bringe en så modbydelig og decideret forkert artikel omkring "mig", og jeg er trods alt glad for en lidt mere objektiv vinkel her på dust2, selvom jeg helst var det foruden... Men jeg er nu engang ejer. Så jeg forstår interessen.

Vi forudbetaler i op til tre måneder ifa. sikkerhedsstillelser på samtlige kunder, og når de stopper, så skal vi have diverse depositummer retur (den sikkerhedsstillelse som vi har stillet til balanceansvarlige og netselskaber) - og det har vi ikke fået. Vi har haft over 2000 kunder i butikken, og nu har vi så en lille håndfuld som ikke er færdigbehandlede endnu. Det er denne artikel baseret på.

Jeg er helt knust over at blive hængt ud på den her måde, og jeg håber at mit andet barn; Preasy Esport, kan rejse sig og kvalificere sig til Majoren. Det fortjener alle i den her klub!

Jeg selv er ikke direktør i foretagendet, og trak mig sidste år pga. en mindre depression og angst som var forsaget af bl.a. medierne i forbindelse med mit kandidatur. Det her gør det ikke meget lettere. Samme beslutning var også en af årsagerne til at jeg gerne ville sælge Preasy Esport som nok ikke er blevet lettere med den her historie desværre.

Preasy Esport er administreret af Steffen og finansieret af bl.a. erhvervs-Energiselskabet, men kan økonomisk godt stå på egne ben. Især ved en major-kval som jeg inderligt håber på.
#2(Med 1 svar)
17. februar 2024 kl. 20:27
Optimum
Selvfølgelig enormt ærgeligt hvis EB har bragt en artikel med ukorrekte facts, men hvorfor vælger du så ikke at kommentere på sagen overfor dem, men i stedet henviser til direktøren? Som udefrakommende som intet aner om sagen, får det dig i mine øjne bare til at se mere skyldig ud, sorry to say.
#3(Med 0 svar)
17. februar 2024 kl. 20:36
Heertz
Tak for din kommentar. Fordi Journalisten henvendte sig til mig med spørgsmål som kun var omhandlende forretningen. Da jeg ikke er en del af driften er det for mig svært at svare på hvordan kundeservice eksempelvis agerer.

Alt i EB artiklen er vinklet på mit kandidatur, og på mig som person, men de henvendte sig om noget kun en adm. direktør kan svare på. Spørgsmålene havde intet med mig, mit kandidatur, mig som ejer eller virksomhedsstiftelsesforhold at gøre - Det er alt sammen "brygget" uden kontekst, og uden at forholde mig det først.
#4(Med 0 svar)
18. februar 2024 kl. 08:10
BEDST
puha - synes faktisk ikke historien er så spændende. Ville sagtens kunne se dig leve på borgen med sådan noget i bagagen : ) men ja - partiet har nok været lidt for eksponeret overfor folk med en dårlig historik/dømmekraft til de vil risikere mere...
#5(Med 3 svar)
18. februar 2024 kl. 09:16
Bergizzle
Når man via Trustpilot samt Tænks anbefalinger, læser at lovgivning og priser strukturer ikke bliver overholdt af Preasy, så er det vel sagtens natur der skal forklares. Ikke om du er politisk kandidat
#6(Med 0 svar)
18. februar 2024 kl. 09:43
Bergizzle
Læser faktisk heller ikke artiklen som en angreb på dit kandidatur. Det står rimeligt sagligt. Nu aner jeg ikke hvad en balancehavende er for noget. Men man kunne måske også forestille sig at de kunder der ufrivilligt er fanget i konsekvenserne, kunne få deres penge lagt ud af dit selskab med det samme, jeres kamp med kreditor er dem uvedkommende
#7(Med 1 svar)
18. februar 2024 kl. 10:06
Heertz
Tænk fik vi aldrig besvaret da de havde læst i vores betingelser (erhverv) at vi havde et brudgebyr. Det fik de desværre misforstået i privat-regi, og vi er i Energive et erhvervselselskab - vi har ikke med forbrugere at gøre. Det er vigtigt at adskille de to ting.
TP har af de tre nævnte personer oplevet en hel del anmeldelser fra netop dem af nye profiler med forskellige profiler og dette har vi anmeldt.
Der er efter artiklen overhovedet ikke sket noget der eller på andre medier, som jeg også håber er et tegn på troværdigheden her. Dermed ikke sagt at udfordringer skal løses.

Jeg bliver nødt til at understrege at det her er skrevet uden baggrundstjek på de tre nævnte ‘kunder’, hvoraf den ene slet ikke er kunde og aldrig har været det.

Når jeg siger at det har med mit kandidatur at gøre, så er jeg hverken direktør i foretagendet (ikke driftkyndig) og jeg har ikke fingeren på pulsen med kundekontakt. Derudover kan det nævnes at andel, modstrøm og mange andre selskaber har op til flere tusinde kunder der venter på tilgodehavender i flere måneder. Det har der også været skrevet en hel del om. Når vi så har tre (læs; to) som har skrevet til EB at jeg har været kandidat for Moderaterne og at det selskab jeg ejer skylder dem penge på 4. Uge - hvilket der er en rationel forklaring på, ja så printer man en artikel om mig. Hvilken relevans har det at jeg tabte et valg og at jeg har stillet op for et parti? Hvordan kan det nogensinde være en historie at tre (læs to) ud af flere tusinde kunder igennem vores korte levetid mangler et tilgodehavende?

De spørgsmål jeg fik fra Journalisten var kun ift. drift. Det havde intet med kandidatur eller oprettelsen af selskabet at gøre. Jeg føler mig komplet udnyttet verbalt.
#8(Med 0 svar)
18. februar 2024 kl. 17:09
Bergizzle
Hej Michael. Modtaget, kan godt forstå du bliver tosset over at teksten er anderledes lagt ud end forventet. Sådan opererer medierne jo. (Ligesom herinde) At det så kun skyldes 3 kunder, (ved godt du siger 2) så kunne det nok have været håndteret bedre, ved at imødekomme dem.
Håber du kommer hurtigt videre og de 2 kunder får afklaring nu. Så sagen kan lægges ned.
Held og lykke herfra. God aften. Mvh Anders
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.