Ifølge Nicolas Estrup vil de ikke afholde en major bare for at gøre det.

BLAST er i dialog med Valve

Der er ikke en BLAST-major på tegnebrættet lige nu. Men dialogen med Valve er der, fortæller BLAST til Dust2.dk.

BLAST Premier Fall Final løb i sidste uge af stablen i Royal Arena med kulminationen søndag aften, hvor NaVi til sidst løftede trofæet.

Dust2.dk fik lørdag en snak med Nicolas Estrup, der er VP of Product hos BLAST. Han satte både lidt ord på eventet som helhed, endelig at have publikum tilbage i arenaen og den ros, der er røget ind fra nær og fjern.

Og efter et vellykket event melder spørgsmålet om en eventuel BLAST-major sig også. I hvert fald i communityet, hvor flere prominente skikkelser, blandt andre olofmeister, har slået på tromme for, at den næste major skulle laves af BLAST.

Og der har da også allerede været dialog mellem BLAST og Valve, fortæller Nicolas Estrup til Dust2.dk.

Vi har ringet til Valve, og Valve ringer til os. Vi snakker sammen hvert år, og det er måske ikke offentlig viden, men jeg tror, at det er noget, de gør med mange arrangører, siger han.

Mens Valve ofte får kritik for at ikke at være de nemmeste at komme i kontakt med, eller at de er for tilbageholdende angående CS:GO, så er det ikke oplevelsen fra Nicolas Estrup.

Nogen snakker om, at Valve ikke er så meget 'på'. Men det, de er 'på' om, er i hvert fald major-fronten, og de er meget obs på at prøve at sørge for, at de får kørt stærke partnere i stilling.

Jeg opfatter dem som værende ret 'på' i forhold til at finde ud af, hvem der er gode partnere, siger han.

Det er dog ikke sådan lige til, slår Nicolas Estrup fast. For én ting er, hvordan Valve gerne vil have majoren - noget andet er BLAST's egne idéer om en eventuel major. For de vil ikke afholde majoren bare for at gøre det, forsikrer han.

Hvis vi bare var i det her for at vinde en major, så er der måske en verden, hvori vi havde lavet en major tidligere, siger han og tilføjer:

Det vigtigste for os og for mig er, at hvis det nogensinde skal gøres, så skal det gøres rigtigt. Og rigtigt kan jo være én version fra Valve og en anden version fra os, og hvis de to versioner aldrig er den samme og giver mening, jamen så giver det måske bare ikke så meget mening. Og det tror jeg egentlig, vi har det ret afslappet med, siger Nicolas Estrup.

Hvad mener du? Bør BLAST afholde en major næste år? Del din mening i kommentarfeltet.

#1(Med 13 svar)
30. november 2021 kl. 14:50
walle
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Nicolas virker som en utrolig kompetent fyr - hvis han og resten af BLAST mener at Valve trækker deres produkt ned, så skal de lade vær. BLAST har indtil nu flyttet baren for alle turneringsarrangørne og det skal de blive ved med at gøre.

I interviewet med Nicolas og EB nævner han at nogle fra broadcast teamet bl.a. har arbejdet for Eurovision, og det er dér BLAST skiller sig ud. BLAST er ikke bare en esports turneringsarrangør, de er et broadcasting/tech firma, der "tilfældigvis" afholder turneringer i CSGO, Fornite, etc.

Hvis Valve skal blande sig i hvordan showet skal opbygges og broadcastes, så bør BLAST takke nej, for de har tydeligvis hyret de bedste broadcastere i verden, til at styre showet og det skal Valve ikke ødelægge.

PGL var jo en skandale produktionsmæssigt, lets be honest...
#3(Med 12 svar)
30. november 2021 kl. 15:46
fLix8
En "mindre" detalje som BLAST gjorde rigtig godt var deres replays. Hvis en spiller lavede noget fedt, kom der som regel et replay af det, selv hvis man ikke oprindeligt så det fra den spillers POV. Har efterhånden oplevet det mange gange i andre turneringer, hvor casterne nærmest skriger på et replay, men at det aldrig kommer. Der var Blast på pletten med det samme.

I det hele taget var oplevelsen på deres stream bare vildt god.

Er helt enig i, at de ikke skal gå på kompromis, hvis de ikke synes Valves krav stemmer overens med det de gerne vil levere.
#5(Med 8 svar)
30. november 2021 kl. 16:10
walle
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Enig. Igen - det er fordi de har folk der forstår underholdning og broadcasting på et helt andet akademisk niveau og dermed forstår vigtigheden af replays for underholdingens skyld.

Det er simpelthen et spørgsmål om at de har de bedste i verden til broadcasting og produktion og siger "hey, i denne uge er det CS, sådan fungerer spillet. Gør jeres ting" i grove træk.
#11(Med 7 svar)
30. november 2021 kl. 18:40
fLix8
Vil det sige, at de ikke gør brug af nogle af de sædvanlige observers?
#14(Med 0 svar)
30. november 2021 kl. 21:14
sygtnokbro
Det skal jeg ikke kloge mig på. Jeg ved dog, at de har mennesker inde, der kommer fra tradionelle sportsgrene og “shows”, som ser tingene lidt anderledes end folk fra branchen.
#16(Med 5 svar)
1. december 2021 kl. 00:02
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Jeg synes jeg så Prius derinde, og han ved i hvert fald hvad han laver.
#18(Med 4 svar)
1. december 2021 kl. 09:00
Pinqu
I mine 3 år jeg har arbejdet sammen med BLAST har vi altid været de samme observers samt replay team (på nær da det hed BLAST Pro Series, her arbejdede vi på forskellige streams "A, B og C"). Vi er alle gode venner, god kemi, tager ud og spiser sammen samt har god forståelse for spillet. Hvad angår POV replays (som jeg sidder med), så tvinger jeg nogen gange replays igennem ved at fortælle det her play/kill SKAL vises da det er vigtigt for historien eller bare et fedt kill. Det skal også lige siges Mark (cinematic) altid er på pletten til at fange nogle fede vinkler så det giver lidt spice til replays eller hvis der er nogle sjove ragdolls :-D Prius er selvfølgelig fantastisk som altid.
#19(Med 3 svar)
1. december 2021 kl. 09:09
Pinqu
Generelt ville jeg sige det der gør hele oplevelsen for seerne bedrer er at teamet bag produktionen er gode venner og har meget passion for CS.
Jeg føler mig altid meget værdsat og jeg nyder hvert sekund jeg arbejder sammen med så dygtige, fantastiske og passionerede mennesker. Det tror jeg er the x-factor. :-)

+ Jeg ved at der altid bliver kigget på reddit, HLTV samt herinde og alt konstruktiv kritik bliver taget til sig. Endnu en ting andre TO's ikke giver en F for.
#20(Med 1 svar)
1. december 2021 kl. 09:23
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
I gør et fænomenalt arbejde. Der bliver ikke misset noget, I fortæller en historie med billederne, I lytter til casters.
#21(Med 0 svar)
1. december 2021 kl. 09:30
Pinqu
Tusind tak! Det er lige akkurat det vi stræber efter!
- Fedt det kan ses :-)
#22(Med 0 svar)
1. december 2021 kl. 10:27
fLix8
Tak for at give svar. Det var virkelig en fornøjelse at følge med som séer på streamen. Godt arbejde!
#8(Med 2 svar)
30. november 2021 kl. 16:26
Wasin
Jeg syntes dog godt det kunne være lidt irriterende at replayet kom før runden var slut.

Men det er selvfølgelig små ting der kan justeres!
#10(Med 0 svar)
30. november 2021 kl. 18:39
fLix8
Det er også helt rigtigt. Jeg så det én gang, hvor der heldigvis ikke skete andet, men ellers har du helt ret.
#15(Med 0 svar)
30. november 2021 kl. 22:44
Sander
DPL Admin
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Enig, det var også den eneste ting, der irriterede mig lidt som seer. Og så har de jo klaret det ret godt, hvis det er eneste kritikpunkt 😁
#2(Med 0 svar)
30. november 2021 kl. 15:12
DOMINA7HOR
Fuldstændig enig. Giv dem en Major, men ikke på bekostning af at de skal gå på kompromis og levere noget som ikke er "BLAST." Men jeg synes de fortjener en Major. Og ja, jeg synes Danmark, som et kæmpe CS land med stolte CS-traditioner, der har leveret store spillere, hold og resultater lige så jeg kan huske, bør få en Major på et eller andet tidspunkt.

Når tiden er klar vil jeg også gerne se en Major i f.eks. Kina eller Sydkorea på et tidspunkt. I Mexico ligeledes.
#4(Med 5 svar)
30. november 2021 kl. 15:49
munkefar
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Hvis Valve virkelig er meget "på" i forhold til at vurdere, hvilke partnere der er gode og dårlige, så er det tæt på at være de bedste nyheder i år.

PGL's håndtering og samarbejde (eller hvad vi skal kalde det) med de officielle broadcast partnere var uden sidestykke det mest forrykte og syrede, jeg nogensinde har oplevet i CS:GO. Hvis man håber på at gøre CS:GO interessant for et mainstream publikum i andre lande end de få, der allerede køber rettigheder, så håber jeg oprigtigt og inderligt, at PGL aldrig nogensinde tildeles en major igen.

Synes egentlig, at de etablerede CS:GO arrangører bør blive tilgodeset alene af den årsag, at de er investeret i scenen og økosystemet på daglig basis og derfor har en interesse i at levere et godt stykke arbejde hele vejen rundt.
#7(Med 0 svar)
30. november 2021 kl. 16:23
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Enig her
#12(Med 2 svar)
30. november 2021 kl. 19:34
steady
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Du leverer et godt stykke arbejde hele vejen rundt.

Hvad gjorde PGL besværligt?
#13(Med 1 svar)
30. november 2021 kl. 20:47
munkefar
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Haha, steady, gamle dreng :)

Jamen, hvor skal jeg næsten starte. Udover alt det åbenlyse som alle seerne ikke kunne undgå at opdage med dårlig lyd, HUD, ekstremt dirty og hårdt klippet worldfeed m.m. så var det værste den totale mangel på forståelse af, hvad man som minimum bør tilbyde betalende partnere.

Det peakede på dag 3 (tror jeg det var), hvor al kommunikation fra PGL stoppede brat, fordi de "ikke havde ressourcer til at svare på spørgsmål længere".

Normalt opdateres alle takers med meget præcise tidspunkter for, hvornår f.eks. næste map starter. Den vidensdeling døde fuldstændig, så vi producerede vores udsendelser i blinde og måtte gætte, hvornår maps og kampe startede.

En hel dag sad diverse takers fra forskellige lande derfor og prøvede at hjælpe hinanden med at gætte på, hvad der nu skulle ske - indtil det firma, der stod for at sælge rettighederne stemplede ind og tog over.

Og det er altså blot ét eksempel af mange ting, der sejlede. Frygteligt. Gad vide, hvad helt nye mainstream medier må have tænkt. Jeg ville ikke klandre dem for at løbe langt og skrigende bort fra esport, hvis det var debuten.
#24(Med 0 svar)
2. december 2021 kl. 22:54
steady
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Det var også altid min frygt ved Copenhagen Games. At de traditionelle medier ville blive bange.

Jeg kan huske mange lange snakke med producerne hos DK4 om reglerne for kampe. De ville rigtigt gerne spille charge only. Så vidste man ligesom at kampene varede 2x20 minutter. Men det havde bare historisk givet nogle meget kedelige kampe med meget venten.

Jeg synes i øvrigt, at I skulle lave et historisk hjørne til CS. Få Nochera herinde fra til at komme ind og så ellers bare fortælle om dansk CS igennem tiderne. Du har det samme netværk som mig, så fang en masse af de gamle hoveder og få mejslet dansk CS i sten. Det ville være win.
#23(Med 0 svar)
1. december 2021 kl. 14:17
Ztereo
Munke, du rammer hovedet på sømmet!
#6(Med 0 svar)
30. november 2021 kl. 16:22
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Det event var super fedt produceret med minimale delays og en MEGA fed opsætning 🙏
#17(Med 0 svar)
1. december 2021 kl. 00:07
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
En ting, jeg synes blast har været rigtig gode til i lang tid, er minimale forsinkelser.
I hvert fald i forhold til andre arrangører.
Det var altså noget, der var virkelig frustrerende og fremmed, da jeg begyndte at se esport.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.