Opret Log ind
Frederik ‘fbyskov’ Byskov
Navn: Frederik Byskov
Niveau: Regular
Nick: fbyskov
Indlæg: 257
Medlem siden: 24-05-2016
Steam verificeret: Verificeret
Medlem nr: 24
Badges:
Detaljer
Se min LinkedIn for mere info.

Tidl.
Director of Esports Operations, BLAST Pro Series
Founder & CEO i Astralis Esport ApS
Seneste indlæg
Det var så lidt. Og det er ikke for at være en nar, men det er altså relativt svært at have en dialog og/eller diskussion om et emne, når du ikke gider sætte dig ind i det først.

Jeg forstår skam sagtens problemstillingen. Det er derfor, at vi har den med i strategien. Og vi er i god dialog med holdejere og events, fordi vi skal finde ud af, hvordan det her kan løses. Jeg er nemlig helt enig i, at top 10 i Danmark burde være i stand til at leve af det her (omend nogle på deltid, som i anden sport). Det sker kun, hvis vi får et sundt økosystem, hvor der er værdi fra amatør - semi - pro.

Tingene hænger altså sammen og er ikke sort/hvid, som du giver udtryk for. Hvis ikke foreninger blomstrer og unge bliver vækstet på en sund måde, så ender vi som Sverige. De har nu kun ganske få pro hold og ingen amatør til semi-pro scene. Det er dødt. Og det skulle helst ikke ske i Danmark; kløften mellem elite og amatør må ikke blive for stor, for så er scenen ikke sund og vi ender i svenske tilstande. Se hvor de var i NiPs storhedstid kontra nu. Tænk samme scenarie med Astralis og scenen nu og lav parallellen til om fem år.

Det skal ikke ske i Danmark, og det håber jeg på, at vi i Esport Danmark kan være med til at sikre sammen med en masse skarpe aktører på scenen.
Nu gi'r jeg den lige et sidste skud. Her lidt klip-klistre om, at semi-pro turneringer, semi-pro hold, spillere, hele værdikæden, talentstruktur, semi-pro plan, elitære værdikæde... er nævnt.

Fra 27. januar:
"Vi ønsker at højne niveauet i alt fra regelsæt, til servere og udstyr inden for events, så for eksempel streaming af alle større semi-pro turneringer bliver muliggjort. Hvordan får vi tiltrukket partnere, både som event, turnering og semi-pro hold?"

19. april:
"Området skal fokusere på formel talentstruktur i værdikæden fra amatør til semi-pro til pro. Områdegruppen skal ligeledes arbejde med opbygning samt formalisering af regelsæt, turneringsregler, hjælp til events, aflønning af dommere og meget andet."

Fra i går, c/p i #12.

Fra ESD's side:
"Esport Danmark er nødt til at sadle om for at indfri det uforløste potentiale – fra græsrodsniveau til det semi-professionelle plan. Derfor er der etableret en ny strategi for forbundet, som over de næste 3 til 5 år vil ændre markant på Esport Danmarks virke"

"...et blik rettet mod den elitære værdikæde er strategipunkter i Esport Danmarks arbejde."

Links:
https://esd.dk/
https://esd.dk/esport-danmark-faar-fem-millioner-k..
https://esd.dk/arbejdsomraader-og-fordeling-hos-de..
https://esd.dk/esportens-uforloeste-potentiale/
At du ikke følger med i arbejdet, det kan jeg ikke tage på min kappe (eller noget ESD skal stå til ansvar for). Alt er meldt ud og har været det siden januar, da vi startede på den nye strategi.

Selve detaljerne inden for hvert område og specifik brug af midlerne, det kommer løbende, når det bliver afklaret. Det har også stået alle steder. Også i PM i går, som du kommenterer på uden at have læst.

Dust2 har været flinke og bringe de fleste PMs, så jeg forstår ikke engang, hvor kæden kan være hoppet af. De linker direkte over til ESD og udmeldinger, hvori det står beskrevet.