Astralis kan få revanche mod Heroic tirsdag.

Stor optakt: Kan Astralis få revanche mod Heroic?

For anden gang på få uger møder de to største danske hold hinanden.

Der er mere end blot en sejr på spil tirsdag.

Astralis møder Heroic igen i en vanvittig vigtig kamp for begge mandskaber.

Udover håneretten mellem de to bedste danske hold, mødes de jo i RMR-kvalifikationen, hvor en sejr kan spille dem tættere på majoren på hjemmebane i København i marts, mens et nederlag sender dem utrolig tæt på et exit og knuste drømme.

Samtidig er det blot anden gang de to rivaler mødes, siden stavn og jabbi lavede skiftet til Astralis.

Kan Astralis få revanche?

Sidst de to klubber mødtes var til IEM Katowice Play-In - også i en Bo1 - og her var der spænding for alle pengene.

Det møde var det første, siden skiftet fra stavn og jabbi, og det endte ud i en hæsblæsende affære, der måtte ud i alle 24 runder i ordinær tid, inden sejren var fundet.

Heroic endte med at løbe med håneretten i dét opgør, og nu handler det altså om, at Astralis skal have revanche.

device og kompagni kommer dog ikke ind i opgøret med den bedste form. De har blot spillet tre kampe siden mødet med Heroic, og her er det blevet til et 0-2-nederlag til gla1ve og ENCE, som kostede dem pladsen til IEM Katowice. Astralis slog dog Nexus mandag på dominerende vis, men bagefter blev Spirit for stor en mundfuld, da danskerne tabte 11-13.

Heroic har derimod vundet mere, end de har tabt, siden deres sidste møde. De slog nemlig BIG for at gå videre til IEM Katowice, og selvom det blev til to nederlag til G2 her, formåede sjuush, TeSeS og nicoodoz at slå Vitality og GamerLegion på vejen.

Indtil videre i RMR-kvalifikationen har de slået Preasy, men tabt til Vitality.

AWP'erne skal finde topniveauet frem

Der er mange ting, som kan påvirke udfaldet i kampen, men en af de helt store er de to holds AWP-spillere device og nicoodoz.

For selvom begge har et absurd højt topniveau, er det lidt et spørgsmålstegn, hvilken udgave af dem, der møder op.

Mr. Consistent, device, har nemlig haft det lidt svært i de sidste par turneringer og ligger blot med en rating på 1.05 i den seneste måned. BLAST Spring Groups sluttede han med en rating på 1.00, og til IEM Katowice Play-In og RMR'en indtil videre har den ligget på 1.06.

Astralis-stjernen bliver derfor nødt til at finde frem til det niveau, han i det seneste årti har været kendt for, hvis Astralis skal gå ind som sejrherrer.

nicoodoz har siden CS2s indtræden på scenen været en af de absolut største stjerner i tier 2 og tier 3 og generelt været en af de bedste spillere i det nye spil.

Det sikrede ham også et skifte til Heroic i december, og mens han har vist glimt af sit stjernepotentiale, har han desværre også været mere usynlig i nogle kampe, og det er der altså ikke råd til mod Astralis.

Ligesom device ligger nicoodoz med en rating på 1.05 i den seneste måned, hvilket altså er langt fra de 1.21, hans rating lyder på gennem det sidste halve år. Det bliver derfor ligeledes vigtigt for Heroic, at deres AWP-spiller genfinder det høje niveau, han tidligere har vist, hvis de skal gå ind og vinde kampen om Danmark.

Bliver det Mirage igen?

En ting, der spiller en stor rolle i en Bo1-kamp er selvfølgelig mappet.

Sidst de to hold stod over for hinanden, endte de på en Mirage, og det endte med en tæt kamp, der kunne være gået begge veje. Det bliver dog spændende at se, om holdene vælger samme map denne gang.

I Astralis' to seneste Bo1-kampe har de nemlig valgt at banne Mirage, og det kunne derfor godt tyde på, at de har valgt at kigge i en anden retning efter deres seneste nederlag.

Det er dog noget, vi først finder ud af lige op til kampstart klokken 13:00.

Spiller for spiller

Ligesom i den seneste optakt, vi lavede, har vi taget et kig på, hvordan spillerne har præsteret i de seneste tre måneder af deres karrierer, og her er der altså sket en mindre nedgang for størstedelen af spillerne.

Generelt ligger de to holds spillere ganske lige målt på ratings, og følger spillerne deres præstationer gennem de sidste tre måneder, kan det godt ligne endnu et tæt brag mellem holdene.

Danmark Heroic

  • Danmark nicoodoz - 1.18

  • NertZ - 1.14

  • Danmark TeSeS - 1.09

  • Danmark sjuush - 1.04

  • kyxsan - 1.03

Danmark Astralis

  • Danmark blameF - 1.15

  • Danmark device - 1.12

  • Danmark stavn - 1.07

  • Danmark Staehr - 1.04

  • Danmark jabbi - 1.02

Statistikkerne er fra de sidste tre måneder.

Bookmakernes vurdering

*Odds er hentet kl. 12:15. Alle odds er reklamelinks | Min. 18 år, Regler og vilkår gælder, Spil ansvarligt, ROFUS.nu, StopSpillet.dk

Selvom det var Heroic, der tog sejren sidst, så er det alligevel Astralis, der er bookmakernes favorit i kampen. Hos bookmakeren Bet365 giver Astralis kun 1,53 gange pengene igen, mens Heroic er oppe i odds 2,37.

Heroic - Astralis

#1(Med 0 svar)
20. februar 2024 kl. 13:27
herkuladedrik
Hvorfor vælger de mirage igen... Tillykke med sejren, Heroic.
#2(Med 0 svar)
20. februar 2024 kl. 13:31
zyh
Det er vel tillykke til Heroic, ved ikke lige hvad de havde forestillet sig.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.