zews mener, at Valve behandler coaches "som skrald".

Valve dækker ikke udgifterne for coaches

Det er kun holdets fem spillere, der får betalt fly og hotel til RMR-turneringen.

Når RMR-turneringerne skydes i gang, kommer Valve kun til at dække udgifterne for holdenes fem spillere og altså ikke betale for en coach eller team manager.

Det skriver m1cks, der er coach hos det amerikanske Detonate, torsdag på Twitter.

Detonate har kvalificeret sig til den amerikanske RMR-turnering, der spilles i Monterrey, Mexico fra den 5.-9. april.

Det ser dog ud som om, at holdene selv må grave dybt i lommerne, hvis de vil have deres coach med til majorkvalifikationen, og det har fået flere til tasterne med kritik af Valve.

Den tidligere majorvinder zews, der nu er coach for brasilianske Fluxo, der ligeledes har kvalificeret sig til RMR'en, skriver på Twitter, at coaches bliver "behandlet som skrald af spiludvikleren".

Fra seks til fem individer

Dust2.us har fået indsigt i de regler og retningslinjer, der er blevet sendt til alle holdene, som deltager i den amerikanske RMR-turnering og kan bekræfte, at organisationerne formentlig selv må dække udgifterne for deres coach.

Holdene har modtaget følgende information fra BLAST:

BLAST vil sørge for og dække indkvartering, fly, visa og kost for de fem kerne medlemmer af holdkortet.

Alle yderligere medlemmer herunder managers, udskiftere eller content medarbejderes fly og visa vil blive organiseret af BLAST på holdets regning.

Hvis man ønsker at medbringe yderligere holdmedlemmer, venligst oplyst deres detaljer i Team Information Request formularen i Additional Team Members sektionen.

Indkvartering, fly, visa og kost bliver organiseret for de øvrige holdmedlemmer og udgifterne falder tilbage på holdet. Ved henvendelse om øvrige holdmedlemmer vil vi fremføre et tilbud.

OGs team manager Vladyslava Zakhliebina skriver på Twitter, at Valve aldrig har dækket udgifterne for coaches men blot for seks individer. Holdene kunne således vælge at sende en coach, manager eller udskifter. Men nu ser det altså ud som om, at Valve har ændret det til fem individer.

Spiludviklerens afgørelse

I følge Dust2.us' oplysninger blev alle omkostninger for seks personer dækket ved RMR-turneringen i Bukarest forud for Antwerpen majoren.

Det er dog ikke den enkelte turneringsarrangørs beslutning men Valve, der sætter rammerne for, hvor mange personer hvert hold kan sende, uden det er på egen regning.

Mens det ikke får den store betydning for organisationer som Liquid og FURIA, kan det blive katastrofalt for hold som Detonate og Fluxo samt andre mandskaber, der står uden organisation eller finansiering.

De seneste år har Valve taget flere skridt mod at begrænse coachens rolle og indflydelse. Under majoren i Stockholm blev coaches advaret for at råbe og heppe på deres spillere, mens også fysisk kontakt såsom fistbumps blev forbudt.

Hvis en træner råbte eller rørte ved sine spillere uden for timeouts, havde Valve beordret adminholdet til at bede træneren forlade turneringsområdet.

Bekymrende udvikling

Med den retning Valve lægger, bliver det i fremtiden måske slet ikke nødvendigt at forbyde fistbumps eller bede trænere forlade området, da de slet ikke kommer til at være til stede.

Udviklingen har givet anledning til stor bekymring i Counter-Strike-communityet. En af dem, der har udtryk sin bekymring er danske mithR, som tidligere har været coach hos MOUZ og North og nu står bag Apeks.

Han er kommet til tasterne på Twitter, hvor han opfordrer til at gå i dialog med Valve, selvom han anerkender, at det nok bliver svært.

Jeg ville elske hvis CSPPA, spillere, organisationer og trænere sammen ville gå i dialog med Valve omkring det her. Det føles som om det er på tide. De vil dog måske være svære at snakke med.

Forhåbentlig kan alle de aktører blive enige om, at trænere er super fucking vigtige for et hvert hold, skriver mithR på Twitter.

Dust2.us har henvendt sig til BLAST og Valve for at få en kommentar, men turneringsarrangøren har ikke ønsket at kommentere, mens Valve ikke er vendt tilbage.

#1(Med 0 svar)
23. februar 2023 kl. 21:05
JakobHelms
Ærgerlig beslutning. Økonomisk er det jo ikke det store (i forhold til resten af majoren), og som m1cks også selv påpeger, så er det her en fordel for tier 1-holdene, ifht. tier-2-hold som netop Detonate, der ikke nødvendigvis har økonomien til at sende en coach med til fx RMR.
#2(Med 4 svar)
23. februar 2023 kl. 22:13
TubbyGold
Men er det omvendt ikke også lidt specielt, at Valve overhovedet betaler for nogen af dem? Det er måske lidt svært at sammenligne med andre sportsgrene grundet Valve’s dobbeltrolle, men jeg er da lidt overrasket over, at de går ind og betaler for den slags.
Men ja det gavner jo nok Tier-1 holdene. Pay to win, ftw
#3(Med 3 svar)
24. februar 2023 kl. 17:11
JakobHelms
Det virker ærligt talt som meget normal praksis. Jeg har også fået betalt billetter til rejse/hotel før hver gang jeg har deltaget i internationale sportsstævner og e-sports-turneringer med kvalifikation :-).
#4(Med 2 svar)
25. februar 2023 kl. 08:30
TubbyGold
Okay, altså “almindelige” sportsgrene hvor arrangøren betaler for deltagerne, eller snakker vi kun indenfor e-sport?
#5(Med 1 svar)
25. februar 2023 kl. 09:31
JakobHelms
Ja, almindelige sportsgrene. Jeg formoder også at det er det land, der afholder OL, der f.eks. dækker atleters ophold i OL-byen til eventet, for at komme med et andet eksempel.
#7(Med 0 svar)
26. februar 2023 kl. 07:56
TubbyGold
Ja ok, giver mening så
#6(Med 0 svar)
25. februar 2023 kl. 10:26
Opal
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Taget i betragtning, at Valve generelt ikke er fan af coaches, giver det fra deres vinkel mening.
De burde dog komme med “enten eller”. Enten er coaches der på linje med spillerne eller slet ikke.

Optimalt ville Valve (eller Blast) dække de 5 spillere, coach og mindst 1 person i management.
At der ikke betales for content creator, direktøren, ekstra kok, osv osv osv forstår jeg til fulde - grænsen skal sættes et sted.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.