Copenhagen Flames' seneste regnskab viser fine takter.

Flames præsenterer rekordregnskab

Den danske organisation har netop offentliggjort regnskabet for 2021.

Det er nok ingen hemmelighed, at esport ikke ligefrem kan siges at være en lukrativ og rentabel forretning for organisationerne bag.

Således præsenterede eksempelvis Astralis ved seneste regnskab et solidt minus på over 35 millioner kroner, mens det året før var på svimlende 53 millioner kroner.

Faktisk er det ikke lykkedes Astralis - i hele organisationens levetid - at levere et positivt resultat på bundlinjen trods en omsætning, der øges år for år.

Men hvad der endnu ikke har været muligt for Astralis, har Copenhagen Flames nu haft succes med; nemlig at levere et regnskab med en positiv bundlinje.

I regnskabet for 2021 har Flames nemlig hevet et overskud hjem på 46.718 kroner.

Det er en forbedring på over en halv million kroner sammenlignet med 2020, hvor minusset lød på -534.809.

Desuden er omsætningen også mere end fordoblet, da den er steget med 283% sammenlignet med 2020.

På sin hjemmeside er det da også en tilfreds Steffen Thomsen, direktør i Copenhagen Flames, der sætter ord på regnskabet.

2021 var et magisk år for klubben, og med offentliggørelsen af vores første positive årsrapport har vi nået endnu en stor milepæl. Og ikke mindst bevist overfor resten af esportens verden, at man kan levere topresultater på en sund og bæredygtig måde.

Vores vækst har været enormt tilfredsstillende, og det glæder mig at flere af de forretningsområder, hvor vi har investeret i både økonomi og personale, har leveret nogle meget flotte resultater, lyder det fra Steffen Thomsen.

Trods overskuddet har Copenhagen Flames dog fortsat en negativ egenkapital. Den lyder på lige over 3.9 millioner kroner.

Over 5 millioner i lønninger

I regnskabet fremgår det desuden også, at Copenhagen Flames' største udgiftspost forståeligt nok er på personalefronten.

Hele 10.2 millioner kroner lyder udgiften på under personaleomkostninger, og her er henholdsvis 5.9 millioner brugt på spillerlønninger, mens lige over 4.1 millioner kroner er brugt på det, der hedder "Andre personaleomkostninger".

Dust2.dk har været i kontakt med Copenhagen Flames, der oplyser, at størstedelen af de 4.1 millioner kroner dækker over præmiepenge til spillerne.

Desuden oplyser de også, at stickerpengene fra majoren havde en stor indvirkning på omsætningen, samt at de største ikke-sportslige indtægtskilder er sponsorater samt produktion af events. Desuden er undervisning også en vigtig del af forretningen.

#1(Med 0 svar)
8. juli 2022 kl. 13:45
JernLars
Det er nogle rigtig fine tal de har i deres regnskab. Det jeg hæfter mig mest ved at det ikke kun er i deres CS-afdeling at det går godt, men faktisk også i de andre grene. Deres major runs har helt sikkert givet et boost til resten af forretningen, men det er dejligt at se at de tilsyneladende ikke er afhængige af det.
#2(Med 3 svar)
8. juli 2022 kl. 13:57
Bestiarium
Selvfølgelig positivt med et plus og jo især når det var i et år, hvor der ikke blev solgt spillere. Men alligevel lidt bekymrende, at overskuddet ikke er større, når de rammer et kæmpe succes-år. Hvad så når de nøjes med at leve op til forventningerne?
#4(Med 2 svar)
8. juli 2022 kl. 14:24
Thomsen80
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Vi har ingen interesse i at skabe store overskud. Alt reinvesteres for at skabe yderligere vækst. Vi sigter efter at forretningen løber rundt og konstant udvikle os.

Som eksempel, så har vi som klub aldrig haft de store muligheder for at hente ansatte ind med erfaring og flotte CV'er. Det er typisk for dyrt. I 2021 ansatte vi en talent manager med mange års erfaring fra Vitality. Der styrker hele vores content og sportslige setup på personale niveau. Så vi bygger på hver gang vi har muligheden, og det begrænser selvfølgelig et muligt overskud. Alt bliver reinvesteret med en plan for vækst.
#7(Med 1 svar)
9. juli 2022 kl. 06:02
Husfluen
I baiter - jeg klikker ..og trækker lidt på smilebåndet over kontrasterne i dansk CS anno pt.. En ægte askepot-historie har det været at følge flames funkle på CS-himlen - og kæmpe respekt for tilgangen til org'ens opgave.. I beviser at man med beskedne ambitioner, men hårdt slid og talent - kan "make-a-living" som org - imens man bidrager til at opdyrke talenter i Dansk CS.. Dejligt at fokus er på at reinvestere og (be)lønne spillere/ansatte fremfor at tækkes investorer/aktionærer.. Håber i vil fortsætte med at "spawne" talent - og major-contenders fremover.. keep it up <3
#8(Med 0 svar)
14. juli 2022 kl. 00:00
Thomsen80
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Mange tak for det! Det sætter jeg meget pris på.
#3(Med 2 svar)
8. juli 2022 kl. 14:00
Wasin
Dust2.dk har været i kontakt med Copenhagen Flames, der oplyser, at størstedelen af de 4.1 millioner kroner dækker over præmiepenge til spillerne.

Skal det forstås sådan at organisationen reelt set vinder pengene og derfra fordeler den aftalte procentsats videre til spillerne hver især?
#5(Med 1 svar)
8. juli 2022 kl. 14:25
Opal
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Det ville i hvert fald give mening, at TO’s fører gevinster til virksomheden der vinder, som så lønner/udbetaler til spillerne. Ellers skal TO’s til at holde styr på de respektive aftaler for alle hold og spillere og fordele efter hver sin nøgle.

Det ville blive noget bøvl, og sikkert også uønsket fra holdene og spillernes side, da de fordelingsnøgler er en del af kontrakterne, som de sikkert ikke vil have ud.
#6(Med 0 svar)
8. juli 2022 kl. 16:23
Wasin
Det er selvfølgelig rigtigt - det giver også mening i forhold til de tidligere problemer vi har hørt om f.eks. sticker penge.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.