gla1ve sluttede BLAST Premier World Final af med en rating på 0.82.

"Astralis skal finde en ny AWP'er i en fart"

Efter Astralis' seneste præstationer er gla1ve blevet anklaget for ikke at levere, som han skal med AWP'en. Nu tager et prominent navn bladet fra munden.

Astralis skal finde en ny AWP'er i en fart.

Sådan lød budskabet fra Stewie2K fredag, efter han og Liquid havde sendt Astralis hjem fra BLAST Premier World Final med en 2-0-sejr.

Til Pley.gg fortalte han således:

Astralis bliver nødt til at finde en ny AWP'er i en fart. gla1ve er ikke main-AWP'er, og jeg synes, han bidrager langt mere med en riffel i hænderne. Han var altid farlig og en stor trussel på det gamle Astralis-holdkort, så jeg synes, han burde vende tilbage til sin gamle rolle.

gla1ve har da også tidligere selv udtalt til HLTV, at uden en AWP'er ville Astralis aldrig komme tilbage som verdens bedste hold.

Siden har han selv taget ansvaret for den omstridte AWP-rolle på trods af, at man i juli hentede Lucky ind til at spille AWP for Astralis.

Lucky har dog sidenhen ønsket en mere løs rolle på Astralis-mandskabet, hvorfor det nu er gla1ve, der svinger AWP'en for danskerne.

Tallene lyver ikke

Kigger man på statistikkerne er gla1ve da også et stykke bag sine AWP-kollegaer på verdens allerbedste mandskaber, når det kommer til rating.

Blandt top-5-holdene er AWP'eren på de respektive mandskaber således den spiller med højest rating - undtagen G2, hvor NiKo tager førertrøjen.

s1mple, Zyw0o, sh1ro og device har alle en rating på over 1.20 i de sidste tre måneder, hvilket tyder på, at AWP'eren er den mest toneangivende spiller, når man kigger på toppen af international Counter-Strike.

Kigger man derimod på de sidste tre store turneringer - hvor gla1ve har spillet med AWP - har den erfarne IGL kun leveret en gennemsnitlig rating på 0.95.

Meget tyder altså på, at der er en klar niveauforskel på gla1ve sammenlignet med hans AWP-kollegaer på de andre mandskaber i top-5.

Astralis blev fredag sendt hjem fra BLAST Premier World Final efter et 0-2-nederlag mod Liquid.

#1(Med 13 svar)
18. december 2021 kl. 17:45
sirr
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Vildt at det åbenlyse skal nævnes så ofte. Mon ikke der sker noget i 2022. Jeg er stadig forundret over den 4 årige kontrakt på xyp, men ellers burde det være en formsag - xyp, lucky og Bubzkji har ikke niveauet til tier 1, og der er mange muligheder for at få folk ind til at udfylde rollerne - fx dupreeh og magisk (:D), flirte med dev1ce.
#2(Med 0 svar)
18. december 2021 kl. 17:53
MB-J
Stavn ind sammen med devve, så burde der ske noget. Blame kan kaste flashes, han har jo intet imod at være sidst i live (sagt positivt) ;)
#3(Med 8 svar)
18. december 2021 kl. 17:53
xdpiratmanden
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 18
Synes bubzkji har vist at han godt kunne spille med på tier 1 hvis han får lov til at spille hans roller. Udover det synes jeg han begyndte at være virkelig god og var en stor del i deres gode run til iem winter inden majoren. Bubzkji har aldrig fået chancen men synes klart han har niveauet til det. Og ville også kunne blive en bærende faktor på et astralis hold hvis han fik lov til at spille sig ind på det
#4(Med 7 svar)
18. december 2021 kl. 18:15
sirr
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Jeg synes netop Bubzkji har fået en Ok chance og ja, han havde en god periode og har da også haft OK kampe - men på det her niveau, som ved fodbold osv, må/ skal man gribe chancen og håbe på man rammer dagen - jeg synes ofte man har set ham falde igennem. Det alene er ikke hans skyld, at være låst på et hold uden at kunne spille officielle så længe hjælper ham jo ikke - men jeg tror ikke på at han har hvad der skal til endnu, måske i fremtiden på et hold med fast spilletid. Samme med lucky.

Med lucky og Bubzkji tror jeg vi snakker om mindst 8-12 mdr før se kunne blive en contender til top10, og det tror jeg ikke Astralis er klar på. At de så gensigner xyp i 4 år er også over min forstand.
#5(Med 4 svar)
18. december 2021 kl. 18:25
Hunt
Synes der er meget stor forskel på hvor bubzjki og lucky er og kommer fra.

bubzjki fra mad lions top 10-15
Lucky fra Tricked uden for top 30

Det kan kun tilskrives Astralis har fucked op over så lang tid og ødelagt bubzjkis muligheder i det lineup det var dengang.

Hvis Astralis skal nærme sig top 5 og Heroic igen, så kan det sagtens blive med bubzjki. Men ikke kun den ændring alene.
#19(Med 3 svar)
19. december 2021 kl. 19:18
sirr
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Husker jeg helt forkert, eller var det også over en relativ kort (online) periode hvor ML gik fra at være udenfor top 30 til at gå i top 15, for så at ryge en smule ned igen? Som du skriver det, læser jeg det som om at man har en spiller som "længe" spillede top 15 i verden, og måske derfor burde være klar til Tier 1 - og der er jeg ikke sikker på jeg er enig.

Vi ser relativt ofte unge hold, især i online æraen hvor der ikke er samme pres på som ved spil fra scene, slå igennem hvoraf nogle falder fra igen stille og roligt - fx er CPH Flames nærliggende at nævne (som dog netop viste deres bedste spil på LAN kontra online :D ).

Jeg er helt enig i at Astralis ser enoooormt skidt ud med både Bubkzji og Lucky, og vel også Xyp re-signing - men ift. om jeg personligt tror på at Bubzkji er god nok til de ambitioner som Astralis har? Nej. Har han haft fair vilkår? Nej!
#21(Med 2 svar)
19. december 2021 kl. 20:07
Hunt
De var allerede top 15-20 i længere tid før corona med det lineup, så det var ret naturligt skridt op til top 10-15. Online eller ej.
Om det er nok til tier 1? Måske. Men hvis ikke det er nok, så er der ret minimalt med tier 1 spillere, så er det nærmest kun valde eller karrigan. (Antager ikke heroic spillere). Så nej han kommer ikke ind og er 1-til-1 med astralis 2018, men til top 3-8-10 synes jeg han er.

Med online, så var Tricked/Mad Lions jo på vej frem før corona og også på lan, bla ved good games(random i know) men de nåede finalen som de tabte til G2 og til V4 som de vandt over mouz, mibr(dengang de var ok), VP(polsk) og et hold mere jeg ike husker. Plus de nåede semi langt i det Katowice lige før corona og hunden stoppede.

Kan godt være det ikke er den bedst mulige løsning med bubzjki, men kan dårligt se hvem de skulle hente ellers?

Glav1e
Konfig
BlameF

Antager vi er sikre og gode nok. Så er der kun Acor eller Farlig (måske nicodoz, men nok urealistisk at hente hvis/når flames ryger til complexity) Det er 100% de eneste to som kan være med i tier 1 (eller tæt på) udover Device.

Så mangler der en riffel? Ikke bubzjki, fair.
Valde? Har har vist r*v i 2 år snart i OG..
Niko? Sejler også i OG
Es3tag? Måske, man han har udover 8 kampe i Astralis ikke vist noget firepower rigtigt
Gade? 42 adr går ikke
Borup? 42 adr stadig for lavt
Flames spillere? Tror de bliver ret låst i complexity
Udenfor top 30? = mindre erfaring og firepower end bubzjki
Aizy? I 2017 måske, men ikke nu

Så har bare svært ved at se hvem de skal hente ellers
#27(Med 1 svar)
20. december 2021 kl. 08:41
sirr
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Fedt svar mate, mange ting jeg ikke var klar over! Da der gik rygter på blame og konfig, tænkte jeg faktisk at et hold med gla1ve, blame, konfig, magisk og dupreeh kunne være voldsomt - om end nogle skulle skifte roller, og så ved man selvfølgelig aldrig helt hvad man får - men spiller for spiller, ville det være en voldsom satan at møde på en server.

3 spillere (magisk, duppe, gla1ve) som har vanvittig forståelse for hinanden qua deres mange år på holdet og blame + konfig som alt andet lige altid kan bidrage - hvem der så skulle nuppe support og hvem der definitivt skulle tage AW kunne være spændende (måske gla1ve som IGL+supp og konfig som AW).

Du har helt ret i at der ikke er mange oplagte valg, og jeg tvivler på Astralis pludselig vil forsøge at hente udenlandske spillere ind, og det er formodentligt også derfor de har valgt at prøve sig af med "talenter" som fx Bubzkji og Lucky.
#33(Med 0 svar)
20. december 2021 kl. 22:07
Hunt
Er enig i det hold ville være vildt, bortset fra det der ikke rigtig en awp. Men hvis device er på vej tilbage, så er problemet løst :)
#8(Med 1 svar)
18. december 2021 kl. 19:14
xdpiratmanden
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 18
Bubzkji har vist at han virkelig kan spille imo. Og jeg synes at det er klart at han falder igennem i Astralis i starten når han skal ind i en helt anden rolle end han normalt spiller i.
#9(Med 0 svar)
18. december 2021 kl. 19:37
Zherman
Du har helt ret. Jeg har aldrig forstået, hvorfor man hiver en spiller ind, som viser at han er særdeles effektiv i visse roller - hvorefter man så giver ham nogle andre, som vil kræve tid at blive solid i. Det er så torske dumt...

Men sådan er det åbenbart. Jeg kan ikke huske om det var i et interview med Thorin, at karrigan sagde at de faktisk ikke vidste, hvordan Kjaerbye spillede/styrker og roller var da de valgte ham. Nuvel, det var tilbage i 2016.
Men, jeg mindes at have set et interview med gla1ve, hvor han snakkede om, at de var overraskede over, hvor offensivt Bubzkjis spillestil var. Hvor man jo egentligt kun kan spørge, om de bare havde haft 5 navne i en hat, som de havde trukket lod om.

Det er i hvert fald nogle spøjse valg, som er lavet.
#10(Med 2 svar)
18. december 2021 kl. 19:46
r1kke
Sølv Sæsonkort Sæson 16
Synes kritikken af xyp er hård… Bevares, han er langt fra sit top niveau pt, men det synes jeg lige så godt kan tilskrives den manglende identitet. Hvad jeg har set, synes jeg faktisk han har gjort det ganske fint hans rolle taget i betragtning.
#20(Med 0 svar)
19. december 2021 kl. 19:47
sirr
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Mjorh, det vil jeg egentligt give dig ret i - måske det kommer på baggrund af at xyp netop altid, for den erfarne tilskuer, altid var en form for "klippe" på deres hold - både når det gik godt, men især når det gik dårligt, så virkede han altid on-point.

Det er slet, slet ikke tilfældet - og givet, jeg ser ikke alle deres kampe, men jeg synes godt nok hans niveau har svinget meget siden stress-perioden.
#37(Med 0 svar)
22. december 2021 kl. 16:43
Unlucky-Luke
Helt enig. Det er som om folk ikke fatter xyp's rolle. Han gør det jævnt godt. Bevares han har set bedre ud i 2019- 2018 osv. men det gjorde hele holdet. gør holdet det skidt så er hans position rigtig svær, da han står alene. Gør holdet det som de skal så kan xyp også det han skal. Det hele skal hænge sammen, derfor det hedder en hold sport ;) Det eneste jeg er enig i er at de skal få styr på deres awp.
#6(Med 4 svar)
18. december 2021 kl. 18:55
kV--
Konfig
BlameF
Glaive
Bubzki
Acor

#major lineup
#7(Med 0 svar)
18. december 2021 kl. 19:09
zEden
Konfig
BlameF
Gla1ve
Valde
Acor/Farlig/device
#18(Med 2 svar)
19. december 2021 kl. 17:55
JnP
Så mangler du bare en support spiller, lucky i stedet for bubzkji i min optik, lucky gør der generelt også langt bedre på A bomb site på nuke end bubzkji gjorde det.
Bubzkji skal finde et andet sted ag spille hans stil passer ikke til astralis, det er synd for kan godt lid ham og elsket at se ham spille for mad lions
#22(Med 1 svar)
19. december 2021 kl. 20:11
Hunt
lucky er slet ikke klar til tier 1, han har gode momenter ja. Men resten af tiden dør han bare og er ubruglig uden en awp, hvor han heller ikke slog igennem. Bare se hvor hurtigt han mistede selvtilliden med den efter han skiftede til astralis
#34(Med 0 svar)
21. december 2021 kl. 09:21
JnP
Hvis lucky ikke er det er xypnix heller ikke, jeg så en artikel tro det var TV2 der bragte den, at på de parameter der var vigtig for en spiller som xyp og lucky pt. På astralis hold, har lucky været bedre siden han kom på riflen, han har vundet flere cluths, flere multi kills osv end xyp, han har også lagt bedre aim end xyp og så er han rolig og kølig selv når han bliver angrebet fra flere vinkler.
Jeg synes har klart har været bedre end xyp siden han kom på riflen.
#11(Med 0 svar)
18. december 2021 kl. 20:08
Seneberg
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Synes der er mange ting der lugter lidt fra ledelsens side, Kasper hvidt og hans sportslige baggrund.
Det at give en CS spiller sådan en kontrakt er helt uhørt.
Som jeg skrev andet steds. Så ville jeg ikke engang give simple 4 år.
Der er CS bare ikke endnu.

Og aå tror jwg helt ærligt at de lange kontrakter mwd økonomisk sikkerhed gør noget ved niveauet.
Tror virkelig ikke sulten er det samme for at grinde lige så hårdt, som dem der kommer bagfra.

Og så er der noget med rollerne som virker helt skævt.

Og så lige lucky til sidst. Hvem bliver hentet ind på et af verdens største hold, bliver præsenteret sammen med et helt nyt lineup. Og Bang 2 uger inde, vil han selv have en anden rolle.
Det er løgn! Det tror jeg simpelthen ikke på. Og så forstår jeg ikke at man allerede der kigger sig om efter en ny awp.
Det lugter. Puuuha! 🤫
#12(Med 0 svar)
18. december 2021 kl. 20:22
_kW
Jeg synes det giver mening med lange kontrakter, for at skabe stabilitet udenfor serveren, hvis spillerne føler de er nødt til at spille for stats i stedet for at spille for holdet, så går der North i den.
#13(Med 0 svar)
18. december 2021 kl. 20:47
DamiX
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Altså lucky vidste fine takter med AWPen i den korte tid, og de fleste ved at han har et fint niveau med stokken som med et hold som Astralis sagtens kan forbedre igennem 2022
#14(Med 0 svar)
18. december 2021 kl. 23:02
Unifite
Der er vel helt seriøst ingen der tror på at Lucky selv har sagt fra til AWP-rollen? De har lavet et bedre spin på det, end selv den bedste minister-spindoktor kunne fremkalde.
#15(Med 5 svar)
19. december 2021 kl. 12:15
MoX
Man fatter ikke de ikke hentede Farlig til den AWP, han har spillet på højeste niveau i gennem længere tid, en tid man ikke havde til at spille Lucky ind. Det skriger på dårlig ledelse.
#23(Med 4 svar)
19. december 2021 kl. 20:13
Hunt
Både Acor og Farlig sagde nej til Astralis i første omgang, da både mouz og FPX havde gode muligheder for at komme til majoren og Astralis stod uden nogen spillere for 2022. Så det var ikke et sikkert valg.

Begge to er oplagte nu, hvis Farlig ikke er låst bag en kæmpe buyout og hvis Acor ryger af holdet i mouz.
#25(Med 3 svar)
19. december 2021 kl. 22:26
MoX
Tak for info, det er noget du ved? Ved ikke rigtigt om Acor vil være et valg/forstærkning,han har jo ikke ligefrem imponeret i Mouz.
#26(Med 2 svar)
19. december 2021 kl. 23:09
Hunt
Nej jeg sidder ikke med bevis som sådan, men det skulle være ret kendt blandt folk som kender folk. (ikke mig..)

Nej det har ikke altid set optimalt ud, men hvis ikke astralis får device, farlig eller nicodoz. Hvor tænker du så der skal findes en ny awp?
#28(Med 1 svar)
20. december 2021 kl. 16:35
MoX
Ser så ud til at Device er på vej tilbage. :)
#32(Med 0 svar)
20. december 2021 kl. 22:06
Hunt
Det ligner det ja, det er også den bedste løsning :)
#16(Med 5 svar)
19. december 2021 kl. 14:35
_Jeppe_
Der skal helt klart ske noget med dette lineup. Gla1ve skal ikke spille med AWP. Nu da lucky egentlig kom ind som AWP'er, synes jeg det er oplagt at sende ham videre også måske bringe devve tilbage.

Ud fra min forfatning ligner det at devve fortryder sit valg lidt. Tænker han godt kunne finde på at søge andre muligheder:) Hvis Astralis organisationen har penge nok så ser jeg det være en god mulighed, her over julen.

Xyp9x synes jeg har underperformet, jeg har min tvivl om han er værdig nok til tier 1. Men at bringe device tilbage kan måske få sat lidt gang i ham :)

Så har de et sikkert top 5 line up:

Gla1ve (IGL)
K0nfig (Maskine)
BlameF (Rifler/second IGL)
Xyp (support/clutcher)
Devve (AWP'er

Hvad siger folk til det?
#17(Med 0 svar)
19. december 2021 kl. 17:02
MB-J
Ind med Stavn som jo af "personlige årsager" ikke var med til en af de største tuneringer i løbet af året. Kunne det ikke være et tegn ligesom med device? ;)
#24(Med 3 svar)
19. december 2021 kl. 22:23
MoX
Hvorfor tror du Device har fortrudt sit skifte, det er da vist mere ønsketænkning?
#29(Med 0 svar)
20. december 2021 kl. 20:50
_Jeppe_
Hltv
#35(Med 0 svar)
21. december 2021 kl. 09:27
JnP
Hvis de grundene device kom med da han skiftet til nip er sande, så har han fortrudt han skiftet da han efter brudte med hans kæreste er flytte tilbage til København.
#36(Med 0 svar)
21. december 2021 kl. 21:07
_Jeppe_
Havde en idé om at det var en realitet. Det viste sig tilsyneladende at det måske var :)
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.