Søger du hold til næste sæson?
04D : 21T : 21M : 16S
gla1ve og Astralis har vist tænder til IEM Dallas 2023.

"Tier 1- og 2-niveauet er så tæt på hinanden"

Astralis har vist højt niveau ved IEM Dallas 2023.

Det er ingen hemmelighed, at Astralis har haft et turbulent 2023 hidtil.

Det danske hold missede BLAST.tv Paris Major, og de var derfor tvunget til at se med fra sidelinjen, hvor de spillede online-events som CCT South Europe Series 4 og Brazy Party.

Tilsyneladende har tiden væk fra rampelyset givet pote, da holdet har vist flot figur ved IEM Dallas 2023.

Også tilføjelserne af de to unge herrer, Buzz og Altekz, ser ud til at bære frugt, da Astralis har slået prominente hold som Cloud9 og Liquid i turneringen.

Den danske Astralis-kaptajn, gla1ve, er også yderst tilfreds med det spillermateriale, han har at arbejde med, fortæller han i et interview med HLTV:

Siden 2023 startede, har vi fået Buzz, Altekz og device, som alle virkelig gode spillere. Især device, han præsterer rigtig gode tal. Nogle troede måske, at han ikke kunne gøre det igen, men han beviser sig selv igen og igen, og han er en virkelig god spiller. Det føles virkelig godt at have ham ved min side igen.

Både Buzz og Altekz prøver for første gang kræfter med tier 1-CS, men ifølge gla1ve er springet fra tier 2 til tier 1 ikke stort:

Tier 1 og tier 2 er så tæt på hinanden, fordi spillet er så individuelt lige nu, og man skal lave plays hele tiden. Det er ikke så meget baseret på brugen af utility. Selvfølgelig er utility vigtig, men fordi alle ved, hvordan man bruger med den, ved alle også, at man skal tage dueller, før utilityen bliver taget i brug. Jeg tror, det er derfor, spillerne også er så gode i tier 2; fordi det handler meget om deres aim, og de har godt aim.

gla1ve bliver også spurgt ind til, om der kom en kommentar fra device, da den danske IGL slog sin skærm - noget den danske AWP-stjerne ellers også er garant for at gøre:

Nej, det gjorde der ikke. Han grinede bare meget. Jeg opdagede slet ikke, at min skærm var faldet ned, før jeg så hans ansigt, og han grinede bare, og jeg spurgte: Hvorfor griner du?", forklarer en smilende gla1ve.

#1(Med 1 svar)
31. maj 2023 kl. 23:34
JernLars
Change my mind: vi burde ikke kalde det Tier 1 og Tier 2 længere, men i stedet differentiere mellem partnerhold og dem der ikke køber sig ind
#3(Med 0 svar)
1. juni 2023 kl. 07:32
RasmusRoev
Fuldstændig enig! Partnerhold har INTET med skills at gøre!!!
#2(Med 3 svar)
1. juni 2023 kl. 02:44
DOMINA7HOR
"[...] now I have two coaches behind me. I've been asking for that for some time, so that feels really great."

Bed mest mærke i denne del. Interessant at også var gla1ves eget ønske, at få flere kyndige øjne på. Nu har de haft noget tid med både casle og HUNDEN, og synes egentlig også man kan se hist og her, at det har givet gla1ve lidt ekstra luft.
#4(Med 0 svar)
1. juni 2023 kl. 11:12
Daffestah
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Enig
#5(Med 1 svar)
1. juni 2023 kl. 14:12
whitebear22
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Det siger vel også lidt om, hvor dygtig zonic egentlig er, og det siger også en del om, hvor stor en del af glaives ry, som en af historiens bedste IGLs, der i virkeligheden skyldes manden i baggrunden.

Jeg tror helt ærligt, at vi er mange (i den grad mig selv inklusiv!), som er blevet overrasket over, hvor stor en indflydelse zonic har haft. Glaive har ikke haft føling med kampene, har kaldt forkert midround og har haft svært ved at knække koden i metaen, imens zonic. Apex og Vitality bare er blevet bedre og bedre.
#6(Med 0 svar)
1. juni 2023 kl. 14:46
DOMINA7HOR
Nu synes jeg heller man skal tage det hele væk fra gla1ve. Jeg synes det er på sin rette plads, og jeg synes han med rette fortjener både respekt og anerkendelse. Det skal også være en, som forstår og evner, at eksekvere det som coaching staben kommer med. Et arbejde som gla1ve også, af en eller anden grad, stadig har været, og er en del af.

Hvor dygtig zonic er, synes jeg aldrig har været til debat. Nu har jeg "kendt" og set ham gøre "sin ting," set ham vokse fra spiller til coach, med livet som kører ved siden af, siden en pæn slat år tilbage. Så, så stor en overraskelse synes jeg personligt ikke det er.

For mig er det et samspil. Et samspil mellem coach, IGL, analyst, assisterende coach, eller hvem end som er en del af staben, og resten af holdet. Når det går op i en højere enhed. Og det er klart, der vil altid være nogle, coaches og IGLs, som formår at tænke to skridt foran andre, og ser noget andre ikke lige ser med det samme. Desto flere øjne man får på, og desto mere kyndige øjne, desto bedre er det også.

Jeg er som sådan ikke uenig med dig. Ej heller i forhold til det du siger med gla1ve, at han har kaldt forkert mid-round, og har haft svært ved at knække koden i forhold til metaen, men jeg synes også det falder tilbage på andre ting end bare gla1ve selv og hans evner. Det er trods alt også et holdspil. Og jeg synes også det siger en del om gla1ve, hvad han selv er bevidst om, at han længe har bedt de højere magter i Astralis om at få både ekstra og mere kompetente øjne på i staben. Det har han nu, med både casle og HUNDEN. Så det er jo ikke fordi, han var helt tabt, og slet ikke kunne se, okay, vi er nødt til at sadle om, få flere kyndige øjne på, mv., så helt blind på metaen og hvad der foregår har han ikke været.

Det klikkede jo heller ikke just for zonic og co. lige fra dag et. Og de har også haft deres at tænke på, ift. til metaen og andet. Det husker jeg også tydeligt fra den snak jeg havde med ham under RMR'en op til Antwerpen. Klart, de reagerede hurtigere end Astralis, og fik lavet de rette justeringer hurtigere og mere effektivt, men igen, så er det, for mig, et samspil af flere ting som skal passe sammen og gå op i en højere enhed.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.