Publikum har været særdeles livlige i de første dage. Og måske lidt for livlige.

ESL fjernede x-ray og minimap under Imperial-kampen

På grund af de brasilianske fans så turneringsarrangøren sig nødsaget til at fjerne både x-ray og minimap fra skærmen i arenaen under kampen mellem Cloud9 og Imperial.

Natten til onsdag blev Imperial sendt ud af majoren i Rio, efter Cloud9 tog sejren 2-0.

Dermed blev det også farvel til endnu en af publikums darlings, Imperial, som under kampen fik massive jubelbrøl med på vejen.

Der kom dog også lidt for meget lyd fra publikum, hvis man spørger ESL.

Undervejs i kampen valgte arrangøren nemlig at slukke for nogle af de overlays på streamen, som bidrager til seeroplevelse.

Mere specifikt drejede det sig om minimappet oppe i hjørnet samt x-rayet, der ellers er en fast del af streamen. Begge elementer blev fjernet i flere runder af første map.

ESLs direktør for Game Ecosystems for CSGO, Shaun Clark, fortæller i et statement til Dust2.br, at det først og fremmest handler om turneringens integritet.

Turneringsintegritet er den vigtigste faktor for os. I løbet af de seneste dage har vi oplevet hændelser, som vi mener har sat dette i fare.

Vi har kommunikeret til publikum, hvilken betydning dette har og har gjort det gennem hele turneringen.

Tidligere i aften følte vi et behov for at fjerne minikortet og x-rayet for publikum på stedet i en række runder for at beskytte turneringens integritet. Selvom vi gør dette, ønsker vi ikke at ødelægge oplevelsen for vores seere eller publikum, lyder det fra Shaun Clark.

Om det er sidste gang, ESL gør det, vides ikke, men at dømme efter Shaun Clarks statement, kan vi komme til at se det igen, hvis problemet vender tilbage.

IHC-spiller italesætter problemet

Ifølge HLTV og Dust2.br har der været flere tilfælde i løbet af majorens første dage, hvor publikum råbte bombsites op mod spillerne eller på anden måde hjælper deres favorithold.

IHC-spilleren sk0r satte også ord på publikums involvering, efter han og resten af IHC havde slået 00Nation ud tirsdag aften.

Det var svært, for når de kom tæt på, så begyndte publikum at sige "woooo" og sådan noget, sagde sk0r efter kampen.

#1(Med 11 svar)
2. november 2022 kl. 13:45
Martin
Dust2 fantasy vinder
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Altså... det er vel lidt en del af lan gamet.
#4(Med 7 svar)
2. november 2022 kl. 14:08
b0ychild
Støttet Dust2.dk med 4 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Sølv Sæsonkort Sæson 17
Det burde det vel ikke være? Det retfulde vinder skal vel kåres, for at være det bedste hold, ikke for at spille med den laveste lyd.
#6(Med 5 svar)
2. november 2022 kl. 14:14
SEVEN
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Enig.

Så ikke kampen, men hvis det kun er de der “åååååh” råb som han nævner, så er der vel ikke rigtig noget gamebreaking ved det? Men hvis de sidder og råber hvor de er eller hvor de skal gå hen, så er det selvfølgelig ikke ok.

Tænker ikke spillerne kan bruge det til særlig meget at publikum er hyped hvis de kan se der er ved at ske et play, eller om det får spillerne til at stoppe op og overveje om det kan være et flank eller noget i den stil.
#8(Med 0 svar)
2. november 2022 kl. 14:27
b0ychild
Støttet Dust2.dk med 4 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Sølv Sæsonkort Sæson 17
Jeg så kampen, og det er tydeligt at det bliver gjort, og jeg har endnu ikke prøvet et headset, helikopter eller ej, hvor de har været fuldstændig lydisolerende.
#9(Med 3 svar)
2. november 2022 kl. 14:49
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
De råbte aaaaaaa og bbbbbbbbb
Var ret klamt..
#11(Med 2 svar)
2. november 2022 kl. 15:29
SEVEN
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Det er ret kedeligt, ja.
Jeg har flere gange tænkt, at det ikke kan være umuligt at lave lydtætte bokse med noget ordentlig ventilation.
#15(Med 1 svar)
2. november 2022 kl. 16:17
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Dunno giver bare ikke det samme
#19(Med 0 svar)
2. november 2022 kl. 17:36
SEVEN
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Næh, men det giver sgu heller ikke det samme at det ene hold får hjælp - det har ikke rigtig noget med hjemmebanefordel at gøre.
#17(Med 0 svar)
2. november 2022 kl. 17:07
Divi
Det er jo den gamle sang med, om man skal have spillerne til at hører og derved mærke publikum, selvom de kan let give info væk, som det at modstanderen er tæt på. Eller om man skal have spillerne i lydtætte bokse, for at undgå dette, men derved fjerne den følelse spillerne får, af at hører publikum.

Aldrig fundet en god løsning og det sker nok heller ikke her.
#5(Med 0 svar)
2. november 2022 kl. 14:09
DanskHammer
Burde det ikke være.. Spillet skal afgøres mellem de 10 på serveren.. Ikke af at tilskuere kan fortælle hvor andre er, hvor bomben er på vej hen og hvornår der skal wallbanges..
Det er et kæmpe problem, og bokse burde være i brug. Så må de bokse åbne for lyd når runderne ender.
Det klæder ikke et spil med millioner i præmier at afgørende info kan gives..
#7(Med 0 svar)
2. november 2022 kl. 14:23
JakobHelms
Enig. Det er selvfølgelig en kompleks problemstilling, og det håber jeg, at dem der plejer at råbe "der skal bare bokse til" også godt ved. Det er umuligt at sikre, at der ikke er en form for indblanding, hvis man vil have en sport der er drevet af en vis mængde skjult information, men samtidig have tilskuere, der har fuld adgang til den. Spillet er actiondrevet, så selvfølgelig opstår der situationer, hvor tilskuerene kommer med udbrud, det er uundgåeligt, og jeg synes heller ikke det er en god løsning at have stilleleg under runderne. Når man vægter, at det skal være fedt at se som tilskuer, og at det skal være en fair kamp for dem der spiller, så synes jeg at det er en fin løsning at fjerne x-ray og minimappet; det påvirker ikke hvor meget jeg nyder at se det, er jeg sikker på.
#10(Med 0 svar)
2. november 2022 kl. 15:00
DOMINA7HOR
Tjo, men det skal det ikke være. Det skal elimineres. Om det så er soundproof booths, eller hvordan de kommer det til livs, et eller andet skal der gøres.

Men vi kommer formentlig til at stå BLAST Major næste forår, og der er stadig ikke gjort noget ved problemet.
#2(Med 0 svar)
2. november 2022 kl. 13:46
klit
Vinder af Dust2 predictions - IEM Katowice 2017
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
På tide
#3(Med 0 svar)
2. november 2022 kl. 13:59
Bestiarium
Spørgsmålet er, om ikke det skal være en fast del af LAN-oplevelsen. Man må kunne fastholde det hos tv-seerne og så have et separat signal til LAN'et. Måske er minimappet mindre problematisk end x-ray.
#12(Med 0 svar)
2. november 2022 kl. 15:33
SEBM1337
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Der helt sikkert en fordel ved at spille på hjemmebane. Sådan skal det være.

Og i nogle situationer, der kan det ikke undgås at crowded bliver hype over noget der er ved at ske, eller en spiller legit sidder midt i en smoke i 15 sekunder straight.

Men at de på hvert begyndende flank siger ''ÅHHHHH'' eller i hver 1v1 ''ÅHHHHHHH'''er når en brasilliansk spiller peaker den rigtige vinkel - for slet ikke at snakke om at de prøver at calle A/B rigtigt/forkerte stacks ud ved at lave larm er satme for meget. Jeg husker ikke BLAST var så slemt, påtrods af rigtig mange mente det var langt over stregen.

At de brassilianske fans selv på Twitter uden at tøve forsvare det, kalder det en del af at være brassiliansk etc. og ikke selv kan se hvor overdrevet de prøver at 'snyde' siger det hele. De vil gøre alt for deres hold vinder.
#13(Med 2 svar)
2. november 2022 kl. 15:58
Pingonether
Så kender man Brazil igen, stop nu med at holde turneringer i det land fansne derfra kan aldrig opføre sig ordentligt.
#14(Med 0 svar)
2. november 2022 kl. 16:08
Bestiarium
Det er ikke et brasiansk fænomen. Det er et fan-fænomen. Når fans er engagerede nok, så vil de her muligheder blive udnyttet når de kan. Da vi havde håndboldslutrunde på dansk grund blev de danske fans hyldet for deres massive larm, så modstanderne havde svært ved at aftale angrebsåbninger, så vi kan også i Danmark. Forskellen er bare, at fan-støj ikke påvirker spillets integritet, hvis det alene er støj og ikke er "skjulte" beskeder til spillerne.
#16(Med 0 svar)
2. november 2022 kl. 16:31
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Der var en del, der mente, at Danmark ikke var klar til en major pga. for meget hjælp fra publikum til Astralis i Royal Arena.
#18(Med 0 svar)
2. november 2022 kl. 17:29
TubbyGold
Fornuftigt tiltag. Og så skal spillerne da bare ind bokse der lyd-dæmper mere end nu. Eller også skal de have mere effektive høreværn udenpå deres in-ears. Måske en kombination af de to ting. Det er sgu for åndssvagt, hvis hjemmeholdet får potentiel rundeafgørende info fra publikum.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.