ave er færdig i Astralis

ave stopper - trace bliver fast

ave er færdig på Astralis Talent. I stedet tager MODDII over, og så er trace blevet permanent førsteholdscoach.

Efter to måneder som coach for Astralis Talent er ave nu færdig på akademiholdet.

Astralis har mandag eftermiddag præsenteret en omrokering på trænersiden, der betyder, at trace forbliver fast coach på førsteholdet, mens ave stopper som coach for Astralis Talent. I stedet hives MODDII ind som ny Astralis Talent-coach.

Det har den danske organisation mandag eftermiddag meldt ud.

Dermed blev det til knap to måneder i spidsen for Astralis Talent for ave, der ellers blev hentet ind som førsteholdscoach i november sidste år.

I marts byttede han og trace dog rolle, således at trace blev rykket op på førsteholdet, mens ave skulle til at coache talentholdet. Og det får nu en ende, da ave stopper per dags dato.

I den forbindelse udtaler Astralis' sportsdirektør Kasper Hvidt følgende i pressemeddelelsen:

Alexander (ave, red.) har gjort et virkelig godt stykke arbejde for både vores main-hold og talenterne.

Han trådte ind på et tidspunkt, hvor flere nye spillere skulle finde fælles fodslag og med hans analytiske evner var han været stærkt medvirkende til måden, vi på kort tid formåede at skabe nogle store kampe i bl.a. Royal Arena i efteråret.

Vi ville gerne have beholdt ham i organisationen, men jeg har også fuld respekt for at han ønsker at søge nye udfordringer når det ikke kunne blive som træner for main-holdet, lyder det blandt andet fra Kasper Hvidt.

Til at tage over for ave bliver MODDII som bekendt hentet ind. Han har i sin aktive karriere blandt andet spillet sammen med trace og Xyp9x på fnatic. Desuden har han og gla1ve spillet sammen på Heroic og X.

trace bliver fast

I forbindelse med rokaden bliver trace fast coach på førsteholdet. Han blev i marts hevet op, da ave var bannet til den kommende major. I første omgang var der tale om en periode på tre måneder, men den aftale er nu vekslet til en fast en af slagsen.

Og det glæder naturligt nok trace, der i pressemeddelelsen udtaler:

Jeg har fra start mærket stor opbakning. Jeg er nok ret tydelig i min kommunikation og krævende over for mine omgivelser, og jeg bestræber mig altid på at skabe og understøtte en positiv holdkultur.

Det er spillerne i høj grad også med til, og på den måde gør de den del af mit arbejde ret let.

Når man arbejder med så dygtige spillere som hos Astralis handler det om at skabe de bedst mulige rammer, så de kan bruge ressourcerne på at levere på serveren. Det skal vi også, for vores egne og fansenes forventninger til Astralis er altid store, og det skal de være.

Vi er her for at skabe store resultater, og det er jeg sikker på at vi sammen, spillere, organisation og fans, kommer til at gøre, siger trace.

Dermed ser holdkortene for de to Astralis-hold nu ud som følger:

Astralis

 • Danmark gla1ve

 • Danmark Xyp9x

 • Danmark blameF

 • Danmark k0nfig

 • Danmark Farlig

 • Danmark trace (Coach)

Astralis Talent

 • Danmark MistR

 • Danmark vigg0

 • Danmark brzer

 • Danmark Fessor

 • Danmark Altekz

 • MODDII (Coach)

#1(Med 0 svar)
2. maj 2022 kl. 14:34
Hippi
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Sølv Sæsonkort Sæson 16
Det gik jævnt stærkt
#2(Med 0 svar)
2. maj 2022 kl. 14:51
Gilborg
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Forventet
#3(Med 0 svar)
2. maj 2022 kl. 14:54
Tyze
Støttet Dust2.dk med 4 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Tillykke Trace! Slet ikke overrasket, efter hvad du først udrettede i Lyngby og nu i Astralis! Fantastisk at se din energi på streamen!
#4(Med 13 svar)
2. maj 2022 kl. 14:55
sirr
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Har stadig en smule svært ved at forstå hvor meget de reelt set bidrager med til holdet - omvendt er det jo sjældent at man, som udefrakommende, ved hvad en coach reelt set giver til holdet. Glæder mig til at se trace henover de næste par måneder.

Samtidig tænker jeg Dust2 må have fat i hhv. BlameF og netop trace, for at få styr på hvem der har de største arme.
#7(Med 0 svar)
2. maj 2022 kl. 15:14
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Det sidste spørgsmål bliver nødt til at blive opklaret.

Det første tænker jeg kommer meget an på holdet.

En god træner for et slags hold er ikke nødvendigvis en god træner for et andet hold og vice versa, tænker jeg.
#11(Med 9 svar)
2. maj 2022 kl. 15:58
weKz
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Tænker en træner i esport bidrager med nogenlunde det samme som en fodbold træner faktisk
#14(Med 0 svar)
2. maj 2022 kl. 18:55
Opal
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Hvad bidrager en fodboldtræner med?

Noget faktisk før og efter kamp, og få input under?
Jeg spørger af ren uvidenhed - jeg ved hat om fodbold 🤷‍♂️
#15(Med 7 svar)
2. maj 2022 kl. 19:06
sirr
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Nu kender jeg et par som er coaches på højere niveau, og jeg kan derfra fortælle at det er 100% forskelligt fra træner til træner, hvordan og hvad de bidrager med. Nogle er aktive inden, under og efter kampe (og træning), andre er meget mere analytiske og bidrager hovedsageligt til IGL, nogle er mere far-typen der kan understøtte de enkelte (og holdet som helhed) ..

Edit: Jeg kan godt se min kommentar virkede som om jeg spurgte til hvad coaches, mere generelt, bidrog med. Min intention med kommentaren var dog mere specifikt tænkt på netop ave og trace.

Jeg tror, uden at kende zonic, at han var en rigtig god blanding af det hele - og det tænker jeg ikke umiddelbart hverken trace eller ave er. Nu er det omvendt også et "nyt" hold, så behovene har formodentligt også ændret sig, hvor det kan vise sig at netop trace måske er et bedre fit end zonic havde været - måske.
#23(Med 6 svar)
3. maj 2022 kl. 18:55
wazorntB
Det er vel ikke anderledes fra fodbold og trænere der - Ancelotti, Simeone og Guardiola er også svære at sammenligne, selvfølgelig har alle trænere deres egne kompetencer, hvad der så er de rette kompetencer for diverse hold, det er straks sværere at vurdere.
Det kan godt være at Ave er en stærk analytiker, men hans passive attitude og til tider manglende karisma, virkede bare ikke til at passe lige så godt med Astralis, som trace umiddelbart gør.
Det er selvfølgelig bare min mening og vurdering 😉
#25(Med 5 svar)
3. maj 2022 kl. 20:27
sirr
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Du siger reelt set det jeg tænkte - ave virker som en meget stille og rolig fyr, og meget passiv - trace virker omvendt meget mere aktiv og "fremme i skoene", hvor det virkede til at zonic var en blanding af de to.

Igen, nyt hold, så det kan sagtens være zonic ikke havde fungeret i den her konstellation og at trace er det rigtige. Glæder mig til at se hvad der skal ske.
#30(Med 4 svar)
5. maj 2022 kl. 11:35
wazorntB
Der er jo ingen grund til at snakke om zonic. Manden ønskede at prøve en ny udfording, at han er en super coach, kan der dog ikke siges meget til.

Med spillere som k0nfig og blamef i holdet, tror jeg bestemt at trace er det rette valg for dem.
At han kender xyp9x fra tidligere, tror jeg også kan være en god ting.
#33(Med 3 svar)
5. maj 2022 kl. 19:15
sirr
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Jeg tænkte det var nærliggende at tale om zonic, fordi han var ligeså fundamental en del af Astralis æraen, som spillerne på serveren - og at det derfor, ligesom man sammenligner dev1ce og de forskellige AW spillere der har været forbi med hinanden.

Jeg tror du har helt ret - af hvad jeg har hørt og set omkring blamef især, tror jeg bestemt trace er en god person at have inde over.
#34(Med 2 svar)
5. maj 2022 kl. 21:33
wazorntB
Ja okay, jeg synes bare det er svært at sammenligne, i og med, at det slet ikke er det samme hold længere.
At man direkte sammenligner device/en awp-spiller med andre, det har jeg lettere ved at forholde mig til 😙

Nu vil jeg jo nok påstå, at jeg kender zonic, ave, trace og moddii bedre end de fleste andre herinde, og da zonic ikke er en mulighed for Astralis længere, kan jeg bare sige, at jeg synes de har valgt de to bedste coaches de kunne få.
Haste, hunden og mithR, ville jeg også mene var egnede, men af forskellige årsager er de jo bare heller ikke en mulighed lige nu.

Jeg har faktisk også altid set lidt af trace i k0nfig, både i forhold til spillestil og personlighed.

Jeg tror at samarbejdet mellem trace og moddii, kommer til at blive rigtig godt.
Jeg er faktisk overbevist om, at vi ikke har set det bedste fra de to hold endnu - Jeg vil forvente, at begge hold stepper et niveau op med de nye coaches.
#35(Med 1 svar)
5. maj 2022 kl. 22:23
sirr
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Det bliver vildt spændende at følge - jeg har dog en smule svært ved at se dem gå et niveau op, som rangeringsmæssigt må forventes at være top5-ish. Med xyp på holdet tror jeg ikke på det sker, og farlig mangler stadig en god portion indoktrinering under bl.a. trace og holdet, før jeg tror på han kan blive (kontinuerligt) god nok til tier 1 cs.

Men det er to spændende profiler de har hevet ind - det glæder jeg mig til at følge.
#36(Med 0 svar)
6. maj 2022 kl. 00:31
wazorntB
Nu kender xyp og trace jo hinanden fra tidligere, så tænker at han måske kan få lidt af det gamle tilbage i ham.
Farlig skal blive mere stabil i sit spil, men tror der drejer sig om ét godt event for ham, så han kan smide det pres der er og har været siden device.
#16(Med 1 svar)
2. maj 2022 kl. 19:10
JakobHelms
Der var et glimrende interview fornyligt, hvor et af Astralis-medlemmerne snakkede om hvad præcist trace bringer til holdet - og der handlede det blandt andet om struktur, også uden for spillet, som sørger for at de er i den bedst mulige form.
#18(Med 0 svar)
2. maj 2022 kl. 19:34
sirr
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Fedt! Jeg er dog altid en smule skeptisk ift. den slags - ofte bliver det hele en smule kommercielt, hvis du kan følge mig. Men tiden vil selvfølgelig vise hvad der vil ske. Jeg er spændt på det - håber og tror på trace kan give noget til holdet.
#5(Med 0 svar)
2. maj 2022 kl. 15:12
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Man havde lidt set den komme.

Nu må vi se om det her bliver det sidste kapitel i sagen om alle de trænere, som Astralis har haft gennem orgen det sidste stykke tid.
#6(Med 5 svar)
2. maj 2022 kl. 15:14
SEVEN
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Jeg synes helt klart at trace har en langt bedre energi bag spillerne, end Ave umiddelbart havde i den tid vi nåede at se dem begge.
Og med henblik på at ave alligevel ikke ville kunne deltage til majoren, så synes jeg da det giver rigtig god mening - Astralis har jo allerede rykket sig markant siden han tog over, naturligvis med rokeringer in mente.

Det er sygt han skal bruge sin tid på det lort, det bliver så let for ham. Det er helt hjernedødt så let det bliver.
#9(Med 4 svar)
2. maj 2022 kl. 15:15
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Altså han skal jo til fest... skolefest!
#10(Med 3 svar)
2. maj 2022 kl. 15:32
rizc
Tricked
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Sølv Sæsonkort Sæson 17
handels-skolefest*
#12(Med 2 svar)
2. maj 2022 kl. 16:25
MENIX
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Det er så typisk der er så mange newbies med altså, han burde bare have haft præmien fra start.
#13(Med 1 svar)
2. maj 2022 kl. 16:57
mesterslagter
De små rotter. Det bliver så let for mig
#21(Med 0 svar)
3. maj 2022 kl. 16:54
kREZ
Men hvis jeg skal komme, så kommer jeg! - Så ses vi på lan, nu skal vi spille noget counter strike
#8(Med 0 svar)
2. maj 2022 kl. 15:15
mesterslagter
Jeg havde ellers gerne set et samarbejde og en delt træner rolle med de to legender, da ave helt sikkert stadig har meget at byde ind med. Jeg kan dig godt forstå, at det måske ikke lige er interessant nok bare at varetage talentholdet. Stærkt af trace at han på så kort tid har slået sig fast i coach toppen og rigtig nok bringer han en super fed energi ind på holdet, som det godt har kunnet ligne at de har manglet lidt.
#17(Med 6 svar)
2. maj 2022 kl. 19:18
bat
Endnu en Kasper Hvidt beslutninger som må omgøres indenfor kort tid. Det bliver bare ved😅
#19(Med 0 svar)
2. maj 2022 kl. 20:00
OoO
Det jo os ham der tager denne beslutning 😂 og beslutningen om at bytte coaches i januar 😂
#24(Med 4 svar)
3. maj 2022 kl. 19:00
wazorntB
Sjovt du siger det, for jeg ville for ellers mene, at Kasper Hvidt har truffet en glimrende beslutning.
Du er velkommen til at uddybe din kommentar, ellers kan jeg ikke se det som andet, end en useriøs kommentar og bashing af KH.
#27(Med 3 svar)
4. maj 2022 kl. 12:55
bat
Vel ham som ansatte ave og efterfølgende lavede en rokade. Så endnu en gang må en af hans tidligere beslutninger laves om. Ja. Det er fornuftigt at beholde trace, men det ændre ikke ved faktum at han famler i blinde og bliver ved med at lave forfejlede beslutninger som så må ændres
#28(Med 1 svar)
4. maj 2022 kl. 14:26
jabroni
Det vigtige er jo, at man så kursjusterer. Det er en forkert tilgang at have, at man skal være fejlfri, for det eneste, det medfører, er handlingslammelse. Og trace havde ingen tier 1-erfaring som træner, så man kan vende den om og sige, det var godt set at sætte ham på Astralis Talent først.
#29(Med 0 svar)
4. maj 2022 kl. 17:54
bat
Enig. Min pointe er dog at der er alt alt for mange beslutninger som skal/må laves om
#31(Med 0 svar)
5. maj 2022 kl. 11:42
wazorntB
Nu var jeg også lidt af det indtryk, at Ave aldrig var førstevalget til den stilling.
Det er vel ikke anderledes end i andre sportsgrene, hvor man til tider må ansætte en træner der ikke var øverst på ønskelisten - Han fik så chancen, men de vurderede vel, at han ikke var den rette mand til opgaven, eller at trace simpelthen bare var et bedre match.
Jeg ved heller ikke om KH træffer disse beslutninger på egen hånd?
Jeg formoder da umiddelbart, at holdet også har noget at sige/bliver spurgt til råds, i en sådan situation.
#20(Med 2 svar)
3. maj 2022 kl. 11:39
VHzt4r
Støttet Dust2.dk med 3 julekugler i 2019
Det må snart være MadsVHs tur til at coache rollingerne
#26(Med 1 svar)
3. maj 2022 kl. 20:29
sirr
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Ah. Aaaaaaah. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH.

Mads. Nu strammer du den. Du kan måske få lov til at coache Danmarks bedste (oldboys) hold, men også kun hvis du spørg pænt og giver (mange) øl på lan.
#32(Med 0 svar)
5. maj 2022 kl. 11:46
VHzt4r
Støttet Dust2.dk med 3 julekugler i 2019
Så måske en pædagog, det kunne de godt bruge tror jeg
#22(Med 0 svar)
3. maj 2022 kl. 18:32
wazorntB
Med al respekt for Ave, virker det bare som et bedre match med trace.
Jeg har altid følt, at Ave virkede lidt for “venlig” og ikke krævende nok. Det var ikke anderledes i North heller.

MODDI og trace er nok de to spillere jeg har spillet sammen med, som har haft den største vindermentalitet af alle.
Jeg er slet ikke i tivivl om, at dette er en rigtig god beslutning at Astralis.

Stort tilykke til jer begge mates, make us proud! 💪
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.