Et styks Major-klar G2-mandskab

Dag to: Opfyldte og bristede drømme

Andendagen af RMR A er slut. To hold er Major-klar, mens to hold er ude af kvalifikationen.

Dust2.dk ved RMR-turneringen i Rumænien.

Så blev det alvor. En dag med glæde, skuffelse, jubel og tårer i den rumænske hovedstad, Bukarest. Andendagen, af den ene af de to europæiske Major-kvalifikationer, RMR A, er slut. Og hvilken dag det var.

Dagen åbnede med otte hold, der enten kunne spille sig nærmere eller længere væk fra Major-drømmen, i de fire første BO1s. En åbning, der bød på tyrkisk delight, højtråbende spaniere, som fik Magisk til at lyde som en siesta, og turneringens første knife-kill. Det var en CS-kulturel oplevelse lige dér, fra starten af dagen.

Straks efter Eternal Fire og KOI havde spillet sig tættere på Major-drømmen, mens samme drøm falmede en smule for Falcons og 9 Pandas, så fulgte fnatic og BetBoom trop i de drømmenes retning, mens AMKAL og Enterprise røg nærmere et mareridt.

De sidste BO1s i denne omgang var overstået. Nu var, og ér, der kun afgørende kampe tilbage. Fire afgørende kampe fulgte senere i løbet af dagen. For Falcons, med Snappi og Magisk på holdet, og zonic bag dem, må de dog vente til i morgen, selv om de nok gerne bare ville have vasket blamagen mod Eternal Fire af sig med det samme i dag.

For to af Falcons-danskerne, er det ikke en helt uvant situation de står i. For to år siden måtte zonic og Magisk, om end dog med Vitality, også vente til den sidste 2-2-kamp, før de sikrede sig en Major billet, dengang til eventen i Belgien. Nu skal de to, i øvrigt regerende Major-vindere, igen gå 3-2 for at komme til en Major. 2-3 kan også gøre det, men så skal de igennem den svære decider, og vinde den, før drømmen bliver til virkelighed.

Mens Falcons tog tilbage på deres hotel, så startede de første to af dagens fire afgørende kampe, hvor drømme kunne blive opfyldt eller briste. Og det åbnede med noget af et brag. Storkampen mellem FaZe og G2. Et opgør mellem de to danske kaptajner, karrigan og HooXi.

Det blev et opgør, hvor HooXi og co. gjorde kort process. De udspillede ganske enkelt karrigan og hans tropper. Med en kærlig reminder om, at pros aldrig faker.

Det var ligeledes et opgør, som mindede os om, at NiKo stadig er en af de absolut bedste riflere i verden. Han var ganske enkelt formidabel denne sene torsdag eftermiddag.

Sideløbende med dette opgør, hvor HooXi og resten af G2-mandskabet, som det første hold, spillede sig videre til Majoren, udspillede der sig et andet drama i PGLs studier i Bukarest. Elimineringsopgøret mellem NIP og SAW.

Her endte portugisiske SAW med, at sende NIP ud på bagende og albuer, for nu at sige det pænt. Med det helt store følelsesmæssige efterspil. For det var i den grad en Major-drøm der bristede lige dér, i det øjeblik, for k0nfig, es3tag og resten af ninjaerne. Og det kunne mærkes på den tunge stemning efter kampen.

Spillernes reaktioner talte sit eget tydelige sprog. Hvor der var stor glæde i G2-lejren, efter de havde besejret FaZe, så var skuffelsen til at føle på hos NIP-spillerne. Der kunne man virkelig se, hvor meget det betyder for disse gutter. Når drømme bliver til virkelighed, eller i dette tilfælde, brister.

Den ene dansker hos NIP, k0nfig, var den eneste, som stillede op til interviews. Tydeligvis med et tungt hjerte. Nuvel, han var en fattet mand, af få ord, men det var der heller ikke noget at sige til.

Nedtrykt gik han efterfølgende ud til sine lige så nedtrykte holdkammerater. Og hvor det forinden var NIPs Director of Performance, Troels Robl, som havde lagt en hånd om skulderen på k0nfig, så var det eftefølgende k0nfig, som lagde en hånd om skulderen på en tydelig skuffet headtr1ck.

Et smukt billede på, hvor meget det betyder for disse unge gutter. Et smukt billede på, hvor meget Majoren betyder.

Ninjaerne tog, med skuffelsen hængende tungt over de rumænske skyer, tilbage til deres hotel, alt imens dagens to sidste kampe lige så stille begyndte. Yderligere en Major-drøm skulle blive opfyldt og briste.

For Virtus.pro, Major-vinderne fra Rio, blev det til en tur i drømmeland, med deres sejr over NAVI. Mens drømmen om endnu en Major-deltagelse sideløbende bristede for Into the Breach, da de tabte til franske 3DMAX, i dagens sidste opgør.

Og det var så det. Slut på dag to. Slut og farvel for NIP og Into the Breach, og god dag København til G2 og Virtus.pro. Drømme der bristede. Og drømme der gik i opfyldelse. I morgen byder menuen på endnu mere af det selv samme. Opfyldte og bristede drømme.

Dagens højdepunkt

Okay så, højdepunkter. I får nemlig mere end bare ét af slagsen.

Dagens optur

De lokale knægte, som havde fundet vej til PGL studierne. Troligt stod de og ventede udenfor, i 12 graders blanding af kulde og varme. Og de fik hvad de kom efter, da G2 troppede op udenfor, efter de havde besejret FaZe. De fik lov at møde nogle af deres idoler, som endda tog sig tid til at skrive autografer.

Det er også drømme, der tændes eller går i opfyldelse. Hvem ved. Måske en skønne dag, de selv samme knægte står i en Major.

Dagens nedtur

Tre beskeder på X, som desværre taler sit eget tydelige sprog. Trusler, tilsvininger og alt skidt, der går i samme kategori. Det hører ingen steder hjemme, og det skal simpelthen stoppe.

Og med det, skal der lyde et god nat, og tak for i dag, fra det rumænske. I morgen står den på tre kampe, hvor tre hold spiller sig videre til Majoren, og tre kampe, hvor tre Major-drømme brister.

Alt sammen med følelserne uden på tøjet, uanset hvilken vej det går. Men så heller ikke mere, end lige til det punkt, hvor vi sørger for mere og bedre god ro og orden, samt den gode tone, end det mørke dele af internettet leverede i dag.

#1(Med 1 svar)
16. februar 2024 kl. 07:14
JakobHelms
Uh, er det ikke efterhånden rimelig ildeset (og nedladende) at bruge spaniol fremfor spanier? Spaniolere hedder det i hvert fald aldrig :-).
#2(Med 0 svar)
16. februar 2024 kl. 09:08
Sander
DPL Admin
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Jo, det er klart en fejl.
#3(Med 0 svar)
16. februar 2024 kl. 09:50
Martin
Dust2 fantasy vinder
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Dust2TV sub
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Lækkert sammendrag!
#4(Med 0 svar)
16. februar 2024 kl. 09:54
JSs
Støttet Dust2.dk med 4 julekugler i 2019
Virkelig godt arbejde, DOMINA7HOR! Man kan se, at der lagt arbejde i artiklen. Fedt, at Dust2 har fået dig til at skrive artikler, så man ikke nødvendigvis behøver at finde dine velinformerede tekster i kommentarsporet.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.