Nicolas Estrup er VP of Product hos BLAST, og han gør foreløbig status over weekenden i Royal Arena.

Roserne vælter ind: "Det betyder alt"

De mange roser, der er væltet ind til BLAST i løbet af weekenden, betyder en hel del, forsikrer VP of Product hos BLAST, Nicolas Estrup.

Det er blevet finaledag til BLAST Premier Fall Final i Royal Arena.

Dermed sættes der punktum efter en weekend med publikum i arenaen, en masse højdepunkter på serveren og et liveevent, der at dømme efter både seere, publikum og navne på CS-scenen har været vellykket.

Roserne er væltet ind på især Twitter, hvor blandt en række profiler fra scenen, heriblandt zonic og TaZ, også har været ude og rose eventet.

Også på Dust2.dk's Twitter-profil lader det til, at folk er glade for BLAST's produktion. I afstemning har 342 indtil videre svaret, og her siger 92,4 procent, at de anser BLAST for at være bedst til at arrangere live-events.

Og det varmer hjertet hos Nicolas Estrup, der er VP of Product hos BLAST.

Det betyder alt at få den anerkendelse. Som du selv nævner, så skrev zonic en sød besked på Twitter. Vi har jo kendt hinanden i over 15 år, tror jeg. Og det er vildt at se, hvor vi er i dag, når man tænker på, hvor vi er kommet fra, indleder han og uddyber:

Tidligere på ugen lavede jeg en præsentation for nogen, der skulle forstå hvad esport var, og der fandt jeg gamle LAN-billeder frem fra 2010, hvor det ligner et dystopisk landskab, hvor vi sov under bordene for ikke at få stjålet vores hardware.

Så at tænke tilbage på den rejse fra derfra og så til nu; det er meget, meget svært ikke at blive meget bevæget af det sådan helt personligt.

En sult hos publikum

Royal Arena begyndte for alvor at koge, da Astralis fredag aften kom på scenen.

Folk klappede, hujede og var højlydte, og den vildskab fra publikum bed Nicolas Estrup også mærke i.

Der er steder, du kan gå hen i verden, og hold du kan putte på en scene, og så sker der bare magi. Vi oplevede det med MIBR i São Paulo og igen med Astralis i Royal Arena. Det er jo bare fantastisk. Man kender det jo, når ens favorithold går på banen på hjemmebane. Det bliver ikke voldsommere, siger Nicolas Estrup og tilføjer:

Jeg synes faktisk, at i forhold til seneste gang med fans, så er fansene i år er endnu mere fire’d op. De er meget mere på, de råber mere, de klapper meget mere, siger han.

Er det simpelthen en sult hos publikum efter så lang tiden uden events?

Det tror jeg. Jeg tror, vi allesammen har siddet indenfor i to år nu. Vi har lavet rigtig mange online-turneringer, og det er fedt, når vi kan få spillerkameraer igennem til spillerne, der sidder derhjemme.

Men der er bare ikke noget, der slår, når spillerne sidder på en scene og kæmper, og at der lige om lidt er et hold, der ryger hjem. Det bliver jo ikke bedre, og jeg tror, at publikum mærker det samme. Det er bare uerstatteligt at være i en arena, siger Nicolas Estrup.

Ikke udsolgt

Da BLAST tidligere på året annoncerede, at BLAST Premier Fall Final ville blive i et fyldt Royal Arena, hed nøgletallet 12.000 publikummer hver dag.

Det egentlige tal ligger dog et stykke derfra, fortæller Nicolas Estrup.

Vi har lukket det allerøverste niveau, og det er ud fra mindsettet, at vi hellere vil have totalt pakkede og kogende niveauer nedenunder, end vi vil have, at folk sidder lidt som spredehagl rundt omkring. Så vi var hurtigt bevidste om, hvad det gode setup var for weekenden, og så gå efter det, siger han og tilføjer:

At sælge en arena ud, så der var en røv i hvert eneste sæde, det betyder da noget, jo. Men det vigtigste er, at stemningen er intakt, og det synes jeg den er rigeligt, med de 7000-8000 vi er herinde i dag.

Men det er alligevel et stykke fra de 12.000. Kan du så stadig være tilfreds?

Det synes jeg. Det er første gang, vi er her tre dage, og det tror jeg, man skal tilgå med ret stor respekt. Det gjorde vi i hvert fald og var bevidste om, at vi ser om det går. Det er rimelig meget allerede at fylde en arena med 7-8000 mennesker tre dage i træk, siger han.

Blandt de bedste

BLAST Premier Fall Final er også det blot andet store event med publikum efter covid-perioden, og her har folkene bag set sit snit til for alvor at lægge hovederne i blød. Og her ser Nicolas Estrup, at BLAST har lagt sig i spidsen.

Der har været nogle LAN-events allerede, men vi følte - og vidste lidt - at det, vi kom med, højst sandsynligt ville være anderledes, og jeg synes, at vi har sat rigtig mange i hælene af os, og nu handler det bare om at sørge for, vi er et skridt foran.

Så har det her event været med til at cementere BLAST som en af de bedste?

Det synes jeg. Det er så min egen helt personlige opfattelse, men jeg synes, vi har taget nogle valg, der gør, at oplevelsen er anderledes end til andre turneringer.
Nu står vi jo her i arenaen, så noget af det, som mange der sidder og ser Twitch-signalet ikke oplever, er det uden om.

Jeg tror, vi er ved at kunne kæde ting sammen for at kunne lave den fuldendte oplevelse. Her skal der være plads til at man kan sidde og hygge sig med sin familie, catche up med sine venner, gå ud og købe en sodavand.

Det betyder også bare, at når vi laver underholdning med badebolde, 1v1, opdeling af publikum og så videre, at det får dem, der har købt billetten, til at tænke “jeg er mere nødt til at være i arenaen, end jeg er nødt til at se det derhjemme”. Og det er jo drømmen at skabe, siger Nicolas Estrup.

BLAST Premier Fall Final har i løbet af weekenden tiltrukket i omegnen af 24.000 gæster og kulminerer søndag aften med finalen mellem NaVi og enten Vitality eller Astralis, der tørner sammen søndag eftermiddag.

#1(Med 4 svar)
28. november 2021 kl. 14:53
ClinT
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Han er for fed. Kan huske da man var mindre og så ham til LAN :D Synes altid han var en af de "seje" :D
#3(Med 3 svar)
28. november 2021 kl. 15:16
grand
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
PIXEL TV \o/
#5(Med 2 svar)
28. november 2021 kl. 15:39
ClinT
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Nej ikke i pixel tv. Pixel tv er i min tidsberegning overhovedet ikke gammelt og egentligt heller ik noget som jeg så som "sejt" dengang, det virkede lidt som et børneprogram :D
#7(Med 1 svar)
28. november 2021 kl. 17:00
grand
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Inside programmerne var geniale. Sagde heller ikke det var sejt, men godt nostalgi til 1.6 f.eks
#8(Med 0 svar)
28. november 2021 kl. 23:25
ClinT
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Haha fair nok. Kan godt huske der var noget der hed inside men tror det var mens jeg gik på gym og der var der lige CS pause :D
#2(Med 0 svar)
28. november 2021 kl. 14:56
bruja
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Pops for pres
#4(Med 0 svar)
28. november 2021 kl. 15:28
fLix8
Synes sgu de har gjort et rigtig godt stykke arbejde denne gang. De kampe jeg har fulgt på streamen, har været en fornøjelse at se.
#6(Med 0 svar)
28. november 2021 kl. 15:42
Sander
DPL Admin
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Det er virkelig solidt, det de har stablet på benene! Og det er ekstra fedt, når det er skabt af en, der har været en del af scenen i så mange år og lagt ufattelig mange frivillige timer i den.

Håber BLAST snart får en major, og jeg håber den spilles i Royal Arena. Det fortjener både BLAST OG Danmark.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.