En storslået karriere, som varede mere end et årti, er endelig slut for den svenske legende.

Et endeligt farvel: Historien om GeT_RiGhT

I en længere artikel tager Dust2.dk dig med hele vejen gennem GeT_RiGhTs karriere, fra han dominerede i 1.6, til den dobbelte titel som verdens bedste Counter-Strike-spiller og igen til NiPs fald i de senere år.

I går blev det officielt, at den svenske Counter-Strike-legende GeT_RiGhT vinkede farvel til karrieren som professionel CS:GO-spiller for i stedet at blive content creator for Dignitas.

Som en afslutning på en lang og gloværdig karriere bringer Dust2.dk derfor en længere artikel, hvor vi tager jer gennem GeT_RiGhTs rejse til toppen af Counter-Strike-scenen.

Det blev tidligere i dag afsløret i blandt andet en længere video fra Dignitas, hvor GeT_RiGhT taler om fremtiden - se videoen i bunden af artiklen.

Her er 'Historien om GeT_RiGhT'

Starten på en storslået karriere

GeT_RiGhTs karriere startede for alvor i 2009, hvor han i de sene teenageår dominerede i Counter-Strike 1.6 og i både 2010 og 2011 blev kåret som verdens næstbedste spiller af HLTV, mens han i 2009, året, han virkelig skabte et navn på scenen, vandt 'e-Sports Player of the Year'.

Dengang spillede han for fnatic med endnu én af Sveriges helt store legender, f0rest, og her vandt det daværende superhold seks af årets helt store turneringer såvel som årets måske største turnering, Intel Extreme Masters III.

Både i 2010 og 2011 fortsatte GeT_RiGhT altså også med at dominere for henholdsvis fnatic og SK Gaming, som han senere skiftede til, hvilket resulterede i to andenpladser på HLTVs liste over verdens bedste Counter-Strike 1.6-spillere, men det var først med udgivelsen af CS:GO, at GeT_RiGhT i sandhed viste, at han var verdens absolut bedste.

Verdens absolut bedste

Udgivelsen af den nyere version af Counter-Strike gav virkelig GeT_RiGhT mulighed for at markere sig som én af verdens absolut bedste spillere, da han, sammen med f0rest, Xizt, Fifflaren og friberg, dannede det nye NiP-mandskab.

Det - måske - mest succesfulde og legendariske mandskab i Counter-Strikes historie markerede sig tidligt som verdens klart bedste hold i de tidligere udgaver af CS:GO, og her var holdet anført af en ung GeT_RiGhT.

Det stjernespækkede NiP-hold var så altdominerende i de spæde år af CS:GO, at de vandt 87 maps i træk på LAN i 2012 og 2013 - en præstation, vi formentlig aldrig får at se igen - og dette resulterede selvfølgelig i, at holdets store stjerne, GeT_RiGhT, blev kåret som verdens bedste CS:GO-spiller i 2013.

Mens han blev MVP ved seks af de ti største turneringer i 2013, fortsatte stjernen på utrolig vis sine magtdemonstrationer i 2014 på trods af, at NiP ikke var lige så dominerende som før, og andre store hold og stjerner også kom til.

En grædende GeT_RiGhT kort efter Major-sejren i 2014.

Fortsat dominans og Major-sejr

Efter en tør periode i trofæskabet, hvor NiP i starten af 2014 måtte nøjes med en masse andenpladser, gik turen til Danmark og Copenhagen Games, inden svenskerne skulle forsvare DreamHack Summer-titlen i Jönköping lidt senere på året.

Til Copenhagen Games var det igen GeT_RiGhT-tid, da han sluttede som turneringens bedste spiller, mens NiP også tog sejren, inden han faldt af på den i den efterfølgende turnering i Ukraine, kort inden DreamHack Summer i Jönköping.

Foran hjemmepublikummet var det dog igen et dominerende svensk mandskab, som var mødt op, og her vandt svenskerne også titlen med en ung GeT_RiGhT i front, men inden årets anden Major, ESL One Cologne, faldt den svenske stjerne lidt af på den igen, hvorfor det ikke ligefrem stod skrevet i stjernerne, at NiP skulle vinde holdets første Major.

Inden Majoren udtalte GeT_RiGhT dog, at det var "tid til at vinde en Major", og dette gjorde svenskerne da også.

Anført af den 24-årige superstjerne fandt NiP niveauet frem, og især i finalerne var det GeT_RiGhT, som viste, hvorfor han dengang var verdens bedste Counter-Strike-spiller.

Efter et hårdt gruppespil, hvor NiP blot indtog gruppens andenplads, vågnede de svenske tropper nemlig op i slutspillet.

Med den ene vanvittige præstation efter den anden skød den store stjerne nemlig NiP til en Major-sejr, hvilket senere skulle vise sig at blive den eneste, GeT_RiGhT ville vinde i CS:GO.

For at slutte året af fortsatte den på daværende tidspunkt 24-årige superstjerne de imponerende takter i de efterfølgende turneringer, hvilket i sidst ende var nok til at sikre ham titlen som verdens bedste Counter-Strike-spiller for andet år i træk og for tredje gang i karrieren - anden gang, kåret af HLTV. 

Tiden som den bedste slutter

Den altdominerende GeT_RiGhT, som havde vist sig frem i verden i de sene år af Counter-Strike 1.6 og de tidlige år af CS:GO, var dog væk i 2015 og 2016, hvor han dog stadig var rigtig god.

I 2015 sluttede han, for første gang i fem år, uden for top-10 i HLTVs kåring af verdens bedste spillere, mens 2016 blev det sidste år med en top-20-placering, da han sluttede på 18. pladsen.

I løbet af de to år var det nemlig også slut med de mange turneringssejre for NiP, som blot formåede at vinde fire events på de 24 måneder, og her var det ikke ligefrem med GeT_RiGhT som stjernen.

De fire turneringssejre i 2015 og 2016 kan ses her, mens GeT_RiGhTs rating kan ses i parantesen til højre:

  • ASUS ROG Winter (2015) (1.18 rating - tredjebedst på holdet)
  • DreamHack Malmø (2016) (1.11 rating - næstbedst på holdet)
  • SLi StarSeries S2 (2016) (1.17 rating - næstbedst på holdet)
  • IEM Oakland (2016) (0.97 rating - femtebedst på holdet)

Faldet for NiP og GeT_RiGhT

Holdet, som i mange år var blandt de absolut bedste i verden, fortsatte med at dale i niveau i GeT_RiGhTs sidste år med NiP; 2017, 2018 og 2019.

I løbet af det tre år lange spænd blev det nemlig blot til én turneringssejr, nemlig IEM Oakland 2017, hvor svenskerne forsvarede og genvandt titlen som sejrherrer i det amerikanske.

Dette markerede dog også enden som superstjerne for Sveriges måske største Counter-Strike-legende, GeT_RiGhT, som altså ikke kom til at vinde flere store turneringer i sin karriere som CS:GO-spiller.

I 2019 sluttede et syv år langt eventyr med NiP for den svenske legende.

Alt godt har en ende

I 2019 sluttede eventyret. Et langt eventyr. Et 2564 dage langt eventyr, for at være præcis. Den 26. september 2019 kom det nemlig frem, at GeT_RiGhT og NiP skulle skilles, hvilket altså markerede enden på et syv års langt forhold og en sand æra.

En sand æra, som bød på mange øjeblikke og højdepunkter. Én Major-sejr, flere titler som verdens bedste spiller, mange turneringssejre, et utal af hjerter vundet verden over og et eftermæle sjældent set.

GeT_RiGhT var i løbet af de mange år hos NiP nærmest umulig at komme uden om, hvis man nævnte den svenske organisation, men alt godt har sin ende, og for mange lignede det måske et oplagt tidspunkt at slutte karrieren samme sted, som den blev skudt i gang i CS:GO, nemlig hos de svenske ninjaer.

Nye tider og nyt hold

I forbindelse med at være blevet bænket i NiP udtalte den nu 29-årige legende, at han stadig håbede på at kunne konkurrere på topplan, og et forsøg på dette blev en realitet i starten af 2020.

Sammen med sin holdkammerat igennem mere end syv år, f0rest, såvel som Xizt, friberg og norske hallzerk, genopstod Dignitas nemlig med et legendarisk holdkort, som igen så de mange legender samlet.

Lige så stor som hypen var, da holdet blev skabt, lige så fælt skuffede de svenske legender desværre i løbet af 2020.

Uden så meget som at have vist skyggen af fordums styrke, sluttede eventyret nemlig for én af de absolut mest betydningsfulde Counter-Strike-spillere gennem tiden, GeT_RiGhT, i september 2020.

Smidt på porten i NiP og nu igen i Dignitas. Denne gang skulle det dog vise sig at blive enden på en ellers lang, stor og ikonisk karriere, hvor svenske GeT_RiGhT i sandhed formåede at sætte sit præg på Counter-Strike.

Dignitas blev enden på karrieren som Counter-Strike-spillere for én af spillets mest ikoniske personer.

Hvad så nu?

Der var meget, som pegede på, at GeT_RiGhT trak sig fra Counter-Strike for i stedet at skifte til ét andet spil, VALORANT, men sådan skulle det ikke vise sig at blive.

I løbet af de seneste måneder som bænket CS:GO-spiller hos Dignitas har GeT_RiGhT taget tid til sig selv og til at få styr på sit helbred, men i fremtiden går han atter tilbage til gaming.

I stedet for at skifte levevej og blive professionel i ét andet spil, så kommer den levende legende dog til at spille en lang række spil i fremtiden, når han skal være content creator for Dignitas, men her kommer han altså ikke til at konkurrere i spillene.

Men selvom den svenske legende nu takker af med den professionelle karriere, så afkræfter GeT_RiGhT ikke helt, at han er færdig på topplan, da man, som han selv siger, 'aldrig ved, om man får trang til at spille igen'.

For nu ser det dog ud til, at vi må leve uden GeT_RiGhT som en del af den professionelle Counter-Strike-scene.

Et - måske - endeligt farvel

2020 blev året, hvor vi sagde farvel til et af spillets absolut største ikoner gennem tiden, og et af de største ikoner, vi måske nogensinde kommer til at se.

GeT_RiGhT udviklede sig med spillet, og er blevet indbegrebet af Counter-Strike. Han var med fra spillets spæde år og var en dominerende faktor i hele CS:GOs levetid, mens han havde sin storhedstid i starten af CS:GO.

Bag sig efterlader den svenske legende et eftermæle så stort, vi måske aldrig får lignende at se igen, og det er med tungt hjerte, vi alle må tage afsked med én af de største legender, vi har haft i Counter-Strike.

Om dette er et endeligt farvel eller blot et på gensyn, må tiden vise, men én ting er sikker: Uanset hvad, vil GeT_RiGhT blive set på som et af de helt store ikoner i Counter-Strike, og han har på mange måder gjort spillet til dét, det er i dag.

En af Counter-Strikes helt store legender er nu officielt færdig som professionel spiller.

Se videoen, hvor GeT_RiGhT taler om fremtiden, herunder:

#1(Med 1 svar)
17. januar 2021 kl. 09:11
DMGZ
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Sølv Sæsonkort Sæson 15
God artikel, Sand!
#12(Med 0 svar)
18. januar 2021 kl. 10:14
TheUltimo
Virkelig god! Godt arbejde Sand!
#2(Med 2 svar)
17. januar 2021 kl. 10:06
mamas
87 maps i træk på lan. Det er jo fuldkommen vanvid jo!!
#4(Med 1 svar)
17. januar 2021 kl. 10:59
Rubel
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Den gang var niveauet heller ikke hvor de er i dag. Ja, de var i totalt dominans, men det ville aldrig kunne lade sig gøre i dag.
#6(Med 0 svar)
17. januar 2021 kl. 12:06
tromlereN
Man skal lige huske at NiP holdet satsede hele butikken og skiftede til csgo 6 måneder før de andre tophold, resten af scenen ville lige gøre 1.6 og source færdig og whine lidt over csgo, før de gik i krig med det. Så NiP gutterne havde en kæmpe fordel i starten af spillet. Dét kombineret med et solidt roster gjorde 87 maps i træk muligt. Bare se hvor dårlig fiflaren egentlig var da de andre hold begyndte at spille csgo for alvor :D

Hilsen tromlereN
#3(Med 0 svar)
17. januar 2021 kl. 10:22
PEGASUS
Vemodigt. Shit en legende..
Glad for at jeg nåede at spille mod ham, tilbage til Copenhagen Games 2012
#5(Med 0 svar)
17. januar 2021 kl. 11:20
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Han var en legende. Samtidig når det er sagt, burde han nok have trukket stikket lidt før I sin karriere, nogle brænder ud langt før andre.
Han er kun lige fyldt 30 og har sejlet de sidste 3 år desværre :(
Men hold kæft hvor var det også bare god cs at se nip dominere i 13 og 14. Kan tydeligt huske deres vanvittige Nuke og deres overlegne movement ift. Deres modspillere.
Specielt major sejren hvor get right sidder sig på halen og begynder at græde gik lige i sjælen :D
#7(Med 0 svar)
17. januar 2021 kl. 13:21
whitebear22
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Et farvel til en legende.

Året i Dignitas pyntede ikke på eftermælet, men man må gå ud fra, at han elsker spillet så meget, han ikke var parat til at trække stikket.
#8(Med 0 svar)
17. januar 2021 kl. 13:23
Hippi
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Sølv Sæsonkort Sæson 16
Håber den nye livsstil med at være content creator er noget for ham.
#9(Med 0 svar)
17. januar 2021 kl. 13:26
Hollow
Fantastisk skrevet!
#10(Med 0 svar)
17. januar 2021 kl. 17:47
sekke
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Sølv Sæsonkort Sæson 15
God artikel og dejligt lige at få en lyntur igennem hans karrierer, specielt til de lidt yngre herinde. :)
#11(Med 0 svar)
17. januar 2021 kl. 18:15
noche
Støttet Dust2.dk med 2 julekugler i 2019
Et værdigt skriv for en af historiens bedste CS spillere.

Husker da han kom frem, hvor meget jeg selv var imod hans oversatsede måde, at spille CS på - i stedet skabte han en helt ny måde for folk at tænke CS på, og gjorde sin stil til en perfekt blanding af disciplin og det uventede og overraskende element. Udover at være et helt særligt talent, så skal det aldrig underkendes, hvor meget han har arbejdet og trænet for at nå dertil.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.