Bubzkji har tidligere spillet for Astralis.

Bubzkji om Astralis-ændringer: "Muligheden opstår kun én til to gange"

Astralis chokerede scenen ved at annoncere stavn og jabbi, og det sætter Bubzkji ord på overfor Dust2.dk.

Torsdag var en trist dag som Astralis-fan, da holdet missede en plads i Royal Arena, efter mandskabet led et nederlag til ærkerivalerne fra Heroic.

Fredag fik de mange Astralis-fans dog noget nyt at se frem til, da både stavn og jabbi blev præsenteret som holdets nyeste spillere som erstatninger for Buzz og b0RUP.

Og disse ændringer har Bubzkji sat ord på, da Dust2.dk fangede den tidligere Astralis-spillere et par timer efter annonceringen.

Jeg synes, det er fedt, at Astralis ser en mulighed i markedet. Der er ingen tvivl om, at de var storebror tilbage i tiden, men i de seneste år har det været meget mere jævnbyrdigt, udtaler Bubzkji til Dust2.dk og fortsætter:

Det er en mulighed for Astralis for at sætte sig selv i respekt og se en mulighed for at hente rigtig dygtige spillere fra deres største konkurrent. Det sætter jo både Heroic tilbage, mens det også sætter dem selv i fremgang, så det er jo næsten at slå to fluer med et smæk.

Det er også det oplagte tidspunkt at bide sig til, fortæller Bubzkji til Dust2.dk, da både stavn og jabbi bringer en masse erfaring, ligesom de med stor sandsynlighed også har været varme emner andre steder.

Problemet er jo, at muligheden nok kun opstår én til to gange i hele karrieren. stavn og jabbi kommer jo også i deres ‘perfekte alder’, for at bruge fodboldtermer, hvor de kommer med en sult. De har også været en del af topstriden i en del år, hvor Astralis ikke har været på samme måde, så de henter samtidig to spillere, der kommer med en slags vinderinstinkt og slutspilsinstinkt.

Jeg tror, det giver rigtig god mening, at Astralis handler nu og ikke venter, indtil stavn og jabbi potentielt forlænger eller finder muligheder andre steder. De to er så dygtige spillere, så der er ingen tvivl om, at de kunne finde tilbud andre steder.

En af grundene til, at det måske ikke gik som planlagt, kunne godt tænkes at være de her "lappeløsninger", hvor nogle uprøvede spillere blev koblet sammen med de erfarne, uden det har lykkedes.

Jeg tror også, det handler om, at de spillere, der har været der, er en slags lappeløsninger. Måske ikke helt decideret, men at det var spillere, man har været i tvivl om var gode nok, og det har de så bare vist sig ikke at være.

Astralis har også før prøvet at købe rigtig dygtige spillere, k0nfig, blameF, device, men dem har de så koblet sammen med nogle unge, uprøvede spillere et par gange, og det har ikke lykkedes endnu. Det kulminerer det også i, tror jeg.

Kunne have set mod egne talenter

Da man hentede b0RUP, var det ikke på verdens længste kontrakt, og det kan derfor godt tænkes, at Astralis har set det værende som en midlertidig løsning.

Dust2.dk spurgte derfor Bubzkji, om det var et tegn på, at det har været en lappeløsning.

Det er i hvert fald for ikke at sætte sig i samme situation som med Xyp9x, der bare sidder på en 3-4-årig kontrakt og hiver lønkroner hjem.

Der er ingen tvivl om, at b0RUPs yndlingsdestination i verden formentligt er Astralis, så det var nok ikke nødvendigt at give ham en lang kontrakt for at få ham til at skrive under, og det er jo nok det kompromis, han har taget i den situation.

Hvis man kigger tilbage inden tilføjelsen, stiller Bubzkji nu spørgsmål ved, om man eventuelt skulle have gået med Altekz fra sine egne rækker.

Man kan dog se tilbage på den signing og tænke, om ikke Altekz havde været en mere fornuftigt løsning, hvis man alligevel regnede med, det var kortsigtet. Han render jo lige nu rundt og spiller fænomenalt i Preasy og kunne potentielt have vist sig at være den ‘nye jabbi’ eller noget andet. Det er svært at vide.

Så du synes, det har været en fejlet satsning?

Ja, på en måde. Jeg synes også, Altekz så rigtig fornuftig ud i den periode, han var på Astralis. Det er super svært at sætte sig ind i udefra. Der kan også være ting internt. Det kan være, device og blameF, som jeg tænker havde store stemmer dengang, tænkte, det simpelthen ville blive for grønt, hvis man havde Staehr, Buzz og Altekz, som alle mangler erfaring fra de store LANs, hvor Astralis gerne skal spille med.

Rollefordelingen er lidt spøjs

På papiret kan man ikke komme udenom, at det nye Astralis ligner en kandidat til at være blandt verdens allerbedste hold, men der er bare et problem, som gentagende bliver bragt op.

dupreeh udtalte til Dust2.dk, at rollefordelingen ser lidt spøjs ud, og det er Bubzkji sådan set egentlig i samme båd omkring, men giver et bud på den nye konstellations rollefordeling.

Rollefordelingen er lidt spøjs. Den minder mig om dengang, de skrev under med k0nfig og blameF, og havde dem sammen med gla1ve. Der havde man også tre spillere, der optimalt set gerne vil have den aktive rolle, men som nu skal gå på kompromis.

Jeg tror, der har været interviews eller samtaler med den enkelte person, som skal ændre rolle - jeg tænker kun, det kan være Staehr - hvor han er blevet spurgt, om han ville være komfortabel i det, for der er ingen tvivl om, at han kommer til at overtage nogle af b0RUP og Buzz’ roller, og han derfor får et lidt andet udtryk.

Det kommer efter min mening til at være stavn i rotation, blameF i rotation, device awp, og så jabbi og staehr i ankerroller.

Er det den bedste startfemmer, de (Astralis, red.) kan lave? Der gik jo rygter om, at to spillere skulle ud, men ingen vidste rigtig, om det var Buzz eller Staehr, der ville ryge, mens b0rup var lidt mere fast.

Som du selv siger, så var b0RUP nok stensikker i at ryge - uden at tage noget fra ham som spiller. Jeg tror, at det man har set med Staehr, det er, at han har et rigtig stort topniveau. Man har købt dyrt ind (tror jeg) hos Sprout og har set, hvilke kvaliteter han har, og det er det, jeg tror, man hæfter sig ved.

Der var aldrig rigtig tvivl om, at b0RUPs dage var talte, mens det derimod var lidt svære at spå, hvem af Staehr og Buzz der ville få det sidste spot.

Jeg er ikke i tvivl om, at Buzz har gjort det godt, og at det har været et svært valg for Astralis, for det tror jeg virkelig, det har været. Så er der også den faktor, at de nok har brugt en masse penge for Staehr, og at de vil se, hvor langt det kan række, og hvad de kan få for det.

Hvis man kun kigger på, hvordan de har præsteret nu her, så synes jeg ellers godt, man kan lave et argument for, at Buzz skulle være blevet på holdet, men hvis man tager in mente, hvor de to spillere kommer fra og potentiale, så kan man også sagtens argumentere for, at Staehr er den rigtige at gå med, og at det er et fornuftigt valg.

Ville være en katastrofe at misse majoren

Inden længe venter majoren i København, og efter gårsdagens udskiftninger ligner Astralis et hold, man ikke skal undervurdere.

Det ville derfor også være en katastrofe, hvis man skulle gå hen og misse majoren.

Misser man majoren, kan det ikke blive en større katastrofe. Der er ingen tvivl om, at pengene er blevet brugt nu med tanke på, at man skal tage Astralis til det næste niveau nu. Ikke flere midlertidige løsninger, og det er nu, der skal bæres frugt af det hårde arbejde.

Det kommer til at tilføje en hel masse pres på spillerne, det er helt sikkert. Stavn og jabbi kommer selvfølgelig med den eventyrhistorie med, at de startede fra ingenting, men byggede sig op med Casper (cadiaN red.) ved roret. Her kommer man ind i en fold af mennesker og fans, som forventer mere end de er vant til, og så må vi se, om det er en hæmsko for dem, som det kan være for nogle.

Til sidst bliver Astralis rost af Bubzkji, for at de tør hive pengepungen frem i en tid, hvor mange andre organisationer forsøger at spare en masse på lønninger.

Jeg synes, det er en rigtig fed beslutning, at man tør betale de mange, mange penge, man formentligt har givet for de to spillere. Især når man kigger på et marked, hvor alle - med untagelse af Falcons - prøver at spare og ikke smide de store lønninger afsted. Der kan jeg bare have stor respekt for Astralis, og at de går ud med store armbevægelser og bruger pengene, når muligheden byder sig, slutter Bubzkji.

#1(Med 0 svar)
27. november 2023 kl. 04:55
DOMINA7HOR
Enig omkring Staehr. Havde også set Buzz blive frem for ham, men det har været udslagsgivende var, at har betalt en pæn slat for købe Staehr. På baggrund af det, tror jeg de har at beholde ham i stedet for Buzz. For rollemæssigt gav det, i hvert fald for mig, lidt mere mening, at beholde Buzz.

Det her, til gengæld: "stavn i rotation, blameF i rotation, device awp, og så jabbi og staehr i ankerroller."
Det er jeg også enig i, og tror jeg er meget spot on i forhold til deres CT roller.

Er heller ikke så bekymret på deres vegne, når det kommer til CT-siden. Der synes jeg rollerne giver mening. Det er noget andet, når det kommer til deres setup på T-siden. Det er jeg meget spændt på at se, hvordan de løser.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.