cadiaN spiller sin sidste turnering for Heroic i Royal Arena.

cadiaN: "Jeg var utilfreds med FunPlus Phoenix, Heroic og Flashpoint"

I en ny YouTube-serie sætter cadiaN ord på op-og nedturene i hans lange karriere i Heroic.

cadiaN, som gennem de seneste mange år har været kendt som Heroics ansigt udadtil, har i forbindelse med hans ende i Heroic sat ord på sine op- og nedture.

Det har han gjort i en YouTube-serie lavet af Heroic.

Hvis man spoler tiden tilbage til før COVID 19, var Heroic langtfra det dominerende mandskab, som man har lært at kende gennem de seneste par år.

Dengang var Heroic en organisation af lille størrelse, der prøvede og gjorde sit for at bryde igennem til CS-scenens elite.

Heroic som organisation, tilbage i 2019 og 2020, var ret speciel; fem spillere, en træner og en administrerende direktør. Der var en holdleder, som blev fjernet for at stjæle penge fra os, udstyr og lignende. Det var omtrent det. Måske var der også en content-medarbejder.

Det var en meget lille organisation, og den havde helt sikkert ikke det samme personale som nogle af de andre organisationer. Det kom lidt hen ad vejen, med vores sejre og stigning i rangordningen, udtaler cadiaN i videoen.

Det kollapsede FunPlus Phoenix-salg

I 2020 var alt på plads i forbindelse med et organisationsskifte for cadiaN og resten af hans holdkammerater. De skulle nemlig skifte Heroic ud med FunPlus Phoenix, og det blev sågar udmeldt officielt af begge parter, inden skiftet lige pludselig gik i vasken.

Få dage efter, at den kinesiske organisation annoncerede købet af Heroic-spillerne, blev es3tag nemlig rygtet til den danske mastodont Astralis.

Det og uenigheder om lønninger, kontraktlængder og beløbet gjorde desværre for cadiaN og kompagni, at skiftet gik fuldstændig i vasken.

Pludselig opstod der uenighed om lønninger, kontraktlængder og beløbet, de skulle betale Heroic og så videre. Aftalen brød sammen, vi var midt i LA (Los Angeles, red.), COVID brød ud, og vi var nødt til at foretage ændringer på holdkortet, fortæller cadiaN og fortsætter:

Astralis henvendte sig til es3tag, og han ønskede at skifte. Så overtalte jeg ham til at blive, men til sidst endte han stadig med at skifte. På det tidspunkt kunne man forstå skiftet til Astralis, fordi de var i en anden position end Heroic.

Ikke særlig overraskende var cadiaN meget utilfreds med alle de involverede parter, herunder Heroic, FunPlus Phoenix og Flashpoint

Jeg var utilfreds med Heroic, FPX (FunPlus Phoenix, red.) og ærligt talt også Flashpoint. Jeg tror, den eneste, jeg ikke var så vred på, var es3tag. Jeg håbede, han ville gå en anden vej, men jeg kunne forstå ham.

Vil altid vælge spillere med dedikation over niveau

Til trods for den uheldige FunPlus Phoenix-situation fik Heroic markeret sig som en af verdens allerbedste hold i online-æren.

Det var dog ikke nok til at holde på niko og b0RUP, der blev skiftet ud til fordel for MAD Lions-spillerne sjuush og refrezh.

cadiaN afslører desuden i videoen, at sjuush var et åbentlyst valg, mens der også var snak med aizy og Kjaerbye om den femte og sidste, der i sidste ende som bekendt gik til refrezh.

sjuush var en fyr, som vi havde kigget på i lang tid på grund af hans ankerpositioner og hans evne til at spille dem super godt. Han var enestående på den position i Danmark på det tidspunkt. Det var et åbenlyst valg.

refrezh var meget interessant. Vi havde mange forskellige ideer om, hvem den sidste person kunne være. Vi talte med aizy, Kjaerbye og es3tag lidt. Vi var ikke helt sikre, men til sidst fik samtalerne med ham om hans arbejdsmoral, og hvordan han ville passe ind i gruppen, samt hvad TeSeS og stavn vidste om ham fra tidligere hold, os til at hælde i den retning.

Dengang ville nogle måske rynke øjenbrynene, da aizy og Kjaerbye på daværende tidspunkt havde leveret større præstationer og havde mere erfaring.

Det var dog ikke det, som Heroic-mandskabet vægtede højest, da refrezh var utrolig sulten efter at spille og passe ind i systemet og kulturen, hvilket i sidste ende sikrede ham spottet på Danmarks bedste mandskab.

Der var ingen tvivl om, at aizy og Kjaerbye ikke var motiverede på samme niveau som refrezh. Selvom de havde et højere niveau, i det mindste på det tidspunkt, og langt flere præstationer og mere erfaring, valgte vi en fyr, der var sulten, ville arbejde hårdt og passe ind i systemet og kulturen, udtaler cadiaN og uddyber:

For mig er det noget, jeg aldrig vil fortryde; at vælge spillere, der måske er 1 eller 2 procent mindre dygtige, men som er 20 eller 30 procent bedre for holdmiljøet og kulturen.

Se første episode her:

#1(Med 0 svar)
18. november 2023 kl. 11:13
JakobHelms
Jeg synes det er spændende hvis handlingsforløbet er sådan, at der først opstår disputs om kontrakternes indhold, og det er derefter, at Astralis kontakter es3tag.

Det ville dog være rigtig spændende, hvis vi hørte a) hvorfor CSPPA blev beskydt for at agere som spiller-agentur i sagen, og b) hvorfor Heroic beskyldte Astralis for at handle i ond tro, og for til dels at have været med til at muliggøre salget til FPX, som de altså senere (i Heroics øjne) forpurrede bevidst. Ikke at det er CadiaN der har svarene på de spørgsmål eller er ham der nødvendigvis skal fortælle den side af historien.

Spøjst at man overvejer Aizy (bænket på North) og Kjaerbye (bænket efter et håbløst ophold hos FaZe), og til dels også es3tag (som på daværende tidspunkt var hos Cloud9, men man kunne vel godt se, at det projekt var kuldsejlet). Der virker Refrezh godt nok som et nemt valg.
#2(Med 3 svar)
18. november 2023 kl. 13:07
Fonder
Jeg fortsætter lige med...
Spøjst hvor mange gange Astralis er gået i "kødet" på Heroic.
Er der en mere destruktiv tilgang i Astralis, i stedet for at skabe sit eget?
Er Heroic blot Astralis's skjulte akademihold?
Er Svane (også en gammel håndboldspiller) plantet i Heroic for informationer? 😉
Følg med i næste episode af "hvad gemmer sig i smoken", kun her på DUST2 😆
#3(Med 0 svar)
18. november 2023 kl. 13:26
JakobHelms
Til dit første eksempel vil jeg gerne lige påpege at der dengang også blev lækket interne e-mails fra Heroic der viste, at de meget, meget gerne ville købe ind fra Astralis side, men der blev qua økonomien også erkendt, at det nok ikke kunne lade sig gøre at give et attraktivt tilbud til en spiller (og hvis man kigger på hvad holdene angiveligt skulle have fået i løn dengang, så havde man jo også gået 50% ned i løn som minimum ved at skifte til det dengang noget dårligere stillede Heroic).

Jeg synes egentlig kun det er naturligt, at de danske tophold forsøger at rekruttere fra hinanden (Det er jo - det meste af tiden - der, de gode spillere ender!), og der må man jo så også erkende at situationen hos Heroic i mange år har været sådan at man aldrig ville kunne købe ind fra Astralis, og så kan man jo sige at situationen med storebror-lillebror-rollerne nærmest også besvarer nummer 3.
#4(Med 1 svar)
18. november 2023 kl. 16:53
kombardo
Jeg forstår ikke helt den logik. Hvorfor skulle Astralis ikke være tilladt at hente spillere fra Heroic? Hvorfor skal det laves til en mærkelig historie om at være "onsindet" fordi man henter en spiller man tydeligvis havde brug for? - es3tag viste sig jo at gøre det så fantastisk at Cloud9 smed 2mio$ efter ham (500k$ i buyout) kort tid efter han var landet i Astralis.
Hvad med alle de gange Faze har hentet spillere fra mouz, var det også ondsindet?
Eller da vitality hentede 2 spillere + coach + performance coach fra astralis, var det også ondsindet?
Næh tror egenligt bare disse hold prøvede at skabe det bedste hold de kunne. Men det virker som om især Heroic prøver at malke den der "Astralis er de onde" fortælling, som mange hoppede om bord på efter deres dominante periode.
Det eneste jeg som sådan kan se Astralis har været skyldig i og til dels stadig er det, er at de har en inkompetent ledelse der ikke har den fjerneste fornemmelse eller forståelse for spillet, men det kan vidst siges om flere orgs (host eG host).
#5(Med 0 svar)
18. november 2023 kl. 18:48
JakobHelms
Mht. det med ondsindet, som bliver brugt i artiklen, så er det fordi at Heroics daværende personale mente, at der bl.a. var med henblik på at skade Heroic (ved at forpurre salget til FPX) at man hentede es3tag. Man bør også påpege, at de jo teknisk set faktisk ikke hentede ham fra Heroic, men at Astralis skrev en fremtidig kontrakt med ham, og at Heroic derfor smed ham på bænken i et halvt år, hvorefter han som free agent kunne ende hos Astralis. Ikke at det står i kontrast til det du siger, men vigtigt at huske, at det ikke var en normal transfer.
#6(Med 5 svar)
18. november 2023 kl. 22:00
Fonder
Jeg er også bare naiv at tro på at transferreglerne bør overholdes.
#7(Med 3 svar)
18. november 2023 kl. 22:05
JakobHelms
Problemet er vel snarere, at der ikke er nogen fastlagte regler og rammer som organisationerne skal indordne sig efter?
#8(Med 2 svar)
18. november 2023 kl. 22:48
mad0
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Desværre er der ingen regler, ja.

En organisation - måske ESIC eller CSSPA - burde lave nogle regler i samarbejde med Valve, men det er nok mere en drøm end mulighed.
#9(Med 1 svar)
18. november 2023 kl. 23:01
Kristja
Der er no way ESIC eller CSSPA bidrager med noget så stort til scenen 😅 er de efterhånden ikke en stor joke begge dele?
#10(Med 0 svar)
18. november 2023 kl. 23:02
mad0
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Jo 😅 Men hvis det skulle være nogen, burde det være den slags organisation. Jeg tænker nemlig ikke, at f.eks. HLTV skal stå for sådan noget. Men det sker nok alligevel aldrig 😅
#13(Med 0 svar)
21. november 2023 kl. 04:18
DOMINA7HOR
"Transferreglerne" er ikke-eksisterende.
#11(Med 1 svar)
19. november 2023 kl. 01:59
Fonder
Mener bare at have set et af Heroics udsagn der netop går på Astralis har henvendt sig "før tid" .( jeg ved reelt ikke om det er Astralis der tog kontakt til jabbi/stavn eller omvendt).
Og fik astralis kun bøde for at have en skrevet aftale med hunden?
#12(Med 0 svar)
19. november 2023 kl. 06:00
JakobHelms
Astralis fik bøden for at have efterspurgt arbejde fra HUNDEN og modtaget dette - så det svarer lidt til hvis Staehr er syg når de skal spille en pracc, og at de spørger stavn, om han ikke kan hoppe med på serveren. Det må de naturligvis ikke, fordi han ikke (endnu) arbejder for Astralis, men der er intet (lovligt) i vejen for at lave aftaler ude i fremtiden.

Heroic er sure, fordi Astralis har aftalt med Stavn og Jabbi, at de underskriver kontrakt med Astralis (som muligvis ER underskrevet), når deres kontrakt med Heroic udløber til sommer. Det sætter naturligvis Heroic i en lortesituation, fordi de ikke kan sælge Stavn og Jabbi (for man kan alligevel kun have dem i et halvt år, før de så ender hos Astralis), og samtidigt heller ikke rigtig kan bruge Stavn og Jabbi (for de skal alligevel udskiftes om et halvt år), og dét giver Astralis en helt anden mulighed for forhandling om et evt. transfer, end hvis de ikke allerede havde en aftale med Astralis. Jeg kan godt forstå, at man kan synes, at det er en underminerende praksis.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.