G2 havde stor opbakning i USA.

ESL til Dust2.dk: Afviser lydisolerede båse

De danske topspillere er enige om, at lydisolerede båse er en nødvendighed, men det synes ESL ikke, og de opfordrer i stedet spillerne til at reagere, hvis publikum hjælper det ene hold.

Både under og efter finalen af ESL Pro League S5 Finals var flere danske spillere flittige til at give deres mening til kende om publikums "hjælp" til G2, da man flere gange i løbet af kampen kunne høre dem råbe enten A eller B alt efter, hvor danskerne fra North var henne.

Det fik både spillere fra Astralis og North til at reagere, mens også spillere fra fnatic blandede sig i debatten.

Der var bred enighed om, at der er brug for aflukkede både, så lyden fra publikum ikke kan blive opfanget af spillernes mikrofoner, men det afviser ESL over for Dust2.dk.

Læs også: Danske spillere efterlyser aflukkede båse

Vi har kontaktet ESL for at få svar på en række spørgsmål, blandt andet hvorfor de ikke gjorde noget ved "hjælpen" til G2, men vi har ikke fået et helt klart svar på det - de skriver blot, at de ikke blev gjort opmærksomme på det af spillerne.

Christopher Flato, PR Manager ESL Tyskland, skriver også i sit svar til Dust2.dk, at de ikke vil bruge lydisolerede båse, da det fjerner energien fra så stor en begivenhed:

Vi har en række lyddæmpningsforanstaltninger på plads, herunder software løsninger til lydudligning og støjundertrykkelse samt in-ears inde under et lydisolerende headset. Selvom du bruger både software og hardware til at isolere lyden, kan du ikke helt fjerne støj fra tusindvis af jublende og råbende fans, der er meget tæt på spillerne. Vi tilbyder dog vores mest effektive løsning for at minimere enhver distraktion og sikre turneringsintegriteten.

Lydisolerede båse tilbyder rigtigt nok en løsning til lyddæmpning, men det eliminerer igen energien i en LAN-turnering og afskærer spillerne fra mængden af jublende fans, hvilket er en vigtig dynamik til en spændende sportsbegivenhed på højt niveau. Feedback fra spillerne angående events som fx IEM Katowice er et bevis på, at vores nuværende løsning går i den rigtige retning.

Hver gang vi foretager en forbedring eller væsentlig ændring i vores kommunikationssystem til holdene, gennemgår vores lydingeniører en simuleret test af en live turnering, mens de finpudser med ændringer på stedet for at sikre, at vores metode stadig giver det bedst mulige miljø for spillerne. Dette indebærer en klar og forståelig kommunikation mellem spillerne og samtidig eliminering af så meget uønsket støj som muligt.

Hvis integriteten af ​​turneringen på noget tidspunkt sættes under pres, bliver spillerne opfordret til straks at oplyse vores lettilgængelige ligaoperationsteam om problemet. Den kendsgerning, at spillerne kunne høre råb, der muligvis kunne påvirke kampens integritet, blev desværre ikke bragt op til os før efter, det var sket.

Vi vil fortsætte med at arbejde på forbedringer af lyden, og til vores kommende events vil vi bestræbe os på at få øje på og eliminere publikums forsøg på at påvirke spillet på en uretfærdig måde.

Spillerne må dermed kigge langt efter de aflukkede båse til ESL's events, og fremadrettet skal de kontakte ESL under kampen, hvis de oplever problemer med publikum - ESL reagerer i hvert fald ikke selv på det, som det tydeligt kunne høres.

#1(Med 0 svar)
8. juni 2017 kl. 19:54
Pertew
Kæmpe cadeau for at følge op på det
#2(Med 0 svar)
8. juni 2017 kl. 20:19
Slettet bruger
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Lækkert at de gider og svare på det og ikke bare se det som ingen ting, det er virkelig træls at folk skal være sådan overfor et andet hold, men thats life, håber ikke det sker igen da det er SYGT nederen. :(
#3(Med 0 svar)
8. juni 2017 kl. 20:28
Rubel
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
"Vi vil arbejde på at forbedre..." Ja kom med de isoboxe for helvede!
#4(Med 4 svar)
8. juni 2017 kl. 20:32
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
De kan proppe nok så meget rundt om ørene på folk der er støj dæmpene og inears under og vorherre bevares, de glemmer jo bare at man kan høre alt hvad der foregår fra publikum gennem teammates mikrofon........ :))))
#8(Med 3 svar)
9. juni 2017 kl. 09:31
Nix0n
Ikke helt korrekt. ESL har, som Christopher beskriver, udviklet et system der minimere den lyd der kommer fra publikum gennem din mikrofon når du snakker. Eliminere den helt, gør det jo så ikke, derfor spillerne ydre sig som de gør.
#10(Med 2 svar)
9. juni 2017 kl. 09:54
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Det giver ingen mening det du skrev der. Du modsiger jo lige dig selv?
#12(Med 1 svar)
9. juni 2017 kl. 11:07
TobyFromDK
Det giver da meget mening det som han skriver? Det er noget software i mikrofonerne, som gør at lyden fra publikummet bliver sorteret fra. Men det er åbenbart ikke alt lyd som bliver sorteret fra, og derfor er spillerne ikke tilfredse. Kan ikke lige se hvordan han modsiger sig selv?
#14(Med 0 svar)
9. juni 2017 kl. 12:23
Nix0n
Spot on.
#5(Med 3 svar)
8. juni 2017 kl. 20:48
Murlin
Dette her er en af grundene til at vi heller ikke kommer med i DIF.
Det virker jo som om vi stadig bare er til store lanpartys hvor der er store pengebeløb men ikke en skid styr på event'et på et professionelt plan.

Hvad siger i?
#6(Med 0 svar)
8. juni 2017 kl. 22:14
Martin
Dust2 fantasy vinder
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Dust2TV sub
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Taler du om Danmark eller generelt her?

Synes nu det har været ret lækkert i Malmø, Atlanta og Køln.

Men ja, i Danmark er det mere eller mindre LAN party.
#11(Med 0 svar)
9. juni 2017 kl. 09:55
MrNoOne
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Er meget uenig
#13(Med 0 svar)
9. juni 2017 kl. 11:11
TobyFromDK
Ved at holde fast i, at de ikke vil bruge lydbokse, så fremmer det jo også stemningen inde i arenaen, og det peger vel også i retning mod en professionel seersport.
#7(Med 0 svar)
9. juni 2017 kl. 00:07
NiNK
Det er helt sikkert et dilemma der skal løses på en måde, hvor både spillere og arrangører kan blive tilfredse. Jeg forstår udemærket begrundelsen i, at det kan fjerne lidt dynamik fra selve eventet, ved at man isolerer spillerne, men det virker trods alt fint til andre events (nu har jeg dog ikke selv oplevet forskellen der eventuelt kan være). Hvis spillerne oplever, at publikum afslører taktikker eller lignende i spillet, er det satme for meget - og så er båse til enhver tid at foretrække - det burde enhver arrangør kunne se.
#9(Med 0 svar)
9. juni 2017 kl. 09:33
PHedemark
Jeg synes det er håbløst at gøre det til spillernes problem og ansvar, når det først og sidst bør være turneringsarrangøren, der skal forhindre det.
#15(Med 0 svar)
9. juni 2017 kl. 17:39
Silan
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
ESL holder stadig fast i deres "dynamik" mellem spillerne og tilskuerne uden båse, noget de har gentaget i efterhånden mange år, husker samme problem i SC2.

For mig at se er argumentet mellem stemning og potentiel integritetsproblemer helt skævt. Jeg anerkender at det er fedt ikke at have vægge mellem publikum og spillerne, men lige så snart der bare er en minimal chance for at det påvirker resultatet, ryger det ud af vinduet. Tid til at komme videre ESL!
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.