zonic har efter et halvt år i Vitality ført holdet til sin første finale.

Skuffelse og optimisme

zonic gør status på Vitality-projektet og afslører, hvad der gik galt i finalen.

Vitality nåede ved BLAST Premier Spring Finals 2022 deres første finale efter tilføjelsen af dupreeh, Magisk og zonic, men i sidste ende var NaVi for stor en mundfuld for det fransk-danske projekt.

Det var naturligvis en skuffet zonic, der stillede op til interview efter den tabte finale mod NaVi, men også en coach der var stolt af sine spillere og optimistisk omkring fremtiden.

Vi har haft et hårdt år med at samle det her projekt, selvom spillerne arbejder ekstremt hårdt. Jeg er super stolt af dem, og jeg tror, at vi bevæger os i den rigtige retning - et skridt af gangen.

Vi kan ikke bare gå fra 0 til 100, så jeg er stolt, men sådan som vi tabte i dag, der synes jeg ikke, vi dukkede op.

Andenpladsen ved BLAST Premier Spring Finals 2022 er den bedste placering denne udgave af Vitality har opnået indtil videre, men der var stor klasseforskel i finalen mod NaVi. zonic sætter lidt ord på, hvad der gik galt.

Vi har arbejdet meget på vores kommunikation, men i dag synes jeg måske, at nogle af spillerne ikke kommunikerede godt, når de var døde. Vi har et koncept, hvor man bidrager til kommunikationen, når man er død. Det manglede.

Men ja, det er vores første finale i lang tid for os alle, så det er bare, som det er. NaVi spillede virklig godt, vi dukkede bare ikke rigtig op.

Er det her en succes for holdet?

For nu ja måske, men vi må også acceptere, at Vitality har hentet os ind til at vinde trofæer. Jeg er glad for, at vi i det mindste viser, at vi kan slå hold i top 10. Det er en af de første gange, vi har gjort det, ved det her event. Det går langsomt, men sikkert, i den rigtige retning.

Selvom det har været hårdere end først antaget, så er zonic's tro på holdet og projektet stadig intakt. Han fortæller, at det både har været omkring hvordan holdet skulle kommunikere, men også om selve spilfilosofien, hvor der skulle kalibreres mere, end coachen havde håbet på.

Det var virkelig hårdt, men jeg tror at vi fandt ud af det under EPL i Düsseldorf.

Jeg har sagt det mange gange i forskellige interviews, men jeg tror at lige siden da, har vi bygget på, forbedret os, spillet bedre og bedre, så ja, det tager tid.

I mange år var det resten af CS:GO-verdenen, der måtte skele til zonic og Astralis for at lure, hvordan man sammensætter et tophold. Nu bliver der sparret lidt den anden vej.

Jeg snakkede med min gode ven karrigan, som sagde, at det tog ham et år at bygge et internationalt hold, første gang han gjorde det. Det er en svær opgave, men det er også en udfordring jeg godt kan lide. Jeg elsker at være på det her hold.

Næste event i kalenderen for Vitality er IEM Cologne Play-in, der starter den 5. juli.

#1(Med 4 svar)
20. juni 2022 kl. 19:43
RAF
Det går ikke ligefrem strygende for ex-astralis holdet, sådan generelt.
#2(Med 1 svar)
21. juni 2022 kl. 06:37
Famous
Hvilket det gør for Astralis.. :o
#5(Med 0 svar)
21. juni 2022 kl. 16:55
RAF
Nu mente jeg mere hvor spillerne nu end befinder sig 😉
#3(Med 1 svar)
21. juni 2022 kl. 07:14
RasmusRoev
Vel duppe og magisk der klare sig bedst? :)
#6(Med 0 svar)
21. juni 2022 kl. 17:00
RAF
Enig. De fik også zonic med, det hjælper nok en del på at få fremgang, om end langsomt. Men min pointe var bare at jeg ikke ligefrem vil kalde nogle af de projekter som astralis spillerne er havnet i, for en udtalt succes. Men der er da også håb at spore for vitality projektet, helt klart.
#4(Med 3 svar)
21. juni 2022 kl. 16:49
jabroni
Man skal lige huske, at projektet omkring Vitality 2.0 hele tiden har fået en tidshorisont på to år. Det er latterligt, at forventningerne er så høje, så hurtigt. Alle der spiller cs på et nogenlunde niveau ved, at kommunikation er det absolut vigtigste parameter. Du kan have nok så mange individualister, men hvis kommunikationen sejler, vinder holdet ingen trofæer.

ZywOo's engelsk er stadig virkelig dårligt, selvom det er blevet meget bedre. Misutaaa er for ustabil, og hans topniveau er en del under alle de andres. apEX bør lære lidt af gla1ves stoicisme . Så der er klart ting at arbejde på, men jeg tror på, de kan tage mesterskaber!
#7(Med 2 svar)
21. juni 2022 kl. 17:08
RAF
I den optik virker det dog stadig lidt skørt at gå efter et internationalt lineup med engelsk kommunikation når nu det ikke var en hemmelighed at zywoo ikke er så god til engelsk. Jeg havde faktisk troet at dupreeh, magisk og zonic skulle lære fransk, det virker på en eller anden måde som om det ville være en mere effektiv løsning. Nu så vi for nylig at zywoos stats for alvor begyndte at ligne hans 2021 niveau, og måske det fordi han fik lov at kommunikere mere på fransk.
#8(Med 1 svar)
21. juni 2022 kl. 17:20
jabroni
Jeg tror, at Vitalitys ledelse over hele linjen godt ved, at en esportsorganisation bliver nødt til at være en international organisation, hvis den skal være S-tier.

Hvis Vitalitys ledelse fik en hjerneblødning og berusede af fransk nationalisme besluttede, at dupreeh, Magisk og zonic skulle lære fransk (hvilket selvfølgelig er meget vanskeligere end engelsk), løser de ikke problemet; at den fransktalende talentpool ikke er dyb nok til at bygge mesterskabshold.

Mig bekendt var det kun i én eller to kampe, hvor de tre franskmænd kommunikerede på fransk, når danskerne ikke var involveret. Noget som dupreeh også selv sagde, var en nødløsning.
#9(Med 0 svar)
21. juni 2022 kl. 18:11
RAF
Ok jeg vidste ikke det var i så få runder. Så det nok det overordnede hold arbejde der er forbedret og dermed bedre understøtter zywoo... Men det virker da egentaget også lidt underligt at talent poolen er så begrænset med det brand som vitality har skabt omkring sig selv og eSport. Man skulle da tro at der var en ung franskmand hist og her der kunne bliver inspireret til at bruge go til det der CSGO. Hvorom alting er, er det bare vanskeligt at aktivere engelsk i et land hvor det ikke ligefrem står øverst på skoleskemaet. Modsat set kan en dansker jo "slotte" ind i et hvilket som helst internationalt lineup, det samme for svenskere og nordmænd, hvilket man må sige er en kæmpe fordel. Men vi må jo se hvad der sker. Om ik andet var blast en kæmpe fremgang for vitality resultatmæssigt.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.