WhiteBIT Community Clash er live! Hjælp Danmark til sejr ved at spille kampe i Dansk 5 Mands Stack på FACEIT
LIVE
mimi er færdig med CS:GO.

Derfor skifter Danmarks bedste til Valorant

mimi erkender, at hun aldrig bliver god nok til at spille med og mod verdens bedste hold, og da Valorant samtidig har større fokus på kvindescenen, skifter hun spil.

Danmarks og måske verdens bedste kvindelige CS:GO-spiller er skiftet til Valorant, og det skyldes blandt andet, at konkurrencen blandt kvindehold er større i Valorant.

Det fortæller 24-årige mimi til Dust2.dk, mens hun også begrunder skiftet med, at hun aldrig bliver så god, at hun kommer til at spille for et af verdens bedste CS:GO-hold.

Jeg har spillet CS i 12 år, så det er mange år efterhånden, mange år hvor der aldrig rigtig har været nogen form for ægte konkurrent til CS, hvilket selvfølgelig også betyder, at jeg aldrig har haft nogen anden interesse for at spille et andet spil. Valorant giver os og mig helt nye muligheder, udfordringer og mål, som er virkelig spændende, siger mimi og fortsætter:

Jeg ved også, jeg aldrig bliver god nok til et tophold i CS, men derimod stadig meget bedre end alle de andre pigehold, der er. I Valorant er konkurrencen meget større på den kvindelige scene, og det gør også spillet meget mere spændende. Riot har rigtig meget fokus på kvinder i spillet, og det er selvfølgelig også vigtigt for os, samt der er turneringer så ofte, hvilket hele tiden sørger for konkurrence.

Trods titlen som en af verdens absolut bedste kvinder, nåede mimi aldrig sit eget mål om også at kunne spille op med nogle af de bedste herrehold.

Allerede i 2017 spillede mimi for et af verdens absolut bedste kvindehold. Her ses holdet, lige efter de vandt Copenhagen Games.

Når den 24-årige dansker kigger tilbage på de 12 forgangne år, er hun dog stolt over, hvad hun har opnået - også selvom nogen forsøger at tale det ned.

Jeg har aldrig opnået det i CS, som alle vil; spille på de store scener med og mod alle de bedste i verden! Men jeg har fået så mange muligheder i løbet af årene, og CS har altid været mit safe space og givet mig en glæde, som jeg aldrig vidste et spil kunne. Hele mit liv i dag er bygget op omkring CS, og det eneste jeg fortryder i dag, er helt sikkert, at jeg spillede den kamp, jeg ikke skulle spille, så jeg ikke ramte FPL. Jeg har tabt til bedre drengehold på LAN, men aldrig tabt til dem i 1v1's, og selvom mange synes, det at være verdens bedste pigehold er ligegyldigt, er jeg stolt over at have været det i så lang tid og altid været den bedste danske kvindelig CS spiller.

I Valorant vil det tidligere XSET-hold forsøge at vinde de store kvinde-turneringer, og se hvordan de kan klare sig i de åbne kvalifikationer, som er for alle køn. 

Holdet, der nu fortsætter i Valorant, består af:

  • Danmark mimi
  •  juliano
  •  zAAz
  •  Petra
  •  aNNja
#1(Med 6 svar)
22. september 2021 kl. 19:04
TheKonkel
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
De åbne kvalifikationer i CS er vel også for alle køn ?

Men held og lykke i Valo!
#2(Med 5 svar)
22. september 2021 kl. 19:23
whitebear22
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Det er under julianos værdighed, så den mulighed er ikke realistisk.
#4(Med 4 svar)
22. september 2021 kl. 19:48
divided
E9 - CBE skred juliano og zazz ikke hjem til sverige igen uden resten af holdet vidste det fordi de ikke mente lowerbracket var noget værd at spille? - og så var de vidst inviteret endda
#6(Med 0 svar)
22. september 2021 kl. 20:17
VHzt4r
Støttet Dust2.dk med 3 julekugler i 2019
Nej de tabte gruppespillet og gad ikke spille B-turnering
#7(Med 2 svar)
22. september 2021 kl. 21:19
whitebear22
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Som VH skriver det.

Fra det øjeblik man udviser den attitude og tilgang til en konkurrence, så mister jeg alt for en person som sportsudøver.

Man kunne have spillet den B-turnering og bevist, at man var bedre end det, og det var en fejl, at man endte der. At man bare skrider og postulerer, at den ikke er værd at spille - underforstået man er bedre end det - så er man bare en joke.
#9(Med 1 svar)
22. september 2021 kl. 22:48
divided
Jov men det var sådan at juliano og zazz vågnede før de andre og tog til Sverige uden de andre vidste det af hvad jeg husker idk. Det stadig til grin
#12(Med 0 svar)
23. september 2021 kl. 04:12
whitebear22
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Guld Sæsonkort Sæson 18
Det kan sagtens passe - det vidste jeg ikke.

Men som du også antyder, så gør det jo ikke ligefrem sagen bedre 😅
#5(Med 1 svar)
22. september 2021 kl. 19:59
Martin
Dust2 fantasy vinder
Støttet Dust2.dk med 24 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Guld Sæsonkort Sæson 16
Guld Sæsonkort Sæson 17
Hvem er den nye bedste?
#8(Med 0 svar)
22. september 2021 kl. 21:26
SEBM1337
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Sølv Sæsonkort Sæson 15
xFlowerPowerx fra dpl-b tror jeg
#10(Med 1 svar)
22. september 2021 kl. 23:36
sirr
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
"Jeg har tabt til bedre drengehold på LAN, men aldrig tabt til dem i 1v1's," ........ ?

Verdens mest ligegyldige ting - at kunne vinde 1on1s 😃. Selvfølgelig er "folk" da ikke ligeglade, selvom scenen og niveauet ikke er så stort og højt på/ i fe CS, så er det da stadig imponerende at være de absolut bedste. Ærgerligt skifte for fe scenen - kan ikke se hvem der skulle kunne overtage deres position som samtidig kan få så meget medietid. Men begrundelsen virker ærlig og reel.
#26(Med 0 svar)
24. september 2021 kl. 11:15
divided
Rimelig mange der er ligeglade
#11(Med 0 svar)
23. september 2021 kl. 01:01
dagger3six
Støttet Dust2.dk med 2 julekugler i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Sølv Sæsonkort Sæson 16
Lyder som en ret god beslutning !
#13(Med 7 svar)
23. september 2021 kl. 08:06
majez
Men hvorfor er pigerne ikke lige så gode som drengene?? Der er vel intet fysisk der spiller ind.

Er det fordi de ikke kan bestemme Sig for hvem der caller og de derfor skændes og diskurerer hele tiden? Sådan er det for damerne inde i de pigegrupper min kæreste er medlem af 😇🤔🤔
#14(Med 0 svar)
23. september 2021 kl. 08:28
Panther
de bare røv ringe
#15(Med 5 svar)
23. september 2021 kl. 09:28
Gumle
En del af grunden er sexisme kort og godt. På samfundsplan har vi en idé om drenge spiller computer, piger gør ikke. Derfor har det for mange piger været sværere at komme igang. Den udprægede horde tone over for piger/kvinder hjælper heller ikke. Eller den negative tilgang til kvinders evner.
Og man kan blive ved.

Summen af det er, at der dels grundet interesse, dels meget dårligere vilkår, er en markant mindre pulje med spillere. Derfor vil der altid være mindre talent at vælge imellem.

Det er ikke altid kvindernes egen beslutning at spille med andre kvinder. Det er voldsomt svært at komme på et herre hold, af uransagelige årsager. Bla fordomme som at de "skændes og diskuter hele tiden" og ting i den dur.

Ikke at blive matchet mod, og med, de bedste fra start gør en gigantisk forskel.

Der kan være en forskel i spatial forståelse, og andre ting i den skala. Men det umiddelbare problem, er det før nævnte.
#16(Med 4 svar)
23. september 2021 kl. 13:17
Pingonether
Det er faktum at kvinder er dårligere til CS. Mimi og Co. kom jo ikke engang ind på Top 100, var de overhovedet med i Power Ligaen?
#17(Med 2 svar)
23. september 2021 kl. 13:33
Gumle
Hvor siger jeg Mimi og co er top 100?
Jeg prøver blot at kortlægge hvorfor de ikke er. Udtalelser som din, er en del af årsagen.

At der ikke er kvinder i top 100, er ikke nødvendigvis ensbetydende med kvinder ikke er lige så gode til CS. Der kan være andre årsager end at kvinder som køn er dårlige. Fx dårlige holdninger hos chauvinistiske mænd og drenge, der giver dem ringere vilkår for udvikling. Eller det at få promiller slår igennem af mænd, og skal man tage samme procent sats hos kvinder, vil der være usandsynligt få muligheder, da der bare er færre kvinder der spiller (samme mængde og seriøst som en gennemsnitlig mand/dreng).

Så ja, du bekræfter min pointe med din ubegrundede chauvinisme.
#23(Med 1 svar)
23. september 2021 kl. 22:48
xone
XSET havde jo lige præcis langt bedre vilkår end 95% af alle drenge/herre hold. Lønnet, gode faciliter og et brand der var kendt.
Jeg ved egentlig ikke, om flere end mimi var en del af FPL-C, men hun fik ellers grindet godt og grundigt og jeg forstår ikke hvordan du mener at mænd eller drenge har givet dem dårligere vilkår for udvikling? Pigerne forsøgte jo gentagende gange at spille med i open quals, lan turneringer og andet, hvor mænd deltog og tabte i langt størstedelen af gangende til hold med langt dårligere vilkår end dem selv. De tog et aktivt valg, at deltage i pigeturneringer, og det forstår jeg sgu godt.. Niveauet er bare noget andet.
#24(Med 0 svar)
23. september 2021 kl. 23:44
Gumle
Jeg taler kvinder i CS generelt. Der er mange der ikke vil spille med kvinder. Der er en kultur der er toxic, og for mange svær at være i. Det er med til at talent grundlaget er markant mindre. Dermed vil der helt automatisk numerisk være færre gode kvinder, end mænd.

Du kan jo spørge dem om de altid har haft nem adgang til hold, der er på deres niveau?

Jeg siger ikke niveauet ikke er lavere. For det er det. Men der er mange grunde, talentmasse er en stor del. Forskel på rumlig forståelse en anden.
Det er først de sidste par år det er blevet "ok" at søge en karriere inden for e-sport, for har og fru Danmark. Men vi halter stadig lidt efter hvis en lige vil det samme, men vi er kommet rigtig langt.

Men at se bort fra de åbenlyse forskelle der er, hvis du startede med CS som dreng eller pige, for 12 år siden er naivt. Men måske svært at forstå som mand.
#18(Med 0 svar)
23. september 2021 kl. 14:59
N1nQa
Deres peak i Xset var på #86. Så ikke helt rigtigt med det top 100. Power Ligaen??? Det var et internationalt hold.
#19(Med 0 svar)
23. september 2021 kl. 17:13
rijaH
Kage fra Dust2s 1års fødselsdag
Sølv Sæsonkort Sæson 15
Sølv Sæsonkort Sæson 16
Sølv Sæsonkort Sæson 17
Sølv Sæsonkort Sæson 18
🙋🏼‍♀️ Det er vel aldrig for sent at slå igennem
#20(Med 2 svar)
23. september 2021 kl. 19:46
Mrnobody
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Er der overhovedet en Female Valorant scene? :_D
#21(Med 1 svar)
23. september 2021 kl. 20:13
WeiZ
Tror faktisk den er større end CS.
#25(Med 0 svar)
24. september 2021 kl. 00:11
Mrnobody
Støttet Dust2.dk med 1 julekugle i 2019
Guld Sæsonkort Sæson 15
Troede sgu valorant var lidt alla LOL en topscene også er resten lidt ligegylidgt.
#22(Med 0 svar)
23. september 2021 kl. 21:51
duargon
GL HF MIMI
Snakker de vrøvl på internettet? Har de behov for dit indspark? Login eller opret en bruger for at kunne kommentere.