Virtus.pro er ikke tilfredse med ESL's beslutning om at udelukke dem fra ESL Pro League.

Virtus.pro reagerer på udelukkelse

Den russiske organisation har lagt et statement ud, hvor de kalder udelukkelsen for "et glimrende eksempel på "cancel culture"".

Virtus.pro tager nu bladet fra munden og reagerer på den udelukkelse fra ESL Pro League sæson 15, som torsdag blev annonceret af ESL.

Her blev alle hold med klare forbindelser til den russiske regering udelukket fra at deltage i turneringen. Beslutningen gik dog ikke ud over spillerne specifikt, da de er velkomne til at stille op under et neutralt navn.

Nu har Virtus.pro reageret på udelukkelsen i en længere udtalelse, der både er delt på organisationens hjemmeside og sociale kanaler.

Her kalder organisationen beslutningen for "et glimrende eksempel på "cancel culture"" og benægter, at de har forbindelser til den russiske regering.

Denne forespørgsel var en ren formalitet, og vores svar havde ikke nogen effekt. ESL annoncerede offentligt, at årsagen til vores udelukkelse var en påstået forbindelse til regeringen og virksomheder, der nu er udsat for sanktioner. Der var dog en helt anden formulering i private beskeder: Selvom vi ikke er forbundet med regeringen, GIVER VI ET INDTRYK af, at vi er, skriver Virtus.pro blandt andet.

Selvom Virtus.pro benægter forbindelser til den russiske regering, så er de dog ejet af ESFORCE, som så er ejet af VK, tidligere kendt som Mail.Ru Group.

Og netop VK er ifølge dust2.us ejet af MegaFon, der er et forretningspartnerskab mellem forsikringsselskabet Sogaz, olieselskabet Gazprom og teknologiselskabet Rostec, som alle er på sanktionslisten hos enten EU eller USA.

Lov til at spille

I udtalelsen fra Virtus.pro gør organisationen det også klart, at de vil bakke spillerne op, hvis de vælger at stille til start i ESL Pro League sæson 15 under et andet navn end Virtus.pro.

Virtus.pros fem spillere er sat til at skulle spille ESL Pro League sæson 15 onsdag i næste uge. Hvorvidt Jame, YEKINDAR, FL1T, Qikert og buster stiller til start, vides endnu ikke.

Hele Virtus.pros statement kan læses i sin fulde længde her:

Den 2. marts meddelte ESL os, at Virtus.pro og Gambit Esports er blevet udelukket fra ESL Pro League sæson 15. Det var kort efter, at ESL bad os om at dele juridiske og økonomiske oplysninger med dem: registreringsland, ejerskab og partneroplysninger , og om vores tilknyttede selskaber er udsat for sanktioner eller ej. Vi svarede med et fuldstændigt og omfattende svar, understøttet af alt det nødvendige papirarbejde.

Denne forespørgsel var en ren formalitet, og vores svar havde ikke nogen effekt. ESL annoncerede offentligt, at årsagen til vores udelukkelse var en påstået forbindelse til regeringen og virksomheder, der nu er udsat for sanktioner. Der var dog en helt anden formulering i private beskeder: Selvom vi ikke er forbundet med regeringen, GIVER VI ET INDTRYK af, at vi er.

Vi kan ikke tolerere denne form for adfærd. Der er ingen rationelle grunde til at suspendere os fra at spille i turneringer, bortset fra fordomme og pres udefra. Det skete i Dubai med et WePlay-event, og det bliver ved med at ske.

ESL tilbød vores spillere at spille under et neutralt flag, med et andet mærke og ingen klubtrøjer. ESL nægter at kommunikere med klubbens ledelse og foretrækker at tale direkte til spillerne.

Vi står over for et et glimrende eksempel på "cancel culture". Men i dette tilfælde er der ingen ultimatum, der skal skubbe os i retning af bestemte handlinger.

Derfor vil vi ikke reagere på denne aggression med vores egen aggression ved at forbyde vores spillere at spille i denne turnering.

De bruger meget tid på at blive pro-spillere, og i modsætning til nogle turneringsarrangører er vi ikke klar til at ugyldiggøre andres indsats. Vores spillere vil altid være "The Bears".

Hvis de beslutter sig for at spille til turneringen, vil vi støtte deres beslutning.

#1(Med 0 svar)
7. marts 2022 kl. 12:17
Martin
Dust2 fantasy vinder
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Dust2TV sub
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Træls situation. Virkelig mange russere, som kommer i klemme her.
Jeg forstår godt hvorfor man sanktionerer dem så hårdt, men virkelig også en presbold at bede borgere gå op imod statsmagten.
#2(Med 1 svar)
7. marts 2022 kl. 12:19
xone
Det der er så vanvittig en udmelding.

At han bringer cancel kulturen ind i en krigssituation.. Fuck hvor virkelighedsfjernt.
#10(Med 0 svar)
8. marts 2022 kl. 07:46
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Er helt enig, men det viser jo også bare de bliver hjernevasket af Putin i Rusland.
Alene det at de skriver ugyldiggøre andres indsats, det er jo ikke esls skyld at Putin er ved at smadre Ukraine, de følger jo blot retningslinjerne omkring santkioner, desuden kan spillerne stadig spille. det er som om vp. Staben slet ikke aner hvad der foregår..
#3(Med 0 svar)
7. marts 2022 kl. 12:47
_ANDY3460
De er jo forbundet med sanktioneret land og firmaer, at de så mener noget helt andet er vel en glimrende udstilling af russisk arrogance og benægtelse af enhver virkelighed.
#4(Med 0 svar)
7. marts 2022 kl. 13:04
JawBreaker
Det viser jo tydeligt hvor hjernevasket de er. At han benægter facts er jo direkte dumt.

At de ikke magter at se ud over deres egen næsetip i sådan en situation, er mig ubegribeligt. Jeg håber spillerne tager deres ting og skrider. Lur mig ikke om de nemt kunne finde en ny org, som ikke hjalp Putin med penge?
#5(Med 2 svar)
7. marts 2022 kl. 13:57
LnD
Skal man ramme alle, så skal man vel tænke på de lande som har gjort det samme som Rusland?

USA, Israel, Kina osv..

Og folk må gerne lave research.. Trist der er kun fokus på Ukraine og det skal gå udover sporten 🤦🏻‍♂️
#9(Med 1 svar)
8. marts 2022 kl. 06:52
JawBreaker
Du helt væk oven i hovedet..
#11(Med 0 svar)
8. marts 2022 kl. 09:50
LnD
Dog ikke, bare en som følger med i verden. 🤓
#6(Med 1 svar)
7. marts 2022 kl. 15:32
Django
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Sølv Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 17
Jeg synes det er så fint, isoler russerne, få dem til at reagere. Der er desværre intet andet for og ja man holder den russiske befolkning som gidsler, men eneste alternativ kan være at gå i direkte krig imod rusland og det kan medføre kina involverer sig. Så kan det for alvor stikke af.

Alternativet skulle være at EU & USA fik allieret sig alvorligt med en "dukkefører" som f.eks. Polen, som ville hjælpe Ukraine og gik ind i krigen, så kan man "måske" holde Kina ude. Deres forbindelse til toppen af Rusland er unægtelig bevist.
#8(Med 0 svar)
7. marts 2022 kl. 23:05
LnD
De er ligeglad med Rusland og Ukraine, de vil heller have fat i taiwan :D
#7(Med 0 svar)
7. marts 2022 kl. 19:58
SEVEN
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Yikes
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.