Dust2.dk har haft en snak med Vorborg om transfers og mere.

"Det er op til spillerne"

Vorborg snakker rygter, transfers og meget mere i et langt interview med Dust2.dk.

Dust2.dk har fået en snak med Vorborg i Antwerp, hvor der bliver snakket om rygter, transfers, stickers, slutspillet og mere.

Den første del af interviewet handler om rygter og transfers, som du kan læse meget mere om i det følgende interview med Copenhagen Flames-medejeren.

Lige siden Copenhagen Flames' flotte præstationer til IEM Fall og til den forrige major i Stockholm, har der været en del interesse på det danske mandskab, hvor Vorborg ikke lægger skjul på, hvem de blandt andet har haft kontakt med.

Der kommer nogle gange ting, hvor man skal rykke hurtigt, og så snakker vi selvfølgelig om det, og så er det lidt op til spillerne, om de også vil snakke om det. Hvis man har set vores dokumentar, så snakkede vi også om Complexity under sidste major. Nogle gange er der bare nogle muligheder, og så tager du dem nu, eller også er de væk. Så handler det også om, hvilken spiller det er, og hvad det er, jeg regner med, at de kan håndtere. Du ser på snakkene, så det heller ikke tager overhånd, når vi selvfølgelig stadig gør alle de ting, vi skal gøre. Men der har været konstant interesse siden IEM Fall. Der er ikke noget tidspunkt, tror jeg, hvor vi ikke har snakket med nogle klubber om nogle af spillerne.

Vorborg lægger meget vægt på at understrege, at fokus altid har været spillernes beslutning, når der skal forhandles med andre organisationer.

Nogle af spillerne er desuden ved at nå et tidspunkt i kontrakterne, hvor de skal vælge, om de vil forlænge og søge egne veje.

Fokus har så været spillernes beslutning, men det har også været i fokus, som vi har sagt, at finde dem en klub, de kunne skifte til alle sammen, eller at vi kunne tilbyde dem så gode forhold her, at de følte, at det var det rette at blive. Men det har så ikke været muligt og indtil videre i hvert fald at finde et sted, hvor de kan være sammen, og så blev det bare mere og mere naturligt at på et tidspunkt, at man nok bliver nødt til at kigge individuelt i stedet for. Nu er der så ved at være gået 7-8 måneder, hvor det ikke er sket, så nu er vi der, hvor spillerne også skal vælge, om de skal forlænge, eller om de skal lade kontrakten løbe ud. Så er det klart, at så er det naturligt, at vi kommer til at vurdere, hvad deres muligheder er for deres karriere fremadrettet.

Da Vorborg blev spurgt ind til, om det kan forventes at holdet eller spillerne bliver solgt efter majoren, uddyber Copenhagen Flames-medejeren yderligere, at forhandlinger har været konstante.

Hvis du havde spurgt mig på hvilket som helst tidspunkt i de sidste 7 måneder, så havde jeg sagt "det kan godt være, vi skal det inden for de næste tre uger", for der har været forhandlinger konstant og de fleste af tingene lander og slutter ved mit bord, men der har også været et par tilfælde, hvor det også er gået videre til spillerne, og de snakker og forhandler og så videre. Så det kan sagtens ske, men jeg vil ikke have haft udelukket det på noget tidspunkt siden IEM Fall.

Skrev rundt til andre organisationer

Copenhagen Flames var et varmt emne efter PGL Major Stockholm, hvor det danske mandskab var blot én sejr fra spillet sig i slutspillet.

Siden da har Copenhagen Flames tiltrukket en masse potentielle og interesserede sælgere, herunder blandt andet Complexity. Desuden har Vorborg selv skrevet rundt til en masse organisationer for at få spillernes ønske om at fortsætte sammen til at gå i opfyldelse.

Her er der blandt andet taget fat i TSM, Cloud9, 100 Theives og NRG.

Jeg ved ikke, om jeg kan navngive dem. De eneste, jeg har bekræftet, var Complexity efter majoren, efter noget tid. Nu skrev jeg også, at vi havde tilbudt holdet til blandt andet TSM, men jeg vil næsten sige, at alle Tier 1-organisationer, der ikke har et Counter Strike-hold, har jeg skrevet til. Fordi jeg har også rigtig gerne ville se de her drenge fortsætte sammen, og det har også været deres ønske at fortsætte sammen. Jeg vidste, at hvis der gik langt nok tid, så var der nok en stor chance for, at nogle af dem ville gå egne veje og ikke forlænge. Det har altid været en realitet, vi godt vidste nok ville komme. Så jeg har været proaktiv og skrevet til gud og hver mand - altså, you name it; Cloud9, 100Thieves, NRG, TSM. De har alle sammen fået beskeder. Nogle af dem har svaret, og nogle af dem har taget en snak, og nogle af dem har ikke svaret.

Da det aldrig blev til en realitet at sælge hele holdet sammen, blev Vorborg og resten af Flames-spillerne også klar over, at det måske var tid til at tage imod individuelle tilbud.

I og med at esport-karrierer kan være meget korte og flygtige, er det vigtigt for Vorborg og Flames, at spillerne har mulighed for at de beslutninger, som de synes er korrekte, så længe prisen er okay i forhold til, hvad der er blevet investeret.

Der er masser af organisationer, der også har været ude efter én eller to eller tre. Hver gang lader vi det være op til spillerne, og hvad de gerne vil. Der er ikke nogle tvivl om, at spillerne har overperformed både i forhold til deres kontrakter, forventninger og hvad der ellers er. Vi føler, at det er meget fair og retfærdigt, at de har mulighed for at tage de beslutninger, de synes er korrekte for dem i deres karriere. Man skal huske på, at esport-karrierer for spillerne kan være meget korte og flygtige. Så nogle gange gælder det også for dem at smede, mens jernet er varmt. Vi har ingen intentioner om at stå i vejen for det. Det betyder selvfølgelig ikke, at vi har tilbudt dem gratis til gud og hver mand, der har spurgt, men jeg vil sige, vi prøver i hvert fald at være meget rimelige. Hvis vi bare får nogle okay priser i forhold til, hvad vi har investeret, så har det jo været fantastiske 12 måneder ligegyldigt hvad udkommet bliver her til slut. Vores sponsorater er vokset og er blevet meget større. Vi har fået lukket en del nye aftaler, hvis man også kigger på det seneste. Vi har fået to gange sticker-penge. Måske kommer der nogle spiller-salg-kroner også. Vores virksomhed, hvis man kigger på omsætning og så videre, så tror jeg, at når vi er færdige med i år, at vi har fordoblet i forhold til for halvanden år siden.

På fredag kan du se Copenhagen Flames i slutspillet til PGL Major Antwerp, hvor de møder Snappi og ENCE i Sportpaleis.

#1(Med 0 svar)
18. maj 2022 kl. 23:20
KarK
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Guld Sæsonkort Sæson 15
falmes er sku seje nok
#2(Med 0 svar)
18. maj 2022 kl. 23:26
-repseJ
Sølv Sæsonkort Sæson 16
🙂
#3(Med 0 svar)
18. maj 2022 kl. 23:29
JernLars
Stor respekt for at de så vidt muligt prøver at undgå at stå i vejen for spillerne. Når man har så godt et hold må det alligevel være svært at lade dem flyve fra reden
#4(Med 6 svar)
19. maj 2022 kl. 00:39
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Tænk at complexity misser et major playoff hold. Kæft de må ha en lang næse ligenu 😂
#5(Med 5 svar)
19. maj 2022 kl. 08:18
whitebear22
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Kom det frem, hvorfor handlen ikke gik igennem? Det kan jo sagtens tænkes, at der aldrig har været en reel chance for, at købet gik igennem (en eller flere kan have afvist at rykke over Atlanterhavet, der kan have været udfordringer med opholds- og arbejdstilladelser, etc).

Du har dog stadig ret i, at uanset hvad grunden var, så står de tilbage og tænker, at måske kunne have haft et hold i playoffs til en major :)
#6(Med 2 svar)
19. maj 2022 kl. 08:28
Freezecs
Tror det primært handlede om at col kunne købe diverse spots i de forskellige ligaer og tuneringer en del billigere, hvis de kom med et NA hold (Grundet mangel på dem, så TO's gjorde det billigere for NA hold) Kunne også godt forestille mig at col, helst ville have et NA hold, da det jo er der de er baseret, men rent resultatsmæssigt giver det ikke mening nej xD
#7(Med 1 svar)
19. maj 2022 kl. 09:06
Sander
DPL Admin
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Du har fat i noget her. Det er sikkert ikke noget, man tænker over, men man skal ikke undervurdere, hvor vigtigt det er, at kunne tiltrække de nordamerikanske seere.

Dertil er Flames-spillernes problem så også det, at BLAST og ESL pt har Astralis og Heroic som jo nok skal tiltrække alle de danske seere. Bare se på ESL's annoncering af Heroic som nyt partnerhold; 'geographical impact' vurderes holdene, der vil købe sig ind, blandt andet på.

Jeg ved det ikke, så det her er ren spekulation, men det er vel ikke urealistisk, at de andre Louvre- og BLAST-hold har sat foden ned og sagt nej til Complexitys planer og forsøgt at få dem til at bygge et NA-hold i stedet?

Derudover er det også værd at kigge på annonceringen af Saudi-Arabiens køb af både ESL og FACEIT. Her fremgår dette af en af artiklerne:

"The Louvre Agreement signed by EPL partner teams now contains special incentives for teams to invest in North American-based rosters and to spend more time competing in NA over the year."

Kilde: eslfaceit.com/csgo-initiatives/

Det kan man så tolke, som man vil, men for mig lyder det nærmest som om, at hold med NA lineups får økonomisk støtte til at holde projektet kørende. Og det passer egentlig med det, jeg har hørt lidt om vedrørende EG.
#8(Med 0 svar)
19. maj 2022 kl. 10:58
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Jeg er bare lidt overrasket over, at der slet ikke har været snak om det i den internationale dækning. Der handler hele historien kun om uenigheder i lønforhandling med enkelte spillere, og jeg har ikke set det der nævnt en eneste gang.
#9(Med 1 svar)
19. maj 2022 kl. 11:25
vorborg
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Jeg kan skrive her, hvad jeg også sagde i podcasten bootcamp:
Vi ved egentlig ikke hvorfor det ikke gik igennem, både os som klub, og alle spillerne have nået til enighed med Complexity - hvorfor det ikke giv igennem ved kun de. Vi har ikke fået nogen forklaring eller svar
#10(Med 0 svar)
19. maj 2022 kl. 14:14
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Jeres resultater var meget svingende lige efter majoren, måske de fik kolde fødder.
Men hold kæft hvor er det ris til egen røv nu hvor i klarer det så flot til majoren igen i år :D
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.