Derfor gik det galt for Esport Danmark

Tilbage i sommeren i 2021 blev stort set alle Esport Danmarks medarbejdere opsagt. Læs med her for at høre hvorfor.

Grundet COVID-19 og udpegelsen af en ny statsminister i 2021 var Esport Danmark nødt til at opsige en stor del af personalet i slutningen af august i 2021, da man ikke vidste, hvorvidt man fik flere midler fra den 1. januar.

Som den eneste blev Rico Corneliussen, direktør hos Esport Danmark, tilbage.

Nu afslører direktøren endelig overfor Dust2.dk, hvorfor man i 2021 var nødsaget til at opsige stort set alle medarbejderne.

I sidste ende handlede det om, at man ikke fik de penge fra Kulturministeriet, som man havde regnet med.

Og det gjorde ikke ligefrem situationen nemmere, at den daværende kulturminister gik af få dage inden et møde med Esport Danmark.

Da vi opsagde alle, var det en konsekvens af, at der ikke kom de penge ind fra Kulturministeriet, som vi havde håbet og troet på, udtaler Rico Corneliussen, direktør hos Esport Danmark, til Dust2.dk og tilføjer:

Kulturministeren, som vi skulle have haft et møde med omkring den 19. eller 20 august, gik af den 18. august. Det er en eller to dage før, vi skal have mødet med hende, som ligesom handler om vores, for os jo, eksistensgrundlag.

Her fra havde Rico Corneliussen og resten af Esport Danmark ryggen mod muren, og inden længe besluttede bestyrelsen, at alle skulle opsiges, inklusiv Rico Corneliussen.

Ricos opsigelse var en smule længere end de andres, og tiden blev brugt på at holde en masse møder, hvori man fik forklaret og forstod, at man gerne ville have et esportsforbund fra politisk hånd.

Efter opsigelserne gik vi i gang med det politiske arbejde, og fik holdt en masse møder, og forklarede ligesom, at vi følte, at vi bliver jo ikke lovet noget, men at vi havde sådan en forståelse af, at man gerne ville have et e-sportsforbund fra politisk hånd, udtaler Rico Corneliussen og fortsætter:

Det var de sådan set enige i, og vi gjorde også en masse øvelser i forhold til DGI og DIF, som jo helt klart har en stor indflydelse på alt sport, og måske endda også kultur, men i hvert fald sport i Danmark.

Dette var springbrættet til, at Esport Danmark blev startet op igen. I Finansloven 2022 blev Esport Danmark inkluderet, hvilket du kan læse mere om i en artikel, der er på vej.

"Pengene blev brugt forkert"

Udover den dårlige timing med kulturministerens frasigelse samt et mindre beløb fra Kulturministeriet, end man havde regnet med, spillede Esport Danmarks budgettering også en stor rolle i opsigelserne i 2021.

Man havde personale ansat til at drive flere forskellige medlemskategorier, heriblandt Talent, Elite og Uddannelse. Og man fandt hurtigt ud af, at man ikke havde yderligere økonomi til at indføre og eksekvere tiltag.

Vi havde jo nogle forskellige medlemskategorier, som hedder forening, som hed Talent og Elite, som hed Uddannelse og sådan nogle forskellige, fortæller Rico Corneliussen og fortsætter:

Og til det ansatte man jo en konsulent til at drive det. Men det, som man også fandt ud af, var, at selvom der var en til at varetage indsatsområdet, så er du stadig nødt til at have yderligere økonomi til at eksekvere på nogle af de tiltag, der kommer.

I den forbindelse lægger Rico Corneliussen ikke skjul på, at han ikke havde gjort det samme, da man ansatte folk, men at det ikke var vejen frem dengang. Hvis man havde økonomien til det, skulle man selvfølgelig ansætte flere folk.

Så pengene blev brugt forkert, altså f.eks. for mange penge på lønninger kontra hvad der så var tilbage til eksekvering af tiltag?

Ja. Men det er vigtigt at understrege, at de mennesker, der tog opgaven, gjorde alt det rigtige, og gjorde alt det, de var bedt om, og gjorde det med et hjerte på det rette sted for esporten. De gik virkelig til deres indsatsområde med den allerstørste lyst til at gøre det for esporten.

Dette var den første af tre artikler med fokus på Esport Danmark. Bliv hængende inde på hjemmesiden, hvis du vil høre læse om Esport Danmarks plan for 2023 samt forholdet til subtop-scenen og idéer til at forbedre talentmassen i Danmark endnu mere.

#1(Med 0 svar)
7. februar 2023 kl. 12:14
uedzorn
Det lyder meget fair. Ofte resulterer overekspandering i gode tider i for meget personel (evt. til analyse og analysestadiet), og så mangler der likvider i eksekveringsfasen.) Det er altid let at pege fingere og sige hvad ville have gjort i hinsight, men hvis forbruget har været realistisk på tidspunktet, så lyder det som en træls situation som ikke kunne have været undgået. Man kan selvfølgelig håbe på at Dansk esport bliver mere etableret i politiske/samfundsstrukturelt så det ikke bliver så sårbart overfor tilfældigheder, men sådan er det jo altid når et nyt domæne træder frem.
#2(Med 1 svar)
7. februar 2023 kl. 14:55
stenvang
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Tja i mine øjne. Har det aldrig gået godt i Esport Danmark. Vi kan starte med deres navn. Esport Danmark. Hvad har de, på nuværende tidspunkt opnået / lavet for esport. ?

Som de selv skriver, på deres hjemmeside ” Esport Danmark er det landsdækkende forbund, der varetager alle led i esportens fødekæde”
Nu har jeg selv haft 10+år i esport og har været facilitator for 100000 csgo kampe. 100+ events og meget mere. Har jeg haft 0 dialog / møder med hvad der skulle være ”mit” forbund. Det er da kun et god ting. Imo er jeg da bare glad for at de ikke modtager alt for mange dumme penge. Som kunne blive brugt på noget godt.
#10(Med 0 svar)
10. februar 2023 kl. 09:17
UkendtType
Det virkede ellers til du var ret nysgerrig i den dommer-admin ting de havde gang inden alle blev fyret. Jeg synes jeg har læst din kommentar om det et sted.
#3(Med 0 svar)
7. februar 2023 kl. 16:22
ratzB
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Kunne være spændende at se de her lønninger kortlagt.
Rico Corneliussen har sikkert hygget sig :)
#4(Med 4 svar)
8. februar 2023 kl. 04:47
PeterBech
Sølv Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 17
"I sidste ende handlede det om, at man ikke fik de penge fra Kulturministeriet, som man havde regnet med."

De fik ikke de penge de havde regnet med fordi de INTET udrettede der betød noget for nogen. Dem der fik noget ud af det var ESD selv, nemlig tårnhøje lønninger i et endnu ikke etableret forbund.

Altså, ingen nævneværdige opnåelser, men utroligt mange brølere og dårlige idéer.

Hvordan Rico kan fortsætte som direktør begriber jeg ikke!
#5(Med 3 svar)
8. februar 2023 kl. 19:34
sirr
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Hvad var deres lønninger?
#7(Med 2 svar)
9. februar 2023 kl. 15:39
UkendtType
Estimeret fra mit netværk.

Omkring 9 fast-ansatte.

E = Estimeret
F = Facts

Direktør: 50-60K/måned (E)

1 x 85K/måned (F)
3 x 40-45K/måned (F)
1 x 30-35K/måned (E)
1 x 30K/måned (F)
1 x 25-30K/måned (E)
1 x 18-20K/måned (E) - halv tid

1 x 20K/måned cirka (E) Ekstern konsulent
1 x 75K/måned cirka (E) Ekstern organisation

Omkring 340-370K udgift pr. måned
#8(Med 1 svar)
9. februar 2023 kl. 18:08
sirr
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Spændende. Fedt med lidt indblik, også selvom jeg selvsagt ikke kan vide om det er ballpark eller helt tilfældige tal.

Når du samtidig skriver at nogle af tallene er fakta, antager jeg derfor det er 100% sikkert og sandt. Derfor jeg ikke til fulde forstår en direktør er estimeret til 50-60k (E), mens der er 1x 85k under fakta. Samtidig virker det til 18-20k for én medarbejder på halv tid er relativt højt, men det kan omvendt være mig som ikke er opdateret 🤷.

Hvis du har informationer og fakta, kunne det da være spændende, hvis Dust2 ville bruge de informationer ifm deres interview.
#9(Med 0 svar)
9. februar 2023 kl. 22:31
UkendtType
Der jo en grund til at jeg lige har lavet en anonym profil. Du er ret skarp ud fra dine kommentarer i forskellige tråde, så jeg tænker du forstår.

Jeg har skrevet til en dust2-journalist og spurgt om lidt flere kritiske spørgsmål.
#6(Med 0 svar)
8. februar 2023 kl. 19:36
sirr
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Fedt med lidt fokus på ESD. Jeg tror fortsat på projektet, men det kræver formodentligt langt mere gennemsigtighed end hidtil.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.