blameF er en af Danmarks absolut bedste spillere, men ikke alle er lige store fans.

Ekspert: blameF jagter øko-bamser*

blameF topper listen over bedste spillere i åbningsdueller, men YouTuber og ekspert, voo, peger på, at hans stats kan være skævvredet af øko-kills.

*Siden artiklen blev skrevet, har voo undersøgt tallene for spillere på andre hold, heriblandt NiKo, s1mple, ZywOo, sh1ro og cadiaN. Du kan se om blameF skiller sig ud i forhold til andre stjernespillere HER

Den danske superstjerne blameF er en paradoksal spiller.

Han bliver af nogle kritiseret for at "baite" sine holdkammerater, men ifølge statistikkerne er han en af verdens bedste, når det kommer til at vinde åbningsdueller.

I 2022 er blameF den 7. bedste spiller i åbningsdueller med et top 20 filter.

Her er 2022-listen over verdens bedste spillere i åbningsdueller:

1. NiKo
2. s1mple
3. ZywOo
4. syrsoN
5. m0NESY
6. rain
7. Danmark blameF
8. Ax1Le
9. sh1ro
10. torzsi

Som man kan se, er listen domineret af AWP'ere. blameF er faktisk den 3. bedste rene rifler på listen, kun overgået af NiKo og rain.

Er tallene skævvredet?

YouTuber og ekspert, voo, har måske forklaringen på, hvorfor blameF bliver kritiseret på trods af de prangende tal.

Han satte sig for at kigge demoer igennem af danskeren, og registrerede hvor ofte blameF var den første på pletten mod fulde køb kontra spare-runder, hvor modstanderen måske kun kunne skyde igen med pistoler.

Og tallene er ikke pæne for den danske stjerne.

Her kommer voo frem til, at blameF næsten fordobler sin andel af åbningsdueller, når modstanderholdet har for under 13,000 dollars våben og udstyr. Det har han brugt analyse-værktøjet noesis til at optælle. Derfor beskylder voo den danske stjerne for at "jagte øko-bamser", hvilket er en talemåde for spillere, der skynder sig hen til dueller, når de ved, modstanderne ikke har den store chance for at skyde igen. Det er oftest brugt negativt om spillere.

Også når det kommer til antal kills per runde mod fulde køb vs. spare-runder, er blameF dén spiller for Astralis med den største diskrepans.

Analysen er ikke skudsikker

voo kommer kritikerne af hans konklusioner i forkøbet ved at sige, at man bliver nødt til at sammenligne blameF med stjernespillere fra andre hold, før man kan sige, om blameF ligger uden for normalen.

For analysen fortæller intet om, hvorvidt blameF jagter øko-bamserne mere end NiKo, s1mple eller ZywOo. voo medgiver også, at der er mindre risiko for at ens holdkammerater smider runden mod pistoler, hvis man kommer dem i forkøbet og skyder halvdelen af modstanderne.

Synes du, blameF er slem til at gå efter de "nemme" kills?

#1(Med 3 svar)
24. november 2022 kl. 14:28
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
En mand med en deagle og en armor kan næsten være sværere at skyde end riffler til tider.
Så skulle vi nu ikke lige spise brød til. Hvad skulle han ellers gøre. Lade dem skyde ham? Mon ikke han bare er bedre til at få multikills i de runder de rent faktisk har øko. Jeg ser ham ikke decideret hjerne rundt på mappet for at få eco kills. Han holder sin plads og de bliver serveret. Sådan er spillet.
#2(Med 0 svar)
24. november 2022 kl. 15:33
Nitram89
Enig, synes også der er alt for meget snak om at han bait’er. For mig virker han ekstremt disciplineret omkring sin rolle og laver meget sjældent flashy eller høj risiko plays, det gør vel samtidigt at man ikke dør i dumme situationer, og dermed oftere står i en situation med høj % sandsynlighed for at vinde. og så er han et bæst med M4-S.
#14(Med 1 svar)
25. november 2022 kl. 14:18
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Fuldstændig enig i, at der stort set ingen nemme runder er mere, og spillere der ikke kan finde ud af at spille optimalt mod deagle/armor er en svaghed.

Når det så er sagt, så handler andelen af åbningsdueller man er involveret i jo ikke om multi-kills, og der er der bare en mærkbar forskel på % åbningsdueller mod full buy vs low buy.

se evt. #13
#18(Med 0 svar)
25. november 2022 kl. 14:53
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Fuldkommen enig, også i din #13 post.
Føler stadig ikke han hunter på nogle måder dog. Så at target ham som voo gør er i witchhunt imo.
Vil hellere se de stats der lavet på device :D
#3(Med 1 svar)
24. november 2022 kl. 15:35
Intex-
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
utroligt at folk ikke har andet i livet og lave?
Men om de har rifler eller ej, så er det jo en hold sport og fordi man får mange eco-frags er jo bare godt for holdet når de vinder runden.. moveon
#15(Med 0 svar)
25. november 2022 kl. 14:21
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Hvis de har aftalt på holdet, at det er sådan de vil spille mod low buys, så er der i hvert fald ikke noget at komme efter.
#4(Med 1 svar)
24. november 2022 kl. 17:37
Kristja
Manden sørger for at de ikke taber Eco runder ved at lave multi kills. C'mon det er en witch hunt altså 💤💤💤
#16(Med 0 svar)
25. november 2022 kl. 14:25
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Helt enig i, at forudsætningen for voo´s "analyse" er ret sketchy, fordi det virker som om han har haft et forudindtaget indtryk af, at blameF jagter øko-bamser, og så vil han undersøge det for at bevise (eller modbevise) hans indtryk.

Når det så er sagt, så synes jeg da, det er interessant data han har fundet frem til i #13.

Den data skal man jo så kigge kritisk på og ikke overfortolke.
#5(Med 2 svar)
24. november 2022 kl. 19:16
soga
Jeg gik lidt kold da jeg læste at kriteriet for ECO var <13k$. I gamle dage var ECO fuld ECO. med <13k$ har man virkelig gode vinder chancer i CSGO, hvorved at det er mere end acceptabelt at gå efter åbningskills. Modstanderholdet kan have 3k AK's og 2 deagle's med armor.. Analysen bliver mere eller mindre ubrugelig.
#17(Med 1 svar)
25. november 2022 kl. 14:30
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Helt enig i, at det på ingen måde er gratis at jagte åbningskills mod <13k$, som det engang var, når man bare mødte fuld USP uden armor.

Men det ændrer ikke ved, at der åbenbart er en markant forskel i % af åbningsdueller taget, når modstanderholdet har under 13 k end når de har over.

Det er da meget spændende i sig selv?
#25(Med 0 svar)
28. november 2022 kl. 17:55
soga
Godt spørgsmål.

Læste din post længere nede. At xyp9x tager færre åbningsdueller mod low buy undrer mig ikke, han er kendt for at være passiv, spille klogt, sidst tilbage. Og så spiller han ofte positioner på CT maps hvor det er alfa omega at han overlever. blameF spiller spots hvor modstanderen kommer. Måske er blameF mere tilbøjelig til at gå efter åbningskills mod lowbuys relativ til fx farlig, da han ikke risikere at støde ind i en awp.. Hvor en AWP spiller måske er mere tilbøjelig til at spille “klog cs” mod lowbuy da der er mindre grund til aggresivitet og især at man ikke vil forære modstander holdet AWP’en
#6(Med 0 svar)
24. november 2022 kl. 19:31
bruja
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Latterligt studie. Lugter mere af hetz end analyse…
#7(Med 6 svar)
25. november 2022 kl. 10:06
Bestiarium
Jeg stiller mig i koret af kritikere. Kom med sammenligningen med andre verdensklasse spillere. Indtil videre er det eneste der kan konkluderes at 1) BlameF er 7. bedst til åbningsdueller, 2) BlameF opsøger flere åbningsdueller mod eco eller hans holdkammerater opsøger færre mod buys eller bliver selv fundet måske som følge af hans rolle, 3) voo vil gerne have det til at se ægte ud ved at vedlægge et excel-ark, som ingen udefrakommende kan finde tallene i uden selv at lave mellemregninger (nogle af dem kan, bevares).
#8(Med 5 svar)
25. november 2022 kl. 11:23
Hunt
Fakta er vel at blamef går ud og tager % mange flere dueller mod eco en mod full buy ift resten af hans hold og spillere på andre hold. Voo påpeger at den store forskel på blamef ift om han spiller mod eco eller buy, er markant større end nogen anden.

Han smider jo alt op i det ark for folk kan se og tjekke selv, i stedet for bare isoleret set at se på kills, K/D og rating.

Synes netop det her udstiller problemet med blamef, især hans rolle på T siden hvor han ofte ikke får nogen impact. En impact han burde kunne have meget mere af på T siden, når man ser hvordan manden er Top 5-10 spiller på CT siden.
#9(Med 4 svar)
25. november 2022 kl. 11:42
Bestiarium
Jeg er grundlæggende uenig i "og spillere på andre hold", for det er netop det der er den største mangel på denne analyse - og det der ville berettige den. Han sammenligner jo kun med BlameF's holdkammerater og ikke med de andre på den top-10-liste, som han angriber. Dermed kan det lige så vel være BlameF's rolle internt på holdet frem for hans stil, der ligger bag tallene - og det kan ikke udelukkes at andre i top 10 gør det i endnu højere grad.
Når voo's tolkning af egne data umiddelbart lader så meget tilbage at ønske (det har han jo også selv erkendt efterfølgende), så er det svært ikke også at være skeptisk over for hans excel-ark. Han fremhæver jo netop tal, som ikke findes i arket, men som man selv skal regne frem. Hvorfor? Det er positivt at han prøver at underbygge sine påstande, det er bare gjort dårligt. Men det er et mindre problem end fejltolkningen.
#10(Med 3 svar)
25. november 2022 kl. 11:53
Hunt
blaemF
Apex
Hunter
Niko
S1mple
Zywoo
Electronic
B1t
Gla1ve
Magisk
M0nesy
Farlig
Xyp9x

Er andre spillere der er med. Bla niko, electronic, b1t, magisk som også er spiller der (på et tidspunkt) har været top 10 riffelspillere som blameF er nu.
#11(Med 2 svar)
25. november 2022 kl. 12:01
Bestiarium
Men er de med i voo's analyse? Jeg ser kun BlameFs holdkammerater.
#12(Med 1 svar)
25. november 2022 kl. 12:51
Hunt
#20(Med 0 svar)
25. november 2022 kl. 15:00
Bestiarium
Tak - #19
#13(Med 3 svar)
25. november 2022 kl. 13:28
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Voo har siden artiklen blev skrevet udvidet undersøgelsen.

Nu indeholder den også stjernespillere fra andre hold og kigger på flere stats.

Så vidt jeg har forstået er det alle kampe med de gældende spillere de sidste 6 måneder.

Man kan se dataen her: docs.google.com/spreadsheets/d/16VZJpoO8oPDUkLKPVC..

Det er på ingen måde en perfekt opgørelse af værdien af spillere - det er der ingen statistikker der er.

Hvis man tager dataen for gode varer, så er nogle af de konklusioner man kan drage i mine øjne:

- ZywOo er klart den bedste spiller de sidste 6 måneder.

- blameF er stadig en af de bedste spillere i verden - også mod full buys.
- blameF er meget mere villig til at sætte sig selv i en åbningsduel, hvis modstanderne ikke har full buy.
(Her kan min personlige teori så være, at noget af det, der gør blameF en af de bedste spillere i verden er, at han ud af alle spillere måske er den bedste til at vælge de favorable dueller - både mod eco og full buy. Der er bare flere favorable dueller at tage, når man har en riffel mod pistol.)

- spillere som NiKo, apEX og sh1ro tager også rigtig mange åbningsdueller mod low buys.. i NiKo og apEX´s tilfælde er de bare samtidig også mere aggressive end blameF, når de er op imod full buys. Til gengæld er NiKo den, der har den største andel af alle sine kills mod low buys, hvilket jo kan tolkes på flere forskellige måder.

- Xyp og Farlig tog langt færre åbningsdueller mod low buys end mod full buys.

- m0NESY er muligvis undervurderet.
#19(Med 2 svar)
25. november 2022 kl. 15:00
Bestiarium
Tak, er helt enig i din analyse af tallene om BlameF. Jeg køber ikke ind på ideen om, at stats her viser, at han er en dårligere spiller af den grund, men han søger ganske givet flere åbningsdueller med eco - med succes. De andre har jeg ikke nærstuderet.
#21(Med 1 svar)
25. november 2022 kl. 15:14
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Nej, og ud fra hvad jeg kan se, så er det på ingen måde unormalt at verdens bedste spillere tager flere åbningsdueller mod low buys end hvad de ellers ville gøre.

Det samme gør sig gældende for NiKo, s1mple, ZywOo og sh1ro f.eks.
En forklaring på det kunne jo være, at de godt ved, hvor gode de er, og derfor er de mere frygtløse end andre spillere overfor low buys, fordi de føler sig mere sikre på at de nok skal vinde duellen.

Man skal altid passe på med at overfortolke sådan nogle tal, men synes det er interessant, fordi det ikke er den slags statistik man normalt kan se på f.eks. HLTV.
#22(Med 0 svar)
25. november 2022 kl. 18:38
Bestiarium
Helt enig. Og ellers er holdene klar over deres styrker og giver dem bevidst friheden. De mange mulige forklaringer er det der giver mig problemer med voo's analyse. Selve tallene synes jeg er spændende og jeg tager hatten af for arbejdet. Men det er stadig kun et tværsnit og derfor så svært at tolke på. Og det virker til, at dem der råber højst om BaitF også er dem der har voldsomt travlt med at overrække.
#23(Med 0 svar)
26. november 2022 kl. 00:04
Martin
Dust2 fantasy vinder
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Blamef er en kæmpe chef 🫡
#24(Med 0 svar)
28. november 2022 kl. 14:53
DOMINA7HOR
Klart, hvis han ikke længere baiter, og leger "baitF," så jagter han "øko-bamser"? Pis nu af altså. Det er efterhånden for meget, som så mange prøver at stikke til ham og tale ham ned.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.