ENCE har bevist, at man sagtens kan have en lønsom esportsorganisation.

ENCE præsenterer stort millionoverskud

Økonomien i ENCE er bedre end nogensinde før.

Under en periode, hvor mange organisationer har finansielle vanskeligheder, er ENCE bedre end nogensinde før, da det finske selskab har præsenteret et overskud på 6,7 mio. kr. i 2022.

Det skriver HLTV.

2022 var nemlig det bedste regnskabsår for ENCE, der præsenterede en omsætning på cirka 29,7 mio. kr. samt 6,7 mio. kr. i overskud, hvilket er en væsentlig forbedring fra tidligere år (overskud på 1,2 mio. kr. i 2021 samt underskud på 1,6 mio. kr. i 2020).

Den største del af ENCEs økonomiske succes skete gennem CS:GO-holdet, der leverede flere flotte præstationer i turneringer - heriblandt mest nævneværdigt PGL Major Antwerp og IEM Dallas - samt solgte Spinx til Vitality.

I 2022 deltog ENCE i begge majors - IEM Rio Major og PGL Major Antwerp - og det har resulteret i et millionbeløb kun gennem sticker-penge.

Major-stickers genererede et millionbeløb i indtægter i 2022 baseret på vores deltagelse i begge CS:GO Majors, fortæller Mika Kuusio, som er CEO i ENCE, til HLTV.

Derudover sker en del af ENCE's succes gennem partnerskabet med ESL som en del af Louvre-aftalen, hvilket giver dem en permanent plads i to ESL Pro League-sæsoner om året, visse pladser i andre ESL Pro Tour-konkurrencer og en del af indtægterne fra begge produkter.

Ikke kønt for alle

Det er dog ikke alle organisationer, som har de lige så nemt som ENCE, da mange andre selskaber har udvist økonomisk usikkerhed gennem 2023.

I 2023 er både Tricked og Copenhagen Flames gået konkurs, ligesom Heroic har haft problemer med at finde den nødvendige kapital for at holde visse aktiviteter kørende.

Tidligere i maj kunne netop Heroic præsentere et trecifret millionunderskud.

#1(Med 5 svar)
29. maj 2023 kl. 15:54
DOMINA7HOR
Et skoleeksempel på, hvordan et top tier CS-hold skal drives som en forretning! Det er stærkt. Nuvel, de kører måske ikke med det største lønbudget, men de får alligevel en del for pengene, også selv om de ikke bader i titler.

Er spændt på, om de er et af de hold, som foretager ændringer denne sommer. Hvis der opstår en god mulighed for dem, også økonomisk, kan jeg godt se dem springe på markedet. Helt konkret tænker jeg ÷maden, +Patsi, hvis Spirit som rygtet skifter lidt rundt for at give plads til nogle af deres akademispillere.
#2(Med 4 svar)
29. maj 2023 kl. 16:59
BEDST
Hvor ser du deres årsrapporter fra de tidligere år? har prøvet at søge lidt rundt uden held? : )
#3(Med 3 svar)
29. maj 2023 kl. 17:53
DOMINA7HOR
Det ved jeg ikke, for at være ærlig. Jeg nævnte heller ikke noget om årsrapporter fra tidligere år :-)
#4(Med 2 svar)
29. maj 2023 kl. 17:57
BEDST
nej nej, du nævnte bare at det var "et skoleseksempel på, hvordan et top tier CS-hold skal drives som en forretning" - kunne godt være du vidste hvad du talte om, bare det jeg ville trykprøve : )
#5(Med 1 svar)
29. maj 2023 kl. 18:43
DOMINA7HOR
Det var en hentydning til de røde tal som florerer hos de fleste andre hold/organisationer...

is.fi/yritys/ence-esports-oy/helsinki/2576890-5/

Men du får den alligevel her, så kan vi ligeledes lave en ligegyldig "trykprøve" på dine finskkundskaber, når du nu ynder at sparke bolden til venstre, selv om manden står til højre...
#6(Med 0 svar)
29. maj 2023 kl. 21:08
leandr
"Et skoleeksempel på hvordan et top-tier CS-hold skal drives som en forretning!" (jeg har dog ikke den fjerneste anelse om deres fremgangsmåde andet end at de har overskud i år og sidste år hehe)
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.