MAD Lions har været igennem en længere rejse det sidste års tid.

Historien om vaskebjørnens forvandling til dyrenes konge

I en længere artikel tager Dust2.dk dig med hele vejen gennem MAD Lions' rejse fra de blev solgt af Tricked, til sejren i Flashpoint og til de for ganske nylig hentede refrezh og HooXi.

Det danske MAD Lions-mandskab har haft et ganske turbulent år, som har stået på adskillige udskiftninger, massiv kritik samt en sejr i den første udgave af Flashpoint. Nu står Flashpoint 2 for døren, men er det muligt for løverne atter at indtage tronen?

Nye tider bringer nye resultater

Historien starter helt tilbage i december 2019, da det daværende Tricked-mandskab - som dengang talte HUNDEN, Bubzkji, roeJ, acoR og sjuush - blev solgt til den spanske organisation MAD Lions for den nette sum af mellem 2,4 og 3 millioner danske kroner. 

Tre måneder inde i det nye år valgte MAD Lions dog at sige farvel til deres erfarne in-game leader, HUNDEN, hvorefter de tilføjede AcilioN til holdkortet. Og det var da bestemt ikke nogen nem opgave, den tidligere Copenhagen Flames-spiller blev sat på, da holdet kort efter rejste til Los Angeles for at deltage i den nye turnering, Flashpoint.

HUNDEN (til højre) blev byttet ud med AcilioN (i midten) allerede tre måneder inde i projektet.

Flashpoint var længe rygtet under et andet navn, B Site, men i starten af februar blev den nye liga officielt annonceret. Forskellen fra denne og mange andre ligaer var dog markant, idet holdene skulle købe sig ind i ligaen og dermed blive partnere, hvorfor ned- og oprykning ikke er muligt.

Her var MAD Lions én af mange store organisationer til at købe sig ind sammen med blandt andre Cloud9 og MIBR.

Det gik nærmest legende let for MAD Lions i Flashpoint 1, hvor de spillede sig i finalen og dermed skulle møde MIBR. Her blev det til en 2-1-sejr til danskerne, som derfor kunne kalde sig sejrherrer i Flashpoint 1, og desuden tage præmiesummen på over 3,4 millioner kroner med hjem.

Vores forventninger var ikke helt klare, fordi vi skiftede in-game leader lige inden vi tog afsted, og det var en ret stor omvæltning. Det kan ofte tage noget tid, før det kommer til at fungere, når man skifter calleren, og det var vi også klar over, så vi havde nok alle en forventning om, at vi nok skulle nå langt, men at gå hele vejen var ikke noget, vi følte ville blive nemt, fortæller roeJ.

Det var da heller ikke med opbakning fra hjemmefronten, at den nye holdkaptajn AcilioN rejste med løverne til Los Angeles.

Skiftet fra den nærmest folkekære HUNDEN til den yngre AcilioN blev nemlig mødt med stor kritik fra den danske Counter-Strike-scene, og MAD Lions blev udsat for massiv kritik efter skiftet.

Der var helt klart et pres på os, efter vi skiftede ud, og det tror jeg også godt, at vi alle kunne mærke under hele turneringen. Jeg tror dog, det var med til at give os alle ekstra motivation og ekstra lyst til at arbejde endnu hårdere for at vise, at det var den rigtige beslutning. Vi arbejdede sindssygt hårdt under hele turneringen, og jeg har aldrig følt mig så udbrændt, som jeg gjorde dagen efter, vi havde vundet. Heldigvis var alt arbejdet det hele værd, og det var virkelig en nice følelse at sidde med, mens jeg genopladede batterierne på vores fridage efter eventet, fortæller roeJ til Dust2.dk.

Ny kaptajn og styrmand ved roret

Til trods for kritikken og det øgede pres kunne MAD Lions kalde sig sejrherrer i Flashpoint 1, hvorefter de formåede at tilkæmpe sig en plads lige uden for top 10, da de landede på en flot 11. plads på verdensranglisten - en placering, som endnu er den højeste, mandskabet har opnået.

Ganske få måneder efter succesen i Flashpoint begyndte rygterne dog at svirre, da storholdet Astralis øjensynligt havde Bubzkji i kikkerten. Der gik da heller ikke længe, før Astralis kunne annoncere, at de tilføjede den unge sjællænder til holdkortet, som nu bestod af hele syv spillere - dog med to sygemeldte spillere i form af gla1ve og Xyp9x.

Et halvt år i MAD Lions-trøjen blev det til for Bubzkji, som skiftede til Astralis i juni.

I starten af november deltog coachen peacemaker i HLTV Confirmed, og her løftede han sløret for, hvordan Bubzkjis afgang fra holdet havde påvirket løverne.

Først mistede vi Bubzkji, som var en meget vigtig spiller, en meget vigtig brik på holdet. Jeg tror, at jeg på en måde undervurderede vigtigheden i at have Bubzkji på holdet - jeg kunne se, at han var meget talentfuld, men da vi mistede ham, var vi nødt til at finde nye måder at spille uden ham.

Efter Bubzkjis afsked skulle MAD Lions på jagt efter en ny spiller. Inden holdet blev fuldt dansk igen, spillede de i en kort overgang med polske innocent, da den bænkede NiP-spiller Lekr0 havde takket nej. Det blev dog aldrig til de helt store præstationer med innocent på holdet, hvorfor løverne atter måtte på jagt.

I sidste ende faldt valget dog på ikke blot én, men hele to spillere, nemlig HooXi og refrezh, som på daværende tidspunkt spillede for x6tence. De to spillere skulle erstatte henholdsvis AcilioN og innocent, hvorfor holdet nu atter fik en ny in-game leader i form af 25-årige HooXi.

I HLTV Confirmed satte peacemaker da også ord på, at de mange udskiftninger bestemt ikke har været nemme for holdet. Især in-game leaderen er en svær rolle at skifte ud, uddyber han.

Jeg tror, de her spillerudskiftninger er det, der har påvirket os mest; at miste Bubzkji, og så konstant at skifte in-game leader. Det der er med at skifte in-game leader gør, at der er et helt nyt system, der skal udvikles, og mappoolen skifter, fordi der pludselig er en in-game leader, som ikke kan lide at spille et map, hvor vi var rigtig gode før.

peacemaker gæstede HLTV, hvor han blandt andet snakkede om Bubzkji og refrezh.

I HLTV Confirmed kunne peacemaker desuden afsløre, at MAD Lions havde refrezh i kikkerten allerede tidligere på året, dengang som erstatning for Bubzkji. På daværende tidspunkt ønskede refrezh dog ikke at forlade x6tence til fordel for MAD Lions.

Jeg fik tilbuddet om at joine MAD Lions som erstatning for Bubzkji, men på det tidspunkt ville jeg gerne satse på mit eget hold, da jeg troede meget på os. Jeg følte mig heller ikke helt klar til at træde i Bubzkjis fodspor, fordi han er en rigtig dygtig spiller, som spillede en stor rolle på holdet. Da MAD Lions så kom efter sommerpausen og spurgte igen, og denne gang også ville have HooXi, var jeg langt mere interesseret. HooXi er en af de dygtigste IGLs, jeg har arbejdet sammen med, så det spillede en stor rolle, at de ville have os begge to, fortæller refrezh til Dust2.dk.

Processen er vigtigst - men Flashpoint 2 skal vindes

Nu står MAD Lions over for anden sæson af Flashpoint, som løber frem til den 6. december, og som endnu engang har en enorm præmiesum i form af 1 million dollars.

Her er det dog med markant niveauforskel på holdene kontra Flashpoint 1, idet hold som OG, BIG og fnatic denne gang er på deltagerlisten.

Med blot en måneds træning bag sig bliver det derfor spændende at se, om MAD Lions kan spille op mod de øvrige tophold. Forberedelsen har dog været med den begrænsede træning in mente, afslører HooXi, som også har en klar forventning til Flashpoint 2.

Vi har selvfølgelig haft noget tid til at pracce, inden vi gik i gang med at spille officielle kampe, hvilket var rart for en gangs skyld. Når det så er sagt, finder man først rigtig ud af, hvad der virker, og hvad der ikke gør, når man har været igennem et par officielle kampe, og vores skema har været stramt, efter vi fik hul på bylden.

I forhold til om vi har haft nok tid til at lege med i toppen af Flashpoint, så vil jeg mene, vi allerede har bevist, at vi har niveauet til at spille med, hvor det er sjovt. Vores forventninger til Flashpoint er klare, vi vil vinde turneringen, udtaler HooXi til Dust2.dk.

Men hvordan ser fremtiden ud for MAD Lions? Holdet ligger lige nu nummer 28 på verdensranglisten, men 22-årige refrezh håber og tror på, at mandskabet vil nå langt - i hvert fald på sigt.

Jeg vil gerne sige, at vi drømmer om at komme i top 20 eller top 10, men det virker lidt som et standard-svar. I stedet vil jeg sige, at vi lige nu fokuserer på processen, og på at gøre os bedre både individuelt og som hold. Vi fokuserer generelt mere på udviklingen på lang sigt, så det handler ikke så meget om at komme i top 20 i næste uge, men mere at vi gerne vil blive rigtig gode over tid. Energien vi lægger i vores træning er rigtig høj, og vi prøver at effektivisere den så meget som muligt. Vi ved nemlig, at træningen lægger fundamentet for vores spil, så det er en rigtig høj prioritering for os.

For nylig blev det da også til hele to 2-1-sejre mod svenske fnatic, som tæller de garvede spillere flusha, KRIMZ, JW og Golden, samt den nye stjerne Brollan. Med den seneste sejr over svenskerne formåede MAD Lions dermed at spille sig videre til slutspillet i Flashpoint 2, hvori deres næste kamp finder sted på fredag.

Om MAD Lions kan holde det høje niveau kørende - og om det atter bliver til en sejr i Flashpoint - vil kun tiden vise.

#1(Med 0 svar)
17. november 2020 kl. 09:48
fribz
God artikel og fantastisk historie. Det hold og mange af spillerne har fået meget, men ikke nok ros og anerkendelse. Det er fantastisk hvad de har udrettet og stort tillykke med alle spillernes karriere og hvor de er nået til.
#2(Med 0 svar)
17. november 2020 kl. 10:05
Kjasper
Rigtig god læsning, godt arbejde.
#3(Med 0 svar)
17. november 2020 kl. 12:30
bruja
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Der er håb for overskrifterne igen <3
#4(Med 0 svar)
17. november 2020 kl. 12:43
Martin
Dust2 fantasy vinder
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
"Jeg tror, at jeg på en måde undervurderede vigtigheden i at have Bubzkji på holdet."

:D
#5(Med 0 svar)
18. november 2020 kl. 12:38
sekke
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Rigtig god artikel. Jeg vil nok kalde mig MAD Lions fan, så det skal jeg vel sige. De nye tilføjelser af refrezh og hooxi er enormt spændende. :)
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.