Sådan så det ud til seneste major, da gla1ve og Astralis gik hele vejen til StarLadder Major i Berlin i 2019.

gla1ve ser frem mod første major i to år: "Det bliver sindssygt fedt"

Dust2.dk har fået en snak med gla1ve, efter det tidligere på ugen blev annonceret, at han vender tilbage til lineuppet og tager med Astralis til majoren.

Der er under to uger, til den første major i over to år, PGL Major 2021 i Stockholm, skydes i gang, og i sidste uge blev den 24-hold store deltagerliste fuldendt.

For Astralis bliver majoren også et titelforsvar, da det danske stjernemandskab kommer ind til turneringen med sejr i de tre foregående i baggagen.

Meget er dog sket siden sidst, blandt andet med devices skifte til NIP. Og onsdag i denne uge kom der så yderligere ændringer til lineuppet.

Esportal

gla1ve, der siden september har været på barsel og som i sidste uge blev far til en lille søn, kommer nemlig tilbage til startfemmeren forud for majoren.

Og det glæder den 26-årige IGL sig naturligt nok til:

Det bliver sindssygt fedt. Jeg glæder mig helt vildt og kan mærke, at det er noget, vi som hold har savnet at være en del af. Det er en helt anden turnering end noget andet, og det er der, vi har det bedst. Astralis og majors er noget helt specielt.

Hvordan har du holdt formen ved lige, mens du har været væk?

Jeg har selvfølgelig først og fremmest fokuseret på det derhjemme, men tiden derhjemme har også givet mig mulighed for at se spillet og den nye meta lidt ovenfra. Det har måske givet mig en lidt anden indgangsvinkel og overblik, at jeg kunne studere det hele på en anden måde end normalt. Samtidig har jeg kunnet se mit eget hold, hvordan vi reagerer og små ting, vi kan ændre. Jeg kommer tilbage med nogle nye ting, som vi forhåbentlig også kan overraske med under majoren.

"Super ked af det på Lucas' vegne"

For at den firedobbelte majorvinder kan komme ind i startopstillingen igen har det været nødvendigt at si en anden spiller fra. Og der faldt valget på Bubzkji, som ellers var en del af det hold, der sluttede som nummer fire til IEM Fall og som har været en del af startopstillingen siden devices afgang i april.

gla1ve ærgrer sig da også på Bubzkjis vegne over, at den unge riffelspiller ikke kommer til den major, der ville have været den første i karrieren.

Men han giver ikke meget for den kritik, der har været af Astralis efter beslutningen.

Jeg er for det første super ked af det på Lucas' vegne. Det er vi alle sammen. Normalt har vi jo alle seks mand registreret, men det må man ikke til majoren, og så kommer vi og andre jo ud i, at vi skal skære en spiller fra.

Uanset hvem Danny havde valgt, ville han skulle skære en spiller fra, der har været med til at kvalificere holdet og skaffe point gennem RMR-turneringerne, så på den måde er der ingen forskel på, hvem der er udtaget, og hvem der må blive hjemme.

Jeg er sikker på, Danny gerne ville have alle seks spillere med, men det kan han jo ikke, og så sætter vi det hold sammen, vi tror mest på. Folk, der er sure over udtagelsen, burde kigge mere på reglerne end på os, for alle i Astralis ville gerne have haft alle spillere med.

Kun ét fokus

Majoren skydes i gang den 26. oktober, og her tager Astralis hul på den såkaldte Challengers Stage, hvor de skal dyste mod hold som Spirit, Heroic, MOUZ, BIG og ENCE om en plads videre i turneringen.

Det kræver naturligt nok rigeligt med forberedelse, og det er da også det, holdet er i gang med lige nu, forsikrer gla1ve.

Vi er i fuld gang (med forberedelserne, red.). Der bliver grindet og studeret og arbejdet med både basics og nogle nye ting. Nogle ting nogle dage, andre ting når det er planlagt andre dage. Vi går som altid ret systematisk til værks, fortæller han.

Det er ikke planen, at gla1ve skal tilbage på barsel, når majoren er slut, men den danske IGL har kun ét fokus lige nu:

I udgangspunktet er jeg tilbage, men jeg har også en aftale med Danny, Kasper og organisationen om, at der skal være tid til at gøre tingene rigtigt. Lige nu tænker jeg kun på, at vi skal ud og vise flaget og gøre det så godt som muligt i Stockholm, slutter gla1ve.

Astralis kommer til at stille med følgende fem til majoren:

  • Danmark gla1ve

  • Danmark Magisk

  • Danmark Xyp9x

  • Danmark dupreeh

  • Danmark Lucky

Esportal
#1(Med 5 svar)
15. oktober 2021 kl. 17:34
PillerPaller
Håber de bliver udelukket inden <3
#2(Med 0 svar)
15. oktober 2021 kl. 17:50
Spogy
Hvad skal de udelukkes for?
#3(Med 0 svar)
15. oktober 2021 kl. 18:03
Kristja
???
#4(Med 0 svar)
15. oktober 2021 kl. 18:16
grand
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Mærkelig kommentar
#5(Med 0 svar)
15. oktober 2021 kl. 20:12
MENIX
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Får du lige mixet hold rundt broder?
#6(Med 0 svar)
15. oktober 2021 kl. 21:01
PtrsN
Kuk kuk
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.