oJay: "Vi kan sagtens ramme relegation"

HDE.Hype sigter efter en top 3-placering i denne sæson, udtaler oJay til Dust2.dk

Gennem de sidste par sæsoner har flere unge spillere repræsenteret HDE.Hype i Dust2.dks liga, og i denne sæson er det blandt andet den tidligere Sørby Longshots-spiller, oJay, som er på efterskolens førstehold.

Dust2.dk har fanget oJay for at høre mere om efterskolelivet, sæsonens resultater indtil videre, forventningerne, tiden i Sørby og mere.

Sådan lyder en typisk uge på Højer Designefterskole

Efter sommerferien blev et nyt kapitel for flere unge knægte indviet, da deres efterskoleophold blev sat i gang. 

Derfor har Dust2.dk fanget oJay for at høre mere om, hvordan en typisk uge foregår på Højer Designefterskole.

oJay starter ud med at fortælle, at dagene med esportsundervisning begynder med noget gennemgang og teori af tmL eller Twinx, hvorefter der er frokost for eleverne.

En typisk uge på Højer Designefterskole - i hvert fald indtil videre - lyder på, at os 10. klasser har esportsundervisning mandag, tirsdag og onsdag. Det plejer at være, at vi har noget teori i starten af dagen. Det vil sige, at vi har teori indtil frokost 8:30-12:00. 

Efterfulgt af dagens måltid så begynder holdene så småt at afprøve teorien, som de lærte tidligere på dagen.

Lærerne observerer og kommer med konstruktiv kritik til holdene og fortæller dem, hvad de kan forbedre. Hvis tiden er der, så kan det være, at eleverne tager en kamp mellem hinanden for at prøve tingene ordentligt af.

Efter frokost smider Malthe (red. Twinx) og Teis (red. tmL) os ind på en server i hold, og så prøver de at presse nogle forskellige steder på mappet og “teste” vores default. Dette gør vi for eksempel i et kvarter.

Derefter kommer Malthe og Teis ind og siger, hvad vi kan gøre bedre. Hvis vi eventuelt har meget tid, kan det ende ud i, at vi tager en træningskamp mod et andet hold på skolen. Sådan lyder en typisk dag på Højer Designefterskole. 

Holdene på efterskolen blev dannet på baggrund af spillernes mekaniske niveau og CS:GO-viden. Her blev holdene blandt andet 'quizzet' af tmL, som gav en karakter efter spillerens svar.

Undervisningen har indtil videre været rigtig god. I starten var der selvfølgelig holdkreationen, hvilket var en del af vores to ugers introforløb, hvor vi blev testet i det mekaniske og blev testet på, hvordan vi agerer som holdspillere. 

I starten var det for det meste de mekaniske aspekter, som de testede os i. Der brugte de forskellige aim maps for at se, hvad vi kunne. Derudover var der også “samtalen”, som varede 5 minutter. Det var med enten Malthe eller Teis, hvor de spurgte os om noget basic CS:GO-viden, og så svarede vi så godt, som vi kunne. Herfra blev vi vurderet af Teis, som gav os en rating fra 1 til 5.

Bagefter blev eleverne smidt ind på serverne, hvor de fik chancen for at vise, hvad de var i stand til imod deres medstuderende. 

Her var der selvfølgelig sjov og ballade, når man vandt en runde mod en af sine gode vennner. Efter en weekend så var holdene klar til at blive dannet.

Derefter blev vi sat i hold, og skulle spille imod hinanden. Der var pænt meget larm i rummene, grundet at alle var oppe at køre over at vinde runder. Malte og Teis gik rundt og talte med os om, hvad vi kunne gøre bedre og bare gik rundt og observeret på, hvordan vi agerer som holdspillere. Så havde Teis og Malthe en weekend til at lave holdenene, og så fik vi dem af vide ugen efter introforløbet.

Tiden i Sørby overgåes af tiden på Højer Designefterskole

oJay havde forinden sit ophold på Højer Designefterskole en historie i Sørby, hvor han blandt andet spillede under Sørby Longshots- og Aspire-banneret.

Min tid i Sørby har været pænt lang, og i starten, da jeg spillede under Sørby, der gik træningen ud på at udvikle spillerne til at blive talenter. Man havde ikke bare et hold, men det blev skiftet hver eneste uge (I hvert fald nede i Aspire på det tidspunkt). 

Undervisning var udmærket, men det var for det meste kun basal CS:GO, som de blev lært hos Sørby. Med tiden vælger oJay at prøve kræfter et andet sted, men kommer efter fire måneder tilbage under organisationen.

Der vil jeg mene, at jeg lærte okay meget, men det var for det meste basal C:GO. Jeg kommer så længere op, og vælger faktisk at droppe ud af Sørby, men efter fire måneder ender det med, at Griller - en af mine gamle teammates - vælger at spørge, om jeg vil på tryout, hvilket jeg gerne ville. Det var under det hold, hvor jeg lærte mest i hele sørby. 

Her brugte holdets coach, Abzo, en masse tid på at forbedre spillerne, men allerede nu kan oJay sige, at han har lært mere på HDE, end han gjorde hos Sørby.

For oJay skyltes det hovedsagligt, at underviserne på HDE, tmL og Twinx, har en masse erfaring og spiller til dagligt blandt subtop-holdene i Danmark.

Abzo brugte rigtig meget tid også på at udvikle os som spillere, og jeg har lært rigtig meget af ham. Men jeg vil dog sige, at jeg allerede har lært mere på HDE, end jeg har hos Sørby. 

Det ville jeg også sige er forståeligt grundet, at de trænere, som vi har på HDE, er folk, som ligger stabilt i boblerne, og bruger meget tid på spillet og tester forskellige ting. Jeg mener allerede, at jeg har udviklet mig meget individuelt på HDE indtil videre. 

Tilfredse, men meget arbejde mangler

Sæsonstarten har været tilfredsstillende for de unge knægte i HDE.Hype. Her har man vundet fem ud af de første otte kamoe, hvoraf to af nederlagene var til topholdene, Campus Vejle * Flammen og AaB.

Selvom resultaterne har været udmærket, så er der stadig meget arbejder, der mangler, hvis de vil spille med helt oppe i den sjove ende af tabellen.

Os fra holdet er meget glade for den gode start med fem sejre, hvor vi vinder over ærkerivalen i form af Ølgod Efterskole. Dog i de kampe er der stadig meget at arbejde med, og jeg mener stadig, at vi ikke havde mødt nogle af de gode i divisionen efter de første kampe. 

Dette viste sig, da vi fik en på hovedet for to uger siden med 16-4 og 16-2. Vi er selvfølgelig rigtig glade for de fem sejre, men vi føler dog, at vi kan udarbejde mere en kun dette.

Sigter efter top 3 i divisionen

I øjeblikket indtager HDE.Hype en tredjeplads, og det er også her man forventer at afslutte sæsonen. 

Et spot i relegation er oJays og resten af HDE.Hypes mål for denne sæson. Den unge IGL mener selv, at niveauet er til stede, og at de bare skal forbinde deres forskellige evner for at ramme toppen.

Deruvoder så udtaler oJay også, at han mener, at deres gruppe er lidt nemmere, hvis man sammenligner med søsterdivisionen, 1. Division A. Ifølge ham så er AaB også det eneste mandskab, som har niveauet som dem i den anden division.

Målet er helt klart relegation, og vi tror sagtens, at vi kan ramme relegation. Vi er gode individuelt, så  vi skal bare lære at forbinde de forskellige evner, som vi har, og så mener jeg godt, at vi kan nå til relegation.

Nedrykning ville være fatalt. Jeg mener dog også, at vi har fået en nem gruppe i forhold til A-divisionen. Jeg mener, at der er mange hold i A-divisionen, som har det samme niveau som AaB, men det er der ingen, som har i vores gruppe.

I toppen af divisionen regnes det med, at AaB afslutter grundspillet på en førsteplads, men Campus Vejle * Flammen snupper en anden- eller tredjeplads. 

Her håbes der også på, at HDE.Hype selv indtager den sidste plads top 3, så der skal spilles om oprykning til Danmarks bedste liga, Elgiganten Ligaen.

Jeg tror, at AaB kommer til at tage sejren i vores gruppe, og så tror jeg, at Campus Vejle * Flammen kommer til at slutte af på en 2.- eller 3. plads. Vi kommer så til at udfylde den sidste plads. Hvis jeg også skal give et bud på Gruppe A, så tror jeg, at AGF kommer til at ligge nr. 1, derefter kommer SoA og forsinket5.

HDE.Hype består af:

  • Danmark oJay
  • Danmark bytner
  • Danmark Frosty
  • Danmark KroK
  • Danmark Rollo

På tirsdag løber drengene ind i FURY og Halstedhus.Masonic i 1. Division B.

#1(Med 0 svar)
26. september 2020 kl. 10:06
KarK
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Guld Sæsonkort Sæson 15
Både ojay og Rollo er kæmpe maskiner og arbejder hårdt for det - good luck på rejsen gutter!
#2(Med 0 svar)
28. september 2020 kl. 09:43
Bobbi
Sølv Sæsonkort Sæson 15
oJay er maskiN
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.