Det forestående salg af FaZe til GameSquare har fået interessekonflikt-diskussionen til at blusse op igen.

ESL tilføjer nye interessekonflikt-regler

ESL har tilføjet to nye regler til deres regelsæt.

Fremover er det ikke tilladt at have økonomisk interesse i et andet hold i ESL's turneringer.

Turneringsarrangøren opdaterede nemlig deres regelsæt forud for 2024, og her tilføjede de to nye regler målrettet interessekonflikter.

Den første regel kommer til at påvirke spillere og trænere, ad disse fremover ikke må have økonomisk interesse i andre hold i samme turnering.

2.12.1 Interessekonflik for deltagere

Spillere og trænere tilmeldt et hold må ikke have økonomisk interesse i, at et andet deltagende hold, som deltager i samme turnering, har succes. De er påkrævet at bekræfte, at de ikke har en interessekonflikt (inklusiv forretningsforviklinger såsom fælles ledelse eller ejerskab) med en anden deltager.

Den anden regel handler ikke om spillere, men i stedet om andre personer, der er tilknyttet en organisation, og at disse ikke må have økonomisk interesse i andre hold.

2.12.2 Interessekonflik for holdpersonale

Ingen person eller enhed, der har direkte eller indirekte indflydelse eller kontrol over nogen organisation, der har et hold, der deltager i konkurrencen, må have direkte eller indirekte indflydelse eller besidde nogen aktier eller andre økonomiske interesser i en anden sådan organisation. Der kan dog gøres en undtagelse, hvis involveringen er ekstremt minimal eller "uønsket", f.eks. hvis beløbet er så lavt, at enhver økonomisk fordel af det aldrig kunne matche den direkte fordel ved succesen for den faktiske organisation.'

Hele interessekonflikt-diskussionen blussede op i oktober, da det kom frem, at FaZe var millimeter fra et giga-salg til ejerne af Complexity. Dette ville nemlig betyde, at GameSquare, der ejer Complexity, ville kunne sidde med ejerskab over to organisationer, der ofte spiller i samme turneringer.

Med ESL's nye regler ser det dog ud til, at dette dog ikke være tilladt.

Hele ESL's regelsæt kan findes her.

#1(Med 0 svar)
22. december 2023 kl. 13:46
Eath
Giver mening.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.