birdfromsky er fløjet ind i top 20.

Fire danske hold i top 20

ECSTATIC kryber ind i det gode selskab i denne uges opdatering af verdensranglisten.

Der har ikke været de store omvæltninger på ugens opdatering af HLTV's rangliste. Det er kun to hold ud af de 17 øverst rangerede, der har byttet plads siden sidste uge.

Lidt længere nede af listen er der dog sket noget.

ECSTATIC genindtager plads i top 20.

ECSTATIC løber med ugens store nyhed set med danske briller. Holdet har nemlig genopnået deres hidtil bedste placering som nummer 20 i verden.

Sidste gang, de kunne bryste sig af det, var for en måned siden, og dengang hed de stadig Lyngby Vikings. Nu er de igen i fint selskab med andre store, traditionsrige organisationer som Liquid, MOUZ og fnatic.

Resultatet kommer efter en længere periode med opadgående formkurve. Det kulminerede i sidste uge med sejren over Extra Salt i finalen i Pinnacle Fall Series 3, hvor de tidligere vikinger kunne løbe med trofæet efter to tætte maps.

Det betyder også, at vi igen har fire danske hold i top 20 - noget ingen anden nation kan prale af.

Ingen højdespringere

K23 rykker sig otte placeringer og hopper akkurat ind på en 30. plads. Derudover er det formstærke hold som tyrkiske Eternal Fire med XANTARES og woxic i spidsen samt franske DBL PONEY og albanske BLINK, der tager de største spring op ad ranglisten.

Specielt BLINK har voldt flere danske mandskaber problemer på det seneste, hvor de har slået Copenhagen Flames to gange, MASONIC én gang, og spillet en tæt 3-mapper mod førnævnte ECSTATIC.

Mørke skyer i sigte

Udsigterne for næste uges opdatering af verdensranglisten ser dog ikke lyse ud for flere af de store danske organisationer. Her vil pointene fra det igangværende IEM Winter nemlig blive uddelt, og siden Heroic og Astralis skuffende røg ud i de indledende runder, har konkurrenterne nu chancen for at klatre over danskerne.

Verdens nummer 14, Copenhagen Flames, deltog ikke i den store turnering, og de vil derfor også have svært ved at skrabe mange point sammen.

#1(Med 1 svar)
7. december 2021 kl. 20:42
Frankyou
Det er ret fedt, men jeg jeg sidder alligevel lidt med en følelse af, at dansk CS er lidt i en krise i øjeblikket. Det gælder jo ikke for Ecstatic, men Heroic, Astralis, Flames - alle hold jeg har meget svært ved at se bide sig fast i top 5 med de lineups og form de har. Er der bare mig, der har spdna en lidt blandet fornemmelse af det hele?
#2(Med 0 svar)
8. december 2021 kl. 17:57
Hunt
Astralis: De har lige skiftet ud og skal nok skifte mere ud snart, så det er vel bare en overgangsperiode. De kommer nok tilbage i top 3-5 stykker i løbet af 2022.

Heroic: De har lige været i major semifinalen(1 runde fra finalen), top 4 i blast fall, vundet epl i foråret. De har haft en længere sæson på mange måder end andre hold, så det er vel fair nok de er trætte nu. De kommer vel til at blive i top 5 også næste år.

Flames: Tror heller ikke de bider sig fast i top 5, men det betyder jo ikke de skuffer eller er i krise? FCK eller FCM vinder jo heller ikke CHL, men derfor kan de stadig have en god sæson. De er jo klart på vej op og med spots i både blast og esl når de skifter til Complexity, så er de sikret top 20 og hvis de bare vinder et par kampe i blast og esl så ender de vel omkring top 8-10-12 sammen med hold som BIG. Det vil jeg ikke mene er skuffet eller det der ligner fra Flames.

Ecstatic: De kommer nok ikke højere end de er pt, da de ikke har nogen spots og som systemet er i dag, så er de nok fanget i top 18-25-30. Som igen bestemt er flot af hver der så er danmarks fjerde bedste hold.

Så kan slet ikke se den krise du mener der er? Altså nej, vi har ikke Astralis som i 2018. Men Top 2-6 ca er ret lige og der er Heroic allerede og Astralis kan komme tilbage dertil. Navi er der pt ikke så meget at gøre ved. Men det er navi der er gode og ikke så meget andet.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.