Zyphon sætter nu for første gang ord på sit exit fra Astralis Talent. (Foto: Copenhagen Flames)

Zyphon: Derfor forlod jeg Astralis Talent

Den unge Copenhagen Flames-riffler sætter her ord på sit exit fra Astralis Talent og opblomstringen med Copenhagen Flames.

Zyphon blev i maj præsenteret som en del af den nye Copenhagen Flames-startfemmer, hvor også roeJ og HooXi var på holdkortet. Og blot fem dage efter tog holdet sin første turneringssejr, da BLAST Rising blev vundet, og siden da har holdet ikke set sig tilbage.

Særligt på verdensranglisten går det godt, hvor Copenhagen Flames i skrivende stund ligger på en rekordhøj 24. plads.

Selve indtoget i top 30, der er målet for flere af holdene på Copenhagen Flames' niveau, var i første omgang en stor milepæl, fortæller Zyphon til Dust2.dk.

For mig var det noget, jeg aldrig havde prøvet før. Jeg har aldrig været over nummer 70 på listen, så det var helt sygt, vi kunne komme derop, og at vi kunne gøre det så hurtigt, siger han.

Niveau til mere

Netop sådan noget som placeringen på verdensranglisten spillede ind, da Zyphon i april brød med Astralis Talent. Men det var især ambitionsniveauet, der var afgørende, fortæller den 17-årige spiller, der nu for første gang sætter ord på sit exit.

Målet for dem var mere langsigtet, og de ville gerne være måske top 50 om et år eller noget i den stil. Det var noget, jeg ikke kunne vente på. Jeg følte, mit niveau var til mere. Det kunne man også se på, hvordan jeg arbejdede, og på den måde de arbejdede.

Så du ville det mere?

Nej, det vil jeg ikke sige. Jeg ville ting hurtigere. Jeg følte, at jeg havde flere idéer, og at jeg var meget bedre. Jeg ville tingene hurtigere, og jeg ville blive bedre hurtigere. Det var noget, jeg kunne, men det kunne de ikke, følte jeg.

Hvordan kom det til udtryk fra din side?

Det var et fælles opkald med Kasper Hvidt, coaches og spillerne, hvor vi hver især kunne sige, hvad vi ikke var tilfredse med, og her fik jeg sagt, at jeg følte, at tingene ikke blev gjort godt nok. De fik også sagt, hvad de ikke var tilfredse med, og så blev vi enige om en aftale, hvor jeg kunne komme ud af kontrakten.

Ikke længere den bedste

Kigger man på statistikkerne for Zyphons tid i henholdsvis Astralis Talent-trøjen og til nu i Copenhagen Flames-trøjen er der i den grad en forskel.
Mens han for Astralis Talent var holdets bedste med en gennemsnitlig rating på 1.15 - vel at mærke den eneste spiller over 1.0 - så ser det anderledes ud i Copenhagen Flames.

Her er han længere nede statistisk, men det er noget, den 17-årige riffelspiller hilser velkommen.

Det er en helt ny verden at komme ind i, hvor der er mange ting, man skal lære. Man kommer fra et sted, hvor man er den bedste spiller på holdet, og man er den, der ved allermest, indleder Zyphon og uddyber:

At gå fra det til pludselig at være ham, som ved allermindst på holdet - det var nice. For så kommer man ind der, hvor man kan lære så mange forskellige ting af de nye holdkammerater, siger han og tilføjer:

Det kan også være frustrerende nogle gange, når der er så mange ting, hvor jeg nogle gange har følt, at jeg fucker holdet op. Men jeg er ved at lære de fleste ting, føler jeg.

Zyphon har tørnet ud for Copenhagen Flames siden maj.

I den tid er det både blevet til rekordplacering på verdensranglisten, sejr i en HLTV-turnering, og når ja; kvalifikation til IEM Fall, som i weekenden blev vekslet til en billet til slutspillet, da Copenhagen Flames sensationelt sikrede sig førstepladsen i gruppe A, efter et gruppespil med lutter sejre - vel at mærke i en gruppe, der blandt andre tæller G2, mousesports og BIG. Dette interview er dog lavet, kort inden gruppespillet gik i gang.

Zyphon og Copenhagen Flames spiller torsdag i denne uge kvartfinale i IEM Fall, hvor Vitality venter.

Copenhagen Flames består af følgende fem spillere:

  • Danmark Zyphon

  • Danmark nicoodoz

  • Danmark jabbi

  • Danmark HooXi

  • Danmark roeJ

#1(Med 0 svar)
4. oktober 2021 kl. 17:31
wake
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Fint indblik han virker som en gut med en hård psyke og arbejdsmoral.
Det er måske ikke altid så kønt ud ad til, men det hjælper ham 100% på serveren at være selvsikker og stærk psykisk.
#2(Med 0 svar)
4. oktober 2021 kl. 19:21
sirr
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Fedt indblik. Spændende med den tilgang - og samtidig den tro på ham selv.
#3(Med 0 svar)
4. oktober 2021 kl. 22:23
MrBlond
Super fedt indblik virker som en fin fyr!
#4(Med 0 svar)
4. oktober 2021 kl. 23:16
Mrnobody
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Han bliver voldsom, nok den bedste zoomer SG spiller jeg har mødt nogensinde, aldrig har jeg fået så hurtigt HS som dengang lortet var så OP :D
#5(Med 0 svar)
5. oktober 2021 kl. 08:32
Martin
Dust2 fantasy vinder
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Dust2TV sub
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Fedt indblik!
#6(Med 0 svar)
5. oktober 2021 kl. 09:40
MattShades
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Hvis det passer, så lyder det jo som super ambitiøs ung herre, som Astralis nok skulle have haft gjort mere for at facilitere - omvendt, så er der ofte to sider af en sag og det er jo altid nemt at stille sig op og fortælle en historie mod større virksomheder, som ikke kan gå ud og svare tilbage i detaljer. Det kan jo sagtens være, at Zyphoon har ret i, hvorfor han gerne ville videre, men der kan jo også være noget om, hvordan han så håndterede situationen, som måske ikke helt bliver beskrevet i hans version. Who knows! Anyways, fedt for ham at ramme flames på det tidspunkt, som han gjorde og at han oplever den succes, som han gør nu.
#7(Med 0 svar)
11. oktober 2021 kl. 22:07
zavage
Zyp er en fin gut der har udviklet sig helt vildt igennem de sidste par år.
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.