Luken spillede sig selv til blods for at komme med til PGL Major Antwerp 2022.

Counter-Strike er følelser

Æra, præmiepulje, stats, løn og selvfølgelig sejre og nederlag er tit i fokus, når vi snakker professionel CS:GO, men Counter-Strike er også de ting, vi ofte har svært ved at sætte ord på: Følelser.

Der er mange forskelle på en majorfinale og den åbne kvalifikation til en RMR.

Den ene kamp er på LAN, den anden er online.
Den ene er i en arena med tusindvis af tilskuere, den anden er online og streames til under tusinde seere.
Den ene har 3,6 millioner kroner på højkant, den anden har nul.

Men én ting, de to kampe kan være lige om, er de følelser, der er på højkant.

Når man vælger at dedikere sig helt og holdent til CS:GO, så er det ikke bare en karriere. Det er ikke bare et job.

Som enhver anden sportsudøver på eliteplan, er man nødt til at give afkald på en livsførelse, som mange af ens venner nyder. For rigtig mange spillere er CS fyldt med drømme - det er fyldt med følelser.

Her vil vi give dig nogle øjebliksbilleder, hvor spillerne var i følelsernes vold.

karrigan

karrigan har i en alder af 32 år haft det bedste år i hans mere end 15 år lange karriere.

Det er fuldstændig uhørt ikke bare indenfor Counter-Strike, men i alle Esport-scener, og den store forløsning var til at se hos karrigan, hvis år kulminerede med majortriumfen i Antwerpen.

Drømmen gik i opfyldelse for karrigan efter 15 år.
Det fantastiske år for karrigan startede i Katowice, hvor han vandt sin første store turnering siden ESL Pro League i 2019.

Heroic

Heroic, og i særdeleshed cadiaN og stavn, har været meget igennem i løbet af årene.

cadiaN blev drillet for at tabe en 1v1 kamp mod juliano. Han optog en video af sig selv gående ned af gaden i Los Angeles i bar overkrop efter en "done deal" med FPX faldt fra hinanden. Holdet blev scenens mest forhadte hold som følge af coach-bug-skandalen og den efterfølgende kontrovers med HUNDEN, og Stavn oplevede en stor personlig tragedie.

Heroic skulle også kæmpe med at blive anset som "onliners", da de ikke kunne vinde de store turneringer efter spillet kom tilbage i arenaerne, også selvom de holdt sig i toppen af verdensranglisten og nåede langt i slutspillet ved flere af de allerstørste events.

Det hårdeste nederlag kom for få uger siden, da holdet tabte majorfinalen i Rio de Janeiro. Derfor var sejren i Royal Arena sidste søndag så vigtig for holdet, for stavn og for cadiaN.

cadiaN brød sammen flere gange i minutterne efter sejren blev en realitet. Første gang var på vej op til overrækkelsen af trofæet.
cadiaN og stavn har et tæt forhold. Her er det kaptajnen, der støtter stavn i et stærkt øjeblik.

De hårde nederlag

Det er ikke kun i sejrens sødme, at følelserne får lov til at løbe løbsk.

Nederlag kan være mindst lige så svære at håndtere, og her behøver man ikke at stå i en finale, for at få knust sin drøm.

FaNg bliver trøstet af den tidligere North-manager, messioso, da Complexity falder til Imperial og dermed ikke kvalificerer sig til majoren i Rio.
Rio var en stor skuffelse for FaZe, der var det første hold til at ryge ud i Legends Stage. Det var svært at forstå for den regerende majorvinder og MVP, rain.
Zyphon bliver trøstet, efter Sprout røg ud i Brasilien.
EliGE er netop blevet slået ud af majoren af Spirit og kan ikke holde følelserne tilbage, mens han giver autografer til tilskuere.
cadiaN trøster en ellers trøstesløs drop, der lige har tabt semifinalen på hjemmebane i Brasilien. Det kan meget vel ende med at være den unge spillers største kamp i hele karrieren.

Svært at holde hovedet koldt i modstand

Specielt når man har hele arenaen imod sig, kan en helt anden side af følelsesspektret komme frem hos spillerne.

Om det er danske Astralis-fans, brasilianske Imperial-fans eller svenske NIP-fans, så bruger spillere som s1mple, apEX og huNter- den negative energi fra tilskuerne til at komme op i stødet og være 100% i øjeblikket.

Billedet af k1to´s aggressive reaktion mod det brasilianske publikum i Rio blev efterfølgende printet ud som skilte i stor skala af publikummet og ivrigt viftet med i arenaen.
En af de reaktioner man oftest ser fra spillere, er hånden op til ørene. Når man har gjort arenaen musestille ved at stjæle en runde fra modstanderne, bruger spillerne gestussen til at sige: "Jeg kan ikke høre jer."
Her er det et ikonisk billede af huNter-, der lige har knust NIP egenhændigt ved majoren i Stockholm.

De små sejre kan også være store

Man behøver ikke vinde Katowice, Cologne eller en major, for at opnå ens drengedrøm.

Det er de færreste, som får muligheden for at vinde de allerstørste turneringer, og for mange spillere er vejen dertil også fyldt med store øjeblikke.

chelo er grædefærdig, da Imperial kvalificerer sig til majoren i hjemlandet Brasilien. Med holdkammerater som FalleN og fer var der en kæmpe symbolværdi i Imperial´s deltagelse ved IEM Rio Major 2022.
Her er det torzsi få øjeblikke efter MOUZ på allersidste chance kvalificerede sig til slutspillet i Rio. AWP´erens sammenbrud fik den danske coach, sycrone, til også at fælde et par tårer.

Ikke bare et spil

Turneringsarrangøren ESL har også samlet nogle af de hjerteskærende øjeblikke i IEM Rio Major, der blev fanget på video. Det kan du se i montagen herunder med titlen: "It´s not just a game."

#1(Med 1 svar)
30. november 2022 kl. 12:05
warwhale
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Jeg er helt sikker på at Ahmed synes det er træls at det hele er så påtaget.
#2(Med 0 svar)
30. november 2022 kl. 14:47
Rubel
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
:DD
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.