BLAST bekræfter: Dropper aftalen med NEOM

Aftalen mellem BLAST og den saudiarabiske by NEOM er nu officielt skrottet.

BLAST har efter et par uger med voldsom kritik fra hele CS:GO scenen droppet samarbejdet med den saudiarabiske fremtidsby NEOM.

Det bekræfter turneringesarrangøren, der er delvist ejet af den danske stat, over for B.T.

Ifølge Iain Twine er BLAST i fællesskab med NEOM nået frem til en aftale om, at kontrakten mellem de to parter bliver opsagt.

Vi kan bekræfte, at vi har nået en fælles, professionel og respektfuld aftale med NEOM om at opsige vores kontrakt.

Allerede i går kunne HLTV.org afsløre, at beslutningen var truffet, da mediet havde talt med flere anonyme kilder med viden omkring situationen.

Det er dog først i dag, at BLAST selv bekræfter, at aftalen bliver lagt i graven.

NEOM er et prestigeprojekt i Saudi-Arabien, som har været kritiseret voldsomt, da det saudiske styre blandt andet er anklaget for jage en stamme på flugt for at få plads til at bygge byen. Derudover er Saudi-Arabien berygtet for at krænke menneskerettigheder med blandt andet kvindeundertrykkelse og forbud mod homoseksualitet.

B.T. har forsøgt at få svar på en række opfølgende spørgsmål, men det har ikke været muligt at få yderligere kommentarer fra BLAST.

#1(Med 2 svar)
13. august 2020 kl. 11:43
whitebear22
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Det er usselt, at der ikke medfølger en begrundelse for hverken den ene eller den anden beslutning...
#3(Med 1 svar)
13. august 2020 kl. 11:50
Accepted
Støttet Dust2.dk med 2 julekugler i 2019
Begrundelserne for begge er vel ret så åbenlyse, dem behøver man næppe en officiel begrundelse for at regne ud selv. Derudover tænker jeg ikke at man som seer er forpligtet til nogen som helst begrundelse når det kommer til den slags, så længe det blev opsagt burde communitiet at være tilfreds.
#4(Med 0 svar)
13. august 2020 kl. 11:54
whitebear22
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Selvfølgelig bør man ikke stille sig tilfreds med indgåelse og opsigelse af aftalen i tavshed.

Og netop begrundelsen for indgåelsen bør italesættes, særligt henset til moses’ brev til Blast. Der er en masse, som er/har været klemt i det her.

Bare at lave aftalen og opsige den igen uden skyggen af forklaringer er under lavmålet imo :)
#2(Med 0 svar)
13. august 2020 kl. 11:44
Hateville
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Det var vist en no-brainer.
#5(Med 0 svar)
13. august 2020 kl. 12:23
Martin
Dust2 fantasy vinder
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Jeg synes altså det er rough.
#6(Med 20 svar)
13. august 2020 kl. 13:17
JawBreaker
Så fik folkets domstol deres vilje. Men gad vide hvor de henne når majoren i Brasilien starter, eller næste turnering i Kina..
#7(Med 0 svar)
13. august 2020 kl. 13:21
whitebear22
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Hjemme pga. COVID-19, hvilket blot øger behovet for underholdning over afstand ;)
#8(Med 10 svar)
13. august 2020 kl. 14:25
sekke
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Af ren nysgerrighed, hvad er der galt med Brasilien ud over den formåede korruption?
#9(Med 0 svar)
13. august 2020 kl. 14:41
sekke
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Sølv Sæsonkort Sæson 15
formodet*
#12(Med 7 svar)
13. august 2020 kl. 15:22
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Hvis man skal finde ligheder mellem Brasilien og Saudi Arabien i den her kontekst, så kunne det være noget med at Brasiliens præsident Bolsanaro også skider på de indfødte i Amazonas, og glædeligt vil tvangsflytte dem for at fælle mere amazonas. Han er desuden også homofob og chauvanist. (og skabsfacsist)

Men det er jo så også rimelig meget ved siden af pointen, da ESL og Valve ikke bliver betalt af Bolsanaro for at holde Majoren i Amazonas regnskov....
Men det er bare nemmere at være lidt edgy og skrive noget om folkets domstol end det er at sætte sig ind i tingene i guess.
#15(Med 0 svar)
13. august 2020 kl. 23:14
cleansation
Godt skrevet, og svært at være uenig... Selvom nogen nok skal prøve
#20(Med 5 svar)
14. august 2020 kl. 08:52
JawBreaker
Ja, lad os vende hovedet den anden vej, bare fordi det ikke lige direkte har noget med os at gøre.

Det svare lidt til du ser et slagsmål i byen, og ikke bryder ind, selvom du kan se du kan hjælpe..

"Det jo ikke mig som får tæsk" ..

Igen, glimrende eksempel på den danske dobbelt moral.
#21(Med 4 svar)
14. august 2020 kl. 11:11
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Synes nu mere den passende metafor er Don Quijote der slås mod vindmøller. Man skal tage kampen, der hvor kampen er, og ikke finde på uhyrer, hvor der står vindmøller.

Jeg kender en del brasilianere, hvoraf en af dem stiller op politisk for arbejderpartiet. Han får min fulde opbakning, så meget som jeg kan give herhjemme fra, fordi jeg ved han er idealist og gerne vil folk det bedste. Jeg ville med glæde besøge Brasilien igen, samt se en CS turnering der bliver afholdt der.
Jeg kender også tyrkere der sidder i fængsel på deres 5. år for deres kritik af Erdogan, men det betyder ikke at jeg ikke vil besøge de tyrkere jeg kender og købe mad i de lokale markeder.
Til gengæld protesterer jeg mod den farce, det har været, at tyrkiet er et af de "potentielle" EU indlemmelseslande og derved kan få økonomisk støtte til at nå nogle mål, som styret på ingen måde har i sinde at nå. Eller når EU smider penge efter Tyrkiet for at lave masseflygtningelejre mod Syriens grænse.
Jeg bakker op, når Norge beslutter at trække deres betydelige støtte til Brasilien for at varetage Amazonas regnskove, og jeg synes EU burde stoppe med at importere træ fra Brasilien.

Hvis jeg skulle prøve at rette lidt op på din analogi, så ville den være: Det svarer lidt til at du ser et slagsmål i byen, hvorefter du nægter at gå ind i 7-eleven ved siden af og købe din favorit gamerdrik og desuden sværger aldrig at besøge byen igen, samt ikke vil støtte nogen foretagender i byen overhovedet, lige meget om de har noget at gøre med slagsmålet at gøre.

Fed holdning.

Men lad os da bare fortsætte med de der super scenarier.
Det du siger er, at du faktisk har tænkt dig at flytte ud af Danmark og boykotte al kontakt hertil fordi vores flygtningelejre har kummerlige vilkår.
Du vil faktisk aldrig mere besøge Dust2.dk fordi det er jo et dansk foretagende, og Danmarks håndtering af Grønland har været medvirkende til, at det har den højeste selvmordsrate i verden.

Glimrende eksempel på den danske dobbelt moral.

Hvis du gerne vil modbevise mig, så prøv at fortæl mig hvad DU personligt gør for alle de her ting du jo kan se er helt gal i verden.
#26(Med 0 svar)
16. august 2020 kl. 11:01
myhre
Jeg blev sgu halv liderlig af den lyriske og levende måde du skriver på. Bliv dog forfatter, gider du?
#27(Med 2 svar)
17. august 2020 kl. 09:33
JawBreaker
Du har forstået at jeg IKKE synes BLAST skulle droppe samarbejdet ik?

Jeg synes nemlig ikke det vores opgave at blande os i hvordan andre lande gør tingene. Det er så mange eksempler på hvor det gået galt og kun gjort tingene værre for dem som bor der.

Så nej, jeg er ikke dobbeltmoralsk når jeg har en iPhone lavet under kummerlige forhold, eller tøj lavet i Indien eller Bangladesh. For jeg ved godt det måske ikke er lavet som det ville være lavet herhjemme.

Men jeg sidder ikke med den ene hånd og peger fingere, mens jeg med den anden rager til mig. Hvilket er det folk gør når de sviner BLAST til for at samarbejde med NEOM, men stadig vil støtte ESL når de laver turneringer i Brasilien eller Kina.
#28(Med 1 svar)
17. august 2020 kl. 15:49
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Jo, det var faktisk den holdning jeg ville skyde på du havde, selvom det ikke er den du har givet udtryk for.

Jeg forstår dig godt i princippet om, at man ikke nødvendigvis skal blande sig i selvstændige nationers interne affære, selvom jeg ikke helt er enig.

Men jeg håber også, at du godt forstår, at når Blast vælger at indgå samarbejde med NEOM, så blander de sig også i SA's interne affærer.

Og når du køber din iPhone lavet under kummerlige forhold eller tøj lavet i Indien eller Bangladesh - som du godt ved ikke er lavet under ordentlige forhold - jamen tillykke, så er du faktisk med til at opretholde de firmaer og stater, der lever af at udnytte fattige mennesker.
Om du vil det eller ej, så blander du dig i hvordan andre lande gør tingene.

Og det gør jo, at det bliver meget svært at navigere etisk og moralsk i den her verden. Ingen af os er helgener. ingen af os har patent på den 100% sande moralske levevis.

Det jeg har svært ved at sluge er, at det der går dig mest på i den her sag er, når folk prøver at handle efter deres eget moralske kompas.

NEOM tvangsforflytter et helt folkefærd, og manden bag likviderer kritiske journalister ----- det vil jeg ikke blande mig i.

Danskere finder det forkert at være medvirkende til NEOM ------ How dare they!
#29(Med 0 svar)
17. august 2020 kl. 20:54
JawBreaker
Folk må da gerne være kritiske. Men jeg brækker mig når de samme folk så netop køber tøj fra Bangladesh og en iPhone fra Kina.

Det jo dobbeltmoralen jeg peger fingere af.
#16(Med 0 svar)
13. august 2020 kl. 23:48
JawBreaker
Hvad er der IKKE galt med det land? Prøv google lidt, så vil du se de ikke er et hak bedre end SA.
#10(Med 7 svar)
13. august 2020 kl. 14:42
cleansation
Folkets domstol Haha.

Der er masser problematikker i Kina og Brasilien også, helt bestemt, og alligevel måler det sig ikke med det her neom projekt.

Men ja hvordan bilder folk sig ind af ytre sig om det?! Især dem som arbejder for blast! De skal bare lukke røven! De har garanteret også en iPhone så hvorfor skal de ikke også støtte op om et projekt hvor de lige nu smider folk fra hjem, eller har nogen gode events med halshugning af homoer og andre problematiske befolkningsgrupper!
#17(Med 6 svar)
13. august 2020 kl. 23:49
JawBreaker
#18(Med 4 svar)
14. august 2020 kl. 00:20
cleansation
Heldigvis støtter jeg bestemt heller ikke det, og heldigvis gør de heller ikke det for en fucking major i Brasilien. Modsat neom hvor hele projektet er grundlagt på det.
#19(Med 1 svar)
14. august 2020 kl. 08:51
JawBreaker
Okay, så når andre i landet gør det så det okay. Så vender vi bare hovedet den anden vej?

Glimerende eksempel på den danske dobbelt moral..
#25(Med 0 svar)
16. august 2020 kl. 01:29
cleansation
Men jeg vender ikke hovedet den anden vej? Jeg er bestemt heller ikke fan af en major i brasilien, selvom jeg ikke mener det er på niveau med neom.
#23(Med 1 svar)
15. august 2020 kl. 16:36
Memel0rd
laeser jeg forkert, eller paastaar du at hele Neom projektet er baseret paa at de vil have en csgo major i Saudi?
#24(Med 0 svar)
16. august 2020 kl. 01:28
cleansation
Ja. Simpelthen. De glæder sig så meget til at få Anders derned
#22(Med 0 svar)
14. august 2020 kl. 11:18
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Perfekt eksempel på et andet event der skulle være boykottet, ligesom NEOM.

Men også flot at du linker til en artikel der slutter af på den her måde:
To Go or Not to Go

In light of this information, some travelers may wonder whether they can travel to Brazil and attend the Olympics in good conscience.

According to Sarah Faith, Marketing Executive at Responsible Travel: “There are very few places, if any, in the world without any underlying issues. However, we don’t believe that boycotting a destination is the answer to improving issues in the country. We believe that tourism, done well, can play a key role in tackling these issues head-on.”

The key is to make responsible and informed travel decisions. “We genuinely believe that in most cases, if you choose a tour operator with a strong responsible tourism policy, it is possible for your holiday to benefit local communities,” Faith said.

“If you take steps to ensure your money reaches local hands rather than governments then your trip will ultimately be doing more good than harm.”
#11(Med 1 svar)
13. august 2020 kl. 14:42
Honket
Fedt de har fået opsagt aftalen.
Om det kunne være håndteret bedre offentligt er lidt svært at kommentere på når man ikke aner hvad Blast har skrevet under på til at starte ved og under hvilke vilkår den er blevet opsagt.
#13(Med 0 svar)
13. august 2020 kl. 16:16
noche
Støttet Dust2.dk med 2 julekugler i 2019
Mohammed Bin Salman endte i gabestokken hos stort set alle efter mordet på Jamal Khashoggi, så deres fremstød må være et forsøg på at formildne omstændighederne. Det vil sige finansiel støtte til vestlige projekter og partnerskaber, som sidenhen ville kunne trækkes til NEOM City for at være et led i at trække arbejde og turister til fremtidsbyen. Grundet klimaet i SA og stigningen indenfor esport er det ikke svært at tænke sig til, hvorfor det er her, der er forsøgt at lave flere aftaler - og formentlig udtænkt af McKinsey og/eller Boston Consulting Group, der er NEOMs rådgivere.
Hvor meget støtte, og hvorvidt et partnerskab var omfattet af at BLAST fik del i et venue er selvfølgelig svært at spå om, men det tegner til at kunne have været en omfattende aftale, i hvert fald på sigt.
#14(Med 0 svar)
13. august 2020 kl. 21:34
MrBlond
Super godt, de fik opsagt det men shit noget der har været med det.
#30(Med 0 svar)
18. august 2020 kl. 14:41
p1xar
Aldrig prøv blast rats
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.