Opret Log ind
I Randers er der fokus på fællessskabet og fødekæden
Kronjyllands Esport & Tech Klub vokser snart med 100 kvm, så foreningen kan blive et endnu større fællesskab. Fokus er ikke på eliten, men formanden synes nu alligevel, at det kunne være sjovt at huse et top 10 hold en dag.
Skrevet af: Sander    30. juli 2020 11:05      

Foreningslivet er en stor del af Danmark, men det er ikke kun fodbold og badminton, man kan gå til, for esport-foreninger er virkelig blevet en ting og flere og flere kommer til.

En af disse foreninger er Kronjyllands Esport & Tech Klub.

Foreningen blev startet i september 2018 og har til huse i nogle lokaler i Randers, hvor de cirka 100 medlemmer kaster sig ud i alt fra Counter-Strike til programmering.

Et af Kronjylland Esports CS:GO hold har senest gjort sig bemærket i Elgiganten Ligaen 1. Division Y, hvor det blev til en 5. plads, men trods et godt CS:GO hold handler det om meget andet end bare resultater.

Målet er at skabe både et off- og online samlingssted, hvor man kan nyde sin hobby med ligesindede, uanset niveau og baggrund. Herudover vil vi frygteligt gerne være med til at spille andre stærke og bidrage, hvor vi kan. Der er fx p.t. et par andre organisationer, der kvit og frit låner servere af os, og vi håber at skabe nogle fælles muligheder for bootcamps mv. for de hold, der er en del af dette, siger Bjarke Nordentoft, som er formand i Kronjyllands Esport & Tech Klub.

I en online verden er der oftest kortere mellem spydigheder og drillerier, men netop dette er en vigtig problematik at have fokus på for formanden. Ikke kun internt i foreningen men helt generelt.

Den vigtigste grundsten for mig som formand er nok, at vi skal kunne rumme hinanden, uanset hvordan folk er. Vi tolererer ikke, nogle holdes udenfor, drilles, ignoreres eller grines af. Vi skal respektere og hjælpe hinanden, hvor vi kan, og når vi kan.

Fantastiske Fællesskaber

Det er ikke kun i esport, der bliver lagt mærke til Bjarke Nordentoft og resten af kræfterne bag foreningens arbejde, for i slutningen af 2019 blev Kronjyllands Esport & Tech Klub udvalgt til at være blandt de fem finalister til Fantastiske Fællesskaber 2019 i Østjylland.

Den flotte nominering skyldes blandt andet Kronjyllands Esport & Tech Klubs fokus på både læring og de sociale kompetencer i en CS:GO-verden, hvor der ofte er fokus på eliten.

Jeg ser mange andre foreninger, der er fantastiske og fortjener den nominering, dommerne udvalgte os som en af fem finalister, fordi vi har et særligt fokus på en blanding af læring og sociale kompetencer, udover de mere hardcore spil-kompetencer, siger Bjarke Nordentoft.

Også foreningens fokus på programmering er der blevet lagt vægt på.

Vores Tech Klub arbejder jo med, at børn lærer programmering og arbejder med robotter, og der skiller vi os ihvertfald meget ud fra andre esport-foreninger. Gør det os bedre? Nej, det mener jeg ikke, men det gør, at vi har et andet fokus.

Kronjyllands Esport & Tech Klub vandt ikke titlen og checken på 100.000 kroner, men det er stadig en nominering, som man er meget stolt af i foreningen.

Sådan ser esport-lokalet ud.

Fødekæde af nye talenter

Udover den klassiske model med medlemmer, der betaler kontigent, huser Kronjyllands Esport & Tech Klub også et CS:GO hold sammensat af spillere ude fra. Det er dette hold, som snuppede femtepladsen i sidste sæson af Elgiganten Ligaen 1. Division Y.

Det handler både om at få noget reklame og omtale men også om at give nogle talentfulde spillere nogle gode rammer.

Tankerne bag vores mere etablerede CS:GO hold, der kan lege med på et højere niveau, er, at vi egentlig syntes, det kunne være lidt spændende at være med deroppe og få lidt positiv reklame den vej fra, og herudover at skabe gode rammer for nogle dygtige spillere, som gerne vil mere. Vi kræver faktisk mega lidt af vores hold, tilbyder en del og føler faktisk, at vi får mere tilbage ved at udvise en masse tillid og frihed.

Selvom holdet, der tæller spillere som ko5te og vazion, viser gode takter, er det ikke et mål for Kronjyllands Esport & Tech Klub at de på sigt skal spille sig op i top 10.

Det kunne da være sjovt at huse et top 10 hold, og jeg tror reelt også på, at vores nuværende hold har potentiale til at komme derop, eller ihvertfald tæt på. Men det er ikke et mål i sig selv, så vil vi egentlig hellere huse tre til fem top 11-30 hold og skabe en base for at løfte sub-toppen. Der er mange organisationer, der er mere skarpe på elite end os, så kan vi være med til at facilitere noget af fødekæden af nye talenter, så er vi super tilfredse, afslutter Bjarke Nordentoft.

Holdet kan også i næste sæson følges i Elgiganten Ligaen 1. Division, hvor de skal forsøge at rykke op.

Kronjyllands Esport & Tech Klub har skaffet finansiering fra blandt andre Lokale & Anlægsfonden, Realdania, Randers Kommunes Landsbypulje til en tilbygning på 100 kvm, så foreningen går fra 35 kvm til 135 kvm.

Det betyder blandt andet, at der kommer et ekstra esport-lokale og et meget større fællesrum, så foreningen kan komme til at huse endnu flere medlemmer, når tilbygningen står færdig.

#1 KarK
2020-07-30 11:32
Fedt projekt :)

De klarer det godt deroppe
#2 cleansation
2020-07-30 13:14
Lyder som om de har gang i noget rigtigt fornuftigt. Held og lykke med det projekt fremover.
#3 raxtuzz
2020-07-30 13:51
Det er sku fedt for de unge nu om dage, at de har muligheden for de her esport klubber og nogle lokalt at dele deres hobby med, og at vi er kommet så langt med esport at de her lokale klubber dukker op.

Kiggede lidt på deres hjemmeside og fandt det her "men i lige så høj grad fokus på at lære medlemmerne sociale kompetencer, læring om sundhed og bevægelse, lære at tale med respekt om og til hinanden og selvfølgelig at havde det sjovt!" Det er jeg kæmpe fan af, en vigtig del af hvert hold at man osse har styr på det.
#4 csl
2020-07-30 14:27
Bjarke er sgu en fed fyr. Vi lejede deres lokaler i 5 dage for at bootcampe, og bjarke var forbi et par gange og sige hej. Super fedt projekt de har gang i, er sikker på at det nok skal blive en succes.
#5 unklekarma
2020-07-30 16:13
Er mega stolt af at være en del af Kronjyllands Esport... Vi kommer til at give den meget mere gas i fremtiden :)
#6 KrysStaR
2020-07-30 21:11
Fedt projekt! Vi mangler sådan noget i den stil i herning!
Log ind eller opret en bruger for at kunne kommentere