Foto: Københavns Mediegymnasium

Sponsoreret: Esport på Københavns Mediegymnasium

Hvis du vil have en esport-vinkel på fag som kommunikation & IT og kemi, er Københavns Mediegymnasium formentlig noget for dig.

Dette er en sponsoreret artikel

”Vi lærer noget nyt hver dag, både inden for spillet og uden for spillet”

Sådan beskriver en af eleverne på Københavns Mediegymnasiums esport-linje den hverdag, han oplever.

Københavns Mediegymnasium er et nyere gymnasium, der er en del af NEXT Uddannelse København, der tilbyder mange forskellige ungdomsuddannelser i hovedstadsområdet.

Skolen ligger i hjertet af København, ved Forum st., et stop fra Nørreport st. og har derfor gode transportmuligheder i form af busser og metroen, der går lige til døren.

Københavns Mediegymnasiums esport-linje sørger for at implementere esport i den generelle undervisning, og derfor har eleverne blandt andet tidligere arbejdet med et projekt om esport-events i fag som kommunikation & IT og kemi.

I videoen herunder kan du både se og høre lidt om skolen.

Københavns Mediegymnasium har som en del af denne artikel svaret på en række spørgsmål om skolen og esport-undervisningen, så du kan blive klogere på den del, hvis du overvejer et gymnasium med en esport-linje.

Hvordan fungerer esport-timerne?

Skolen har en esport-linje, hvor vi implementerer esport i den almene undervisning fx. har eleverne på esport-linjen tidligere arbejdet med at arrangere esports-events i fagene kommunikation & IT, kemi og design. Ved siden af dette benyttes Timepulje-timerne, som der er på HTX, på denne linje udelukkende til aktiviteter omhandlende esport, hvilket sker i samarbejde med Tricked Esport i deres lokaler beliggende på skolen.

Derudover har skolen på nuværende tidspunkt 4 talentudviklingshold, hhv. 2 LoL-hold og 2 CS-hold, der blandt andet dyster i POWER Ligaen, ESEA Open, og deltager i store LAN's, heriblandt NPF, CPH Games og GGW, der alt sammen finansieres af skolen.

Foto: Københavns Mediegymnasium

Er esport en linje hos jer eller et valgfag?

Esport en studieretningslinje på skolen, men det er IKKE et krav, at man går på denne linje for at kunne spille for skolens talenthold, dvs. at man godt kan gå på en anden linje fx Film og TV-linjen, men stadig spille på skolens talentudviklingshold.

Hvor mange timer undervises der i esport om ugen?

Antallet af undervisningstimer i esport varierer, da esport blandt andet implementeres i den almene undervisning som både korte og lange forløb. Der er dog fast 2 moduler om ugen i form af TP-timer. Elever, der spiller på skolens hold, har dog faste træninger hver uge, der både foregår hjemmefra og i Trickeds lokaler på skolen.

Foto: Københavns Mediegymnasium

Hvem er underviseren/underviserne?

En af skolens undervisere er Marc "Wafl" Olsen, der er tidligere elev på skolen, og nu skolens Esport-ansvarlige og head coach for skolens CS-hold. Han har mange års erfaring både som træner, hvor han blandt andet har undervist hos Tricked i snart 2 år, og som spiller, hvor han blandt andet har spillet med i Dust2-ligaerne, ESEA mv.

Skolens anden CS-coach er Matthew "Karma" Naidji, som underviser skolens andethold. Han er også tidligere elev på skolen, og har ligeledes mange års erfaring som både træner hos Tricked, og som spiller, hvor han også har deltaget i diverse turneringer.

Hygge eller pro - hvem henvender I jer til af dem?

Esport-linjen henvender sig til alle, der har en interesse for esport, og ikke kun dem, der drømmer om at spille for tophold. Skolens talenthold henvender sig dog til mere ambitiøse spillere, der har lyst til at udvikle sig under professionelle forhold.

Københavns Mediegymnasium afholder informationsaften den 12., 20. og 27. januar, hvoraf den første bliver afholdt virtuelt. Du kan læse mere om skolen og mulighederne ved at trykke her.

Foto: Københavns Mediegymnasium
#1(Med 0 svar)
7. januar 2022 kl. 15:43
unclejakes
Guld Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 18
Det havde jeg nok fået mere ud af end mine Drama-timer.
#2(Med 0 svar)
7. januar 2022 kl. 15:55
Equip
Wafl er konge fyr!
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.