Opret Log ind
POWER blog: "Følelsen af man bare er der uden rigtig at være det"
I tredje og sidste del af Pimp's blog kommer vi virkelig ind under huden på den unge Liquid-spiller, og hører om hvordan han personligt har udviklet sig.
Skrevet af: rijaH    10. marts 2017 09:25      

I de to forrige blogs kunne vi læse først om nedturen til ESL Pro League og i næste om turen til Northern Arena. Denne gang er vi til IEM Oakland, og så kommer der virkelig nogle ord på, hvordan Pimp har haft det i Liquid og ikke mindst hans personlige udvikling.

En ny coach og ingen praccs overhovedet med ham, var bestemt ikke den optimale forberedelse til Oakland. Desværre endnu et ”joker” event i min bog, hvor man kun kunne håbe på det bedste og frygte det værste. En stensikker sejr mod Na’Vi i første opgør var en glimrende start, men vi blev hurtigt pillet ned kampen efter, af et velspillende Astralis mandskab.

I sidste ende stod vi igen overfor G2, ligesom for bare en uge siden, begge hold vil gå videre til playoff med en sejr, og begge vil ryge ud med et nederlag. Endnu en neglebidende kamp hvor vi nok en gang måtte se os slået 17-19 efter en super tæt overtid.

Frygtelig følelse, vi spillede en godkendt turnering og havde bestemt niveauet til at gå i playoffs. Marginalerne og det faktum, at Zews var helt ny, var nok den udslagsfaktor, der ville det anderledes. Jeg har aldrig i mine 4 år som professionel CS spiller grædt eller været tæt på tåre efter et nederlag, men jeg må ærligt indrømme blandingen af frustration, magtesløshed, og det at være så tæt på igen, tog hårdt på mig i sekunderne efter nederlaget.

På en og  samme tid var jeg ked af vi endnu engang havde tabt, endnu en gang følte jeg mig magtesløs, og på en eller anden måde også lidt stolt. Vi spillede som et hold, med klare tegn på forbedringer på mange af de problemer folk havde arbejdet med. Men samtidig også en træls følelse af at vi endnu engang måtte give fortabt, før det blev rigtig sjovt - jeg synes vi fortjente bedre.

Det hjalp at få renset hovedet. Jeg tog det først mulige fly hjem til Danmark, hjem til mine venner og familie for første gang i 4 måneder. Thanksgiving stod for døren i USA, og vi havde en uges pause, og den valgte jeg at bruge i Danmark. Jeg investerede i en flybillet hjem og fik styr på nogle VISA ting og lidt andet papirarbejde, der følger med at flytte, så det var rart.

Helt fantastisk uge, der blev tænkt meget lidt på CS, og meget mere på hel-flasker og sjov, noget jeg havde brug for efter en hård periode i USA. Ligeledes fik jeg nogle nye spændende bekendtskaber, noget der aldrig skader, ligemeget hvor man befinder sig i sit liv.

Tilbage til virkeligheden og tilbage til Los Angeles, hvor Zews imidlertid var flyttet ind i vores CS:GO lejlighed. Ovennævnte følelse af magtesløshed og skuffelse stammede nok mest fra det faktum, jeg aldrig blev tildelt en fast rolle på holdet. Jeg kom ind i stedet for s1mple, men fik aldrig tilnærmelsesvis samme frihed som ham, så i stedet prøvede jeg at gøre mig værdifuld som en slags halv/halv support-spiller i håbet om, det kunne gøre os bedre.

Kombinationen af det aldrig blev snakket igennem og der aldrig var klare aftaler, gjorde det nærmest umuligt for mig at gøre hverken fra eller til. Hvis de spillere du prøver at sætte op, ikke ved hvordan de skal sættes op, eller er uimodtagelige for din hjælp, kan det hurtig føles som om, man spilder sin tid og potentiale, og for mig er det en af de værste følelser forbundet med CS. Magtesløshed, og følelsen af man bare er der uden rigtig at være det, er en dræber, og skal for alt i verden undgås.

Jeg har personligt lært meget gennem årene i takt med min personlige udvikling, både som spiller og person. Jeg kunne for få år tilbage til tider være mindre rar at have som holdkammerat, da skuffelsen ved at tabe satte gang i nogle mekanismer, jeg endnu ikke havde lært at håndtere. Omvendt har jeg her i Liquid holdt meget igen.

Jeg har så stille som muligt prøvet at finde min plads på holdet uden at give til kende at jeg inderst inde måske ikke altid var helt tilfreds med tingene og det arbejde hver enkelt person lagde i sit job. Det er paradoksalt for mig, for det er en total omvæltning af, hvad jeg nok ville have gjort for bare to år siden. Dengang var der mere lyd på, og folk var såvidt aldrig i tvivl om, hvorvidt jeg følte mig tilfreds eller utilfreds - både på godt og ondt.

Det, og meget andet, fik jeg snakket lidt med Zews om, og jeg føler allerede nu, at vi er på rette vej, hvad det angår. Han har fået sat noget mere struktur på holdet, han har sagt tingene, som de var, og det lader til, at vi denne gang har forstået budskabet.

Det virker til samtlige spillere har fået nok af at være elendige, og den 1½ uges pracc vi har haft med Zews har været mere lærerig for os som hold, end de første 4 måneder jeg var en del af Team Liquid, og det siger ikke så lidt!

Jacob “Pimp” Winneche

#1 vnG
2017-03-10 09:27
Jacob har fandme, ihvertfald på papiret, rykket sig meget som menneske siden han trådte ind på scenen - stor respekt herfra =)
#2 Tazh
2017-03-10 10:59
Sig mig lige engang... Er det en Oreo is man kan købe?!
#3 GlogZ
2017-03-10 11:14
Ja, den har været der et stykke tid efterhånden :D
#4 Tazh
2017-03-10 11:26
Damn. Jeg er gået glip af noget godt! Er det ligesom de der Ben & Jerrys, med is i midten og kiks udenom?
#9 klimox
2017-03-13 13:30
Det er det og stykker af kiks i midten!
#10 Tazh
2017-03-13 13:45
Det lyder fandeme lækkert
#5 HUNDEN
2017-03-10 12:34
Jeg håber med tiden at vi igen ser dig på et dansk hold! Du virker til at spilde din tid derover :-)
#6 BarcodeNone
2017-03-10 18:39
Hmm men hvem skulle han lige nu gå ind på i DK? Og hvordan kan multi-kulturel erfaring være spild af tid?
Alt andet end lige er der pt. langt kortere vej til at kvall'e sig til mere eller mindre store LAN's for NA hold.
Og skal vi ikke lige se stanislaw-projektet kørt lidt mere afsted, før vi dømmer Liquid helt fortabte?
#7 HUNDEN
2017-03-10 22:11
Synes hans tid i Liquid indtil videre har været spild af tid CS relateret. Resultaterne er blevet dårligere og dårligere, de har ikke vundet noget som han også skriver gennem hans blogs - der er ingen sammenhæng i deres spil osv. Ja han har fået en masse livserfaring med at være boende i USA, hans engelsk har udviklet sig rigtig meget - der er mange positive ting ved hans tur i USA - men det er jo ikke det han kom for?

Jeg håber da for Jacob og Liquid at projektet går op i niveau og får et stabilt top niveau, nu når Stanis er kommet på hold, det ville jeg da elske for Jacobs skyld.
#8 BarcodeNone
2017-03-10 23:30
Men igen, hvordan skulle han have foregribet de begivenheder henover efteråret, og hvad kunne et modtræk have været? Jeg synes da man skal give al respekt for en mand der ikke giver op til trods for et hyper-stresset miljø, som der gives udtryk for.
Især bittert må det have været at se de to rivaler lykkedes med at vinde NA's første betydende trofæer i en menneskealder midt i al turbulensen.

På samme måde som Na'Vi, var de ændringer der blev sat i værk for Liquid inden Pimp kom til, jo tiltænkt for at bruge Peacemaker som fuld-IGL. Og stod de lige pludselig med håret i postkassen igen da Coach-hammeren faldt.

Held i uheld viste det sig jo at Zews i Immortals floppede for sidste gang på hjemmebane, så han i stedet kunne hjælpe et nødstedt hold.
Log ind eller opret en bruger for at kunne kommentere