Lack1 har tidligere tørnet ud for Entropiq, men han er nu en del af det Aurora-mandskab, der endnu ikke har visum til Malta på plads.

RMR-turneringen i fare for flere russiske mandskaber

Der er under 14 dage til den europæiske RMR-turnering, men flere holds deltagelse er fortsat i fare.

Om under to uger går det løs til RMR-turneringerne, hvor de 24 hold til majoren i Rio skal findes.

Foruden RMR-turneringerne for Asien og Oceanien samt Nord- og Sydamerika, så er der også de to RMR-grupper for Europa og CIS-regionen, hvor hold som NaVi, FaZe, Astralis, Heroic og Vitality skal kæmpe om en billet til majoren i Rio.

Men deltagelsen for flere af de russiske hold og spillere er i fare, efter EU tidligere på måneden strammede reglerne for russiske statsborgeres indrejse til Schengen-landene.

For mens eksempelvis danskere, tyskere og franskmænd i langt de fleste tilfælde vil kunne rejse til Malta, hvor RMR-turneringen for holdene fra CIS-regionen samt Europa skal afholdes, så forholder det sig anderledes for flere af de spillere, der har russisk pas.

Strammere regler

I begyndelsen af september kom EU nemlig ud med opdaterede retningslinjer for behandling af visumansøgninger for russiske statsborgere.

Her fik konsulaterne, der behandler visumansøgningerne, nemlig mulighed for at nedprioritere såkaldt ikkevæsentlige rejser, eksempelvis turistrejser.

Desuden kunne de forlænge sagsbehandlingstiden fra 15 dage til 45 dage, og sidst men ikke mindst kunne konsulaterne anmode ansøgerne om yderligere dokumentation.

Som at sidde på en tønde dynamit

Et af de hold, der stadig ikke helt har visum på plads til alle spillerne er Aurora, som tæller de tre russere RAiLWAY, KaiR0N- og delus1onn samt Lack1, der er fra Kazakhstan og sugaR, der er fra Azerbaijan.

Foruden de fem spillere er der også trænere, så i alt kommer Aurora med syv personer til Malta. Men indtil videre er der kun styr på fire af de syv visum.

De bedste CSGO betting sider kan du finde her.

Holdets assistentræner og analyst, bullet, der også fungerer som holdets manager, fortæller til Dust2.dk, at selvom det hele er usikkert lige nu, så håber han, at alt går i orden.

Men han er stadig nervøs for, at holdet ikke kommer afsted, og at drømmen om en major dermed stopper her.

Det er som at sidde på en tønde med dynamit og ryge en cigaret, lyder det fra bullet.

Også holdets yngstemand KaiR0N- er bange for at misse RMR-turneringen på grund af visumregler. Han har selv fået sit visum på plads, men holdet er stadig i overhængende fare for ikke at komme til Malta.

Det er selvfølgelig noget lort. Vi er alle nervøse, for vi står overfor at spille vores første store LAN. Vi har spillet et hav af kvalifikationer for at nå hertil, og hvis vi ikke kommer dertil, så vil vores verden styrte sammen, fortæller KaiR0N, der blandt andet tidligere har tørnet ud for både Spirit samt Spirit Academy.

Flere hold har problemer

Foruden Aurora er der også flere andre russiske hold samt russiske spillere til RMR-turneringen på Malta. I alt er der 33 russiske spillere, heriblandt seks overvejende russiske hold.

Foruden Aurora har Dust2.dk desuden været i kontakt med K23, der har fuldt russisk lineup. De bekræfter, at de er løbet ind i problemer med visumansøgningen.

Det samme gør lollipop21k fra 1WIN, hvor blandt andre flamie tørner ud. Han fortæller til Dust2.dk, at det lige nu kun er ham og flamie, der har visum til at komme ind, men at resten af holdet arbejder på at få det.

Dust2.dk har forsøgt at få ESL i tale i forhold til, hvor mange af de 33 russere, der har problemer med visum, samt om ESL gør noget for at løse problemerne.

ESL skriver i et skriftligt svar, at de er opmærksomme på EU's stramning, men at de ikke har yderligere kommentarer.

Deltagerlisten til RMR-grupperne er foreløbig:

Europa RMR A

 • FaZe

 • Spirit

 • Sverige Ninjas in Pyjamas

 • G2

 • Cloud9

 • Bad News Eagles

 • Danmark Sprout

 • Aurora

 • fnatic

 • forZe

 • Eternal Fire

 • B8

 • Danmark ECSTATIC

 • Danmark Astralis

 • 1WIN

 • GamerLegion

Europa RMR B

 • Natus Vincere

 • ENCE

 • Danmark Heroic

 • Vitality

 • BIG

 • Outsiders

 • Falcons

 • MOUZ

 • OG

 • K23

 • Monte

 • Sangal

 • FANTASY

 • SAW

 • HEET

 • Benched Heroes

#1(Med 13 svar)
21. september 2022 kl. 19:38
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Det er altså vildt, hvis der lige pludselig er 3 hold, der må melde fra i sidste øjeblik.
#2(Med 12 svar)
21. september 2022 kl. 20:04
DanskHammer
Ja det er det.. Men det jo vigtigt med signalpolitik så de drenge kan vælte Putin mener horden af sanktionselskerne jo.
#5(Med 1 svar)
22. september 2022 kl. 10:35
mesterslagter
Hvis det ikke skal være op til den russiske befolkning, hvem skal så vælte Putin?
#6(Med 0 svar)
22. september 2022 kl. 11:21
DanskHammer
Det må gerne være op til dem, altså dem der har lyst til at vælte ham. Jeg har ikke brug for at russere skal tage afstand fra deres præsident. Jeg er selv mere end flov over hvordan vores regering agerer og opfører sig til hverdag, men jeg behøver ikke tage afstand fra dem offentligt.

USA er stadig velkommen i samtlige sportsgrene verden over, de har da aldrig været bange for at invadere et land hvor der skulle indføres "demokrati". Danmark har selv været med til operationer der efterfølgende ikke har været helt stuerene.

Jeg dømmer individet jeg møder. Ikke deres flag, hudfarve eller land.
#7(Med 9 svar)
22. september 2022 kl. 11:25
Bestiarium
Jeg tror ikke, at målet med sanktionerne er at ramme de her drenge. Men det er naturligt, at der som følge af sanktionerne er et større arbejde med at sagsbehandle hver enkelt, og der er det da helt fair, at vurderer de her sportsmænd som ikke-væsentlige og derfor prioriterer dem lavest. Dermed får de lang behandlingstid og så må de altså være op til holdene at få søgt i så god tid som muligt. Aurora kvalificerede sig til RMR i den første åbne kvalifikation, så derfor burde 45 dages behandlingstid ikke blive et problem. At reglerne så først bliver indført i starten af september er uheldigt for dem, når der så pludselig ikke er 45 dage til eventet, men også lidt selvforskyldt, hvis de har siddet på deres hænder i et par uger efter kvalifikationen. Jeg tænker godt, at man kunne have forudset at russiske visa til et EU-land ikke nødvendigvis ville blive en sag der bare gled glat.
#8(Med 8 svar)
22. september 2022 kl. 11:57
DanskHammer
Målet med sanktionerne er jo lige præcis at ramme den almene russer i håb om at de bliver så mange at de dræber deres præsident. (Overdrivelse fremmer forståelse).
Det er i hvert fald det som det er blevet solgt på. Personligt hader jeg bare at man straffer horder af mennesker for enkeltes fejl.

Det samme i fodbold når 15 idioter på tribunen ikke kan opføre sig ordenligt, så skal de resterende X antal tusind mennesker straffes ved ikke at kunne komme til kamp fremadrettet. Det er bare ikke sådan jeg er opdraget i Danmark.
#9(Med 7 svar)
22. september 2022 kl. 12:40
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Tjah, hvis Putin gerne vil føre krig i Europa, så er sanktionerne vel også for at stække den russiske økonomi sådan helt generelt, sådan at landet bliver mindre kampdygtigt over tid.
#10(Med 6 svar)
22. september 2022 kl. 13:34
DanskHammer
Det er vi ikke uenige i, men lige nu stækker du privatøkonomien hos mennesker der bor tusindevis af KM væk fra krigen. Jeg tror slet ikke vi er klar over hvilke følger der kommer af de sidste 2-3 års politiske indgreb.
Først presser du mange psykisk grundet corona, nu presser du dem økonomisk fordi vi skal være en del af en krig vi intet har med at gøre - og som teoretisk har været i gang i 8 år, men der var den ikke mainstream at følge.
Når jeg ser folk i mit netværk der egentlig har et godt job, stabil økonomi være nødsaget til at lukke for varmen, undgå at vaske tøj og gå i bad - så syntes jeg slet ikke det er prisen værd for at hjælpe et korrupt land som ikke er medlem af de alliancer vi er.
#11(Med 5 svar)
22. september 2022 kl. 14:17
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Jeg kan ikke lade være med at stille lidt spørgsmålstegn ved, at man bliver nødt til at undgå at gå i bad og vaske tøj, hvis man har et godt job og stabil økonomi.
Og vi bliver ramt af energikrise ligemeget om vi deltager eller ej, så længe NATO og EU vælger at reagere, som de gør (vi er selvf en del af de konstellationer).

Ukraine og Rusland er jo kæmpe handelspartnere med EU, så når Rusland vælger at invadere Ukraine, så får det konsekvenser for os uanset hvad.
#12(Med 4 svar)
22. september 2022 kl. 14:27
DanskHammer
Vi er endnu ikke ramt personligt.
Et af vores vennepar, ligeledes med et mindre barn, har jobs til omkring 28-32000 i måneden, bor i et hus til ca. 1.8 millioner og styr på deres økonomi. De skal af med 40000 mere om året indtil videre for at holde varmen, og det er kun i varme - strøm ikke medregnet.
Så når du så tænker på de som måske "kun" tjener 20-25000 i måneden og lever uden den store opsparing skal til at betale 4-5 gange så meget forud på aconto - det kan de bare ikke. Filmen knækker, folk rammes psykisk og kommer ud af "krigen" med gæld og psykiske mén fordi deres rolige liv blev rokket ind i en storm fordi Ukraine skulle sympatiseres med.

NATO og EU skal stoppe med at lege mini-usa og tro de kan blande sig i alt. Den krig kunne have været stoppet inden den var igang - som sagt, det er 8 år siden de første skridt blev taget.
#13(Med 2 svar)
22. september 2022 kl. 16:21
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Nu er 20-25.000 om måneden jo heller ikke hvad jeg ville betegne som et godt job (økonomisk set), men du har da helt ret i, at mange er ramt hårdt eller kommer til at blive det.
Som sagt, så ville Danmark blive ramt hårdt uanset vores støtte til Ukraine.

Hvordan skulle krigen være stoppet inden den var i gang?

Hvis man nu lige lægger den her sympati-vinkel væk, så er det jo af geo-politiske grunde, at NATO og EU går hårdt til Rusland med sanktioner og hjælper Ukraine militært og økonomisk.

Energikrisen viser jo hvordan vi er afhængige af russisk gas, mens fødevarekrise viser hvordan vi er afhængig af ukrainsk korn og frø. (Plus en hel del mineraler).

Putin vil genskabe en eller anden form for russisk stormagt, og hvis vi bare passer os selv, så sender vi lorten videre til næste generation.
#14(Med 1 svar)
22. september 2022 kl. 16:33
Pingonether
Hvad siger du så om den Amerikanske stormagt? Den er helt fint så længe det er u-lande det går ud over?

Og hele energikrisen kunne være undgået hvis bare Danmark betalte i Rubler som Gazprom kræver.
#16(Med 0 svar)
22. september 2022 kl. 17:01
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Nææ, det hverken mener eller siger jeg. Hvorfor tror du det?

Jeg synes da både nu som dengang, at det var en kæmpe fadæse, da Fogh valgte at gå med i Irak, f.eks.

Og nej energikrisen kunne ikke være undgået hvis bare Danmark betalte i rubler. Vores energipriser hænger sammen med resten af Europa.
#17(Med 0 svar)
22. september 2022 kl. 17:35
_kW
Det er ret stramt nu hvor sanktionerne skal kompensere for 8 års forsømmelse, men hey vi skulle jo bruge gassen og så stor er Krim jo heller ikke.

Jeg synes i høj grad vores regeringer i g EU har fejlet her, både ved at bestemme politisk at gas er grøn energi og bedre end atomkraft, men også ved kun at rynke på næsen i 2014, og så skrue op for gasforbruget.
#3(Med 2 svar)
22. september 2022 kl. 09:47
mesterslagter
Jeg synes stadig det er lidt vildt, at man indenfor CS og E-sport endnu ikke har gjort op med eller sanktioneret Rusland, russiske hold og spillere andet end at få bestemte hold/organisationer med tydelige tråde til den russiske magt-elite til at skifte navn. Det virker som om at man er rimelig ligeglad med verdenssituationen, krigen i Ukraine og egentlig og formodentlig nok afhængig af penge og midler fra de forkerte mennesker. Valve, twitch osv burde vel også tage et kig på sig selv før vi egentlig kan forvente at den russiske befolkning gør det. Spørgsmålet er om det først ændre sig når den første a-bombe er kastet?
#4(Med 1 svar)
22. september 2022 kl. 10:18
mesterslagter
Med det mener jeg, at det i den grad med til at forstærke et narrativ om at krigen er af mindre betydning for den almene russer, at man kan tilgå sig sine vanlige rutiner som før, og at det store ikke har ændret, selvom man er midt i en invasion af et andet land. At skilte tydeligt og kontinuerligt med afstandstagen til krigen og det der foregår i Ukraine burde være et krav for ALLE russere der repræsentere internationale organisationer og virksomheder, særligt dem som har en stor indvirkning på andre mennesker i form af medier, eksponering osv.
#15(Med 0 svar)
22. september 2022 kl. 16:35
Pingonether
Skal Amerikanske hold så også på sanktionslisten? Det er helt sindsygt den åbenlyse dobbeltmoral der er her i ''vesten''. Ingen overraskelse at Afrika, Asien og ja nærmest alle andre end hvide lande ser mod øst istedet for vest.
#18(Med 0 svar)
22. september 2022 kl. 19:10
JakobHelms
Både Aunkere og Calyx fra BenchedHeroes har åbenbart fået afslag på deres ansøgninger om visum. Per reglerne som de er nu må holdet derfor spille 4-mod-5 og bruge Thomas som spiller, eller forfeite turneringen. Ærgerlig og træls situation, som jeg håber der kommer en bedre løsning på.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.