POWER Ligaen Sæson 21 - Finale på ANARKIST
08D : 16T : 59M : 34S
ESLs admins havde en travl dag på kontoret.

ESL: Det var et målrettet angreb

Gårsdagens kamp mellem NaVi og Heroic blev afbrudt i flere omgange. Nu forklarer ESL hvorfor.

Gårsdagens topbrag mellem Heroic og NaVi var en hæsblæsende affære, lige indtil kampen bevægede sig over på Overpass, hvorpå kampen blev afbrudt i flere omgange.

Nu har ESL sat ord på situationen i et opslag på Twitter.

I opslaget skriver ESL blandt andet, at det var et eksternt angreb målrettet flere af spillernes Steam-kontoer og altså ikke et problem med ESLs setup eller LAN-miljø.

Eftersom alle programmer bortset fra Steam er blokeret på LAN-miljøet, var angrebet kun muligt, idet angrebet blev gennemført gennem Steam.

Her kan du læse, hvad ESL skrev på opslaget:

  • Det var et eksternt angreb målrettet nogle af spillernes Steam-kontoer, og det havde ingen relation til turneringens PC'er eller LAN-miljøet, holdene spiller fra.

  • Alt bortset fra Steam er blokeret på LAN-miljøet som følge af det "techincal document" stillet til rådighed af Valve. Angrebet blev gennemført gennem Steam og var derfor muligt.

  • Det benyttede "exploit" er nu kendt og flere foranstaltninger er blevet lavet på vores front for at forhindre noget lignende; hvoraf en af dem er at flytte spillere til forskellige Steam-kontoer.

  • Vi har gjort Valve opmærksomme på situationen, eftersom dette specifikt drejer sig om Steam.

Opgøret blev i sidste ende gennemført, hvor NaVi endte med at sende Heroic i gang med tidlig forberedelse til den kommende RMR-turnering.

#1(Med 0 svar)
29. september 2022 kl. 22:03
Martin
Dust2 fantasy vinder
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Det hul må lukkes omgående.
#2(Med 3 svar)
29. september 2022 kl. 22:36
_kW
Er det mon Putin eller Heroic der står bag
#3(Med 2 svar)
30. september 2022 kl. 02:30
geezy
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Eller ER DET amerikanerne? HUMMM!! Oh vent. Troede vi snakkede om gaslæk.
#4(Med 0 svar)
30. september 2022 kl. 07:39
QuaLy
Heroic har lækket længe, men om det er på højde med hele Danmark i forurening, er måske lige i overkanten. De har trodsalt ikke hunden til at grave skidtet ned i haven længere.
#5(Med 0 svar)
30. september 2022 kl. 07:59
_kW
Heroic står helt sikkert bag gaslækket, sketchy norsk ejet org, som har erfaring med at plante bomber
#6(Med 2 svar)
30. september 2022 kl. 09:14
Narky
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Den exploit har dsv eksisteret i en del år nu, og valve har være informeret om det. Jeg har set eksempler på det helt tilbage fra Kato’2019 :(
#8(Med 1 svar)
30. september 2022 kl. 20:42
yez
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
"Det benyttede "exploit" er nu kendt og flere foranstaltninger er blevet lavet på vores front for at forhindre noget lignende; hvoraf en af dem er at flytte spillere til forskellige Steam-kontoer."

Har du ikke arbejdet for ESL? Eller husker jeg forkert? Hvorfor har ESL ikke gjort noget før nu hvis de har kendt til det siden 2019? Det er jo ikke svært at flytte spillere til nye steam kontoer? Eller er det?
#9(Med 0 svar)
30. september 2022 kl. 20:53
Narky
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Jo, har været hos dem som freelance admin over en længere årrække.

Man har i lang tid troet at det bare har været et “hul” gennem ved Steam som gjorde at man modtog venneanmodninger hele tiden, altså rigtige mennesker som addede spillerne. Tilbage til Stockholm majoren, fik jeg selv ~600 anmodninger, da min steamkonto var på serveren som admin. Valve er blevet kontaktet flere gange vedr. hvilke porte på nettet man kan “lukke” for, for at man undgår dette, mens man stadig bibeholder muligheden for at logge på Steam med steamguard, connect til servers mm.

Det er først her for nyligt (Under Stockholm majoren) at valve har udgivet en “book of methods” hvor de beskriver og guider hvordan de anbefaler at man bedst låser ned til en Lan turnering.

Det er først nu her, senere hen at man har opdaget at det ikke alle sammen er rigtige invites, men derimod scripts og bots som spammer folk.
#7(Med 0 svar)
30. september 2022 kl. 18:27
dobJ
Hvis jeg ikke husker helt forkert, så var der også en YouTube/gamer som lavede en video med en “hacker”. Tror det var Sparkles. Den “hacker” havde så købt et program, der kunne lagge spillere både i MM, faceit og på esea.
Der blev så også nævnt, at nogen tier2 eller 3 hold havde betalt den person til at Ddos serveren eller flere personer i en kamp.

Tvivler på at Valve kan gøre noget ved det, og det kommer nok til at skade cs mere i fremtiden
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.